İyi tatiller Sayın Powerpc,umarım iyi eğlenirsiniz..
Printable View
Zaten sorun burada değil mi?
Kendinizle çelişmiş gibisiniz.
Borsada devamlı hareket var, insanlar bu şekilde para kazanıyor ya da uzun vadeci olarak, UV lerden birisi de benim mesela.
Ama dolar aylardır 3.53 seviyesinde diyorsunuz, 1.5 orana tekamül eder diyorsunuz. Büyük düşüş yok diyorsunuz.
Zaten genel olarak büyük düşüş var demiyoruz ki.
Yükselmiyor, ne zaman yükselecek, ne olacak sonu? diyoruz.
Grafikten anlayan ve ekonomi bilgisi çok iyi olan bir sürü kişi var burada yazan.
3.47 destek deniyor, kırarsa 3.30 lar konuşulur diyo.
Şu anda dolar 3.48,
%4 düşse 3.34 lere gelir.
Borsada her gün böyle düşen yükselen hisseler var desem acaba dolar yatırımcıları ne kadar rahatlar?
Rakkamsal gelmiş geçmiş en byk borç oransal olarak japonda. Yüzde 250. Ama adamlarin bu finansal dünyayı oluşturan yapıya hizmeti büyük yada azimsanamaz mesela yen carry trade i bi dönem yen degerliyken Tr dede 10bin 20 bin aile bu para biriminden borclanip mağdur olduydu. Ondan sonra Btc yi yasalariyla legalize etmesi ki bu en komigi. Yani o yüzde 250 yi yaparken itubardan yedi şimdi o da yok daha borclanamazda bizde borcun karşılığı ne gerçekte ona bakmak lazım. Yani yaptırım olarak parayi tahsil edemezse karsiliginda ne alabilir buna göre oran dizayn ediliyodur herhalde ne biliym. Capon ama bu finansal dizayn için iyi kılıç sallamis belli buradan geysalasmis tüm watanabelere selam eder cekik gözlerinden öperim
http://im.bloomberght.com/2017/08/24...2ef5d896b3.jpg
Yurt içi yerleşiklerin Döviz mevduatı, 18 Ağustos ile biten işlem haftasında 917 milyon dolar artarak 162.4 milyar dolara yükseldi.
Merkez Bankası tarafından Perşembe günü yayınlanan haftalık bilgilere göre yurt içi yerleşiklerin Döviz mevduatı aynı dönemde altın hariç 1.1 milyar dolar arttı.
Kaynak: http://www.bloomberght.com/haberler/...doviz-mevduati
PowerPC giderayak herkesi dolar almaya ikna etmiş görünüyor.
Türkiye ekonomisi çift para birimli bir ekonomidir. Son tcmb verilerine göre %42 dolar %58 TL den oluşmaktadır. %58 lik TL kısmı da enflasyon kanalıyla ciddi anlamda %42'lik kısmın bir türevidir.
3 trilyon TL lik yurt içi hasılanın neredeyse yarıdan fazlası dolara kan damarlarının kalbe bağlandığı gibi bağlıdır. O nedenle 100 milyar TL lik bir borsadaki dalgalanma ile 3 trilyon TL'lik bir ekonomik döngüyü etkileyen bir enstrumandaki dalgalanma etki açısından tamamen farklıdır.
Yazdıklarımda çelişki yok.
Doları düşürme hedefinde olan (enflasyonu düşürme asli hedefi için) merkez bankasının bile, son 1 ay içinde ilan ettiği yıl sonu dolar tahmini 3.70 dir. (bu tahmini Türkiyenin ekonomistlerine sorup ortalamasını alıp yapmıştır)
3.48 den alıp yıl sonu 3.70 den satan ve bu arada dolarını %4 faizde tutan birisi, mevduat faizine göre yaklaşık yüzde 2-3 kardadır.
Ani sıçramalarda erken satarak yapılacak kar veya ülkemize özgü aşırı fırlamalara karşı sigorta olması da cabası.
Ben bu seviyelerdeki borsaya kafa yormam. Bunun yeri de bu topic değil zaten.
Aksel KİBAR 3.28e kadar şort diyor,
Yalnız ben o noktayı 3.38 görüyorum, yanlış yazmış galiba...
https://pbs.twimg.com/media/DH_kRiRWAAE_BKi.jpg:large