Sayfa 372/1009 İlkİlk ... 272322362370371372373374382422472872 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 2,969 - 2,976 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Bir kere de dişin kovugunu dolduracak bi analiz yap. bi grafik gönder. varsa yoksa aldım. alacağım. biriktiriyorum. yükselecek. Sıkışınca vadeyi 2019 sonuna uzat. boş boş.

2.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Bu ülkede bazı eğitim kurumlarından mezun olmak, bazı özel ve kolay girilemeyen sosyal kurumlara üye olmak bir prestij meselesi kabul ediliyor.

Mezunlar ve üyeler gerçek hayatta dayanışma gösterebiliyorlar.

Çetin Altan bir yazısında bu konuya değinmiş ve mealen şöyle demişti:

"Bu ülkede Galatasaray, Darüşşafaka, Mülkiye gibi eğitim kurumlarından mezun ve mensup olmak bir ayrıcalıktır. Ben bunlardan birine mensubum. Kendimi ayrıcalıklı hissediyorum"...

Ben yukardaki eğitim kurumlarından ikisinin mezun ve mensubuyum.

Zaman zaman gururulanıyorum...

Ayrıca eski Hesap Uzmanıyım...

AKP döneminde kapatılan bu kurumun mensupları da büyük bir camia...

Hesap Uzmanları Derneği ve Hesap Uzmanları vakfı hala faal..

Dayanışma ne kadar derseniz...

Ben pek ihtiyaç duymadım.

Ama Darüşşafakalılar arasında kesin dayanışma var.

Buna şahidim ve biliyorum.
    okuldaşız abi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by mme Yazıyı Oku
    okuldaşız abi.
    Sn mme:

MM
    Olabilir mi?

4.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Sn mme:

MM
    Olabilir mi?
    ))))
    ))))

5.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Doların uzun süre 3.52de hareketsiz kalması epey basınç biriktirmiş, 3 kuruş oynadı forum birbirine girdi. Sakin olun beyler %1 düştü sadece.
    Bana dolar üzerine insanların birbirine sataşmak yerine bilgi paylaşımı ve kaliteli yorum yaptığı, gürültüden uzak başka bir forum veya site tavsiye verebilecek olan varsa çok müteşekkir olurum, özelden mesajla yazarsanız sevinirim burayı takipte çok zorlanıyorum gözümden kaçar.
    Sayın Pilavlı,bazen kantarın topuzu kaçsa da benim internet ortamında gördüğüm en bilgi içeren ve hatta en kaliteli paylaşımlar burada,bazı döviz site yorumlarını okuyorum,ne insanların hain ilan edilmediği kalıyor ne de Bizans la akrabalık ilişkileri..

6.  Alıntı Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku
    RenCap Türkiye'de “Yunanistan benzeri bir sıkıntı” uyarısında bulundu

Türkiye'nin kredi büyümesinin sonuçlarını görmesi için uzağa bakması gerekmiyor.

Türkiye ile sınır paylaşan Yunanistan, yıllardır borç yapılandırmasının tetiklediği siyasi belirsizlik ile çalkalanıyor ve bu durumun etkileri küresel piyasalarda hafif dalgalara neden oluyor. Türkiye'nin kredi büyüme oranı yıllar boyuncaYunanistan ile yakındı; ta ki Yunanistan 2010 yılında ilk kurtarma paketine sahip olana kadar.

Uluslararası Ödemeler Bankası (Bank or International Settlements - BIS) verilerine göre 2016'ya kadar geçen 15 yılda Türkiye'nin kredi artışı Çin, Brezilya, Rusya ve Hindistan dahil olmak üzere diğer gelişen piyasaları geride bıraktı. Renaissance Capital'a göre bu ciddi bir endişe kaynağı.

Londra'da RenCap başekonomisti Charles Robertson, “Yunanistan, Brezilya ve Rusya, hepsi hızlı kredi artışına sahip ve sonuç olarak krizler ve resesyonlar geçirdiler. Son 15 yılda hızlı kredi büyümesine sahip olan ve krize girmemiş olan tek ülke Türkiye” dedi.

Bloomberg tarafından derlenen BIS verilerine göre finans kesimi hariç özel sektöre verilen banka kredilerinin GSYİH'ye oranı, 2001 yılındaki yüzde 14.5'ten 2016 sonunda yüzde 62 seviyesine yükseldi.

Diğer gelişen piyasalarla kıyaslandığında Türkiye'nin kredi artışı düşük başladı ve 2016 rakamları benzerlerinin birçoğunun altında bulunuyor.

Bloomberg News
    http://www.bloomberght.com/haberler/...isinda-bulundu
    Aslında bu Rönesans kapitalin hem işlem hacmini ( özelde ve genelde ) araştırmak lazım
    1. Bizde ne kadan parası var yani az olup bendende al bende kazaniym mi? diyo. Kendi ölçeğinde hani bak pek para bulduğunuz yer azsa da gelin money vercem hesabı. Nasılsa kredi fayizinden kendide kazancak.
    2. Sende çok param var. gentilmin no mor bets pliys demeye yani ihtiyaç olduğunda dahi vananin musluğunu sağa sola dondertmeye ben karar veririm demeye kibarca getittiriyo mu?
    3. Burdaki pekçok pek sayin arkadaş gibi iş olsuna laf ediyo olabilir mi?
    Eger madde 2 ise durum ciddi
    Madde 1 ise sevindirici
    Madde 3 ise nötral

7. Yunanistan tatili için İpsala sınır kapısını kullanacak arkadaşlar,hafta sonu içinse kesin gitmeyin,geçen cuma oradan yurda giriş yaptım,öğle vakti yaklaşık 2-2.5km kuyruk vardı,malum gurbetçi vatandaşlarımız dönmeye başladı,en az 5 saat sıra beklemek garanti ,bu ızdırabı ancak 1 hafta ve üstü tatil unutturabilir

Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Aslında bu Rönesans kapitalin hem işlem hacmini ( özelde ve genelde ) araştırmak lazım
    1. Bizde ne kadan parası var yani az olup bendende al bende kazaniym mi? diyo. Kendi ölçeğinde hani bak pek para bulduğunuz yer azsa da gelin money vercem hesabı. Nasılsa kredi fayizinden kendide kazancak.
    2. Sende çok param var. gentilmin no mor bets pliys demeye yani ihtiyaç olduğunda dahi vananin musluğunu sağa sola dondertmeye ben karar veririm demeye kibarca getittiriyo mu?
    3. Burdaki pekçok pek sayin arkadaş gibi iş olsuna laf ediyo olabilir mi?
    Eger madde 2 ise durum ciddi
    Madde 1 ise sevindirici
    Madde 3 ise nötral
    Yok, benim bildiğim, kredi büyümesinde, artış hızı diyelim, dünyada Çin'den sonra ikinciyiz..ancak bu tek başına bir gösterge değil..örneğin 2000'li yıllarda bile batı toplumlarında borç gırtlağa dayanmışken, bizde esasen bu ortam aynı tarihlerde yeni başlıyordu..yinede daha var diyemiyorum..çünki risk, risktir..doyum noktasındayız ve konuyla ilgili diğer parametler çok iyi değil kanımca..yinede oran anlamında daha fazla sayısal sonuç verebilecek varsa iyi olur..sevgiler, saygılar..hoşgeldin..

Sayfa 372/1009 İlkİlk ... 272322362370371372373374382422472872 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •