Originally Posted by
enki
Tam çubuklu pijamalarýmý giymiþtim ki yazýný gördüm..ama kýsa keseceðim..
Globalde bu kadar borç varken-çoðunluðu dolar-yani millet þortunu giymiþken, biz long olmuþuz çok mu dememin sebebi bu zaten..
Ancak MB bankalarýndan çýkan paralarý, bu bahsi geçen global borçlarlarla kýyaslaman hata olmuþ..
Çünki bu bahsettiðin 250 trilyon dolara yakýn borç statiktir..yani ha diyince kapýdan çýkamaz..o sonraki iþtir..
Ancak geliþmiþ MB'larýnýn bastýðý paralar dinamiktir yada çoðunluðu dinamik olabilir diyelim..MB'larýnýn tahvil alarak kendi bankalarýna verdiði paralar, yine bu bankalar aracýlýðýyla pörtföy yatýrýmý olarak nereye gittiyse gerektiðinde yolcudur Abbas diyerek çýkmasý çok uzun sürmeyebilir kýsaca..bu konuda en iyi sabýkasý olan MB'sý BOJ'dur..muhtemelen ECB bu konuda daha kontrollü..
BOJ'un bu kanaldan(bankalar aracýlýðý ile) dýþarýya çýkan portföy yatýrýmlarý 4 trilyon dolarýn üzerindedir..direk yatýrým olarakta bu kanaldan dýþarýya çýkan para 1.5 trilyon dolar civarýnda Yen karþýlýðýdýr..2016 sonu resmi rakamlarý..
MB'larýnýn bastýðý paralar þu an 15 trilyon dolarýn üzerinde, yani öyle 7-8 deðil..belirtmem lazým..neyse burada kesiyorum..iyi geceler herkese..
Yer Ýmleri