1484 adet satılık. Bunların 1290 tanesi boş.
Aynı bölgede kiralıktaki konut sayısı 78.
3+1 daire kiraları 15.000TL. (yeni yapılarda)
Sizce bu rakamlar ne ifade eder?
Printable View
1484 adet satılık. Bunların 1290 tanesi boş.
Aynı bölgede kiralıktaki konut sayısı 78.
3+1 daire kiraları 15.000TL. (yeni yapılarda)
Sizce bu rakamlar ne ifade eder?
Sn. Vivatrader ben de çöküş öngörünüz için tebrik ederim - sizin gibi birkaç kişi daha yazdı ve kendi takip ettiğim şeyler de vardı, %100 borsa olan portföyümü çok şükür tl bazlı küçük, dolar bazlı oldukça büyük bir karla bu badireden çıkarttım.
Madem gayrimenkul konusunda bu kadar boğa görüşleriniz var, niçin sadece ev? Arsa spekulasyonu daha karlı değil mi? Bilmediğim için soruyorum.
Ve niçin evleri kiraya vermiyorsunuz? Nakit akımı, diğer trade işlemlerinde de elinizi rahatlatmaz mı?SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tüm Avrupayi bilemem de, Euro bölgesinde emlak fiyatlari neden oynak olsun. Adamlarin enflasyonu artsa da, öyle 20-30-40 diye artmiyor.
GER icin söyleyeyim, belirli bölgelerinde cok artis var son 10 yildir. Münih ve cevresinde fiyatlar kendini 2-3'e katladi. 10 yil önce 250K olan bir daire su anda 650-700K. Emlak vergisi GER'de öyle fazla degildir. 500K bir daire icin senede 500-600 euro emlak vergisi cikar. Emlak alim vergisi yüksektir ve eyalet bazinda degisir. Bavyera eyaletinde emlakci komisyonu haric emlak alim masraflari (noter masraflari + emlak alim vergisi ) 6,5% civaridir.
Bodrum kur yükseldigi zaman iyi de, kurlar bu sekilde manupilasyon edilince is degisiyor. Bodrum'da o parayi verecek adamin finansal okur yazarligi vardir. O da gider Kos, Kalimnos vs.'den ev alir. Gerci GR'de tapu olayi biraz karmasik. Özellikle yabancilar icin. GR'de hala dogru dürüst tapu kadastro yok tam olarak. Hukuki yardim almadan aldiginiiz evin sahbi cikmayabilirsiniz bir zaman sonra.
madem konu hareketlenmiş, sayıları güncelleyelim. sanki son dönemde artan kira fiyatları sonrası kiracılar ev alıyor gibi yorumluyorum bu sayıları.
24.12.21 "İstanbul Satılık Ev"aramanızda 93.953 ilan bulundu."
24.12.21 "İstanbul Kiralık Ev"aramanızda 26.635 ilan bulundu."
24.12.21 "İstanbul Satılık Daire"aramanızda 80.199 ilan bulundu"
24.12.21 "İstanbul Kiralık Daire"aramanızda 22.041 ilan bulundu.
merhabalar,
kamu bankaları ara ödemeli konut kredisi veriyor mu sitelerinde bilgi bulamadım. bilgisi olan var mıdır. mevcut faiz oranından
Fiyat göreceli bir kavram. Her zaman sadece fiyatın bir anlamı yok. Özellikle Bodrum'da yazlık alacak insan icin.
Yasam kalitesi eşittir bina degil. Bunun icinde bir çok şey var. TR bizim icin uygun ama bir çok Avrupalı icin degil.
Bodrum'da dağın başında belki uygun fiyata ev alabilirsiniz ama Bodrum'da yasamak artık bir sehirde yasamak gibi bir şey oldu.
Bodrum'un yerlisi tanidigim barlar sokağına 100m uzakta 1.600m2 icindeki evinde yasamaktan mutsuz. Simdi biraz dağın başında olan arazisine yeni ev yaptiriyor daha rahat yasamak icin.
GR'nin bir çok yerinde doğasından tutun, yapilasmasina kadar her şey hala yerinde duruyor (çeşitli nedenleri var tabiiki).
Diger taraftan bizdeki yazlık kültürü her toplumda yok. Insanlarin burada zaten müstakil evi var (yazlığa parayı verebileceklerin). Oralardan yazlık alacağına 10 günlüğüne 2-3K verip her şeye sahip olan ev kiralıyor senede 3-4 defa. Bu insanlarda maalesef bize gelen turistler degil.
Son yillarda TR'deki gelişmelerde itici olmaya başladı artık avrupalı icin. 4-5 yildizli otellerde uygun fiyatlı olduğu icin tercih ediliyor ayrı. Bunun da bize ne kadar faydası var, o da ayrı.
Kısaca avrupalılar icin sadece fiyat acısından bakmayın olaya. Alanlar vardır tabii de, cogu insanların aradıkları seyler baska.