Sayfa 376/1312 İlkİlk ... 276326366374375376377378386426476876 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,001 - 3,008 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Belli ki çok fazla ekşi sözlüğe takılıyorsunuz.

Konutta ciddi anlamda tüm dünyada arz eksikliği var. Artık yeni konut yapmak inanılmaz zor ve maliyetli hale geldi. Ben olsam yeni yapılacak projelere girmem mesela çünkü hiperenflasyon sürecinde hızla artan maliyetler nedeniyle batma ihtimallerini yüksek görüyorum. Yani arz öyle de böyle de artmayacak. Ama sadece Türkiyede bile her yıl 1 milyona yakın talep var fakat üreten yok.

Arz az, talep çoksa kaçınılmaz sonuç belli..

----------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
    ikinci cümleden anlamanız lazımdı ama olsun.

patlamış derken aşırı şekilde talep görmesini, kontrolsüz şekilde yükselmesini kast ediyorum

hem de sadece TR de değil tüm dünyada.

okuldan arkadaşlarımın olduğu telegram grubu var, ağırlıklı Batı Avrupa da çalışıyorlar.

Almanya, Belçika, Yunanistan nereden bulurlarsa emlak alıyorlar.

Ki bunlardan biri full time trader Avrupa Amerika tüm piyasalarda yatırımı var.

Örneğin Berlin gibi romantik solcuların olduğu şehirlerde apayrı bir kaos var.

kiracı evden çıkarılamayıp kiraya da düzgün zam yapılamadığı için birebir aynı boş ve dolu evin satış fiyatı arasında inanılmaz fiyat farkları oluşmuş durumda.

boş evler ederinin çok üstüne satılıyor.

bu durum yakında İstanbul içinde geçerli olacak, boş ev alırsan kira gelirin çok daha yüksek oluyor.

tabii bunu bir sonraki aşaması gayrimenkul yönetim şirketlerinin tüm evleri alıp kiraya vermesi.

merak eden BlackRock vs. okuyabilir.

https://slate.com/business/2021/06/b...al-estate.html

2. Selamlar, internette ufak bir araştırma yaptım fakat bulamadım. Sorumu burda sormak istedim.

Ev illa ki krediyi çekecek vatandaş üzerine mi olmalı? Babam krediyi çekip annem tapuya sahip olabilir mi? Eğer olamazsa(bana mantıken olmaz gibi geliyor) Anneye kredi çıkmaz fakat annenin krediye baba kefil olursa bu şekilde kredi çıkar mı tabu illa krediyi çekene veriliyorsa. Bilen forumdaşlar aydınlatırsa sevinirim.

Sağlıkla kalın

3. Hocam siz ev alarak karlı çıktınız ama kredili alım yapsaydınız hem riskiniz düşecekti hem getiriniz artardı.

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Dolar topiğinde 7 li rakamlardayken buralı dip olabilir dediğimde de orada kavak yelleri esiyordu ama nedense 18 lere geldiğinde forumdaki dolar topici işlem hacminde rekor kırmıştı.

2014 ve 2015 te konut alanlar belini ancak yeni doğrultmaya başladı yani o dönemde emlak alanlar kazanamamıştı. O yüzden momentum hesabı yaparken zirvelerde mal alma ihtimalini de hesaba katmak gerekir.

--------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Hocam siz ev alarak karlı çıktınız ama kredili alım yapsaydınız hem riskiniz düşecekti hem getiriniz artardı.
    1- SGK da dahil hiçbir sosyal güvencem ve maaşım,hatta emekli maaşım bile yok o yüzden bankalar bana konut kredisi vermiyorlar. yani isterseniz milyon dolarınız olsun bankanın gözünde hiçbir kurumda çalışmıyorsanız sgk nız yoksa asgari ücretli çalışandan bile daha değersizsiniz. Gerçi bir banka paranı bizim bankada 10 yıl mevduatta bloke ettirirsen belki kredi çıkartırız dedi ama ben de hadi ordan dedim... Şaka gibi ama gerçek bu şekilde..

2- Öyle bile olsa kredi çekmezdim çünkü birikimlerim borsa-yatırım fonları dolar altın gümüş ve kripto parada kalmaya devam edecekti. ve ben hepsinde aynı anda çöküş öngörüyordum. son bir haftada Türkiye'de tüm finansal enstrümanlarda çöküş oldu. yani birikimlerimin çoğu konutta olduğundan güvenle duruyor şuan.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

5. Samimi açıklamanız için teşekkür ederim. Öngörünüzde haklı çıktınız.
    Kredi oranları 0.1-0.2 daha düşerse bende konut almayı düşünüyorum.
    Bakalım nasip

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    1- SGK da dahil hiçbir sosyal güvencem ve maaşım,hatta emekli maaşım bile yok o yüzden bankalar bana konut kredisi vermiyorlar. yani isterseniz milyon dolarınız olsun bankanın gözünde hiçbir kurumda çalışmıyorsanız sgk nız yoksa asgari ücretli çalışandan bile daha değersizsiniz. Gerçi bir banka paranı bizim bankada 10 yıl mevduatta bloke ettirirsen belki kredi çıkartırız dedi ama ben de hadi ordan dedim... Şaka gibi ama gerçek bu şekilde..

2- Öyle bile olsa kredi çekmezdim çünkü birikimlerim borsa-yatırım fonları dolar altın gümüş ve kripto parada kalmaya devam edecekti. ve ben hepsinde aynı anda çöküş öngörüyordum. son bir haftada Türkiye'de tüm finansal enstrümanlarda çöküş oldu. yani birikimlerim konutta olduğundan güvenle duruyor şuan.

6.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Önce Tl mevduatında birikim yapanların parası bizzat birinci ağızdan faizler düşürülecek diye diye birikimleri pula çevrildi.

Kalanlar da kendi birikimlerini korumak için her seviyeden dolar altın borsa ve yatırım fonlarına yatırım yaptılar.

Sonra da dolar 18 den 10 lu seviyelere kadar bir kaç günde düşürüldü. Harekete bakar mısınız %80 civarında bir batırış demektir bu. Önceden borsa dolar ile ters korelasyon içine girerdi ama aynı şekilde borsa da çöktü.

Hal böyle iken bu ülkede gayrimenkul dışında hiçbir enstrümanda yatırım yapma imkanı bırakılmamıştır.

Twitterda ünlü bir finans uzmanı Türkiye'deki finansal enstrümanlarda yatırım yapmakla şakasına çıkan kripto paralarda yatırım yapmak aynı şey demiş ve hatta şaka coinler bile daha stabil demişti. Yani bir gecede vezir de olabilirsiniz rezil de... Adam haklı çıktı bir haftada TL cilerin bir gecede de dolar ve altıncıların parası pula dönebilir bu ülkede..

Geçen Amerikalı komşuma yatırım danışmanı gelmiş Amerikalı komşum kendisine :"Hiç bana lafı uzatma, bana emlak piyasasında fırsat varsa onu söyle başka şey söyleme" demiş. Bu ülkede emlaktan başka bir şeye yatırım yapmam diyor..

Amerikalı komşum bile durumun farkındayken bu ülkede birikim sahibini koruyacak tek şey gayrimenkul kalmıştır. NOKTA

-------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
    Amerikali komsum diyince merak ettim nerede oturuyorsunuz?

7.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    sadece TR de değil tüm dünyada emlak yatırımı patlamış durumda.

şahsen bizim varlıklı insanlar çok uyanmadılar örneğin bir milyon doları olan adam niye buradan gayri menkül alır, git Avrupa'dan al € cinsinden aylık kiran gelsin.
    hayatta katilmiyorum

Avrupada fiyatlar oynak degil ve emlak vergisi cok yuksek

Oysa turkiyede dolar 24 tl ye ciksin bodrumda yazliklari yari hatta 3 te birine kapatirsin dolar cinsinden. Avrupada boyle yatirim firsati yok

8.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Belli ki çok fazla ekşi sözlüğe takılıyorsunuz.

Konutta ciddi anlamda tüm dünyada arz eksikliği var. Artık yeni konut yapmak inanılmaz zor ve maliyetli hale geldi. Ben olsam yeni yapılacak projelere girmem mesela çünkü hiperenflasyon sürecinde hızla artan maliyetler nedeniyle batma ihtimallerini yüksek görüyorum. Yani arz öyle de böyle de artmayacak. Ama sadece Türkiyede bile her yıl 1 milyona yakın talep var fakat üreten yok.

Arz az, talep çoksa kaçınılmaz sonuç belli..

----------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
    Fiyatlar yuksekse nasil talep yuksek olabilir? Turkiyenin geliri belli insanlarin cogu asgari ucrete talim

Dediklerinizde mantik hatasi var

Sayfa 376/1312 İlkİlk ... 276326366374375376377378386426476876 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •