işc den çıkan ağalar bir hisseye daldı bakalım hayırlısı hemde yüklü girdi hanzolar durup dururken tkaıldık peşlerine
Printable View
işc den çıkan ağalar bir hisseye daldı bakalım hayırlısı hemde yüklü girdi hanzolar durup dururken tkaıldık peşlerine
Dostum, temettü yatırımcılığı bence özendirilmesi gereken bişi.
Dediğim gibi, ben de yapmıyorum ama özellikle amatör kişiler için yanlış bir yol değil.
Ama işte bizim yatırımcı profilinde kısa zamanda köşeyi döneyim mantığı olduğu için zor.
Sonuçta temettü yatırımcılığı dedin mi, minimum 5 sene ama tercihen 10 senelik bir süre içinde değerlendirmek lazım.
Mesela Eregli'nin temettü verimliliği yüksek ama diğer firmaların o kadar değil.
Ama bu diğer firmaları kötü yapmıyor.
%5-6 temettü verimliliği olan firmalara yatırım yapmak saçma gibi geliyor şu an ama uzun vade baktığınız zaman öle olmuyor aslında. Hele ki enflasyonun yüksek olduğu bir dönemde çok daha mantıklı.
Temettü yatırımı yapan birinin zaten borsanın yükselmesinide istememesi lazım. Bir faydası yok. Aksine hisse fiyatları artıyor, temettü verimliliği düşüyor. Temettü yatırımcısı olduğun an zaten bir nevi ayı oluyorsun :)
Tek dikkat edilmesi gereken doğru şirketlere yatırım yapmak. Onlar para kazandığı sürece win-win bir durum. Endeks aşağı giderse "ucuza hisse al", endeks yukarı çıkarsa elindekiler değerlensin gibi...
TCMB Ocak'ta BOTAŞâ€™a 4,15 milyar dolar döviz satışı gerçekleştirdi. Bu, şimdiye kadar kuruluşa bir ay içinde yapılan en büyük satış tutarı.
Ocak'ta ihracat reeskont düzenlemesi kapsamında sağlanan net döviz girişinin bu gelişmeyle yaklaşık 2,6 milyar dolara düşmesi bekleniyor.
https://i.hizliresim.com/7x007ym.png
hanize bakanının yarın yabancı yatırımcılarla görüşmesi varmış.
ne diyecekler acaba adamlara.
thy de ya mallandılar ya shortçu yakaladılar..