Sayfa 377/1001 İlkİlk ... 277327367375376377378379387427477877 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 3,009 - 3,016 arası.

Konu: Viop XXXIX

Alıntı Originally Posted by Ariakas Yazıyı Oku
    Morgan stanley 9 şubatda msci endeksten potansiyel olarak çıkmasını bekledikleri listesine ISCTR yi eklemiş.
    Zaten borsa fiyatından anlaşılıyodur.
    Çarşambaya kadar bunun baskısı olur, perşembede yeni başka bir şey icat ederler...
    sn Ariakas, zahmet olmazsa linki paylaşırmısınız ?
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2.  Alıntı Originally Posted by Ariakas Yazıyı Oku
    Temettü yatırımcılığı mı hikaye???
    2019 yazın 8TL den ereğli aldım. Onu da buraya kesin yazmışımdır zaten.
    Sonrasında üzerine 2 temettü aldım, hisse fiyatı 26 ya çıktı ve bu sene 4-4.5 tl daha temettü alıcam.
    10 bin lot için konuşalım... Zaten 3 senede 80 binimi fazlasıyla geri verdiği gibi, ana param olmuş 260 bin tl.
    Bu mu kötü?

Ve ben temettü yatırımcısı değilim. Eregliyi çok beğendiğim için elimden çıkartamıyorum sadece. Aksine sürekli lotum artıyor. O yüzden mecburen temettü yatırımcısı oldum. Ama alıp, tutan herkes sonuna kadar haklı.

Hele 10 senelik vade de elinde eregli tutanların dolar getirisini kaç kat katladığını söylememe gerek yok heralde.
    evet haklı olabilirsiniz Ereğli dolar bazlı grafiğe baktım 2019 da sert düşüş yaşamış şu an 2018 seviyelerinde demek ki aldığınız yer önemli siz dolar bazında düşük seviyeden aldığınız için kazanmışsınız 2018 de alan dolar bazında aynı seviyede ama o da yeterli bence diğer tahtalarda durum nedir bilmiyorum bilgi için teşekkürler
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

piyasayı bozan işc oldu mscı dan çıkacakmış söylentileri varmış??kim bu dedikoduları çıkarıyorsa allah bildiği gibi yapsın...

4. Bugün + kaparız akşamada dolara 10-15 kuruş basarlar.

5.  Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Yakında BİST reel yatırımcı bulamayacak.
    ekonomi yönetimi Doları tutuyorlar, Altın Gümüşü globalde baskılıyorlar, Ev Araba fiyatları uçmuş.. bu enflasyon ortamında borsada milyonlarca yatırımcı olması gerek. Bu kadar bariz bir durumda, bunu teşvik için bir hedef ve strateji gerekiyor yapmaları için GÜVEN ortamı gerek
    GÜVEN Karaca gibidir elinizden bir kaçırırsanız yakalamak için baya bir çaba sarfetmen gerekir ..

6.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Bugün + kaparız akşamada dolara 10-15 kuruş basarlar.
    Eğer mal dağıtımı yapıyorlarsa yukarı aşağı derken 1900 altında kapanış yapabilirler..

7.  Alıntı Originally Posted by tarkank Yazıyı Oku
    piyasayı bozan işc oldu mscı dan çıkacakmış söylentileri varmış??kim bu dedikoduları çıkarıyorsa allah bildiği gibi yapsın...
    Düşüşün bununla ilgisi yok. Mayıs ayında çıkacaksa çıkacak

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Selam, burdakilere bir şey soracağım.
    Bu yıl dolara endeksli vadeli mevduat diyerek dolar'ı kitlediler.
    Bundan o kadar emin olmayın. KKM yapısal bir çözüm değil, kısa vadeli semptomatik bir çözüm. Üstelik patlaması durumunda Türkiye'nin iyi olduğu bir konuda bütçe disiplininde çok kötü bir noktaya götürebilir. Böyle bir şey olması durumunda enflasyon ne olur, DIBS faizleri ne olur belli değil. İçeride 200 Milyar TL KKM var ve her geçen gün artıyor. Bunların çoğu da TL'den geçiyor. 1.5 ay içinde 500 Milyar olsa, doların %20 atak yapması durumunda garanti ödemeleri nedeniyle 2022'de planlanan bütçe açığı yarı yarıya artırıyor. %50'lik bir atak gelirse bütçe açığı ikiye katlanıyor.

Borsa için ise şu benzetmede bulunayım; Aygaz tüp tırı ile altın taşıyan tır çarpışmış. Altınlar ortaya saçılmış ama tüp tırının şöförü gaz kaçıran tüpleri poşete sarıp müdahele ettiğini sanıyor. Tüpler ha patladı ha patlayacak. Sen de bunu görüyorsun, gidip canından vazgeçip altınları toplar mısın? Uzaklaşayım da tüpler bir patlasın sonra bakarız dersin değil mi, şu anda da piysada olan olay bu. Benzetmede tüpler doları, altınlar hisseleri temsil ediyor. Bu tüpler patlar ondan sonra borsa dolar bazlı dibini yapar ve yoluna devam eder. Kimse elinde pimi çekilmiş el bombasını tutmak istemez. Teşbihte hata olmaz deyip kaçayım.
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

Sayfa 377/1001 İlkİlk ... 277327367375376377378379387427477877 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •