aynen benimde görüşüm bu şekilde. trendden ne alabildin aldın. mesele bu.
Printable View
Peki trend üzerine bi sistem çalışmanız var mı sayın Emlak
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
spotta çalıştırmak deneme yapmakta fayda var. viop çok daha oynak. özelikle dünki kapanış gayet iyi sonuçlar üretiyor bunun üzerine ekleme çıkarma yaparak yön nereye siz oraya gibi bir çalışma yapabilirsiniz. önceki gönderilerimde var sonuçlar.
özelikle Mb faiz kararında çok sistem ciddi zarar ederken kar eden nadir bir yöntem oldu.
bunu dünki en düşük seviye ve dünki en yüksek seviye olarakta çeşitlendirebilirsiniz.
Konuyu biliyorum fakat bu tip algoritmaların kurgusunun öğrenmeye yönelik olmadığını savunuyorum.
Sonuçta çok daha hızlı çok daha detaylı analizler yapabilen algoritmalar olduğu dogrudur. Bunların amacı kaldır indir kaos yarat piyasadaki varolan algoritmaları, manuelcileri çarp yönünde.
Mesela 1000 puana sıkıştırıp alttan alıp yukarıdan verebildiği sürece bu işi yapar daha dar banttada yapar taki biraz daha kuvvetli oyuncu yada algoritma gelip buradaki satısşları karşılayıp farklı bir kurguyla yeni bir oyun kurmak isteyene kadar. o zaman ya bant değişir ya kanal değişir kim daha kuvvetliyse kararı o verir. işler iyice sertleşirse kanal değişimi daha da büyük olur bunun adıda bizim gibiler için trend olur. Bu işin çok farklı tipleri olabilir.
Ama asla bir takım algoritmalar üzerine kurgu yapamaz üçünü beşini sıkıştırmaya çalışırsa kendisi çok daha fena köşeye sıkışır. Yani asıl kurgu başkalarının ne zaman ne yapacağından çok kendinin ne yapacağıdır.
benim görüşüm bu yöndedir.
Benim öğrenmekten kastım tek kişinin işlemini öğrenmek değil piyasanın genel hareket algısını çözmek ve buna göre pozisyon geliştirmek yönünde. Zaten başarılı olabilmesi için böyle bir yöntem ile hareket etmeli ancak önceki yazımda da belirttiğim gibi karşısında benzer metodu izleyen oyuncu yoksa bu durum sert hareketlere neden olabilir. Birde Özellikle piyasanın yön bulamadığı , baskın alıcı satıcı olmayan zamanlar bu algoların başarılı olacağı dönemlerdir diye düşünüyorum.
Ben piyasada farklı bir yapı göremedim. 2018 yılı sistemciler için çok iyi bir yıl olmuştur. Büyük dalga yapıları sert ve uzun sürdü dolayısıyla trend sistemleri iyi para kazandı yıl olarak.
Yıl sonuna doğru trend sistemleri zarar etti veya yerinde saydı çünkü büyük dalga yapısı sıkışmaya başladı. Daha önceki yıllara baktığımda net olarak aynı tarz hareketlerin hatta trend sistemleri için daha acımasız hareketler olduğunu net görebiliyorum. HFT algolaritmalar saniyelik hareketlerle para kazanıyor bu arada indikatörler veya klasik teknik analizledeki destek direnç gibi çizgilerde fake hareketler yarattığı çok net, ama bu genel trendi değiştirmiyor belli kurala göre giden ve yüksek kaldıraç kullanmayan trend sistemleri her zaman teknik analizle işlem yapan sıradan piyasa oyuncuları için kazanan tek strateji olmuştur.
Merry vb bazı kurumların dahi algoritmalarla iyi para kazanamadığını biliyoruz (haber kaynakları ile iyi para kazanıyorlar). Borsanın kurulma amacı bellidir. Haberi, medya kaynaklarını yöneten istihbaratı kuvvetli olanlar yılda 3 4 hareketle parasını katlar geriye kalanlar da aracı kurumlara komisyon olarak gider :). Yurt içinde açıklanacak bir haberi yurt dışındaki para babaları günler öncesinden alır haber kaynağını mutlu eder sonra kendileri işlem açar sonra yandaşlarına haber verir fiyatlar şelale veya ralli yapar en son haber açıklandığında bilinen ilan edildiğinde yeni gelenlere verirler. Böylece kar tapu etkisi tamamlanır parayı katlarlar. HFT lerde küçük yatırımcıyı bu arada küçük hareketlerle öper. Temel analizi devreye sokmazsak bütün olan biten bence budur. :)
bende bu vadede bir anormalite görmedim kendi kullandıgım sistemde.
fakat başka klasık trend sistemimde bu vadede gerileme mevcut ancak bunu HFT'lere bağlayadabiliriz, bağlamaya da biliriz.
Tiberus ve Ykoçun anlatmak istediği şey piyasanın genel bildiğimiz parametrelerinin dışına doğru kaydı yani piyasanın biraz yapısı değişti demeye getiriyorlar. BU durumda belki çok parametreli veya over optimize sistemlerin getirisini düşürdü. Çünkü bu tarz sistemler çok hasas parametrelerle işlem yaptığı için piyasadaki değişiklikleri anında hissettirecektir.
Kasten veya değil sonuç olarak bir şekilde piyasanın az da olsa yapısı değişmiş diyorlar. Bunu şöyle algılamayalım trend sistemlerini patlatmak için özellikle hftler devreye girdi gibi algılamayın. Sadece bu vade diğer vadelerden birazcık ayrışmış. en azından birden fazla sistem de bu piyasa değişikliğinin sonuçları görünüyor.
O bakımdan hani dikkatli olun bu vadeyi iyi inceleyin vesaire şeklinde bir uyarı.
bizim piyasa zaten likit degil, likit de degildi. (herif stayla.) degisen bana kalirsa krizle beraber manuelci sayisinin sifirlanacak denli dusmesi..orhan hocanin deyimiyle "serengeti" bozkirinda av azalinca dogal olarak buyuk avci tarz degistirip daha zor yakalanacak avlar uzerinde ogreniyor. cunki bozkirda daha rahat avladigi av in nesli tukendi. ya da pesinden kostugu kadar buyuk degiller artik.
Yeni pay vadeliler de açıldı. Piyasa yapıcılarının ne kadar mutlu olabileceğini düşünemiyorum bile. :) Yeni avlar ortaya çıktı biraz daha yolsunlar bakalım nereye kadar gidecek :)
naber la çarpıklar nasıl çarpılmaya devammı
https://www.youtube.com/watch?v=FluEFYQ_Lvo
bu hafta kar zarar durumu paylaşılacak gibi değil
manuel işlem yapıyosanız ekran başından ayrılmamak lazım
acil bir durum nedeniyle ekran başından birkalktık
geldiğimizde domates tarlasına çevirmişler portföyümüzü
yok yok bu günlük al sat lar bana göre değil
https://www.youtube.com/watch?v=-gEpBXIdaPI
Bizim robotlardan bahsediyor.
Yatay ve testereyi çözmeyi başardık geriye bir kaç ufak sıkıntı kaldı.
https://i.hizliresim.com/qd8OJB.jpg
tekrarında üyeliğinizi kapatmak zorundayım.
ben para kazanan bir sistem bulsam, bırak ortak almayı,
adını bile anmam hiç bir yerde.
Forum bilgi paylaşım yeridir, akçeli işler forumda yasaktır.
Ben onyargili degilim isi merak ettim.
Tam olarak nasil birseydir kazanc getiri vesaire nasil olacak pek aklim ermedi mantaliteye.
Elestiri olayini abartmamak gerekiyor bence ayni zamanda elestirilerede acik davranmak gerek belkide o kisilerin yarinin musterisi yada size musteri oneren kisileri olabilir
Selam , ideal yeni versiyonu deneme fırsatı buldum.. Alarm ekleme ekranları harika olmuş .
https://youtu.be/dykujGniRXM
İster manuel ister otomatik emir veya sadece alarm olarak kullanılabiliyor. Adamlar çalışıyor valla tebrik ederim.
https://youtu.be/zkOVVRPbJ-g
arkadaşlar bende yatay ,düşen ve yükselen trend çizgilerine alarm kurabilme ve bu alarmlara manuel ve otomatik emir bağlama ile ilgili yeni ideal sürümünü inceleme fırsatım oldu inanın çok beğendim hayal ettiğimdende ileri düzeyde bir çalışma olmuş emeği geçenlere sonsuz teşekkür ederim ellerine beyinlerine sağlık :bravo:
diyelim ki bir trend çizgisine alrm kurduk
alarm listesinden pasife gitirip sildiğimiz zaman ilgili grafiktende ilgili trend çzigisi siliniyor
ilgili trend çizgisi dursun ama alrmı kaldırılsın yapabilirmiyiz
bir de alarm listesinde mesela 9 nolu alarm sağ klik yapınca sadece onu silebilelim
bir de yatay çizgi alarmında grafiğin üstünde çok kalın çzigi var ve onu sag fiyat sıkalasından son bar a kadar yapabiliriz belki
ben bir hayli uğraştım diğer arkadaşlarda bilmek isterler uğraşmasınlar
grafikler logaritmik scala olmayacak açılı yukseleen ve düşen trend çizgilerine lineer scalada trend alarm ı kurabiliyoruz
ideal yetkilileri bu modulun logoritmik scalada sakıncalı ve riski gördükleri için özellikle engelliyorlarmış haberiniz olsun
Alarm listesine satır sil eklendi
https://i.hizliresim.com/oX8oBb.png
Alarmı Sil, Trend Kalsın olanağını listeden yapamıyoruz, yapı uygun değil.
Ancak grafik üzerinden bu opsiyonu ekledik.
https://i.hizliresim.com/ZXQmr3.png
https://resmim.net/f/mnqxYu.png
ilk alarmlarımızı kurduk ;)
üstteki menuden "Yatay Alarm Kısa Çizgi" seçilirse yatay alarmlar şekildeki gibi görünecek.
https://i.hizliresim.com/36j089.png
performans açısından grafik verilerinin 20000-25000 den fazla olmamasına dikkat edin
https://i.hizliresim.com/7aXz8l.png
Bu versiyon, birkaç gerçek yatırımcı testinden de geçince yayınlanacak. Versiyon yenileme linkinden güncelleme yapsanız da sürüm güncellenmez şimdilik.
"Bu işlemi yaptım, ideal açılmıyor" demenizin sebebi ideal.exe dosyası download olamamış veya bozuk inmiştir.
www.directfn.com.tr/terminal/ideal.exe adresindeki dosyayı indirip ideal klasörüne atarsanız düzelir.
https://resmim.net/f/xKqJ69.png
konfora bakarmısınız
her tarafdan alrmımızı kurmuşuz
:yahoo:
Bizim kullandığımız yazı tipleri sizin bilgisayarda yüklü olmadığı için windows başka yazı tipleri kullanmış.
Sizin resimde yazılar hücre dışına taşmış. Orijinal yazı tipleri yüklü olsaydı yazı dışarı taşmazdı.
https://i.hizliresim.com/Wq95dq.png
doğrudur sayın tberius
lisanssız bir Windows kullanıyom
bilgisayardan da pek anlamam
hafta sonu yeğenler canına okuyorlar bilgisayarın
internet çalışsın ideal çalışsın yeter
Alarm ozellıgını henuz denemedım.
yeni çıkan ozellıklerı iyice oturduktan sonra denemeyı daha uygun goruyorum robotun calısması acısından.
Fakat merak ettiğim birşey var.
Bu alrm kapanıslamı kesınleşiyor yoksa dokunur dokunmaz mı ?
soru 2 alarmları veya çizgileri acaba indikator penceresınde de kullanabılıyormuyuz.
MESELA RSI 20 YE ÇİZGİ YERLEŞTİRSEM YADA ALARM ANLIK OLARAK 20 ye değdiğinde alarm verse veya alış yapsa.
bilmiyorum ne kadar ileri gidilebilir bu konuda.
Mesela kendı sıstemımın örnegın kz cızgısıne veya yaptıgım hrehangıbır farklı ındıkator var sıstem olarak koysam panel 2 yede cızgısını yerlestırsem.
Trendı veyahutta yatay cızgıyı panel 2 ye çizsem kesısım olunca alarm veya işlem yapar mı ?
Yine aynı sekılde grafik üzerine bir MA atasam veya bir sistem olarak MA yı S butonundan koysam.
diyelimki 30 luk ma olsun. SOnra bir yatay çizgi ceksem MA bu cızgıyı gecerse al veya alarm ver diyebilirmiyim.
Aslında algorıtma olayını daha gorsel ve erısılebılır yapar bu durum.
Mesela ben normalde manuel traderım farzedelım cektıgım cızgılere dokunur dokunmaz almıyor grafiklerin yumusatıyorum ma ile ve ma belli desteği geçince almak ıstıyorum anlık hareketlerı es geçen bir manuel traderım.
BU sekılde indikatorlerıde baz alınamıyorsa aldırma özelliği eklenılerek sankı devrım nıtelıgınde bır gelişme yaratılabılırmıs gibi geliyor bana. İnsnalar altık c sarp kodlamadan bıle ıstedıgı ındıkator su noktaya gelınce alarm ver veya al sat diyebilir.
Bunun üzerine düşünebilirsiniz bence @tiberus @sezai beyler.
Aynı sıkıntı derinlik ekranında açılan emir kutusunda da var birden fazla hesap kullananlar için büyük bir sıkıntı. Ayrıca KEP ekranında sürükle bırak ile emrin aktiften limite şeklinde olsa çok daha kullanışlı olur gibi geliyor belki talebi değerlendirirsiniz.:)
Merhaba iyi akşamlar. Bu siteye emek veren hocalarımıza ve takip edip gerçek anlamda işlem yapanlardan 1 konu hakkında değerli yorumlarınızı almak istiyorum. Kurgulamış olduğumuz al sat sistemlerinin-sinyallerinin çok işlem yapıp karının yüksek olmasını mı, yoksa az işlem yapan ama sistem karının da daha az ama kabul edilebilir, tatmin edici seviyede olmasını mı tercih edersiniz. Ben gerçek anlamda işlem yapmadım. İlerleyen zamanda yapmayı düşünüyorum.(Hisse ve hisselerin vadelilerinde) Az önce yazmış olduğum koşullara uyan sinyallerden hangisini kullanmak daha mantıklıdır diye değerli yorumlarınızı öğrenmek istiyorum. Şimdiden teşekkürederim iyi geceler bol kazançlar.
Cevap veriyorum önemli olan net kar.
Öncelikle hisse tarafını vadelıde olsa tecrübe etmedım bence vıoptan daha kötü olur. Geçmiş veriler varmı kı ? sistemı test edeceksın ?
getirisi götürüsünü iyi hesaplamak lazım kaymaya diikat etmek lazım ornegın 6,00 da sıstem al koyar senın alıs malıyetın 6,02 olur.
İşlem sayısı aylık 30 tane ise hemen hemene hepsınde 0,2 kayıyorsan hesapla bakalım nette getırı ne kadar kalıyor ?
Sistemin işlemı yaparkenkı komısyon ve kayma mıktarını bıleceksın sonra net karını bulacaksın her ıkı sıstemde de totalde net karı ıyı olan ve en lınear dogrusal getırı egrısı olan ıyı sıstemdır.
Ancak test edılen verı aralıgı olabıldıgınce yüksek olsun. elınde bırıkmıs hısse grafiği var mı yaptıgın bır sıstem
birde kendıne su soruyu sor.
hisse tarafında sistem ne kadar basarı saglar sence hisse yukarı gıderken basarı saglar yataya sardıgında zarar eder assaga gıderken hıcbırsey kazanamaz.
Ama vıopta yukarı gıderken kazanır assaga gıdeken kazanır yatayda kaybeder.
Doğal olarak her iki yonde ıslem den para kazanmak daha ıyıdır.
Erhan hocam cevap için teşekkürler.