Baticim ve Bati Soke gelir tablolarina bakinca ressam birinde tamamen parlak renkler kullanarak comertligini gostermis digerinde ise parlaklik ayarini dusurmek icin guzel kalemler secmis.😁
Printable View
Katılıyorum size.
Benzetme bir harika bu arada
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Matruşka hesabı.
Aynı malı iki şirketten geçirmiş olabilirler mi?
B.sökeden Batı çime fatura kesip Batı çimden de ihracat faturası kesilmiş olabilir mi?
Burada konuşulan ihracatın trenle Batı söke den taşınıp batı limandan yapıldığı idi.(yanlış mı hatırlıyorum?)
YTD
Boşverin fiktif falan da gecen 9 aylık bilançodan sonraki günler hisse iyi artmış. Şimdi me olur acaba? Satış kar çok iyi değil mi?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Batıçim in FAVOK marjı %32 olmuş (önceki %26)
*** ihracat ın etkisi görülüyor
Batısöke.nin FAVOK marjı % %21 olmuş (önceki %4)
*** Yeni yatırımlar, enerji maliyenini azaltacak denmişti
Bilgi seans içinde gelmiş olsa idi.
Batıcim TAVAN yapardı bence
Batısöke AYNEN yerine kalırdı.
Vergi dairesine bildirilen bilanço, gerçekleri tam olarak yansıtmıyor. Ancak yine de bu bilançoda da görülen en olumlu gelişme bariz bir şekilde üretim maliyetlerinin düşmüş olması. Kurda yeni bir hareketlilik olmaz ve faizlerde düşüş olursa bu durum karlılığı ciddi artıracaktır.
Gerçekleri tam yansıtmıyor derken, şirketin döviz ve banka borçlarını bilmesem ihracattan kaynaklanan kambiyo karına inanacağım. Şirket ihracattan dolayı, artan kurlardan kar etmiş gibi sanki. 120 milyon eur ve 30 milyon usd yabancı para pozisyon açığından zarar etmemiş görünüyor. Son 3 aydaki kur düşüşü 9 aylıkta gördüğümüz kur zararını düşürecek ama yok etmeyecek. Bu yüzden daha net görüş için spk bilançosuna bakmak gerek.
Sevgili yöneticilerimiz 40 milyon USD yeni ihracat bağlantısı yapmamış mıydı? 2017 yılında 20 milyon usd civarı ihracat yapan şirket geçen sene 30 milyon usd ihracat yapmış. Fark 10 milyon usd. 30 milyonluk bağlantı koptu mu acaba?
SPK bilançoda görülen İşletme sermayesinin negatif olmasından dolayı finansman giderleri yüksek. Bu yükselen karlılık ile birkaç yıl içinde durum düzelebilir. Ama bu sene iç talebin düşmesi ve beyan edilen ihracat rakamlarının görülememesi de düşündürücü.
Bsökeye bedelliden dolayı sürekli para aktarılıyor. Bunun da kredi faizlerinin yüksekliğinden dolayı maliyeti yüksek. Şirketin nakde ihtiyacı var ve bunun en iyi yolu da banka kredisi değil bedelli artırım. Ama yaparlar mı?
Küçük yatırımcılara tavsiyem; Bu şirket eskiden de ucuzdu şimdi daha da ucuz. Ancak hisse baskı altında. 10 yıl önce alan da 5 yıl önce alan da 2 yıl önce alan da hala yükselecek diye bekliyor. Al-sat , sat-al yapmadan bekleyen müthiş zararda. Bunu gözönünde bulundursun. Elbet bir gün gidecek ama o gün ne zaman belli değil. Bu forumda yazan ve bunu bilen birkaç kişi vardır diye düşünüyorum.
Şahsi görüşlerimdir yatırım tavsiyesi değildir.
3-5 kazanmak icin tahtada firtina estiren,calkanti yaratan,hisseye donme dolap muamelesi yaptiran trader arkadaslar.Yaptiklariniza degdimi gorecegiz simdi.Ulkemiz borsasini kumarhaneye cevirip,yatirimci ilgisini adeta sifirladiniz.Borsa ya olan ilgisizligin en onemli sebeplerinden birisiniz .Yaptiklariniz islemler sonucu kazansaniz yine bir nebze olur verecegim.Sonucta aldiklarinizi fazlasiyla veriyor vede vermeye mahkumsunuz.Bu bilancodan sonra da isterseniz bu fiyatlardan verin.Mal sizin satmakta ozgursunuz.y.t.d
NOT: Sozlerim zararini cikartmak icin sat-al yapanlara degil.
Hisse günlük trade ederken elimde kaldı. 2.8’lerden bir haftada 2.54’e geldi. Sat-al yapmaya elim varmadı. Çok kısada bir iki saatte hatta on dakikada bir iki kademe karı görünce bile özellikle bilmediğim hisselerde satar kaçarım. Nedense bunda yapamadım karı da gördüm. Vergi dairesine sunulan bilançoyu görünce de şaşırdım. Satış ve esas faaliyet karını görünce neden düştüğüne anlam veremedim. Nice batık şirketlerin borsada tavanlar yaptığını gördükçe bu tip şirketelerin son bir iki yılda % 50’lere yakın düşmesi ve hala tepkisiz kalmaları şaşırtıcı. En son ykbnk aldım 1,55’den birkaç günde gitmeyecek diye sattım 2 oldu. Arçelik Aghol bunlardan birkaçı. Şimdi btcim brsan ve pnsut bekliyorum bakalım. Sürekli bekleyim diyorum her borsada trade eden gibi maalesef aynı cümleyi kuracağım. Satıyorum kağıt yükseliyor. Bakalım btcim şaşırtacak mı. Bi defa da biz kar edelim artık. Borsaya acemi insanlar gidiyor formt alıyor kar ediyor. Bakıyorsun adam kapı yapıyor. Pd/df fk uçmuş yine de yükseliyor. Biz gidiyoruz inceleyip ucuz diye borusan boru alıyoruz. Adamlar dünyaya boru düşüyor. Tanap projesinde varlar. Ama kapı üreten şirket kadar olamıyor. Sonra borsa kumarhane oluyor tabi. Galip diye bir dolandırıcı çıkıyor aklına esen hissede işlem yapıyor arkadından binlerce insan gidiyor. Donu hüsran olsa da hareket onlarda nedense.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2.4... lı rakamlara gelirse neyim var neyim yoksa alacağım diyen bir arkadaş vardı.Çok olmadı 3 günde buyur.
Performansını görelim.
Ben size daha ne diyeyim.ytd.
Kaçamazsın kaçamazsın
sen ellerin olamazsın
En sonunda sen benimsin
Benim eşsiz sevgilimsin
Gönlümdeki bebeğimsin
Seni benden alamazlar
Kaçamazsın kaçamazsın
sen ellerin olamazsın
Seviyorum seveceğim
Uğruna bil öleceğim
Ellere vermeyeceğim
Seni benden alamazlar
Kaçamazsın kaçamazsın
sen ellerin olamazsın
ağlama bebeğim, olay budur..:party:
Yönetime bir sözümüz var.Hisse senedinizin çöp fiyatına düşmesi hatta. kötü yola düşmesi sizi rahatsız etmiyor mu?
Rahatsız olmuyorsanız bu rahatlığın sebebi nedir.İşi bilen birine verin makul mantıklı bir yerde fiyatlama yapsın.
Böyle birini bulamazsanız ben talibim...Bol güneşli günler.
Bu ters hareketler buyuklerin carpismasindan baska bir sey olamaz (I.T,SANKO) Anlasilan onlar istemedende bir sey olmayacak.Yada yonetimin devreye girip alim yapmasi ancak bu gidisata son verebilir.Kaziga oturtmak ancak o sekilde olabilir.Ekranin kapatilip bakilmamasi gereken bir hissedeyiz.Ben sahsen artik oyle yapacagim.Menfaatleri gerektirmedigi surece hisseyi yukseltmeyecekleri anlasiliyor.y.t.d
SANKO da kafayi yemis galiba,ben zarardaysam sizlerde bedel odeyin der gibi kinlenmis vaziyette adeta bizlerle beraber kendi kendinide sokuyor.
Helal olsun tahtadakilere.böyle yönetime müstehak.ancak olan gene ky ye oluyor maalesef.algılara dikkat.gerçekleri görmek isteyen at gözlüklerini çıkarır.ytd.
Bu da Stocholm Sendromunun son evresi oldu.Yok kendimi tuttum ama bunu yazıcam.Esas tahtadakilerin yaptıkları senin gibi yatırımcılara müstehak.Bilmezsen elindekinin değerini buralarda boş boş konuşursan böyle yaparlar.Bize giydirip bu olaylara burada çanak tutanlara iki kelime etmezsen böyle yaparlar.
Ama sana gerçekten çok teşekkür ederim samimi olarak.Sayende enerjimin çoğunu buralara harcamak zorunda kalmadım.Herkes eninde sonunda hak ettiğini alır.
Burada konuşulması yazılması gereken bir çok şeyi de sayenizde yapamadık.
Yönetimin en büyük yanlışlarından biri tahtada bu şekilde at koşturanlara bu imkanın maalesef tanınmasıdır.Kabul etsinler ya da etmesinler bu tahtadaki olan bitenler onların sorumluluğundadır.
Bu şirket bu sene 200 mln tl zarar bile etse idi hiç bir şey 2,2 olduğu gün gelinen piyasa değerini haklı olarak açıklayamazdı-açıklayamaz.Alın size algı ise algı.
Neyse ben hiçbirşey bilmiyorum(!).Sadece söylediklerim doğru çıkıyor.Acemi şansı işte.ytd.
Portföyümu nakite geçirdim geçen Cuma. 2.4'lı rakamlar demedim. 2.40. Neyim var neyim yok demedim. Portföyüm ile dedim. Bekliyorum 2.40'ı. Getirsinler. Elbette bu aptallık sona erecek. Sabır sabır sabır. Biraz da saygı tabi hem size hem diğer arkadaşlara. Birbirinizi yemeyi bırakın artık. Para kaybediyoruz en azından saygınızı kaybetmeyin
Açın topiği şöyle bir okuyun biz bize saygısızlığın kralını yapanlara çok saygılı davrandık.Ne hakaretler olan bir ton yazı da silinmiş.Bazıları da hala duruyor.
Bu tahtada yapıldığı gibi bir manipülasyonun yapılması ciddi finans bilgisi gerektirir.Bunu yapabilme kapasiteleri olanlarda herkes tarafından bilinir.Burada eli olanların diğer icraatlarına bakıp bunu anlamak görmek isteyene zor değildir.
Mesela burada bağı olanlardan birinin tahtasında aynı şekilde yatırımcı isyandadır.
Bir diğerinin iştiraki hissede açın bakın bakalım kaç kez devre kesici uygulanmış Spk ne cezalar kesmiş.
Ben burada hep biz dedim ne yaptımsa yatırımcı olan herkes için yaptım.Karşılığında bir ton laf yedim.Ama bundan sonra her koyun kendi bacağından asılır.Kimsede bu düşüncem için beni eleştiremez.Çünkü bilgi falan paylaşmak bişey yazmak çok uzun zamandır bu topicde içimden gelmiyor.Herkese hayırlı bol kazançlar dilerim.
hani dedikya birşeylerin ayak sesleri diye bir kaç ay sonra kokusu çıkar. olay sanko olayı yok gedik yok i.t. olayı değil şirket boyundan büyük yatırımda piyasa durgun bütün çimento şirketleri ihracata yöneldi ordada kar marjı düşük ğibi zaman herşeyin ilacı inşallah iyi olur. ytd.
Hadi bakalım gençler
Yeni hafta yeni heyecan
Anketimiz de çok ilginç sonuçlar var
Bakmadan ve oy kullanmadan geçmeyin...
Hem oy verme bir vatandaşlık görevidir.....
http://www.hisse.net/topluluk/showth...96#post3173296
saygılar/başarılar
Dediğin ima ettiğin ayak sesi bilanço değilmiydi?Öyleydi.
Bu hissede olan bitenlerin belli ki şirketin finansal durumu ile hiç alakası yok.Hele şu gün bu daha da bariz ortada.Aynı burada yaptığın şu piyasa muhabbetleri 7 liranın altında birileri şakır şakır GARAN satarken de vardı.Bankalar batıyordu aç bak bakalım ne olmuş sonra.
Maşallah nasıl bir topicse bizim dışımızda herkes her şeyi çok iyi biliyor.Düşecek diye grafik koyan yükseldi mi biliyor.Şirketi kayyuma devredenler bugün biliyor.Bilanço kötü gelecek diyenler bugün biliyor.Valla bende bunlar nasıl olabiliyor onu hiç mi hiç bilemiyorum.Ondan sonra en çok ağlayan arkadaş fiyat veriyor maşallah o da biliyor.Aklı olan bu topicten uzak dursun diyorum bende.
Cevap yok,gören görüyor.konuşmaya gerek yok,görüyorsunuz.ytd.
batı kambiyo karı (30,55-16,31) batı sökede kambiyo kar zararı(10,28-12,77) bir birine yakın. iyi hadge mi etmişler:)
ytd.
saygılar,
Benim anlamadığımda o kadar net herşeyi yazmama rağmen bu tahtadaki manipülasyonları yapanlara ve buradaki yancılarına senin olan sevgin ve muhabbetin.Tozkondurmaman bak hazır al-sata da başlamışsın bundan sonra daha mutlu mesut geçinip gidersiniz.Bakalım ne zaman çark edicen göreceğiz 10 lirada pabuç gibi dil vardı belli ki hala ders almamışsın şimdi de pabuç gibi.Ama ben aynı hatayı iki kez yapmam.
Batıçim söke' den aldığını % kaç karla satıyordur.?(155,630 ihracat yapıp, söke' den 98,566 alıyorsa vay sökedeki yatırımcıya
vay....yandı....
ytd.
Saygılar,