benim banka hissesi düşer.diğeri bakmaz dowa
Printable View
benim banka hissesi düşer.diğeri bakmaz dowa
Bu virüsün vücutta ne yaptığını görüp işin ciddiyetini bildiğimden insanların korunmayı ciddiye alıp uyarılara ve söylenenlere harfiyen uyduğunda bu işin çok uzun sürmeden atlatılabilecegini düşünüyorum.En büyük sıkıntı olusturabilecek durum ise insanların söylenen tavsiye ve kurallara uymaması olur.
ben halsizlik ve göz yanmasıyla atlattım.bir hafta sürdü.
ablamda boğaz yanması ve hafif ateş yaptı
86 yaşındaki annemde sadece 38.5 ateş yaptı
hatunda sadece üşüme titreme yaptı
ülkede herkes aldı virüsü
kimine de bişey yapmıyor
normal gripten farklı etkileri var
ama bir hafta sürüyor
kısmetine bağlı
yakalanıpta kötü seyrederse
10 sn den çok nefesini tutamıyorsan
hastaneye gidecen
yani tabiiki
ülkede herkes almamış olabilir.
ama%70 almıştır
yayılmasını geciktirmek lazım
hastaneler sıkışmasın
Acaba açiklanan 1.vakadan çok önce ülkemizde zaten corona var miydi?
Hrıstiyan Sekel Türkü soydaşlarımız kilise ayininde Plevne Marşı okuyarak atalarını onurlandırıyor. Benim için bir Türk, Türk olduğu için değerlidir. İnanışı (veya inanmaması) benim için fark etmez! Yaşasın T Ü R K birliği!
https://twitter.com/musaucan33/statu...81781269733376
Harika ...
Çin neden cabuk ve nüfusa göre daha az vakayla atlattı.Hicbir ülkenin özellikle avrupanın alamayacağı öyle sert otoriter tedbirler aldiki sokağa çıkanların vurulmakla tehdit edildigi söylendi binalar mühürlendi yollar kapandı.Virus tek bir şekilde kontrol altına alinabilirdi yaşaması için ihtiyaç duyduğu yeni konağa geçmesini önlemek.Disarida virüs yaşayamaz belli bir süre sonra ölür konak bulamadığı zaman tamda bunu yaptılar. 2. Ateş ölçme termal kameralarla hastaların tespit edilebildigi ve griple ve gribal semptomlarla anlasilabildigi yanlış algıları bırakıp tetkiklere yöneldi.Güney koreden kimse bahsetmiyor ama onlarda işi çok sıkı tutup basarili oldular en büyük sebebi virüs bulaşan ve onlarla etkileşimde bulunanların tespiti ve virüsün yeni konak bulasarak yaşama zincirini sürdürmesinin önönünkestiler.Şuan sağlık bakanımızın üstüne basarak söylediği şey virüs önlemlerden alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir.Yeni konak bulamazsa enerjisinide gücünüde kaybedip zaten bir-çok şeye gerek kalmayacak.Eger bu çözülürse dünya ve ekonomiler en kısada zamanda tekrar ayağa kalkar.Neden daha önce bazı ülkeler doğal haline bırakacağız derken şimdi sert önlemler aldılar.
Covid 19 grip degil ve ateşle tespit edilen birşey değil yayılma hızı çok fazla olan bir virüs.Ateş olmadığı halde solunumu ve akciğerleri ileri derecede etkileyen lanet bi virüs hemde.Yayılması önlenirse yani yeni kisilere bulaşmaz ve daha önce bulaşmış kişiler izole edilirse daha güçlü tedavi yöntemleri bulunduğunda yaşamın normallestigi günlere döneceğiz inşallah.
https://i.hizliresim.com/XsBTcU.jpg
Asyaya bir şey olmaz siz dötü kollayın, yahu herifler hayvan gibi ürediler binlerce yıldır.
Güney Kore bugün 105 yeni vaka bildirdi - Toplam vaka: 9.583 - Ölüm 152
Güney Kore, Nisan ayının başında okul açmayı veya ertelemeyi önümüzdeki hafta başında duyurmayı planlıyor
https://twitter.com/AndyBiotech/stat...70047963897867
G.Kore'de durum pek iyi sayılmaz.
Okullar kapalı,hayat pek normal akışında ilerlemiyor.
Sn culpable çinde neler yaşandı ne kadar insan öldü açıklananlar doğrumu bilmiyorum.Bildiğim virüsun ne olduğu vücutta neler yaptığı.Suan kesin tedavisi olmayıp en iyi tedavinin virüsü kontrol altında tutup yaşamasının önlenebileceği.Çinde daha çok insanda ölse milyonlarca kiside geçirmiş olsa ağır veya ayakta bu virüsün önlemlerini ve ne gibi hasarlara yol açtığını değiştirmiyor.Ulkemizde avrupada abd de olan bunca şey alınan onlemler uretimi duran fabriklar bunlar neden oluyor bu önlemler neden alınıyor bunca ekonomik sıkıntılar varken dünyada.Abd de secimler varken Trump neden bu kadar sert önlemler alıyor sen açıkla mantığını bizde bilelim.
ocak ve şubat ayı yolcu rakamları 2020
Türkiye genelindeki havalimanlarında iç hat yolcu trafiği 6 milyon 852 bin 5,
DIŞ HAT YOLCU TRAFİĞİ 5 MİLYON 417 BİN 605 OLDU
Söz konusu ayda direkt transit yolcularla toplam yolcu trafiği 12 milyon 269 bin 610 olarak gerçekleşti.
virüsü 30 bin hacının üstüne atan zihniyet biz sizi çok iyi biliyoruz
sizin devriniz bitti hak geldi batıl zail oldu
bunu artık kabul edin
https://www.trthaber.com/haber/ekono...ti-465226.html
Ayni seyden bahsediyoruz ama nedense yazilanlar anlasilmiyor .. alinan onlemlere bir sey demiyorum hepsi virusun dolasimini engellemek icin alinmis dogru kararlar .. daha oncede yazdim suan yurtdisindayim bulundugum ulkede sadece cinlilerin yasadigi bir sehir var diyelim ve diyorum ki havalimani nerede ise full kapasite calisti .. normalde Kabin memurlari aylik 60-70 saat ortalamasi ile giderken 100-110 ortamalayi gorduler 1 kabin memuru 1 gunde 2 farkli ulkeye uctu .. havalimani nerede ise full Cin halki ile dolu idi .. simdi diyorum ki bu ulkede univesitelerde okuyan cinli kisiler %5 civarinda vardir .. ve kucukde olsa bir sehir var bunlarin yasadigi ama normal zamanda sehirin icindeler .. simdi sunu sordum fransada bu kadar vaka var ise bu ulkede nasil 200 tane vaka var ? yani demek istedigim su belki turkiyede aciklanan rakamlar dogru olabilir ama diger bircok ulkenin acikladigi rakamlar dogru degil gercegi yansitmiyor gercegin cok altinda .. simdi su deniliyor Sabiha gokcen havalimani tamamen kapatilmis turk hava yollari ulkelere ucusu kapatmis .. ve ekliyorum diyorum ki yarin istanbul ucusu var ve ordan geri donus gidis 35 kisi donus 75 kisi . turk hava yollari ucuslari onlem dahilinde durdurmus ama baska bir hava yolu hala istanbula yolcu getirebiliyor .. ve bu gelen yolcular 14 gun garantinada kalmiyor .. peki bu nasil bir onlem ?
Parazitleri bolca DDT ilen bertaraf ettik, inşallah kanser olmayız arkadaşlar.:oleyo:
https://www.tarlasera.com/haber_gors...-DDT-vardi.jpg
İsrail basını: Merkel, İsrail'in solunum cihazı talebini reddetti https://sptnkne.ws/BQPz
son olarak hadi oldu diyelim cindeki rakamlar dogru ..
o zaman ilginc olan su : ocakta ilk vaka tespiti ve asyada virusun nufusa gore yayilma hizi cok yavas . ocakayinda ilk vakalarin tespit edildigi asya ulkelerinde suan vaka sayisi yok denecek kadar az ., tayland japonya vs vs bu ulkelerde abartili onemler alinmadi . o zaman akla gelen soru su virus batiya geldiginde gecirdigi mutasyonlardan dolayi yayilma hizi 0 noktasina gore 10 20 kat daha fazlami artti . sayet boyle ise o zaman icinde bulundugumuz durum daha kotu ..
Bu olay 14 ekim 1998 de kıtalar arası bir uçuş esnasında gerçekleşmiş.
"Bir kadın, uçakta zenci bir adamın yanında oturuyordu. Durumdan rahatsızlığını belli edercesine, hostesten başka bir yer bulmasını istedi, zira öylesine antipatik birinin yanında oturamazdı.
Hostes, tüm uçağın dolu olduğunu fakat birinci sınıfta yer olup olmadığına bakacağını söyledi. Diğer yolcular şaşkınlık ve tiksintiyle olayı izliyorlardı, bu kadının sadece terbiyesizliğine değil, bir de birinci sınıfta yolculuğu devam edeceğine şahit oluyorlardı.
Zavallı adamcağız çok kötü bir durumda olmasına rağmen cevap vermemeyi tercih etti. Bu yüksek tansiyondaki durumda kadın, birinci sınıfta ve o adamdan uzak uçabileceğinden tatmin olmuş, hostesin dönmesini bekliyordu
.
Birkaç dakika sonra geri gelen hostes, kadına: "Çok özür dilerim geciktim.Birinci sınıfta bir yer buldum… Bu yeri bulmak biraz zamanımı aldı, sonra yer değişikliği için pilottan izin almam gerekiyordu. 'Hiç kimse sorun yaratan bir diğerinin yanında oturmak mecburiyetinde tutulamaz' dedi ve bu izni verdi." Diğer yolcular kulaklarına inanamıyorlardı, bu esnada kadın da bir zafer kazanmış gibi yerinden kalkmaya hazırlandı.
Aynı anda hostes, oturmakta olan zenciye dönerek: "Beyefendi, sizi uçağın birinci sınıfındaki yeni yerinize götürmem için beni takip eder misiniz lütfen? Seyahat firmamız adına kaptan pilotumuz sizden böyle nahoş bir olay yaratan kimsenin yanında oturmak mecburiyetinde bırakıldığınız için çok özür diliyor." Tüm yolcular hep birlikte, bu olayı iyi bir biçimde sonuçlandıran uçak personelini alkışlayarak tebrik ettiler.
O yıl, kaptan pilot ve hostes uçaktaki davranışlarından dolayı ödüllendirildiler. Aşağıdaki mesaj, tüm ofislere personelin görebileceği bir biçimde iletildi: "İnsanlar onlara ne söylediğinizi unutabilirler. İnsanlar onlara ne yaptığınızı da unutabilirler.
Ama insanlar, onlara kendilerini nasıl hissettirdiğinizi asla unutmazlar.
Burada üzülerek okuyorum. Başka toplumlara, başka ülkelerde yaşayanlara, inananlara hakaretler. Yazık yazık.
Rengi, ırkı, cinsi, yaşam tarzımı, inancı farklı olsa da insanlar birbirine saygı duymalı.
Donald Trump'tan koronavirüs açıklaması: Grip muamelesi yapın
Trump, uzmanlardan öğrendiğine göre grip yüzünden ABD'de her yıl 25 bin ila 69 bin kişinin yaşamını yitirdiğini aktararak, buna kıyasla Kovid-19 vakalarının çok az olduğunu Hiçbir şey kapanmıyor, hayat ve ekonomi yoluna devam ediyor. Bunu bir düşünün!" ifadesini kullandı.
"Elinizi yıkayın, kendinizi temiz tutun"
Trump, Amerikan halkına Kovid-19'a "grip" muamelesi yapma çağrısında bulunarak, "Ellerinizi yıkayın, kendinizi temiz tutun. Zorunda olmadıkça, herkesle tokalaşmanız gerekmiyor. Etrafımda soğuk algınlığı ya da grip belirtisi gösteren olursa hemen uzaklaşıyorum. Bu virüse de tıpkı grip gibi davranın." değerlendirmesinde bulundu.
Borsadaki düşüşün bir nedeninin de Kovid-19 olduğunu belirten Trump, "Ben bu seçimleri kazandıktan sonra, borsa hiç olmadığı kadar yükselecek. Hatırlarsanız bir önceki seçimi kazandığımın ertesi günü de borsa büyük bir yükselişe geçmişti." diye konuştu.
https://www.milliyet.com.tr/dunya/do...-yapin-6153826
Butun dunyayi karantinaya alip izole etsek bile karantina kaldirildiktan sonra virus tasiyan tek bir kisi dahi 3-4 ay icinde virusu butun dunyaya tekrar yayabilir.
Hukumetler halklardan cekindikleri icin bir kac ay bu yasaklari devam ettirirler. Ama halk yuksek olum oranlarina alistiktan sonra bu yasaklarin cogu ilerde kaldirilacak.
Dunya ve Turkiye ekonmisi 2 aydan fazla bu izolasyona dayanamaz.
Belkide dogal seleksiyon tek cozum olacak.
cunku bu sekilde virus 6 ayda bitebilir diyorlar.
ABD'den uçakla Türkiye'ye gelen 241 kişi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında Kastamonu'daki öğrenci yurduna yerleştirildi.
İyi yapmışssınız da gelenleri oraya götürdüğünüz otobüsler ne olacak , elleriyle her yere dokunmuşlardır.Şimdi bu otobüsler amerikadan gelenler kadar teklikeli değil mi????????????????
https://tr.sputniknews.com/koronavir...tinaya-alindi/
Muhtemelen eski tip corona virusunu kapmissin..yada influenza.
Bende Aralik ayinda grip oldum. Hafif atlattim. 1-2 gun rahatsizlik hissettim. Gecti. Omrum boyunca grip icin ilac kullanmadim
Ama vucudumda epey iltihab biraktigini aylar sonra fark ettim. Solunumum eskisi gibi rahat degildi...Gogsumde hisirti, sabah kalkerken balgam bazende gece yatarken hafif bir uksuruk vardi.
15 gunluk bir kaynamis sogan koru uyguluyorum...5.gunde balgamim azaldigini fark ettim. Su an 8.gundeyim. ....Faydasini Fark ediyorum
bizde hükümet 15 temmuz sonrası güzel kararlar alamayıp altın tepsideki fırsatları tepmişti inşaallah aşağıdaki haberlerdeki gibi Türk bilim adamlarının neler yapabileceğini görür güzel gelişmeler olur..
Bir güzel haber:
Japonya’da çalışan Türk bilim insanı Dr. Halil İbrahim Çiftçi kardeşim, Korona (Covid-19) ilacının Japonya’da keşfedildiğini, Japon hükümetinin yakında onaylayacağını, Nisan’dan itibaren insanlar üzerinde kullanılmaya başlanacağını haber verdi.
yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri yetersiz sanki
Grafikteki eğrinin dikliğine bakıldığında maalesef çok kötü durumdayız.
Hiç vakit kaybetmeden tedbirler artırılmalı, sokağa çıkma yasağı mı uygularsan daha farklı tedbirler mi Rabbım yardımcımız olsun.
https://i.hizliresim.com/kd0CF5.png
Olumsuzluk pompalamak istemem ama durum cidden kötü arkadaşlar...
Varın bizim ülke ekonomisi nasıl toparlar siz düşünün..
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne oldu la küçümsüyordun...PANİK havasına büründün
Neler görüyorum bildiğin gibi değil.. MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sahadan bildirirsem at izi it izine karışmış bulunmakta..
Tanı kitleri hasta tablosu covid olsa bile bazen covid demeyebiliyor..
Asıl tanıyı tomografi ve sözlü muayene ile koyuyoruz..
İstanbul Yurt dışı ve umre teması öncelikli..
Bunlar asıl hikayeyi oluşturuyor..
O kadar vaziyet karışık ki..
Evde oturmayan cahil halkım trafik kazası yapıyor mecburen rutin olarak ta artık çekilen tomografi vs de akciğer görünümü şüphesi ile covid testi ekleniyor..
Hasta zaten perişan..
Normal yoğun bakım prosedürü uygulanacak iken işin içine covid de giriyor..
İş iyice sarpa sarıyor..
Bu tarz hastalar için ayırdığımız yoğun bakıma covid li hastayı alamıyoruz..
E ne oluyor..
Hastanın asıl bakıma muhtaç vaka hali ile ilgilenemeden covid tedavisi başlıyor solunum desteğine çakıyoruz..
Hasta da beyin kalça kırığı ve kaburga kırığı mevcut (anlayın diye yazıyorum)..
Yani böyle giderse bu cahil millet dışarıda gezip kaza yapıp ekstra yük bindirir ise bize hasta seçmek zorunda kalınacak..
Durum bu kadar ciddi..
Kesinlikle çıkmayın ve olası kazalara da meydan vermeyin önlem alın hayatınızı monoton bir hale sokun..
Çünkü basit bir kazadan acile başvurup inanın covid olmak istemezsiniz..
Kurumda ölü var şuan tanı konulan yatan yoğun bakımda hasta var taburcu da var..
Diyeceğim tek şey dışarı çıkmayın ayrıca özellikle gençler.. Adamın covid olduğundan haberi yok..
Belirtisi bile yok çok kez şahit oldum..
Ve bunlar hala ağzını ayırıp geziyor..
Asıl sıkıntı genç dimalardan biraz uzak durmak.. Özellikle dışarı çıkanlar da..
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hastanelerin içini bilmeyenler aymazlığa vurdumduymaz tavra devam ediyor. Ne yazsan, ne söylesen boş.
Ciddi derecede algı ve zeka sorunu var. Ne haliniz varsa görün diyeceksin ama hastanelerin ve sağlık personelinin halini görünce onu da diyemiyorsun. Lanet olsun.
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bilim Kurulu üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs salgınına ilişkin, "Çok kritik bir dönemdeyiz. Hastalığın 'peak' noktası yani en üst seviyeye ulaşması an meselesi. Bu nedenle önümüzdeki 5 gün hayli önemli" uyarısında bulundu.
https://tr.sputniknews.com/turkiye/2...i-an-meselesi/
Okumayanlar için kritik söylemi de yazayım;
"'İnsanların bilinçlenmesi şart, yoksa ufuk karanlık"
'İnsanların bilinçlenmesi şart, yoksa ufuk karanlık"
Prof. Dr. Ceyhan, Güney Kore örneğini hatırlatarak sosyal izolasyonun tam sağlanması ve kimsenin evden çıkmaması halinde salgının 2 ay içinde bitebileceğini söyledi ve şöyle devam etti:
"Biz, verdiğim 2 örneğin arasında bir yerdeyiz. Maalesef insanların yarısı kurallara uymadı (iş nedeniyle dışarı çıkmak zorunda kalanları kastetmiyorum). Halen de kurallara uymayanlar var. İki arada durduğumuz için de salgının ne zaman biteceğini söylemek çok zor. Sokağa çıkma yasağı ya da sıkıyönetim ilan etmeden de alınacak sıkı tedbir ve denetimlerle bu iş çözülebilir. Ama insanların bilinçlenmesi şart. Yoksa ufuk karanlık.â€
'Yaz gelince salgın bitmeyecek'
Hava sıcaklığı arttıkça virüsün kendi kendine yok olacağı algısının ise yanlış olduğunu söyleyen Ceyhan, "Bu salgının bitmesinin hava sıcaklığı ile ilgisi olmayacak. Ya şansınıza virüs bir mutasyona uğrayacak, bulaşma özelliğini kaybedecek ya da siz işi şansa bırakmayacak tüm önlemlerinizi alacaksınız" dedi.
Ah benim ky cım 3 kuruş kazanip 5 kuruş kaybedicem diye hepsi sağlik çalısani gibi oldu.. Adini duymadigi ülkenin hasta sayisini bile ögreniyo. Boşuna uğraşmayın habere göre teknik yok tekniğe göre haber var. Şansıniz iyi haber giderse kazanirsiniz.Bilseniz türkiyenin her tarafı sarili iken satişta olurdunuz , düştükten sonraki gelecek haberleri beklemezdiniz...
Allah sağlık sıhhat versin...hepsinden önemlisi akıl ruh sağlığı.
Dün okumuştum. Aslında en iyi teşhis yöntemlerinden bir tomografi ancak makinenin steril edilmesi zor diye. Amerika normal hastalar için hastahane gemisi göndermiş. Bizde de normal hastalar için
Özel hastane vs tahsis edilemez mi ? Neden hala sizin gibi hastahanelere getiriyor ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Din çalışmıştık soru biyolojiden geldi... [emoji16]