O yapilari insanlar yapmadi
Printable View
Eger dinler tarihini bilseydin bu yapilarin insanlar tarafindan yapilmasinin imkansiz oldugunu bilirdin.
Misal giza piramidi bile su anda yapilamaz deniyor.
Ben boyle yazinca insanlilar uzaylilarmi yapti diye soruyor. Uzayli diye birsey yok uzayli konsepti hollywood un kandirmacasi
Siyatil hakkinda bilgi lazim
Varmi tanidik bildik
Hareket dinamiklerini matematiksel ve fiziksel olarak çözemeyiz.Mesela bir dairenin çapını hesaplarken pi sayısını belli bir basamağa kadar kullanıyoruz.İntegral hesabı yaklaşık bir sonuç veriyor,bir yolun kalan kısmını ikiye sonra kalanlarını da devamlı ikiye bölersek, asla yolun sonuna ulaşamıyoruz. Milisaniyeleri,mikro mekanizmaları yok sayarak hesap yapıyoruz. Hesaplayamadığımız kısmına kader diyoruz. Bildik bir kesin hesap yöntemi olmadığı için de kaderi reddedemeyiz. Kesin hesap yapamadıkça ancak bazı şeylere muktedir ama sınırlı bir canlıyız. Çok şeye hatta herşeye muktedir olduğumuzu düşünmek sadece egomuzu hoşnut edecek birşeydir. Gerçeğin kendisi değildir.
Her ne kadar önce sosyal medyada yayinlamis olsada resmi gazetede yayınlanan Valiler kararnamesi :
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20200610-7.pdf
Sizlere Sumer tarihini okumanizi ve anlamanizi tavsiye ederim. Buyuk dinlerin gecmisini ve temellerini, bilimin yuceligini anlarsiniz. Mayalara, inkalara sonra bakarsiniz.
Yazdığınız herşeye şu anki bilgilerimize göre deyin bence.Bilimsel düşünce her zaman şüpheyi içerir.Bütün teorilerde bir bilinmezlik yanılma olasılığı vardır.Olamaz dedikleriniz de belki de bir gün olacak.Kesinlikle olamaz diyebilirmisiniz.Elbet benim yazdıklarımda da yanılma payı vardır ben de kesinlikle mümkündür diyemem.Bunlar sadece teori.Gerçeğin kendisi budur demek asıl ego o olmalı keşke diyebilsem:))))))))))))Şu anki bilginin katlanma hızını 100 yıl önceyle kıyaslarsak bilimin ilerleme hızı inanılmaz,hiç bir şeye imkansız diyemem ben.
Türkiye'de Mart döneminde işsizlik oranı %13,2 (Önceki %13,6)
İşsizlik mart döneminde %13,2 olmuş.
Önceki %13,6
[QUOTE=Egeli;4511701]İstatistikte hatalı rakam olmaz. Bu nedenle doğru ama rakamlara ücretsiz izinler dahil değil mi onu bilmiyorum.
İstatistik mini etek gibidir" derler. Artması bir yana azalması biraz ilginç.
Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye kötü haber: Tarih belli oldu
Başta Yunanistan, İspanya, Fransa gibi ülkeler olmak üzere Akdeniz turizminden para kazanan ülkelerin de etkisiyle, Almanya Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelere "seyahat uyarılarını" 31 Ağustos’a kadar uzatmayı planlıyor.
https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/...-oldu-5866026/
https://abcgazetesi.com/ikinci-koron...gelecek-116618
s..ip atacak desenize...
yiyin beyler yiyin .
Erdoğan'ın 'asrın projesi' dediği KKTC'ye denizden su iletim hattında boru patladı. Onarım ihalesi için yine Limak, Kalyon, Kolin'in olduğu yandaşlarla pazarlık yapıldı. Ve hattı 630 milyon TL'ye inşa etmiş Kalyon, tamir için 483.8 milyon TL teklif verdi.gazeteduvar.com.tr/yazarlar/2020/06/10/asrin-projesinde-yine-yandasi-ihya-edecek-ihale/
Savunma Bakanı Hulusi Akar,Yunanistan Genelkurmay Başkanı’nın* “Savaşa hazırız” açıklamasına cevaben “O bir dil sürçmesidir.” diye yanıt verdi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Akar, Yunanistan’ın son günlerde yaptığı açıklamalara yanıt verdi.
Akar, Yunanistan Genelkurmay Başkanı’nın “Savaşa hazırız” açıklamasına cevaben, “O bir dil sürçmesidir. Yunanistan’ın Türkiye ile savaşmak isteyeceğini matematiksel olarak, ben askerlik noktası nazarında doğru olmadığının altını çizmek istiyorum” şeklinde konuştu.
Adalar Lozan’a aykırı olarak silahlandırıldı
23 adanın 16’sı Lozan anlaşmasına karşı-aykırı olarak silahlandırıldı. Gayri askeri statüdeki adalar. Bunu istemek tehdit mi? Karasuları 6 mil, hava sahası 10 mil olan bir ülke yok. Biz bu kadar abartılı durumlar karşısında dahi soğukkanlılığımızı kor
Son Dakika | Ege Denizinde olaylar karışıyor !
Ticaret için Türkiye’den yola çıkan kargo gemisi Libya’ya giderken Yunanistan savaş gemisi tarafından durduruldu.
https://abcgazetesi.com/bakan-akarda...s-yanit-116683
Gitme hic sorun degildi zaten (gidilebilseydi tabii). Gidince, alinmadiginizda sorun oluyordu, cünkü gelis olanagi yoktu. Gelen alman vatandasina, ikameti olanlara her zaman giris acikti. Sadece 14 gün ev izolasyonuna girmeleri gerekiyordu (hala mevcut durum). Ayrica rezervasyon iptali gibi durumlarda, geri ödeme gibi durumlardaki yasal haklarinizda kisintilar mevcut (parani alamazsan kendi derdin diyor acikcasi).
Asil sorun karantina (izolasyon) olayi her iki yönde.
Suçumu kabul ediyorum, bilhassa Hindistana ve biraz da Brezilyaya maşallah demiştim.:yes:
Emme Peru, Şili ve Meksikaya bir şey dememiştim, onlara ne oluyor yahu kaptırmış geliyorlar.:oleyo:
arkadaş hollandaya gitti geçen hafta ne zaman dönebileceğini bilemiyor
diğer arkadaş bugün canadadan Türkiyeye geldi ne zaman dönebileceğini bilmiyor.
Türkiyeye gelenin akrantinasıd ahiklaye hollandanında arkadaş hollandada marketten aradı emcburen çıktım ama burada kimsenin umrunda değil ben sosyal sorumluluk gereği 1 haftadır çıkmıyorum yoksa kimse arayıp sormadığı gibi acayipte bi rahatlık avr burada diyor
Burasi (GER) basindan beri rahatti. Öyle TR'deki ohal durumu olmadi hic. Yok 18 alti, yok 65 üstü cikma yasagi falan olmadi hic. Isteyen istedigi zaman disari cikabiliyordu. Sadece mesafe tutma zorunlulugu vardi, restoranlar kapaliydi, is yerleri (bazilari kapaliydi). Kafeler (firin, pastane gibi olanlar) mal satiyordu, ama oturma alanlarini kapamislardi (kahvenizi alip disarda ayakta iciyordunuz). Karantina'da da arkadasinizin anlattigi gibi sizin sorumluluguzda uyup uymadiginiz. Ama bir sey olur da sizden baskalarina virüs bulastigini kanitlarlarlarsa 50.000 EUR'a kadar cezasi var.
Maske zorunlulugu bile yoktu marketlerde. 26 Nisandan sonra kapali alanlarda (marketler de dahil) basladi.
Nüfus genel müdürlüğünden yaptığım sorgulamada; Secerem 1840 lara dayanıyor...Aslen Aydın ili Sarıgeçili aşireti Yörüklerindenim... Özbe Öz Türkmenem, (Yörüğüm). 1870 li yıllarda Mersin ili Mut ilçesine ordan da aşiretin bir kısmı Antalya ya..bir kısmı Mersine (Tarsus)..bir kısmı da (Biz) Adana ya yerleşmiş. Büyük Dedelerim (Babamın Dedesi) Çanakkale de Şehit oldu...Annemin dedesi de Yemen ellerinde kaybolmuş...
Özelden telefonunu atarsan daha ayrıntılı bilgi veririm... istersen ben atarım telefonumu sıkıntı neyse bakarız.
Ağzımdan çıkan söz ve d.şş.klarımdan başka da sermayem yoktur.
Anlaştık mı Dayı.