Sayfa 186/1001 İlkİlk ... 86136176184185186187188196236286686 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 1,481 - 1,488 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VIII

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Ben insanoğlunun tanrının matematiğini de çözeceğine inanıyorum.Big bang, big crash öncesi sonrası hep bulunacak,belki de eski nesiller tarafından bulundu da bize hepsi aktarılamadı ,az bişi dini metinlerle bir şeyler aktarılmaya çalışılmış olabilir.Veya sümer tabletleri veya piramitler ,eski mısır dini ,maya kültürü şu bu geçmişteki insanlar kesinlikle aptal değildi,yaptıklarından belli işte.
    O yapilari insanlar yapmadi

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Şimdi mayaların tapınaklarına bakıyoruz takvimlerine bakıyoruz şimdi bile bu kadar şeyi nasıl bilmişler nasıl yapmışlar aklımız ermiyor.Keza eski mısırlılar ve piramitler için de aynı şey geçerli.Bu kadar matematik bilen gökbilimine mimariye mühendisliğe vakıf insanların yaptıklarına eserlerine hayranlıkla bakıyoruz ama anlattıkları dini konulara hep deli saçması diyoruz geçiyoruz.Aslında bu insanlar kesinlikle aptal olmadıklarına göre neler demişler neleri aktarmaya çalışmışlar derinlemesine araştırmak düşünmek lazım.İstisnasız tüm eski dinlerde kozmoloji ile ilgili benzeri aktarımlar var.Bunlar nedir değişik dinlerde neden bunlar var,üstü kapalı metaforlara dayalı bu anlatımlarda aslında neler anlatılıyor aslında çok da önyargılı olmadan araştırmak lazım.
    Eger dinler tarihini bilseydin bu yapilarin insanlar tarafindan yapilmasinin imkansiz oldugunu bilirdin.

Misal giza piramidi bile su anda yapilamaz deniyor.

Ben boyle yazinca insanlilar uzaylilarmi yapti diye soruyor. Uzayli diye birsey yok uzayli konsepti hollywood un kandirmacasi

Ahmetg Guest
    Siyatil hakkinda bilgi lazim

Varmi tanidik bildik

4.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Bence kader pek de dinsel değil.Misal cansız iradesiz mikro parçacıklara kadar inip onların davranış mekanizmalarını çözsek bir milisaniye sonra o ortamda neler olacağını bir yapay zeka bize söylerdi.Yani diyelim dama oynuyorsunuz sizin oyun tarzınızı yükledik yapay zekaya karşınızdakini de yükledik ,bunların hangisi kazanır dedik yapay zeka bize söylerdi.Bunu bilmesi dini bir olgu değil ,herşeyin hareket dinamiklerini nedenleri ile çözebilseydik geleceği de bilirdik.E bu da aslında senin bildiğin bir gelecek şimdiden çizilmiş demektir,kimileri de buna kader diyor.Şimdi tüm dinamikler belli dolar çıkacak demek geleceği bilmek veya doların kaderini bilmek demek değil.Ya da bu kafalarla türkiye gelişemez demek gelecekten haber vermek değil.Yani tüm dinamikler gereken kesinlikle bilinirse gelecek de bilinebilir.
    Hareket dinamiklerini matematiksel ve fiziksel olarak çözemeyiz.Mesela bir dairenin çapını hesaplarken pi sayısını belli bir basamağa kadar kullanıyoruz.İntegral hesabı yaklaşık bir sonuç veriyor,bir yolun kalan kısmını ikiye sonra kalanlarını da devamlı ikiye bölersek, asla yolun sonuna ulaşamıyoruz. Milisaniyeleri,mikro mekanizmaları yok sayarak hesap yapıyoruz. Hesaplayamadığımız kısmına kader diyoruz. Bildik bir kesin hesap yöntemi olmadığı için de kaderi reddedemeyiz. Kesin hesap yapamadıkça ancak bazı şeylere muktedir ama sınırlı bir canlıyız. Çok şeye hatta herşeye muktedir olduğumuzu düşünmek sadece egomuzu hoşnut edecek birşeydir. Gerçeğin kendisi değildir.

Her ne kadar önce sosyal medyada yayinlamis olsada resmi gazetede yayınlanan Valiler kararnamesi :

https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20200610-7.pdf

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

6. Sizlere Sumer tarihini okumanizi ve anlamanizi tavsiye ederim. Buyuk dinlerin gecmisini ve temellerini, bilimin yuceligini anlarsiniz. Mayalara, inkalara sonra bakarsiniz.

Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Hareket dinamiklerini matematiksel ve fiziksel olarak çözemeyiz.Mesela bir dairenin çapını hesaplarken pi sayısını belli bir basamağa kadar kullanıyoruz.İntegral hesabı yaklaşık bir sonuç veriyor,bir yolun kalan kısmını ikiye sonra kalanlarını da devamlı ikiye bölersek, asla yolun sonuna ulaşamıyoruz. Milisaniyeleri,mikro mekanizmaları yok sayarak hesap yapıyoruz. Hesaplayamadığımız kısmına kader diyoruz. Bildik bir kesin hesap yöntemi olmadığı için de kaderi reddedemeyiz. Kesin hesap yapamadıkça ancak bazı şeylere muktedir ama sınırlı bir canlıyız. Çok şeye hatta herşeye muktedir olduğumuzu düşünmek sadece egomuzu hoşnut edecek birşeydir. Gerçeğin kendisi değildir.
    Yazdığınız herşeye şu anki bilgilerimize göre deyin bence.Bilimsel düşünce her zaman şüpheyi içerir.Bütün teorilerde bir bilinmezlik yanılma olasılığı vardır.Olamaz dedikleriniz de belki de bir gün olacak.Kesinlikle olamaz diyebilirmisiniz.Elbet benim yazdıklarımda da yanılma payı vardır ben de kesinlikle mümkündür diyemem.Bunlar sadece teori.Gerçeğin kendisi budur demek asıl ego o olmalı keşke diyebilsem)))))))))))Şu anki bilginin katlanma hızını 100 yıl önceyle kıyaslarsak bilimin ilerleme hızı inanılmaz,hiç bir şeye imkansız diyemem ben.

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku

BAĞ-GUR emeklisiyim, hakikaten halim otobüse binemeyecek kadar perişan, cüzdanımdan bu kadar çıktı.

Not: Lafım lâtifedir, yanlış anlamayın.
    3 kart 400 tl de nakit bir cok calisanın cebinde onun %20 si yok emekli maaşları halen yüksek kalıyor demek ki.
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 186/1001 İlkİlk ... 86136176184185186187188196236286686 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •