Kahpe spek alacaksan al, öyle kule gibi alış yazmakla olmaz o iş.
Printable View
Kahpe spek alacaksan al, öyle kule gibi alış yazmakla olmaz o iş.
Komutan bir ülkenin başına gelen en kötü şey darbe savaş Rus uçak düşmesi gibi olaydır bunlarda bile bu kadar düşüş olmadı diye hatırlıyorum
Güven ortami sağlanmalı yabancı olmazsa biz de kazanamayiz
Günlük dolar kuru uğruna gavur kaçarsa yine olan ülkeye olur.
Piyasa entrumanlarini doğru kullanmadık. Olan yerli yatırımcıya oldu.
2012 den beri borsadayim geziyle başladı pandemi ile devam etti en son Londra swap faizini de gördük çıkarım bundan da
Ama sabahtan beri arayan arayana abi napacagiz diye?
Kelin ilacı olsa kendi kafasına sürer dedim
Btcim ve selec zararimi gösterdim abi kusura bakma dedi adam.
Biz dayaniriz ama yeniler elindeki avucundakini yitirdi cidden üzülüyorum adamlara
forumdaşım
batıçim'den hiç bahs etmemiştiniz, ne zaman aldınız ?
Açığa satışı yasakliyorlar ancak hissedeki hareketlerle brute aldırıyorlar ve hisseyi istedikleri seviyenin de altına kadar düşürdüler.
Spk nin başına ya ehil biri geçmeli ya da artık bu yanlıştan dönmeli bu gidişle bütün BIST hisselerinde Brüt uygulanacak
Cmbtn yüzde 10
Nibas yüzde 8
Konya yüzde 7
Akçansa 6
Konya 6
Btcim eksi
Brutunuz batsın ya
Selec ve btcim tavan bile olsaniz gözümde bittiniz zamanınız gelsin ondan sonra bye bye
Hele selec bir daha alırsam seni ...
forumdaşım
yeterince tecrübelisiniz seçtiğiniz hisselerden &söylemlerinizden bu görülüyor
bugün cuma olmasaydı, bir çok hissede dipten alınıp en kötü ihtimalle %5 kazanılırdı
bir türlü o cesareti gösteremiyoruz, bunu becerebilenler piyasa dalgalanmalarından şikayet etmez dalgalanmayı fırsata çevirir.
Doğru yu yapiyorsun dostum....Sen bakma trade edenlerin laflarına. Ben ömrümü verdim bu işlere...piyasa yapıcısı değilse hiçbir trader orta ve uzun vadede altarnatlf yatırım enstrüman larına çarpanda kazanamaz. Sadece kendini aldatır.(tabii kenarda nakit bırakmalısın, en azından portföyün kadar)
Unutma bu yazdığımı.
Saygılar
craps, pawnstar, svilengrad
Abi bu nakit olayını bir türlü başaramıyorum kendi adıma.Deli gibi baglandigim hissem sanki elimden kaçacakmış gibi surekli ustune koyma modundayim.En son 12 lerden dahi alim yapmıştım. Öyle oluncada malum sarjor bos kaliyor.Ikimci hisse olarak eggub almistim bizimkisinin ugruna onuda sattim sonra eggub %30 uzerine koydu herci su an nerdeyse aldigim fiyatlara geri geldi oda ayri bir durum.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Senin yapacağın şey her ay altın alır gibi gedza biriktirmek, inan umk bu hisse bir ralli yaşamamışsa yapılabilecek en iyi şey ufak ufak biriktirmek olacaktır, olurda bir ralli yapar fiyatı abartırsa da satabilirsin sattığında haberim mutlaka olsun, o zaman bir durum değerlendirmesi yapar hangi hisseyi almana karar veririz.
Ben durum biraz degisik abi bir miktar birikim vardi hanim katilim bankasina yönlendi tabii ben dururmuyum aninda gedzalari yapistirdim.[emoji28]
Hesabımda her ne kadar maliyetim 4.45 görünsede (yukarıdan yaptığım tradelerden dolayi) gedza maliyetim 3.5 ve 3 sene içinde nerdeyse 4 katladim bunu trade yaparak basaramayacaktim biliyorum
Ama kenarda nakit bulundurmayı yapacağım
Şu selec ve btcimden kurtulunca
Gedzaya kıyamam tek lot vermem :)
Allahtan cok aklina gelmiyor hesaplara bakmak birde benim kendi sahsi hesap var onlarda 2 yillik gedzaciklarim var.Her ay kenara not dusuyorum aylik kar payini uzerine ekleyerek hesaplıyorum.Bazen diyorum su kadar olmuş bu kadar olmus
Tek sikinti su aralar altinmi alsak diyor[emoji849] ben diyorum su an cok yuksek hele bir bekle anliyacagin sudoku bulmaca gibi ama patronunda dedigi gibi bu maratonu gormeden cikmak gibi bir niyetim yol Allahtan bir mani keder olmazsa
Aynı dönemlerden maliyetlerimiz....2,80/3,35 aralığından ilk 139 bin lot almıştım ....şaka gibi herkes veriyor du...nedenini anlayamamıştım , sn Bucuresti de oralardan alanlardandır.
Ben artırmaya devam ediyorum hiç vermedim...
Doğru tahta ama maraton...
Artık kurumsal alışlar mevcut ,2 seneye fon kağıdı olur.
Zaman. Saygılar
craps, pawnstar, svilengrad
İlk etapta bölünmeden önce7.80 den 8.30 a kadar cizmistim tahtayı
Tabi acayip bir ego oldu totomuz kalktı tahta çiziyorum falan
Sonra 2.8 e geldi Jose ağlamaklı :)
Sonra 3-3.50 arasi portfoyun yarisi kadar daha alıp 3.90 dan verdim tahta rahatladı ( kendimi kandiriyorum) ciddi ivmelenme başladı verdikten sonra ama
Verdiklerim elimde olsa başka hisselerde 3 yıl hiç gezmesem elimde muhtemelen yüzde 10-15 daha fazla para olurdu belki ama psikolojik olarak tek hissede beklemek 4 den 2.80 e düştüğü zamanlarda sıkıntıya soktu
Ortak hatunla zamanında biraz para biriktirdik ne yapalım ne alalim diye düşündük
Dedimki dolarin çıkışı başlayacak gibi 2.25 ler falan
Tamam dedi ben ertesi gün al parayı froto al niye aldım onu da bilmiyorum
Tabi dolar o zaman fırladı 3 e dayandı bizimki heyecanla geldi ne kadar kazandık diyor
Tabi kızardım bozardim oksurdum konuyu degistirmeye çalıştım yok olmadi
Dedim ki kazanamadık
Nasıl ya dolar çıktı yya dedi
Dolar çıktı da froto düştü dedim :)
Yani diyorsunki sn.ortak hanim parasiyla bu islere bulasma
Dogru diyorsunda onu dinlemis olsaydim para hala bankada yatiyordu.Simdi cok sukur maliyetinti dusuklugunden dolayi artidayim. BIST i anlatmaya kalksam kesin bir direnc olacak.Su an portfoyun yarısı sahsi yarısı anonim.Rahat oldugum tek nokta anonim miktar erise bile diger taraftan telafisi var.Ama bazende aklimdan gecmiyor değil bir surpriz yaparak yatirimimiz bu kadar oldu demek.Ama tek korkum o gun nasilsa kardayız deyip gedzalarimla ayrilmak .
Evet kadın fıtratı bu soylediginizde ihtimal dahilinde.Isin garibi calistigim kurumda bir yoneticimizde benim durumdan habersiz kendiside benimle ayni durumda benden yardim istiyor bu parayı nasıl soyleyeyim diye[emoji848][emoji848]
umk
eşler arasında gizli saklı olmaz, hatun benim aldığım nefesleri sayar desem tabi ki abartmış olurum, önce şu millet borsada güzel kazanıyor diye konuya gir, bir nabzını ölç, e oda haberleri dinliyor olanı biteni görüyordur, baktın piyasaya girmeye yatkın, sürpriz dersin olur biter.
Benim hatun sizleri bile tanıyor yaw.:)
Selecin bugünkü takası heyecanlandırdi beni
Credit Suisse 522 bin lot alim yapmış hemde satışı sıfır
https://uzmanpara.milliyet.com.tr/hi...-analiz/POLHO/
polhoda teknik takip ediyorum, ema ile sma'nın buluştuğu noktayı aşağı kırdı, bir çıkmaz durum var adam olabilecek olsaydı bugun orayı geçip tavan kapatırdı diye düşünüyorum.
https://www.dailymotion.com/video/xeetds
Anlaşılan dün gece kalavı kodese tıktılar, aman dostum dikkat et kotayı doldurma bari, bak dün gece umk'a hoş buldum bile diyemedim gene hisse topğinde muhabbet ediyorsunuz deyip ceza verirler diye:)
sanat müziği iyi gider
piyasayla ilgili yazacaklarım tükendi.
Keşke burada yazsaydi ama yazdıkları cidden yatırımcı psikolojisi açısından çok önemli
Sağolsun pandemi sürecinde gerek mesaj olarak gerek ise formdaki iletileri sayesinde dik durduk.
Thejackalav gibi bu işin ehli kişilere biraz daha serbestlik sağlanmalı.
Adam siyaset yazmadı küfür hakaret yok biraz daha serbestlik sağlanmalı