benim soru kaynadı yine sayfalar öncesinde :(
Printable View
benim soru kaynadı yine sayfalar öncesinde :(
Kirmayin birbirinizi.
Bolunurseniz bankacilar ham yapar hepinizi. :)
Syg,
Sorunuz kaynamasın ,kendi görüşümü belirteyim başkaları katılmayabilir.
2008 mortgage krizi öncesi dünyanın en büyük bankalarından birisi Citibank idi fakat devlet desteği olmasaydı çoktan batmıştı.Arkasında kaynakları güçlü bir devlet ve siyasi irade olan hiçbir banka batmaz fakat destek olmazsa kriz ortamında her banka batabilir.Önemli olan bankanın kredi portföy dağılımı ve kriz ortamında gerektiğinde destek görüp göremeyeceği.
250k altında 13.50 ve ustu goren bankalari yazabilirmisiniz
Ben de cuma günü memorex forumdaşın paylaşımını görüp Istanbul'da bulunduğum ilçedeki Şekerbank şubesini aradım oran almak için fakat 12,75 üzeri veremiyoruz şuan için maalesef dedi. Buarada miktar milyon değil 460k idi :) Belki ondan da olabilir..
Ayrıca bir arkadaşım daha düşük mevduata Odea aynı şubeden 13,00 alabilmişken bana 12,50 üzeri veremedi bende gerek yok o zaman diyip 12,75 ile e-Turuncu'da devam ettim.. Bazen şubelerin böyle tutarsız oranları olabiliyor demek ki yada o şube o ay paraya toktur bilemiyorum sadece yaşadığım deneyimi aktardım, amacım kimseyi yalancılıkla itham etmek değil asla..
Düz mevduata aldığım en yüksek teklif 13,25 ile Fiba'ya aitti geçen hafta.. Fakat 100k eft limiti yüzünden taşımadım, bu devirde böyle bir limit çağ dışı, şubeden de 50tl eft masrafı istiyorlar en düşük..
Ayrıca T-Bank yeni müşteri pazarlıksız 13,00 ve Burgan temdit 12,95 idi..
Su anda en iyisi turuncu gibi hem de günlük işliyor bileşik getirisi de var.Tek handicap hersene nisan ayında düşüş oluyor 0.25 .0.50 bp kadar.
Biraz da gülelim..
Zaytug'dan dergi kapağı....
https://s2.postimg.org/tkgp6c1yh/zay...t_mart2017.jpg
Taşımalı swaplı mevduat konusunda beni uyandıran arkadaşın eski forumdaki takma adı GrandturkInvest imiş.Bu forumda o takma adlı birisi yok.Ya farklı bir isimle kayıt oldu ya da kayıt yapmadı.Eğer farklı isimle kayıt yapmış ve okuyorsa kendini tanıtmasını rica ediyorum.
Ing deki hesabımı yarın kapatıyorum. 2 ay önce açtığım %3,5 günlük dolar faizini %1 e düşürmüşler.
Bazı arkadaşlar 1 yıl sürdüğünü söylemişlerdi ama canlı örneğiyim. Ben açtıktan bir süre sonra %3,75 e çıkardıkları dolar günlük faizinden yararlanamadığım gibi faizi de 1 e düşürmüşler. Boşanma zamanı..
Yarın Zorlu holdigin şirketlerinden Korteksin 9 aylık bono ihracı var.Faiz oranı %15.00 mevduat karşılığı brüt %15.88 e geliyor.Vade bana uzun geldiği için düşünmüyorum.Oran'da vadede bana uyar diyen varsa araştırsın.Akbank'ın satışa aracılık ettiğini mt bildirdi.
Turuncu hesap 1yil hoş geldin oranı vereceğini taahhüt ediyormu sözleşmede, 1ay sonra 60 gunle sınırladım diyebilirmi sözleşmeyi okuyan varmı?
9 aylıkmış niyetlenmediğim için kupon konusunu sormadım Akbank'tan öğrenebilirsiniz, başka bankalarda aracılık yapıyor olabilir.Korteks'i arayıp onlardan da öğrenebilirsiniz.
http://www.korteks.com.tr/tr/iletisim/adres-bilgileri
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...ve-ticaret-a-s
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/594997
son linke tıklarsanız ödemelerin 3 ayda bir yapıldığını görürsünüz sanırım bu da öyle olacak emin değilim onu da belirteyim.2. sıradaki linkte mali işler müdürü vs. telefonları mevcut en iyisi onlardan öğrenmek.
Merhaba,
Amerikan dolarina yuksek faiz veren turk bankalari sanirim mudinin o faizi alabilmek icin yatirabilecegi miktari kisitliyorlar. Birinci sorum bu limit degisken midir? Ikincisi ise bu limitin anlami nedir? Diyelim bir kisinin 50 milyon dolari var ve bunu borsada, fonda degerlendirmek istemiyor, garanticiyse bu yuksek faiz oranlarindan yararlanamayacak mi?
rxpu.indicator
1.1.2013 500.000 TL KUR:1.78
1.4.2017 dolar mevduatı getirisi : 1.133.034 TL
1.4.2017 TL mevduat getirisi : 779.043 TL
Fark ( rxpu.indicator ) : 353.993TL
1.1.2013 ile güncel tarih arasında TL mevduat ile dolar mevduat arasındaki farkı belirten bir indikatör belirledim. Adı rxpu.indicator.
2-3 ayda bir yayınlıyorum.
Yani 1.1.2013 tarihinde 500.000TL si olan TL mevduatta ise dolar mevduata göre rxpu.indicator kadar zararda.
rxpu.indicator@1.4.2017 = 353.993TL (98.550 USD)
NOT: getiriler nettir.
benim hesabı yap bakalım 2 milyon tl yi ortalama 1.85 kurdan dolara gömdüm.
bu arada akp nin reklamı hissenet/topluluk a yakışmış .. emeği geçenlerin eline sağlık.
Bu akbank siteleri niye çalışmıyor
casual imar bankası grubunda sorular geliyor. Ne oldu son durum diye. Bende bir zamanlar Bilmeyen vardı epey tartışırdı bu işleri diyorum ama sonra nickini değiştirdi casual yaptı, ondan sonra işi serdi, o azimli bilmeyen gitti, sağa sola para gömen casual bir buğdaycıya dönüştü diyorum. Eski bilmeyeni geri istiyoruz arkadaş bırak sağa sola dolar gömmeyi gir imar grubuna protestonu yap. İyice işleri boşladın bak.....
NOt: rxpu.indicator ün güzel tarafı elindeki paraya göre kabaca ufak bir çarpma bölmeyle kendi kar ve zararını da görebilirsin. Ancak rxpu.indicatorde rodeo burgan gibi bankaların dolar faizleri var, buğdayınkinde aynı fark olmaz. biraz daha düşük olur. Buğday için %10 düş.
sen ve ismi lazım değil arkadaş "adam" olana kadar (ki hiç umudum yok) başlığına gelmem.. bunun için zihniyetinin değişmesi lazım ki o da imkansız. bu bakımdan nasıl "adam" olacağın hakkında fikrinde olması ihtimal dahilinde değil :)
onu bunu bırakta sen benim hesabı yap söyledğim gibi 1.85 kurdan 2 milyon tl yi dolara gömdüm "fi tarihinde" ne kadar zarar etmişim bileyim :)
Akbank'a ulaşılamıyor. Alo! Kimse yok mu?
Memorex birşey mi yaptın bankaya? 13,70 verdi diye reis el mi koydu yoksa?
Sent from my iPhone using Tapatalk
akbanka ulaşsan ne olacak, şubeye gelenler hiç bir işlem yapamadan tornistan geri..?