Sayın forumdaşım Rumenigge'den önce siz blokluyorum.başarılar dilerim.
Printable View
Bunları kim alıyor ? BES ler de paraların nerelere yatırıldığına iyi baksın BES ci gardaşlar. Bakın tecrübe konuşuyor, BES ler aynen geçmişin ZORUNLU TASARRUFLARI gibi badem olacak , ahanda buraya yazıyorum, ölmez sağ kalırsak 10 yıl sonra dersiniz bir umut abi vardı bize dedi ama biz onu hain sandık diye. BES`e yatıracağına, hiç bir şeye bilgin yetmiyorsa Dolar al kendi kendini emekli et ,niye kendi paranla binlerce insan beslenecek , sana ekstra bir şey kazandırmadan iteledikleri bes poliçeleri ile beleş turlar kazanıp popolarını gezdirecekler ? Bakın, sorun, araştırın ,öğrenin bes firmalarında çalışanların yılda kaç kere beleş turlarla dünyada gezmedikleri ülke bırakmadığını. Akıllını kullanmayanın başkasına kızmaya hakkı yoktur. Bu şirket tahvillerini aklı başında hiç bir küçük yatırımcı almaz , alsa alsa BES ler vede varlık fonu alır, nasıl olsa kendi paraları değil ya ne kaybedecekler ki ?
Arkadaşıma 25.000 TL faizsiz vermiş kosgeb. Esnafa destek ya.
Yıl sonu 7.000 lira vergi çıkmış. Ödeyemeyeceğim dedi. Şimdi bu arkadaş 25.000 TL yi bir şekilde alsa, gitti minimum 7.000 lirası. Yapılandırmadan sonra ödemediği varsa onuda düş. Kredi masrafınıda düş varsa tabi bilmiyorum.
Alsan alınmaz, satsan satılmaz dedi. Benim ne işime yarayacak bu para diye konuşurken, dolar al günü geldiğinde ödersin dedim.
Şaka değil, gerçekten aynen böyle oldu konuşma.
İhtiyacı olanın alamadığı, olmayanın alıp arabasını değiştirdiği saçma sapan bir uygulama.
bankanın size sattığı ürünlerden uzak durursanız karlı çıkarsınız
ben bese 5 ay para yatırdım sonra vazgeçtim gitti bizim 500 tl 4 5 sene önce :oleyo:
onuda geri vermiyolarmış 2 sene ödemek gerekiyormuş bende uyuz oldum ödemedim
bi dahada alacağım tek sigorta elektrik sigortası olur :oleyo:
bide mecburiyetten kasko yapıyorum arabayı satıp gidicem vosvos alcam onada bi direksyon kilidi al sana sigorta :rules:
Şu paçavra Doları 3.78 lerden kapatıp yatayım, yarın nasıl olsa daha da DOLAR , Allahtan eşek sağlam kazıkta yoksa bu çıkışlar beni korkuturdu, elde olmayan dolara ben DOLAR demem bir bakarsın sabah boşalmış.
https://www.youtube.com/watch?v=C2R4...1-LfI&index=42
Politik ve siyasi olmayan bir şiir sadece.. dinlemeden silinmesin lütfen...
bak rumenigge bu yazıyı okuyup anlamanı diliyorum, bu senin için imkansız ama sen yine bir kez dene..
PARA BOL, KREDİ BOL, AKIL ORTADALARDA YOK
Avrupa’da tek dostumuz kalan Merkel’i Nazi benzeri davranışlarla suçlamak çok akılcı bir hareketti. Eminim hiç alınmamıştır, kendi seçimleri geçtikten sonra bu hakaretin intikamını almak gibi çocukça bir davranış hiç aklından geçmez.
Kürtler ve Arap dostları Rakka’yı 3 yandan kuşatmış, ABD gururunu ayaklar altına almış, biz Menbiç’i almayalım diye hem Rusya hem de Esad’la ittifak yapmış, biz hala acaba Kobane ya da Tel Abyad üzerinden dördüncü vites Rakka gidebilir miyiz diye Pentagon’u ikna etmeye çalışıyoruz. Ulan, herif seni Kürtler’e sattı işte. Yakın dostumuz ve müttefiğimiz Rusya da yardakçılık etti. Daha ne kadar açık anlatsın, TV’de reklam mı versin?
Akıl tutulması yalnız diplomasiye özel değil, ekonomide iyice absurd bir komedi boyutlarına erişti. Önceleri bunlar bizi batıracak diye endişeleniyordum, artık o safhayı aştım. Hata korku safhasını da aştım. Şimdi sadece gülüyorum olup-bitene.
Size daha önce de yazdım: Seçmen faizin seviyesine hiç aldırmıyor, nasıl olsa aldığı kredilerin faizi sabit. Ama TL değer yitirince sandıkta hesap soruyor. Bu yüzden hükümet halk oylaması öncesi TL’nin değer kaybetmesine izin ve-re-mez. Nitekim dolar/TL 3,70’i aşınca, TCMB hemen müdahale etti, efektif fonlama faizini 20 baz puan daha yükseltti. Yani ek parasal sıkılaştırma yaptı.
Şimdi açalım ders kitaplarını ve soralım. Parasal sıkılaştırma nedir ve niye yapılır diye. Parasal sıkılaştırma enflasyon veya kurda aşırı değer kaybıyla mücadele için yapılır. Kredi mekanizması üzerinden ekonomide iç talebi soğutarak sonuca erer. Krediler sıkılarak mal ve hizmetlere talep kısılır, enflasyonist baskılar azaltılır. Ya da, talep daralınca ithalat da azalır, döviz talebi azaldığı için TL’nin değer kaybetmesi ihtimali düşer.
Ama, bizde bu süreç gerçekleşmez. Çünkü kredi mekanizması kaput, bozuk, başka telden çalıyor. Bizde parasal sıkılaştırma bol Adana kebaplı perhize, korumasız sexli bekarete, şaraplı dindarlığa benziyor.
Nomura araştırma yapmış, TCMB 200 baz puan sıkılaştırma yapıyor, ama bankaların kredi faizleri sadece 60 baz puan artıyor. Yani TCMB’nin verdiği sinyal bankacılık sisteminde parazite dönüşüyor, ekonomide duyulmuyor. Niye? Nomura’nın verdiği cevap iki şıklı. Birincisi, bankalar TCMB’nin kalıcı sıkılaştırma yaptığına inanmıyor. Halk oylaması geçsin, yine eski düşük faiz günlerine geri döneceğiz. İkincisi, kamu bankaları kar etmeye filan aldırmıyor, düşük faizlerden kredi pompalıyor. Benim bir açıklamam daha olacak: Korku dağları bekliyor. Özellikle ipotek kredilerinde faiz artırdın mı, hükümetle papaz oluyorsun.
Kredi mekanizmasını bozan yalnız bu garabetler de değil. KOBİ’lere 10 milyar dağıtıldı. Kredi Garanti Fonu’nun verdiği teminat 70 milyar TL’yi aştı. Daha 250 milyar TL’lik ek limit onaylanmadı, o da devreye girsin, bütün şirketler borçlanabilir. Bankaların TCMB’de tuttuğu munzamlar için ayırdığı karşılıkları azaltmaya çalışıyorsun, Basel Komitesi ile pazarlık var, Euro-tahvillerin risk karşılığı da düşsün diye. Sorunlu kredilerini yeniden yapılandırmanın sermaye cezası kaldırıldı.
Yani, sürücü olan TCMB frene basarken, yan koltukta hükümet gazı köklemiş. Doğal olarak parasal sıkılaştırmadan sonuç almak imkansız, çünkü süreç ekonomiye yansımıyor. Ne mal ve hizmet, ne de döviz talebi düşüyor. Sonuçta, dolar dışarda yeniden atağa kalktığında, TL kafa üstü yere çakılacak.
Ama bu uygulamalar en büyük problem değil, bağımlılık yaratmak başımıza bela. Kredi stoğunu patlatmak ilerleyen dönemlerde şirketleri batırmak demek. Neden mi böyle? Hemen arz edeyim. Fitch’in büyüme tahminlerini örnek alalım. Bu sene %2,4, gelecek sene %2,8 büyüyeceğiz. Fitch insafsız davranmış derseniz Dünya Bankasından Moody’se kadar bir dizi kurumun tahminleri de 3 aşağı 5 yukarı aynı minvalde. 2012-2015 arasında ortalama %6 büyüyen Türkiye’de kuraklık başladı, sevgili kardeşim.
O zaman soralım, %6 büyürken aldığın kredinin üstüne yenilerini eklemişsin, ama büyüme %3’e gerilemiş. NASIL ödeyeceksin?
Bu işin bir boyutu. İkincisi, yine Fitch’e göre 2017-2018 döneminde Fed 7 kez faiz artıracak, yani 175 baz puan. TCMB nasıl şimdi daha Fed’in Mart’ta faiz artıracağının duyulmasıyla birlikte baskı altında kaldıysa, 2017-2018 boyunca faiz artırma baskısı altında kalacak. Lamı cimi yok, o da faiz artıracak. Yani, şimdi alınan kredilerin vadesi geldiğinde maliyeti iyice yükselecek. Dışardan kredi alsan, onun fiyatı zaten almış başını gitmiş.
Bu daha hiç bir şey değil. Varlık Fonu faaliyete geçsin, tonla borçlanıp hem özel sektöre rakip olacak, hem de kamu bilançosu iyice bozulacak. Tüm dünyada borçlanma maliyetleri artarken, biz Brezilya ve Çin’le birlikte en borçlu ülkeler liginde zirve yarışı yapacağız.
Hadi, ihracat yapan bir ülke olsak, ya da her gün yeni bir ürün geliştirip satsak, içim yanmayacak, borcu öderiz. Kredi gidiyor işletme sermayesine, vadesi gelen önceki kredinin faizini ödemeye, inşaata, yola. Bir de şimdi kredi alana yanında 3 tene de vasıfsız işçi veriyorlar, şirketin aldığı krediyi kara dönüştürüp geri ödemesi iyice zorlaştı.
Bu çarktan üretim, verimlilik ve ihracat çıkmaz ki? Kimse görmüyor mu bataklığa saplandığımızı?
Kardeşim, biz daha fazla kredi lazım değil. Bize daha fazla özkaynak, bilançoyu daha iyi kullanacak yöneticiler, daha fazla yabancı ortak, daha vasıflı bir işgücü ve yabancı sermayeyi yeniden ülkeye getirecek yatırım ortamı lazım. Yani hukuka saygı, OHAL’in kalkması ve bize en çok yatırım yapan Almanları “Nazi” benzetmeleri ile ürkütmemek gibi ufak-tefek şeyler. Anlatabildim im? Anlatamadım eminim, ama kendi kredimizde boğulacağız ya.
http://www.paraanaliz.com/2017/ekono...arda-yok-8189/
Usd/try 3,7696 -0,0046 -0,12%
eur/try 3,9954 +0,0003 +0,01%
https://pbs.twimg.com/media/C6iPg1LU8AAS9Cx.jpg:large
Jackie†@JackieTheTrader 44m44 minutes ago
More
With no daily close above 3.80, $USDTRY B-wave may be over at 3.7858. If so, I expect C-wave lower to 3.5900-3.6450 where we'll look to buy
iyi o zaman arada bir araya getirmek lazım komutanları .........her dolar çıkışında bir araya gelirler arıtk........doların bununla ne alakası olabilir ...............şu haberi haber diye atmak bile bu ülkede finansal okurluğun nerelerde olduğuna bir alamet..............
bugün dolarda dinlenme günü olacak gibi
haftaya güç toplasın
Aktif Tahvil 12,26
Fark %6,98
inşh dolar iflah olmazda yerin dibine iner gavur parasıyla 5 kuruş etmez :)
On yıllıklar 3 civarına yaklaşsa ne olacak..
Burada trolden alıntı yapıp onu hidayete erdirmek daha önemli..:(
Malum kardeşimizin sürüsüyle bilgiye verdiği cevaplar bir harika..
Hem kısa ve öz, hemde herbiri anlam ve mana yüklü..:)
FED faizleri bu toplantıda 1 olacak, ABD on yılıklar ise yükselişte..
Birde ECB taper'i başlatacağım dese tam olacaktı..ama diyemezdi..demedi..
Zaman zemin bilmek zor..ancak globalde bir kırılımın kapısının aralandığı kesin..
Ani bir kıvılcıma bakar..bu kıvılcıma Trump sebep olur mu?
Trump kıvılcım değil Sn enki...Başlı başına bir bomba...
Aynen bizimki gibi. Ne devlet biliyor, ne erkan...
O anki hissiyatına göre atış yapıyor.
İkisini bi odaya kilitleseler...Ne olur acaba?
Belki dünya kurtulur.
Dün gece Bloomberg'de Trump üzerine bir ufak program izledim.
Adam aynen bizimki gibi, aynı anda bir sevda ve nefret figürü...
Sağları solları belli değil.
Gunaydin,
Bu kurlarla 2-3 ay daha gidersek, mesela haziran a kadar stok, yeni mamul vs... maliyetleride bu kurlardan olacaktir. Enflasyonu nasil tutacaklar bilemiyorum.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bugün 16.30 da ABD Ocak ayı tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri açıklanacak.
Haftaya FED ve MB PPK var...
Bugün zaten PPK öncesi kura bir müdahalesi var.
2 kuruşluk bir etkisi oldu gibi.
Dikkat ederseniz MB uygun araç ve yeterli dozda müdahale yerine, gıdım gıdım besliyor krizi...Elleriyle...
Bir gözü yukarıda. Elleri titriyor.
Aynen..bizim ki neysede..etki alanı belli..
Malum global ticaret büyümenin motoru..
Trump dünya ticaretinin içine edecek gibi..
Brexit Bear Stearns, Trump ise ağır çekim Lehman vakası..
Böyle giderse orta vadede ani bir kırılım söz konusu olabilir..
Hele birde faizlerin yükseldiği bir ortamda..
7000 lira kredi ile ilgili değil. Vergi dairesine borç.
Bankada kredi işlemleri için, vergi dairesinden,SSKdan borcu yoktur yazısını alması gerek. Bunu ödeyecek ki 25 bini alsın. Bir yerden borç alacak vergi, SSK borcu ne varsa artık kapatacak, aldığı 25 binden 7 bini kapatacak adam.
Kalanla naparsa artık. Aslında vergi tahsilatı yapıyor devlet.
3.75 in altı mı üstü mü , şimdilik doların vermesi gereken karar bu.
Jackie'de 3.80 in üstü kapatamazsa B dalgası 3.7858 de sonlanır demiş.
İlave olarakta eğer öyleyse alım için C dalgasının alt bandı olan 3.59-3.64 ü beklerim demiş.
O zaman bekleyelim görelim.
Benim tahminim ise 3.75 in altında kalır ve 3.70 e kadar yol alabilir gibi gözüküyor.
Dün sabah 3.68 den aldıklarımızı öğleden sonra 3.75 ten sattık, tekrar alım için veriler ışığında 3.75 ve 3.70 i gözlemlemek gerek.
Bu kurlarla enflasyonu nasıl tutacaklar ? Acaba öyle bir dertleri var mıı ? Şimdilik var gibi gözükse de 16 Nisan sonrası olmadığı ortaya çıkacaktır.En iyi bilinen resmi soygun nedir ? Enflasyon...
Yaptıkları yapacaklarının göstergesidir, eşek sağlam kazığa bağlanmalıdır , düşenin dostu olmaz, güveni zedelenmiş para ve onu kontrol edenlerin olduğu yerde güvenli para ile kendini garantiye almayanlar için son kaçınılmazdır.
KARA KUĞU GÖRÜNDÜ:
Trump set to send B-52 NUCLEAR BOMBERS to South Korea after North fires missiles at Japan and US warns of ‘overwhelming’ response
- The Sun
Aklı olan yabancı bu ülkede kalmaz, Alman şirketleri var ülkede ama sen onlara NAZİ demişsin yarın öbür gün birileri birilerini galeyana getirip NAZİLER dışarı diye gelip fabrikalarını yaksalar ne olacak ? Yarın öbür gün kar transferi bir khk ile durdurulsa kimi kime şikayet edecekler ? Hadi bunlar bir şekil uluslararası hakem yoluna gider tazminat alırlarda bu ülkeye Turist olarak gelen bir Alman kendini nasıl güvende hissedecek ? Empati yapsak ve kendimizi Alman turist yerine koysak , paramla kıç gezdirecem diye kendimi riske atarmıydım ? Sözün özü, yarın öbür gün kıt olan ve fakat acayip ihtiyaç duyulacak paçavra Dolar tutmakla iyi iş yaptığımı düşünüyorum.
MB nın hamlesi yüksek gelebilecek bir TDİ düşünülerek yapıldıysa bu hamlenin güdük kaldığı
fiyattan belli. Aslında TDİ den önemli olan veri saatlik kazançlar, gözardı edilmemeli...
DOLAR ALANLAR PİŞMAN MI? HAYIRRRRRRRRRRRRRRRR.
http://i.hizliresim.com/dP0E8p.jpg
Sn. Umutabi ''dolar tutmak doğrudur'' diye bir topic açsanız amma tutar ha..fakat iç mihrak felan ilan edilirseniz o kısmını bilemem..bak ünlü yatırımcı Bill Gross yatırımcıları, ABD'li yatırımcıları uyarıyor..Trump illüzyonuna dikkat edin diyor..2017 ve ötesinde paranıza getiri aramayın, paranız geri dönecek mi ona bakın diyor..ve işine gücüne devam ediyor..ey özgürlük..
Uyarının merkezi: ABD'de 2007'e kadar 12 trilyon olan krediler kendi hesaplamasına göre şimdi 65 trilyon dolara ulaşmış..Alıntı:
"The U.S. and indeed the global economy is walking a fine line due to increasing leverage and the potential for too high (or too low) interest rates to wreak havoc on an increasingly stressed financial system," he said. "Be more concerned about the return of your money than the return on your money in 2017 and beyond."
http://www.cnbc.com/2017/03/09/bill-...mp-mirage.htmlAlıntı:
In his latest monthly take on the markets, Gross worries over the explosion of credit since the financial crisis — up to $65 trillion total in the U.S. now, with $12 trillion coming since 2007, according to his count.
Faizlerin yükselmesi sıkıntı (yükselmemesi zaten sıkıntı) diyor zatı muhterem..
Peki o zaman başta Çin, EM'ler ne yapsın..
Hele zurnanın zırt dediği yerde olanlar..