Sayfa 185/1013 İlkİlk ... 85135175183184185186187195235285685 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 1,473 - 1,480 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Bu faizsiz kredi için harcanan para 2000 tl üzerinde verilen faizsiz para 10000 tl gülermişim ağlarmışım

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

2. Iyi aksamlar

Reis basbakan tulumba borc faiz imf hepsi guzelde kimse Abd 10 yilliklarin 2,60 civari takildigini yazmamis. Haftalik grafik bakabilirseniz nerden nereye dustugunu goreceksiniz. Bu 10 yillik faiz 3,00 civarina giderse iste o zaman buyuk sorun olur.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by METEPOSTA Yazıyı Oku
    Bir çukur kazacağız içine 10 milyar dolar gömeceğiz adına "Kanal İstanbul" diyeceğiz,
    bidon kafalı berberimiz de "100 dolarını bozdur traş beleş" meşazı verecek bana....
    Böyle gül gibi geçinip gideceğiz işte......
    100 dolar bozdurup beleşe traş olduğunu sanan aptalların sözde beleş traşı 40 tl 'ye geldi..!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Nereye yatırım yapacak azizim..
    Yaptın yatırımı hangi piyasaya satacan ?

Kobiler batak durumda herkes biliyor ki faizler yükselirse kredilerini çeviremeyecekler..

Yoksa amaç yatırım yapmaları değil..

Borcu borçla çevirebilmek..

Bunun içinde sınırsız tl basıyorlar..

Ama yinede müthiş bir durgunluk var..

Dolart 3.60 idi 10 gün once bugün 3.80

Yarın 4 olmayacağının bir garantisi var mı..

İnsanlar da ne moral kaldı ne gelecek inancı..
    Moralsiz geleceğe güvenmeyen her allahın günü 3 kuruş zıplayan bir dolarla kim neye güvenip de yatırım yapar..

Güldürme..
    etraf güllük gülüstanlık demiyorum tabiki sorunlar var
    ama iyi dedin faiz lobisinin baskısına uyup faizi yükseltmek esnafı bitirir

5. Bu kosgeb kredilerinin yada kisa donemde saglanan kredilerin yatirima gittigi yok maalesef. Alinan butun krediler vakti gelen borcu otelemek yada yenilemek icin. Simdi esnaf kosgeb kredisi alacakta bu ortamda 2. Dukkani yada 2. magazayi , ne biliyim o parayla yeni techizat alacak. Zor dostum cok zor

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6. http://www.businessht.com.tr/ekonomi...man-arayisinda

Bak rumenige kardeşim..

Yıllarda hedef 2023 şu kadar dolarlık ülke bu kadar ihrcaat dendi ..Yatırım yatırım yatırım borç borç borç..

ee sonuç..
    Sen şimdi bu adamlara haydi yatırım yap diyebilir misin..
    Nereye kadar borç nereye kadar fizibilitesi olmayan verimsiz yatırım..

"Enerjisa*Ağustos ayından bu yana 755 milyon liralık (202 milyon dolar) 3-4 yıl vadeli 3 tahvil satışı ile refinansman yaptığını söylerken"

Bu özel sektör tahvil bono ları TR ekonomisinde çok yeni bir uygulama..Her hafta SPK bültenlerinde 1-2 firmanın daha tahvil bono ihracı yaptıklarını piyasadan para topladıklarını okuyorum..

Buraya yazıyorum..Çok büyük saatli bomba bu özel sektör tahvil bonoları..
    2012 den itibaren falan çok hızlandı bu tür fonlama..
    Çoğu gösterge faiz + şeklinde..Yani gösterge faizi ne yapıp edip yükselmemek için ellerinden geleni yapmalarının bir diğer nedeni de bu..
    MB bas bas paraları dedik di zamanında..

Ama bu da dolarda zıplama olarak geri dönüyor..
    Dolarda zıplama enflasyon olarak geri dönüyor enflasyon+doların yükselişi milletin moralini bozuyor harcamalar kısılmaya başlıyor.
    Harcamalar kısıldı mı özel sektör daha da sıkışıyor..Başlıyor işçi çıkarmaya..İşten çıkan adam harcaması iyice dibe vuruyor modal dibe vuruyor..

Geri dönüşü olmayan bir yola girildi..Sarmal bu..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    http://www.businessht.com.tr/ekonomi...man-arayisinda

Bak rumenige kardeşim..

Yıllarda hedef 2023 şu kadar dolarlık ülke bu kadar ihrcaat dendi ..Yatırım yatırım yatırım borç borç borç..

ee sonuç..

"Enerjisa*Ağustos ayından bu yana 755 milyon liralık (202 milyon dolar) 3-4 yıl vadeli 3 tahvil satışı ile refinansman yaptığını söylerken"

Bu özel sektör tahvil bono ları TR ekonomisinde çok yeni bir uygulama..Her hafta SPK bültenlerinde 1-2 firmanın daha tahvil bono ihracı yaptıklarını piyasadan para topladıklarını okuyorum..

Buraya yazıyorum..Çok büyük saatli bomba bu özel sektör tahvil bonoları..
    2012 den itibaren falan çok hızlandı bu tür fonlama..
    arkadaşlar eleştirirken şunu da dikkate alın bu ekonomi bir darbe atlattı kolay mı bu

8.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Mkeless kardeşim nasılsın?
    keyifler yerindedir umarım...

saygılar/başarılar
    Tahmin ettiğim kişimisin mesaj attım. Çoookkk zorlu bir süreç yaşadım ve yaşıyorum. ALLAH kimseye vermesin. Tüm hisse.net üyelerine sağlık huzur dilerim.

Sayfa 185/1013 İlkİlk ... 85135175183184185186187195235285685 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •