rakamlara takılmam.
6 olur 5 olur ilgilenmem.
0.25 indirim gelsin. kura yaşa bakmam yeşillenirim.
rakamlara takılmam.
6 olur 5 olur ilgilenmem.
0.25 indirim gelsin. kura yaşa bakmam yeşillenirim.
Yazıda unutulduğunu düşündüğüm önemli bir ayrıntı daha var. Eğer 3.2 milyar$'in 1.9 milyar$'ı altın ve Eruo/dolar paritesi kaynaklı ise kalan 1.3 milyar$ azalış kesin olarak döviz satışı anlamına gelmiyor.
Kredi daralmasının hızlandığını biliyoruz. Bu azalışın önemli bir kısmının kredi daralması sonucunda para arzında buharlaşan endojen para miktarından kaynaklanıyor olması da çok olası.
Gerçek döviz satışının ne kadar olduğunu ancak BDDK kayıtlı işlemlerden görebilir ve para arzına oranlayabilir.
Ancak yukarıdaki nedenlerden dolayı bu veriyi paylaşacaklarını sanmıyorum.
Not: Ek olarak bankadan nakit çekilip başka bir bankaya yatırılmayan döviz mevcut para çarpanına göre 1.5-2 katı kadar endojen parayı ve kredilerin yarattığı parasal genişlemeyi düşürebiliyor. Bu veri de açıklanmıyor.
Dolarda trade edecek olan 7lerden alıp 8lerden satmıştır, satmadiysa 7.50den alan 7 oldu diye bozmaz, daha uzun bekleyenler zaten trade etme amacı olmayanlar, 6dan maliyetli olup 2 sene bekleyenler, onlar 2 sene daha bekler zaten
8-9-10 Şubat dth 2.6 milyar dolar arttı, toplamaya devam.
Kaynak bddk günlük veriler
Teb marifetliyi 18 yapmış. Nkolay'dan da bir yükseliş bekliyoruz artık
Finansal piyasalarda cogunluk terste kalir.herkes gider Mersin'e kim gider tersine sizce[emoji39]
Kobilerin kredi ihtiyaci çok artmis kaynak finansbank genel müdürü
Boğaziçi’nde okumuş adamın hali başka oluyor :) 6 ne la :) 5 de sen ona en iyisi
Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin düzenlediği faiz anketine katılan ekonomistlerin çoğu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Şubat toplantısında da faize dokunmayacağını öngördü. Ankete katılan beş kurum ise 100 baz puanlık faiz artışı kararı çıkacağını tahmin etti
Bence de şubatta pas geçer mart ta 50 yada 100 baz puan arttırır
Dolarcilara kiymali pide attim firina[emoji39]
Anadolu renkli hesabı 18.50 yapmış.
32-90 gün normal vadeli de 18,50
bogazici77 said:
24-11-2020 12:46
Dolar tükeniş dalgası gereği son demler bozan bozar salacak besbelli
Dalga geçiyor geçsin elinde patladı çatacak yer arıyor da şu tarihte bile dinleseydi 8 den bozacaktı 100 K dolar da 100 K lira kar.hala gelmiş buralarda bana sataşıyor. Aynı sözleri 5.90 da da istiyorum tamam mı
Seve seve bozacaklar o dolarlari seve seve...
Sonra da ayni filmi bir daha gorecekler..
Syg,
Renkli Hesap 90 gün sabit faiz.
Vadeli Tutar Aralığı Vadesiz Alt Limit
1.000 - 49.999 TL 2.500 TL % 18,50
50.000 - 99.999 TL 3.500 TL % 18,50
100.000 - 249.999 TL 5.000 TL% 18,50
250.000 - 500.000 TL 7.500 TL % 18,50
https://www.paramedya.com.tr/amp/434...mpression=true
Meraklı eş dost akraba için güzel olmuş bu çalışma
vatandaş ıle mb arasında rus ruleti oynanıyor gibi geldi bana..
bana da öyle geliyor salt yabancı girişi ile alakalı değil bence hazine dış borçlanmaları yine satıyor olabilir,bir yerden yabancı için büyük risk çıkarken tüm karı eritebilir,yerli almaya devam ediyor,bu perşembe tarihi rekor artışı gelebilir,ben buralardan gözü kapalı alıyorum,kademeli şekilde.
8-9-10-11 şubat dth artışı 2.9 milyar dolar
merdivenaltı imalatlardan uzak durunuz :)
kalp damar rahatsızlığı olanlara tereyağı yasak,
sadece zeytinyağı ve ayçiçek yağı sınırlı olarak serbest
Aktifbank 32 gün + USD repo %3 (stopaj %15)
Ekmegi dogalhane denen bir yerden getirtiyorum cok guzel ve ucuz...
www.dogalhane.com
Syg,