Kredi faizlerinin bileşik getirisi %50 olmuş mevduat lar ise % 30 altında hala bankalar 2,3,4 çeyrekler rekor üstü rekor kar edecek bu fiyatlara
Münasip yerimle sadece gülüyorum arkadaşlar ytd
Printable View
Kredi faizlerinin bileşik getirisi %50 olmuş mevduat lar ise % 30 altında hala bankalar 2,3,4 çeyrekler rekor üstü rekor kar edecek bu fiyatlara
Münasip yerimle sadece gülüyorum arkadaşlar ytd
İş bankası sever olarak Boş iddialar ile uğraşmayın diyorum iktidar kim olursa olsun bu ÜLKE KÜÇÜLMEZ tersi olur VE GÜÇLENEREK BÜYÜR ..
Milletin kaderi milletin ellerindedir 3-5 siyasetçiye aşırı anlamlar yükleyerek yanlış yola giriyorsunuz bence her durumda Türkiye zenginleşecektir siyaset yeter ki abartılı hatalar yapmadın ve mühafalelerde bulunmasın , demokrasi konusunda , hukuk konusunda ise toplumun beklentileri neyse umarım kademe kademe gerçekleşir rahatlama sağlanır . Ytd
Is Bankasi Ata'nin emri ile kurdurulmus, sermayesinin de %28'inin bizzat Ata tarafindan odenmis ilk milli bankamizdir.
1938'deki el yazili vasiyetnamesinde Is Bankasindaki hisselerinin, kazanc elde etmemek kaydi ile CHP'ye birakilmasi istiyor. TDK ve TTK'ye gidiyor karlari bu yuzden.
Vasiyetnamedeki diger bazi maddeler:
* Makbule Hanimin Cankya'yada kalmasi
* Sabiha Gokcen kizimiza bir ev temin edilmesi
* Ismet Inonu'nun cocuklarinin yuksek tahsillerini tamamlamalari icin gereken yardimin edilmesi, vs.
Hintli Muslumanlar Cemiyeti hilafet kalktigi icin paralarini geri isterler diye (istemediler) bu para uzun sure Ataturk'un hesabinda tutulmustur.
Hazine hicbir sekilde bu vasiyette taraf degildir.
Daha once hem yargitaydan, hem Anayasa Mahkemesinden benzer kararlar donmustur. Bu kurumlarin hepsi tek elde su anda unutmayalim.
Kamu vicdani demis Deniz kardes. Bu naifliktir bence. Ataturk dusmanlari gitmedikleri surece bu konunun gundeme gelmesi kesindir.
Bu miras hukukundan ote, Cumhuriyetimizin kurucu iradesine saygisizliktir. Yoksa kimse simdi Ingilize cariye olacakken boyle bir seyi dusunmeye kalkmaz.
Siyasetin meslek olduğunu düşünüyorum .
Atatürk düşmanlığı ise bir mesleğin ilgi alanı olamaz olsa olsa seçmen oy denkleminde istifade edilen konu olur .
En büyük özel banka ile uğraşmak uluslarası kredi arayışındaki bir ülkede akıllara zarardır düşüncesindeyim .
Sinan OĞAN eğer cumhur ittifakının yanındayım derse piyasa kaldıramaz bunu. Erdoğanın kazanma ihtimali başta isc olmak üzere bankaları simit fiyatına çeker. Yine de vatan millet sakarya diyelim...
Seçimden sonra döner alırlar .
Bes ve yat fonları ile Türkiye'de çiftlik düzeni kuruldu yoksa kolay değil fk 2 3 Luk hissede düşüşe poz almak.
Fonlar satar neden olsa kendini parası değil giren millete Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cidden TCMB kararlarını da piyasayı sürekli test etmelerini de yadırgayanlar çoğaldı bu ülkede paranın da ekonominin de tasarruf yapmanın da cılkı çIkmış haldedir .
Tl varlıklarına yatırım yapanlara bizzat MB VE RTE üçgen verirse mutlu olur ve huzur buluruz, sözün bittiği yere gitmeyelim lütfen
Merkez bankası ciddi güven vermeli DOLARDA 22 tl sene sonu hedefim var diyebilir , dolar alanlar soğuk su içsin ifadesi de şart !!! Bunu demeli hodri meydan Doları olan rahat uyuyamaz da demeli
vatandaş devletin dolar kurunu adil değer saçmalığına kurban ederek yükselmesine müsade etmeyeceğini bunla savaş halinde olduğunu artık anlamalı anlarsa KUZU KUZU O DOLARLI vatandaş Satar ..
PKK ile mücadele neyse pahalı dolar kuruyla ile mücadele de o kadar kutsal bir savaş ve milli görevdir buna inanırım , artacak coşacak diye dolar alanlar bazı odaklardır vatandaş değil bunlar samimiyetsiz spekülatör çetelerdir vatandaş da argümanlarına kanıp cidden gaza gelmiş halde bence merkez bankası dolara savaş açtığını beyan etsin bakalım nolcak !! ??
Doları sevmiyorum ama alıyorum mecburum enayi değilim diyene de araba ev altın öneriyorum cidden dolar sevdasını anlamakta zorlanıyorum …
ABD firmasında çalıştım bir şirkette belli bir süre dolarla maaş aldım ayrıca ABD vatandaşlığı teklif etseler başıma silah dayasalar da kabul etmezdim , dolar verseler yine almazdım , 10 milyon dolar verseler seni ABD vatandaşı yapıcaz deseler kabul etmezdim , o kadar mesafem var diğer ülkelere ….
ABD de çalışmak ve yaşamak için de çok sayıda teklif aldım , gider ülkemiz ekonomik sorunlarını aşamaz ise cidden Türk pasaportumla giderim Kanada veya ABD ye ve 40 sene çalışırım da ama asla vatandaş olmam ülkeme sevdalıyım kazandığım o dolarları da exchange edip tl yapıp Türkiye’ye de Yollarım her sene tl olarak :)))
Memlekete getirdiğiniz doları da, bankaya %10 komisyon vererek bozdurursunuz artık
Gecen sene bankaların alım satım komisyonu % 0.7 idi, artık %10 oldu. Hem de işlem saatinde.
Swift işlemle sıfır komisyon milyonlarca dolar getiren var ben de çok getirdim hiç bir zaman komisyon ödemedim 50-100 dolar komisyon bşle değil !!! ben ticaret mi yapıyorum da paramı merkez bankası bile el koyamaz 200.000 dolar senelik para getirsen ne komisyon alacaklar ki borç olarak yollarsın hem :)
Bak kardeşim doların da havasını alırlar gaz lambası diye şehir meydanında o dolarları da yakarlar bu iktidar doları patlatmaz boşa hikaye anlatmayın 29 Mayıs ta hep birlikte görücez bakalım , devalüasyon olursa % 10 geçerse bana cahil diyebilirsin geçmezse haklıyım 30 mayısı bilmem ama :))
Borç değil btc yazdım klavye öyle düzeltti :)))
Gelinen yerde piyasalar icin en iyi sonuc statukonun devam etmesidir. Umarim Ogan'in secmenleri gelecegimiz icin oy kullanir, yoksa 10 sene daha dedelerin gitmesini beklemek zorunda kalacagiz.
Her iki sonucta da secimden sonra mini bir ralli olabilir. Millete ise ilerde meclis dugumlenmeleri olabilir. Yani piyasalar icin kotu, zor bir surec.
http://share.matriksdata.com/Images/...1038387580.png
Millet cuzzamli gibi kaciyor Is Bankasindan. Muahahaha. Dert etmeyin, istiraklari para basiyor.
Degisim icin aldigini verdi iste.
İSCTR günlük,
https://i.hizliresim.com/ek5wf3a.PNG
Xbank stop noktası çoktan geçildi elde % 20 isctr var , 12,80 satıp 11,45 almıştım şu an % 10 yarın ve xbank 3630 düşerse ilave % 10 alım yaparım .
Kalan %60 naktin % 40 dolara endeksli olduğunu düşündüğüm hisselere pay edicem
Nu belirsiz ortamda yek hissede %40-50 kalmak delilik hele bankada ama İŞ ŞNADA BİNDİ İŞ BANKASI BATACAK MIŞ BATSIN DA GÖRELim ,
9,60-9, 76 dan döner en kötü ihtimal de bu yönde şahsi kanaatimdir YTD yatırım yaparsanız ve hemen satar stop olursanız para kaydedebilirsiniz ben üzüntüyüm al sat yapıyorum bana daha as dokunuyor düşüşler !! Ytd
15'te tavan serileri bekliyorduk. En kotu gelismeler oldu, icinden gectiler maalesef.
Piyasa isini biliyor. O yuzden demek ki son gun eksi kapattilar Garanti %6 cekerken.
Haklısın aynı fikirdeyim çok yazılacak konu var viop ana konudur
Hisse net insan kalitesi oldukça amatör bakmıyorum poz short olanlar 2 günde batakçı kriz sever olmuşlar … kazmıyorum riskler var ama fikren çarpıtma çok faizler %50 iken dolar krizi olur da bankalar batar filan masal anlatmasınlar .
5 senedir bankalar batacak 5 senedir 200 milyar dolar vadesi gelmiş borç var 5 senedir doların adil değeri 30-50 tl bu masalları gitsinler çocuklara anlatsınlar baydı gerçekten baydı arkadaşlar ..
İsctr bugün dirense de yarın cuma son gün 9.80 gösterirlerse son alımlarımı da yapıcam muhtemelen akşama yatay kaparlar yarın baskı olabilir ,
Bankalar ve holdingler 2024 kadar %100 primlerinde kar patlaması da yaşanırsa RTE süper ekonomist mi dicez şimdi merak ettim her konuyu işle de siyasete bağlamayın Mehmet Şimşek gelmez Ahmet yıldırım yağdıran gelir Merkez bankası ülke finansal sorunlarını ÇÖZER ARKADAŞLAR buna iktidar zaten mecbur ise yapar değilse de kriz beklemeyin !!!
Dolar artsın diyenlerin sosyal medyada yazıp çizdiği içeriğe baksak zaten manipülasyon amacını net anlarız SPK BU İSİMLERE çağrı yapmalı hatta dolar manipülasyonu suç kapsamına alınmalıdır ! Dolar artmadık demek suç oldu canımm ülkemde ne hallere düştük yaaa!!!
Dolarınızı alın başınıza çalın 3-5-8 kazanacak diye ülkeye zarar gelirse ben mesul değilim suçlu iktidar , demek vatanseverlik mi oluyor şimdi !
İsctr benim tek GEÇER DOLARIMDIR AHANDA alıyorum 11.24 tl
Bankacılık sektörü mevduat ve fonları, 18 Mayıs itibarıyla haftalık %0.42 azalış ile 10 Trilyon 651.5 milyar TL
25.05.2023 14:36:48 Bankacılık sektörü mevduat ve fonları, 18 Mayıs itibarıyla haftalık %0.42 azalış ile 10 Trilyon 651.5 milyar TL
25.05.2023 14:36:24 Bankacılık sektörünün verdiği krediler, 18 Mayıs itibarıyla haftalık %0.06 artış ile 8 Trilyon 745.8 milyar TL
25.05.2023 14:35:36 Yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduat ve fonları (mevduat+katılım bankaları) 18 Mayıs itibarıyla 183.0 milyar dolar (Önceki hafta: 185.64 milyar dolar)
25.05.2023 14:35:06 Yurt içi yerleşiklerin katılım bankalarındaki toplam yabancı para mevduatları 18 Mayıs itibarıyla haftalık %2.04 artış ile 17.07 milyar dolar
25.05.2023 14:34:42 Yurt içi yerleşiklerin mevduat bankalarındaki toplam yabancı para mevduatları 18 Mayıs itibarıyla haftalık %1.76 azalış ile 165.93 milyar dolar
25.05.2023 14:34:31 Bankacılık Sektörü TL Mevduatları, 18 Mayıs itibarıyla haftalık % 0.41 düşüş ile 6 trilyon 154.2 milyar TL
25.05.2023 14:34:17 Yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduatlarında parite etkisinden arındırılmış haftalık değişim -1.67 milyar dolar
25.05.2023 14:34:03 Yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduatlarında haftalık stok farkı değişimi -2.64 milyar dolar
25.05.2023 14:34:02 Mevduat bankaları tasfiye olacak kredi Kartları, 18 Mayıs itibarıyla haftalık %0.01 düşüş ile 12 milyar 36.2 milyon TL
25.05.2023 14:33:46 Bankacılık sektörü yabancı para mevduatları, 18 Mayıs itibarıyla haftalık %0.55 azalış ile 4 trilyon 290.9 milyar TL
25.05.2023 14:33:37 Mevduat bankaları tasfiye olacak tüketici kredileri, 18 Mayıs itibarıyla haftalık %0.29 artış ile 23 milyar 956.1 milyon TL
25.05.2023 14:33:12 Mevduat bankaları kurumsal ve bireysel kredi kartı kullanımı, 18 Mayıs itibarıyla haftalık %0.80 artış ile 964 milyar 520.9 milyon TL
25.05.2023 14:33:11 Para arzı (M3), 18 Mayıs itibarıyla haftalık %0.08 artış ile 9 Trilyon 638 milyar TL
25.05.2023 14:32:47 Mevduat bankaları konut kredileri, 18 Mayıs itibarıyla haftalık %0.89 artışl ile 388 milyar 827.4 milyon TL
25.05.2023 14:32:38 TCMB altın rezervleri, 18 Mayıs itibarıyla haftalık %3.49 azalış ile 42 milyar 765 milyon dolar
25.05.2023 14:32:21 Mevduat bankaları tüketici kredileri, 18 Mayıs itibarıyla haftalık % 0.29 artış ile 1 milyar 285.7 milyon TL
25.05.2023 14:32:14 TCMB brüt döviz rezervleri, 18 Mayıs itibarıyla haftalık %3.27 azalış ile 58 milyar 825 milyon dolar
25.05.2023 14:31:52 TCMB toplam rezervleri, 18 Mayıs itibarıyla haftalık %3.36 azalış ile 101 milyar 590 milyon dolar
25.05.2023 14:31:22 Yurt dışı yerleşikler DİBS stoku haftalık değişimi (piyasa fiyatı ve kur hareketinden arındırılmış) 18 Mayıs itibarıyla:-4.2 milyon USD
25.05.2023 14:31:16 Yurt dışı yerleşikler hisse stoku haftalık değişimi (piyasa fiyatı ve kur hareketinden arındırılmış) 18 Mayıs itibarıyla: -27.6 milyon USD
25.05.2023 14:31:07 Yurt dışında yerleşik kişilerin DİBS (kesin alım) stoku piyasa değeri, 18 Mayıs itibarıyla 1 milyar 126.2 milyon USD (Önceki hafta: 961.8 milyon USD)
25.05.2023 14:30:56 Yurt dışında yerleşik kişilerin hisse stoku piyasa değeri, 18 Mayıs itibarıyla 22 milyar 660.9 milyon USD (Önceki: 24 milyar 936.2 milyon USD)
Ne yaptın Sayın Deniz Ali bak senin de kasetin çıkmasın sonra. :)
Yatırımcı lehine onları rahatlatacak şeyler yazma. :) Bu ara millete sattırtmak için zaten ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. :)
Benim kasetim çıkmaz abi … o tarz şansları da olmadı filan ihtiyaç olsa var edemezler abi gayet net ifade edeyim …
hatun karşı cins severim ömrü hayatımda … bekarken affetmezdim güzel hatunlarla macera yaşardım , evlilik dönemimde eşim yabancı ve ona aşık olduğumdan başla kadın gözüm de pek görmedi kaset filan zor homoseksüel eğilimli ve çok eşliliklerde kaset konusu daha farklıdır o örf adetlerimize uymaz ülke olarak :)))
https://twitter.com/arifcoskun05/sta...909392384?s=20
hepimiz robotuz :evil:
dit dit dit diiiit
Sayın Deniz Ali takıldım sana. Sebebi özellikle sosyal medyadaki gazlamalara ters yazı yazıyorsun. Onu anlatmak istedim aslında.
Sayın Depeche Mode piyasanın aktörlerinden olmadan o dönen dolapları birilerinin analiz edebilmesi pek mümkün değil. Bank of ykb içinde robot olmayanlarda var bunun viop longu shortu var. O işleri analiz etmek o kadar kolay değil.
Bilgilendirme yazıyorum yabancı payı KOÇ HOLDİNG gibi firmalarda artıyor para girişi devma edecek bankalara diyen var .
Bu tezin tersine teknik kraldır bunlar yatırımcıyı 5 Haziran -5 Ağustosa kadar 3 ay uzanabilecek 3700-4300 bandına alıp iyice soyup donsuz bırakmadan mal toplamadan koçu Sabancı’yı ve bankaları %10-20-30 düşürmeden rahat etmezler diyen teknikçiler var .
Her iti görüş de zamanlama açısından doğru kabul edilebilir yani önce 5500 tepki sert şekilde 3800 geri çekilme ve sene sonu rallisi de mümkün ..
Borsamızda her tür senaryo konuşabiliriz ama tepkisi ve yukarı düzeltme olmadan düşüş beklemiyorum ,
Yukarı ralli 5250 kurulursa bak bak bak 6500 de gidebilir bu yaz olursa bu güzel süprizi de olur .
Çok ihtiyatlı olmak ve %50 nakit ve dolar endeksli kasası para dolu firmalarda kalmak şart , kasasında para olan firmalar zaten biliniyor . Ytd karşar azalaca mı fk lar yükselecek mi 2023 gündemi bu deniyor bu enflasyonda fk lar 4,90 dan 7-8 yükselmez borsa pahalanmalı zor bence … fk lar aksi durumda 4 kadar düşebilir de bu da zorlama düşüş olur komedi olur ytd
BDDK: Bankalar net istikrarlı fonlama oranını hesaplayacak(Dinamik Yatırım Menkul Değerler)
BDDK: Bankalar net istikrarlı fonlama oranını hesaplayacak...
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, bankalar fonlama riski nedeniyle likidite seviyelerinde bozulma olmaması için net istikrarlı fonlama oranı hesaplamasına başlayacak. Buna göre;
° Kural, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerlidir.
° Oranın hesaplanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemede Türkiye'nin bankacılık gözlemcisi BDDK yetkilidir.
° 3 aylık konsolide ve konsolide olmayan net istikrarlı fonlama oranlarının basit ortalaması %100'ün altına düşmeyecek.
Özellikle 2008 finansal krizinden sonra bankaların likidite tamponları çok daha fazla önem kazandı. Bu çerçevede de, dün Resmi Gazete'de açıklanan NSFR (Net Stable Funding Ratio, Net İstikrarlı Fonlama Oranı) hesaplamasına benzer şekilde bizde ve global bankacılık sisteminde de LCR (Liquidity Coverage Ratio, Likidite Karşılama Oranı) bankaların yeteri kadar likiditesinin olduğunu göstermesi açısından takip ediliyordu.
Bankacılık Sektörü Likidite Yeterlilik Oranları... Kaynak: BDDK, Dinamik Yatırım
LCR, bankanın yüksek kaliteli varlık stokunun 30 takvim günü stres senaryosu üzerinden tahmini toplam net nakit çıkışlarına bölünmesiyle elde edilen yüzdedir. NSFR, istikrarlı fonlama ile finanse edilen uzun vadeli varlıkların oranını sunar ve Kullanılabilir İstikrarlı Fonlama (ASF) miktarının bir yıllık ufukta Gerekli İstikrarlı Fonlama (RSF) miktarına bölünmesiyle hesaplanır. Bu oranların %100 üzerinde olması istenir. Farkları ise, LCR 1 aylık likiditenin yeterli olup olmadığını, NSFR 1 yıllık likiditenin yeterli olup olmadığını ölçer.
LCR şu anda tüm bankacılık sektörünün geneli için %150 üzerindedir. Bankalar açısından ek yükümlülük getirecek bir düzenleme değildir. Likidite tamponlarının daha güvenli takip edilmesi için olumlu değerlendirilmelidir.
Dinamik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
https://www.dinamikyatirim.com.tr/
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Sen işini bilirsin Sayın Depeche Mode okyanusu geçmişsin derede mi boğulursun sen. Boğulmazsın. Hayırlı kazançların olsun.
%40 iş banlarındayım maliyetim 10.58 tl gayet iyi
%40 defansid dolar endeksli hisseler aldım sabah tesadüfen patlamadan istifade edildi …
Koç holding Pegasus ve Kasada para dolu aselsan
Özetle gayet net şekilde 12 mayısa göre kar edilme ihtimali var haftaya …
12 mayısa göre inat etsem bile portföyde erime % 8 geçmemişti .
Bugün %2,5 telafi oldu …
Haftaya 12 Mayıs portföy seviyesine çıkarız inşallah
Seçime defansif girmeye de gerek yok bankalar taban olmayacak bu anlaşıldı 5 gündür inanılmaz defans yapan garan Akbank ve iş bankası yapı kredi şahit olduk batık kamu bankası Halkbank ise garip şekilde manipülatör oyuncuğa hisse alın işte yine %9 haftalık getirdi ve değer tuhaf şekilde tüm o zararlara rağmen fazladan arttı aslında özellerin hak ettiği artışın kamu bankalarına yaptırılması ne tür bir ülke borsamız ve ucube piyasa düzenimizin olduğunun ispatıdır .
Bankacılıkta NET FAİZ MARJI KAVRAMI VAR .
BNFM=. 5,3 veya düşerse 4,6 gibi …
Bankacılıkta sabit menkul kıymet ve tüfe endeksli menkul kıymetlerin özkaynak içindeki oranları ve getirileri var .
%40-50 faizin 80-100 milyar tl ye ödenmesi meselesi
Bankacılıkta gecelik repo piyasandan borçlanma bu paranın kredi kart müşterisine %30 faizle satışı negatif kredi mevduat makasına rağmen % 3-4 eksi olabilir ciddi bir fazladan kredi üretimi ve mevduat giderlerinin merkez bankası fonlarıyla karşılanması kavramı var .
Şimdi diyorlar li mevduata %40 faiz ödüyor bankalar enayi diyorlar YALAN. BU PARA dolaylı yoldan devlet tarafında. Repo ve %10-12 faizli fonla ucuz şekilde karşılanıyor ve krediye dönüşüyor ticari krediler bu yüzden % 16 bu ilke bu yüzden SANAYİ AYAKTA KALABİLİYOR .
Sanayi % 30 kobiler % 35 ile kredi kullanmıyor mu elbette mümkün ama o kobi işte destek alma haklarını tüketmiş kar etmeyen ve işletme borcu ayyuka çıkmış kötü yönetilen bir mini kobidir spor kulüpleri buna örnektir inanılmaz faizle borç alan batık yapılardır , dev sanayiler uygun faizle kobi destek kredileriyle fonlanır kaynaklar kamu ile hazırlanır banka aracılığıyla kullandırılır .
Mevduata ödenen diyelim net %32 faiz var , aslında tüm müşteriler bu faizi almıyor ama hadi diyelim aldılar kredi bireysel ve ticaride de ortalama % 27 bileşik olsun eksi 5 bir zarar var değil mi evet ama 3 aydır bu zarar zaten vardı 2023 başından bu yana kredilerde 1 trilyon tl büyüme olmuş , getirisi 270 /4 farz edelim . Buna karşın yabancı para mevduatları oldukça fazla olduğundan orda bir ciddi mevduat FAİZİ GİDER YOK HATTA SIFIRA YAKIN VE devlet kkm sisteminin ödemelerini de karşılıyor , kkm faizi değil YP mevduat kaleminde düşük faiz bar
yabancı para mevduat sahipleri PARALARINI KKM YE TL CİNSİNDEN dönüştürmek ve yüksek faiz almayı TERCİH ETMİYORLAR bu da bankaların temelde zarar edecekleri o malum eksi. Mevduat ve kredi faizi makasında birden bire kar etmelerini sağlayan illüzyon oluşturuyor
Bankalar ithalatçı ihracatçı yabancı para sahibi şirketlerin teminat ve ticari işlemlerde bulundurmak zorunda olduğunu kredileri garanti sağladıklarından aslında mevduat zaraflarından kurtulmuş ve muazzam kar eder hale gelmiş olmaktalar ..
Özetle kapitalizmin gerçeği TİCARET BANKALIRIMIZIN BİR KOLDAN SÜPER MEVDUAT GİDERLEİRNİ NÖTR HALE GETİRİRKEN DEVLET DE %9-12 fonlama şle hem sanayiyi ayakta tutuyor hem de bankalara net faizi marjı diri tutarak kar plase ediyor .
2 koldan korunan bir YÜKSEK KAR REJİMİ bankalarımızda var kkm kalkarsa enflasyon olursa bankalar batarmış G ÜÜÜÜ LEEEE RİİİMMM
KAPİTALİZM YOK OLUR TŞCARET DURUR DEVLET %10 faiz fonlamayı keserse Sovyet tipi bankacılığa geçer bizim bankalar yine de kar ederler bu şirketlileri çok küçümsüyorsunuz yanlış yapıyorsunuz
Benim de maliyet 1,45. TL en son 10 Mayıs Çarşamba filan 12,56 gibi satıp en son dipten paçal alıp 10,58 düşürdüm ya abi neticede yazmayı unutmuşum , bir de temettü çıkarsam 84 kuruş ne eder
61 kuruş olmuş yaa 😂😂😂. Koş Sevim koş 61 kuruşa iş bankası veriyorlar
enayi pala 12 mayısta almayacaktın ı malları 15 tl iş bankası neyse 2 tl maliyetim düştü şükür :)))
Madde madde bankaların dehşet karlarını muazzam , potansiyellerini yazmak , konuşmak hatta bunları tartışmak şart bu lazım
cahil cüheylan ve amatör kalan köy ve bilgisizler çok fazla …. hisse net tayfası da viopcu kafasına alık ama yanlış borsa ucuz ve YALAN söyleyen insan sayısı sonsuz .. ülkemizde borsacı görünen spekülatörden geçilmiyor ,
Ben teknik bakıyorum bankalarda risk görmüyorum en zor 10 senede Kandemir dahil karlarını 1 milyar dolardan 3,5 milyar dolara tüfek ve ucuz fonlarla pahalı kredilerle taşıdılar doğru ama sürdürülemez bir durum da yok ..
2003-2004-2005 senelerine gidelim sadece o senelerde enflasyon muhasebesi ortamında bankalarımız aktif net karlılık oranlarını rasyo olarak yayınlarlardı o radyolar açık bebekteki idi , Öngörülen ortamda arkadaşlar bankalar aktifleri 2 trilyon tl dayanmış ise 20 milyar tl kar etmez bu her durumda imkansızdır , Met kar aktif oranı 30 ile 38 arası olmadı makuldür % 3,3 diyelim
İş bankasında 1,6 trilyon 2023 sonu aktif var olacak bunu minimum 0,03 çarpsak 48 milyar tl kar eder bankanın ölüsü en berbat ekonomik ortamda bile yüksek kar eder düşük fk fiyatlar ve patlamaya hazır bomba 💣 hisseler olurlar
Bunalıma girecek Nafile SHORTCULAR D o bankların ellerinden öpmek için sıraya girerler benden söylemesi cehalet okumak ile giderilir BANKA YATIRIMCISI OLUNUZ KORKMAYINIZ MEHMET ŞİMŞEK MI EKONOMİNŞN KAPTANI OLUR YENİ MEZUN EMİNE KARAŞİMŞEK Mİ EKONOMİ BAKANI OLUR BUNA BİLE bakmayın kriz olmasın sert önlemeler alınsın taş gibi güven verilsin cari açık kayıt dışı mafyatik ekonomiyle kapatılır mecburen bu yol kullanılmalı … tezine karşıyım doğru ama gerçekler bu yönde ise dünyada hukuk kural tanımayan onlarca ülke varsa ve savaş çıkaran insan kanı dökenler emperyalist güçler ise batı doğu farketmez legal olmayan şekilde cari açığımız kapanacak para gelsin de kaynağı önemsiz siyasi vaadi ülke saygınlığını azaltır doğru ama görünen köy de budur kriz savar kayıt dışı ekonomik dolarlardır ve devamlı gelmeyi sürdürecek bu kaynağı belirsiz dolar girişleri…. Ülkede namusu alın teriyle çalışan milyonlarca insanın aç kalmasını, yoksulluk çekmesini de ironik şekilde önleyecek görünmektedir .
Sosyal medyada can sıkıcı seviyede fetöcüler galiba tl ve piyasa ekonomisi ile doları sevmeyenlere ve bankalara sanki düşman olmuşlar bu adamlar NE FAİZ MARJI NE makas ve fonlana hiç bir dünyevi finansal iktisat kuralından bilseler dahi bahsetmek istemez haldeler ,
2023 Mayıs aktif oranı 1,6 trilyon sene sonu 2 trilyonu geçer arkadaşlar 60 milyar tl altı ne takar rakamı komiktir bence beklenti anlamında !!
Seçim bitnek üzere, depremi de atlattık. Artık piyasa zaten 5700 lerden 4300 lere kadar inmiş ve suan 4590 civarinda. Artık olumsuzluklar gitti bence ve piyasa onumuzdeki haftadan başlayarak normale dönüş cabasina girecek. Ucuz olan hisseler yukselmeye başlayabilir. Ayrica yabanci orani da %27,85 lere kadar inmiş. Bu rakamlar son yılların en düşük rakamları. Bankalardaki yabanci takas orani sanki yatayda gibi görünüyor. Sanırım satanlar bizim balinalar oluyor. Ayrica bu iş bankası dır. Başka şirketleri de var. Holding gibi bir yapisi var. Kaç yıllık köklü olan bir bankadır. Turkiyede bankacılık sistemi saglam bence. Son yillarda batan banka duymadım. Yöneticileri de bana göre profesyonel dir. Haftaya daha guzel açılışlar ve devamini bekliyorum bakalim. Eğer yabancilar da alımlar için devam ederse eğer genelde sanayi şirketleri, bankalar başı çekiyor genel olarak. Bankalar ve gyo şirketleri bir hayli ucuz görünüyor bence. Birde bu bankanın geçen yıl yaptığı kâr rakamı muazzam. Belki geçen sene kadar yapmaz ama %30 düşüş yapsa bile bu rakamlari da baya iyi olur. Şu ortamda enflasyon uzerinde kâr rakamlari olacağını düşünüyorum. Acelem yok beklicem biraz bakalim
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Cepten yazdığımdan hızlı gurbetçi modunda kopuk anlarım bozuklukları dolu yazılar çıkabiliyor , madde madde Öğretci her okuyanın severek anlayacağı şekilde bankalar nasıl kar EDİYORLAR yazmak istiyorum
Negatif makasa rağmen tüm bilanço raporlarında net faiz menü 5,5 dayanmış bunun sırrı sadece yabancı para mevduatlara ödenen %8 bulmayan düşük faiz gideri değil yüksel tüfe endeksli menkul kütler geliri ve kredilerin faiz gelirlerinde bileşik büyüme hızındaki potansiyelerdir bir mühendis olarak proje bazında 30.000 analitik işlem yaparız 4 gün içinde sadece ..
Bankaların bilanço analizini yapmak ve 3-4 ana koldan kar etme ve ülke ekonomisinde tüm zorluklara rağmen katkı sunma becerilerini umarım anlarız
Ali’nin külahını veliye velinin külahını Cemile takan bir finansal sistemin oyuncularıdır Türk bankaları ve bir havuz gibi düşünün musluktan % 5-10-15-20-30 gider masrafla gelen paralar var .
Gelir kalemler de şaşırtıcı %10-15-20-30-35-50 diye gidiyor
Özetle Türk bankacılık sistemi ÇİFT PARALI BANKACILIK SİSTEMİDİR
TÜRK BANKACILIK SİSTEMİ okta nona 8 -9 çeşit faizle gelir gider hesaplayan ÖRNEĞİ DÜNYADA AZ RASTLANAN BİR BANKACILIK SİSTEMİDİR .
Neşteri alıp sistemin tüm organlarını tek tek inceleyeceğiz anlayacağız İş bankası şu bu değil arkadaşlar bu işler okumak anlamak işi bilanço analiz işi bu …