https://www.aydinlik.com.tr/koseyazi...ekenler-366901
Printable View
Ülke içinden çıkılmaz sorunlar yumağı olmuş resmen, bistte yapılacak tek şey vardı, pazartesi öğleden sonra kapatmak. Ama öyle içiçe yanlış kararlar aldılarki, bundan sonra ne yapsalar yanlış olacak.
Hükümete yakın medyadan gelen 2. iptal yazısı. Tahminim iptal gelebilir. Gelecekse de deprem milat sayılıp iptal gelmeli, yoksa tartışmalar uzar gider.
Twitterda işlemlerin iptal tagına bakayım dedim, son 1 saatte 1500'e yakın twit atılmış. Muhtemelen bunların çoğu deprem bolgesi dışından atılan twitler. Canını kurtarmakla uğraşan yatırımcı depremzedeler de bunlara katıldığında baskı daha da büyüyecektir.
Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi
Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dâhilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur! 20 Ekim 1927
Islemler iptal edilmez. Pazartesi sali hisse satan parasini cekti belki onlar nasil gelecek falan birsuru sorun... islemler iptal olmaz onun icin
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İnsan düşünmeden edemiyor..!
TANRI'nın planı ne? Bu depremle ilgili..
Bir kuş bile O'ndan izinsiz kanat çırpmayacağına göre...?
Ölümü mü hatırlatmak?
Dünyevi mala mülke olan hırslarımızı mı sorgulatmak?
Kaç mesaj ?
ve geride kalan binlerce binlerce insandan tekrar O'na dua etmesini beklemek nasıl olacak?
Böyle acayip sorular,cevabı olmayan...
Ahbapta toplanan bağış en az 1 milyar dolara ulaşmıştır diye tahmin ediyorum umarım çok daha artar.
Eskiden görev tanımında vardı afetlere yardım şimdi yok. Yılların hafızası, organizasyonu, istihkami falani filani kayboldu. Mal diyoruz bunlara sonra da kızıyorlar.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben artık bilinmez sanılan bazı olayların bile birileri tarafından planlandığını düşünüyorum artık.Şubat ta bir takım büyük olayların yaşanacağını astrologlar tahmin ediyordu.Para piyasalarında hemen herkes şubat ortası bilançolar açıklandıktan sonra düşüş yönlü bir hareket bekliyordu.Bunu herkesin hareket amaçlı kullanacağını bilen bazı güç odakları tuşa erken bastı ve Ocak ikinci yarısından itibaren bir düşüş başladı.Acaba matrix filmindeki gibi bir simülasyonun içersinde miyiz?
Büyük sıfırlama mülkiyetsiz yaşam başlıkları altında halkları sürekli zor yaşam şartları altında yaşamaya gün geçtikçe alıştıran kısık sesle isyan homurtuları başladığında canları ile tehdit eden bir anlayış.Pandemi ile başlayan ve yaşadığımız büyük felaketle süre gelen bir çaresizlik.Dünya artık bizim sıcak yuvamız değiL ve hassas kalpler için artık bir cehennem.
Bu plan karşısında durabilme imkan ve kabiliyetimizin olmadığını düşünüyorum.Tek yapabileceğimiz izole bir yaşam inşaa etmek.Merkezi yönetim ile hiç bir alakan kalmayacak şekilde.Tatlı su kaynaklarına yakın kendi enerjini üretebileceğin toprağı ekip kendi ihtiyaçlarını karşılayabileceğin bir minimal yaşam.Bu insanı ne kadar memnun eder muamma.Ama kötünün iyisi olduğu da bir gerçek.Ve inanıyorum ki bu seçim bile onlar tarafından azıcık insiyatif alabilecek kişilere yutturulan bir kurtuluş.Oysaki hepimiz oltadayız.
"Ahbap ta bizim, Afad ta bizim"
Bu bir dogal afet ve Allah'tan geldi neden birileri her kurtarma operasyonunun basinda surekli tek ses "Tekbiiirrr" diye bagiriyor ve bir kisim kisiler buna Allahu ekber diye karsilik veriyor? Sanki ozellikle yapiliyormus gibi.Orada dunyanin heryerinden kurtarma ekibi var.O insanlar tedirgin olmuyormudur bunu duyunca? Sov yapma derdindeler hep sen kurtarma ekibisin yahu isini yap devam et.Hic mi degismez toplumun bir kesimi arkadas. Miting olur, felaket olur, kutlama olur, karsilama olur hep ayni slogan.Tekbiiiirrrr !!! Allahu ekber.
Yatırımcı sayıları da şöyle:
Kahramanmaraş 29.173,
Kilis 4.025,
Diyarbakır 34.088,
Adana 111.602,
Osmaniye 20.341,
Gaziantep 49.317,
Şanlıurfa 28.598,
Adıyaman: 16.394,
Malatya: 27.066,
Hatay 60.919… 10 il toplam yatırımcı sayısı: 381.523.
Deprem vurmuş insanları.Bir kısmı toprak altında.Bir kısmı can verdi.
Ama sen işlem yapamayacak bu insanların değerlerini 3 defa %10 aşağı indiriyorsun..
Göz göre göre.
Bakıyorsun ve borsa olarak hiç bir şey yapmıyorsun..
Borsa bu mu?
Bu toplumun %80 'ni kendini müslüman diye tarif eder.BISMILLAH,ALLAHU EKBER gibi kişileri motive eden slogandan ancak Merdan Y.gibiler rahatsız olur.
Çabulcu gazetecilerin proveke eden üslubu bu dönemde encok birliğimize zarar verir.
Rus,Japon vs..onlar islama bu ülkedeki militaristlerden çok daha saygılıdırlar.ve o sloganların ne anlama geldiğini ve kendileriyle ilgili olmadığımı bilirler..
Buna yakinen biliyorum.Yabanci arkadaşlarım var.İsteyen ALLAH desin..İsteyen BUDA desin...Mesela ben PERUYA gitsem.Depremde yardım etsem ..oradaki ŞAMANIN ,sevinç anında sloganı ,dini bir söylemi beni asla tedirgin etmez.
asla ve asla sorunların kaynağına inmeyi düşünmüyorla diyecem de işlerine gelmiyor,
Bir ülkede sivil bir insiyatif, devletin topladığından fazla para toplayabiliyorsa burda gerçeten bir sorun vardır, bu sorunun kaynağı ise hükümetin ta kendisidir.
Bir ülkede döviz krizi varsa ve sistemde bol miktarda DTH varsa burda da sorun vardır ve sorunun kaynaüı hükümetin ta kendisidir.
Ama hükümet sorunun kendisi olduğu gerçeğini hep gözardı edip çökme peşinde koşuyor. Bakın söylenti çökmeleri hiç hesaba katmıyorum, kayıtlı daha 2 sene önce ANkara ve İst belediyelerinin topladığı yardımlara çöktüler.
Ayıptır ayıp.
Gerçekten çok ayıp. Önce pisliğinizi temizleyin. Bu insanlar neden devletin kuruluşları dışındaki yardım kuruluşlarına talep gösteriyor diye bi düşünün.
Bazı davranışlar robotlasir. Nedeni sorgulanmaz. Dedesinden neyi gördüyse yapar ama tam olarak niye yaptığını bilmez
Her sabah halı silklen kadını köyde. En pahalı rezidansa tasinsa o halıyı her sabah camdan balkondan yine silkelemeye devam eder.
Öyle görmüştür öyle gider. Sorgulanmaz
hele çocuklar çıkartılırken yapılması, daha bir travmatik olur. içlerinden sessizce söylemeleri en makbülü, ne bir alkış ne bir bağırış hiçbirşeyin olmaması gerekir
Benim düşüncem:
Deprem-hastalık vs. bunlar SEBEPTİR...YARATICI(EN BÜYÜK SENARİST) sana rol verir..o rolu en iyi oynaman önemlidir(görevini ifa etmen)..İstediği zamanda seni o filim(dünya hayatı) den çeker alır.İnsanı zigottan ,2 hücreden yaratana , bir şey diyemezsin.
ve buna göre ''sizi canlarınız-mallarınızdan artırmak-eksiltmekle imtihan edeceğiz'' ile İNANC test edilecektir..Peygamberler bile öldürülmüş,agacın kovuğunda içinde kesilmişlerdir..yani herkes bu sınava tabi...
Bu mantığa göre binlerce vefatın aynı mantığı yok..Kimisi günahlarına kefaret..belki kaçak yapan müteahhit ölmüş ve cezasını cekecek.Binlerce farklı olay var.. Ölen çocuk,zaten masum,direk ebedi cennetine girecektir.
TEVEKKÜL-KADER,tamamen farklı..sen ,bilimin,aklın tüm imkanlarını kullan en mükemmel evler yap...TÜM TEDBİRLERDEN SONRASI olanlar kaderin olur.Yoksa 2 ton yerine 1 ton demir kullan ..çökünce kader olmaz...cinayettir.
Kaleminizle masaya şöyle bir nokta koyun..işte biz o noktadan bin kat daha küçük zigot iken,ana rahminde karanlık... bu hale geldik..Her kademede bin secenek varken en doğrusu seçildi..ve insan yaratıldı...Buna inanıyorsam(zaten olan bir şey) her şeye inanırım...Mitokondrideki ALT YAPI,PARİS şehrinde yok...Mitokondri dediğimiz hücrenin pek çok parçasından biri..
Bu konular günlerce konuşulsa bile bir yere varılmaz..İNANÇ FELSEFESİ en karışık konu..
Bence direk sorgulayacağımız: mühendis,usta başı,belediye,bakanlık ve diğer tüm yetkililer...Ben senin sırtını kaşıyayım sen benimkini kaşı olayı..İMAR AFFINDAN başlayarak her yetkili sorumludur.
Bu işi ilahiyata niye bağlıyorsunuz planlar olan falan .. gerzek yöneticiler, iş bilmez bilime uzak idariciler ve açgözlü dangalaklikta yarışan ( ben dahil soyutlamiyorum) toplum var. Zemin yanlış, kentleşme yanlış, binalar yanlış sonunda da felaket. Ölü gömmeyi çok iyi bilen yöneticiler yerine bir kere de fizik kimya biyoloji, felsefe gibi pozitif bilimlere hakim yöneticileri seçelim onlar yönetsin bakalım sonuç ne olacak? Fay hatları ırk, dil, din, mezhep ayrımı yapmıyor . Gözlemlerim bu yönde. Enteresan ama yüzde yüz olduğuna inanıyorum. Zikiyor atıyor valla.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yaradıcının işi gücü yok sana özel veya milletine özel plan(kader) yazacak
aynı afet japonyada olunca zero ölüm, sen de olunca yaradanın kalem oynatmasıyla yüz bin
insan sormaya başlar yaradıcı mı kötü yoksa insanlar mı akılsız diye, kader olana senin verdiğin isimdir..
Neden öğleden sonra, kapatılacaksa cuma gecesinden sonra yani Ptesi hiç açılmamış gibi kapatmak ve 3 ay borsayı hiç açmamak, bazıları diyorki işlemler iptal olmaz paralar hesaba geçildi, neden olmasın istenirse geri alınabilir paralar.
Ölüm hariç her şeyin bir çözümü vardır.
amaç çözüm üretmek değil, her yapılan işe sorun çıkartmak.
Eminim şu an çoğu yatırımcının karmış zararmış umrunda değildir, orda insanlar öldü orda insanlar göçük altında aç susuz kaldı, orda insanlar yaralı, orda insanlar can pazarında kan ağlıyorken yok kapatılsın yok ipral edilsin yok niye iptal edildi yok çarşamba iptal edildiyse salı da iptal edilsin yok borsa açılsın yok kapansın... bu nedir yaa
Az önce haber geldi arkadaşın kardeşi hastanede hayatını kaybetmiş, göçükten bi gün çıktı kurtarıldı diye sevinirken boğazları düğümlendi bir aile yok oldu, biraz empati lütfen, insan denilen varlık vicdan azabı hisseder, kapatın bu konuları bence yardıma odaklanalım, herkes bi haluk levent olsun.
Kefenin cebi yok, o tarafa giderken hiçbir şey götüremeyeceksiniz.
Lyon'da ( Fransa ) arkadaşlarım kendi aralarında cafe'de işle ilgili konuşurlarken bir tanesi, hani bizde şaşırma ifadesi olarak Allah Allah dersin ya ... onu derken de hani böyle vurgulu çıkar ya ağzından... arkadaş bunu deyince yan masadaki iki kadın paniklemiş korkmuşlar.
Bozkurt Hocam haklı.
Boş boş işler.. Özellikle İstanbul'dakiler 26. dakikadan sonrasını izlesin..
https://www.youtube.com/watch?v=nE_SAEcQ3zk&t=1829s
https://www.cumhuriyet.com.tr/amp/du...linmez-2050212
ABD savaş gemisi ne ayak?
Ben sadece ilahiyat felsefesi merceğinden bir bakış açısı sunmaya çalıştım. Yoksa sizle aynı düşünce yapısındayım esasen.
Bahsi geçen Hume 18. yüzyıl filozoflarından biri malumunuz.
Evrendeki kötülük ve acıyı açıklamak için tanrının varlığını veya yokluğunu değil, insanların Tanrı kavramını nasıl kullandıklarını ve bu kavramın anlamını tartışırdı. Tartışma aklıma onu getirdi ve küçük bir paylaşım yaptım.
Kusura bakmayın.
İnsanlar gerzeklijlerine kılıf arar. En kolayı da tanrı nin takdiridir fikridir.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
"Aklima bu geldi, bunu yazayım. Aklima şu geldi şunu yazayım^ zamanı değil şimdi. Dini içerikli forumlar vardır, kafanızdaki soruların cevabını uygun yerlerde ararsanız bence daha faydalı olur.
Ülkemiz bunun üstesinden gelir
Benim hiç şüphem yok.
Ayni zamanda bu ortamda korku panik yaratacak paylaşımlar olursa onlara da müdahale edin.
Bu dönem biraz hassas olalım.
İptal falları bile doğru değil.
Parasının peşinde olan varsa hissedeyseniz beklersiniz birsey olmaz.
Viop ta iseniz, poz kapatma fırsatınız vardı.
Allah varsada şimdiki iktidardan hiç memnun değil.
Deprem üstüne deprem. Darbe... Ekonomik kiriz. Halkın somurulmesi. Ülkenin yagmalanmasi. Pandemi..
Hepsi bu hükümet sürecinde oldu
düşünsenize her şeye kadir bir varlık var lakin sizi ısrarla sınamak istiyor
yahu zaten her şeye kadirsen sonucu biliyorsun neyini sınıyorsun, saçmalığın daniskası
ben şuna benzetirim, program yapımcısı test için programını bilgisayara yükler
iyi çalışmayınca da ekranı, klavyeyi kırar, bilgisayarın kabahati neyse, programcı Kadir sensin..!!