10 tl den aşağı düşsünki yeni alımlar ile temettüden para kazanalım.
Temettü oranımız artar.yeni alımlar için
ben 9 ila 9,90 arası alırım
Printable View
Bugün kopacak evellallah
Cuma günü Anadolu sigorta dan çıkanlar da buraya gelmeye başladilar anlaşılan
İş Bankası grubunun etkisinde kaliyor diğer şirket
Şahsen ben hükümet olsam tüm iş grubunu kayyum atayip bu cezadan milleti kurtarırım
Sabancı holding sigortada birinciliği alacaktır yerliler içinde su birkaç sene içinde
İzleyip gorecegiz
Ford 6 TL temettü dağıtacak
Aksigorta 1 TL dağıtacak
Ford senede bir kişiye 1 otomobil satamaz ama aynı kişiye aksigy her sene poliçe satar
Yani Ford 400.000 TL ortalama ile araba satarsa aynı kişiye 10 yıl sonra tekrar araba satar
Sigorta şirketi 400.000 değer üzerinden 1 yıl sigorta poliçesi satacak
Bu açıdan baksak bile Ford 200 TL aksigorta 10 TL
Ford ile oranlasak 200/6 :33 TL gibi. Rakam eder
Ki çok kısa sürede buraya gelecektir aksigorta
Ytd
Biz yine de Ford’a dua edelim, reel sektör üretmez ise sigorta sektörü büyümez, enflasyona karşı bile kendini koruyamaz.
Sn honky güzel değişik bir mantık. Ama ufak bir hata var. Biz net dönem karının%70 ni dağıtıyoruz ford %52 sini. Buradan oranlarsak akgrt ederi 25 tl çıkar sizin mantığınıza göre. Güzel bir mantık çünkü 25 tl bu kağıt için aslında pahalı değil ama işte hep ucuz hep ucuz. Oysa harika bir kağıt.
Akgrt nin fiyatı ile değil maaş aldığım kurum gibi görüyorum artık. O yüzden çok stratejik bir şirket.
Neden stratejik farkı ne peki? Kesinlikle defansif bir şirket. Gıda gibi bişey. Hayat pahalı eldeki varlıklar korunmalı, sgortalatılmalı.
Adamlar çok iyi yönetiyor şirketi. Marka bilinirliği, memnuniyet 10 numara, en azından çevremde gördüğüm.
Biriken fonları %30 büyüdü. Faizler hep yüksek değildi, iyi prim topladılar ve değerlendiriyorlar geçmiş fonları ile beraber. 10 milyar olduğu zaman fonları, net karı ne kar getirecek merak ediyorum.
Dünyadaki en büyük 10 şirketin ne kadar fona sahip olduklarını bir araştırırsanız akgrt nin potansiyeli ortaya çıkar. Devlet türkiye sigortayı bir dev yapmak için çıkardı. Biz onu geçemeyiz ama onlardan daha fazla büyüyeceğiz. Türkiyede sigortalatma oranı reel olarak %9 büyümesi de öngörülüyor işyatırımın raporuna göre. Bu ciddi bir orandır. Fonlar, primlerle her 4 max 5 senede %100 net kar büyümesi bekliyorum. Bu süreçte aldığımız temettülerde sıfırlamaya götürür.
Dün alım fırsatı verdi teşekkür demiştim 9 tl ve 10 arası benimsin diye
Günaydın ortaklar
Evet onu atlamışım ama yüzde 70 i dağıtması daha da güzel.o zaman hedefim 25 degil 50 TL olur
Ford örneğini temettü nedeniyle verdim de
Tüm oto şirketleri bir aracı bir defa satar
Ama sigorta şirketleri bir otomobil hurdaya çıkıncaya kadar poliçe satar.
Araç piyasası en düşük ikinci eller bile 100.000 idi
Oysa 2019 da bu paraya Passat alıyorduk sıfırını neredeyse.en kralli 150.000 idi
Şimdi bunların 10 yaşındaki aracını 150 ye bulursak op basina koy
Bizle ne alakası var bunun
Şöyle 100.000 lik araci 1000 TL ye sigorta yaptirirsan 500.000 lik aracı en az 5000 TL ye sigorta ettirirsin.kimse de ses etmez.
Yani en az prim oranları 5 misli artmış durumda demekki
Bu sadece oto işi
Birde diğer sigorta işleri var onu yazmya gerek yok
Ucuzluk kavramida bir yere kadar.
Bir gün bir rüzgar eser tahta sahibi baskı kuracağım iki üç küçüğu sattiracagim derken
elindeki mali kaptırır.
Bu hisseyi 10 dan kimse almaz ama hisse 50 60 olsun millet kapış kapış alir.yani gelen fon 10 dan alıp 40 50 60 dan rahatlıkla elinden çıkarır.
Sağlam
Arkada sahol var
Temettü var.
Büyüme var
Burada tutamazlar artık bana göre.
Ytd
Son satırına kadar katılıyorum ortak. Önümüz açık evvelAllah
Adam sıra ile 5 tane 50 bin lotu döşedi. Garezi var
8,10 dan sattığım akgrt leri 9,67 den yerine koydum süper traderim😂
Bofa 104 bin ekside tera 34 bin.ama tera dün sattığını yerine koymaya çalıştı. Bofa ne edecek göreceğiz. Şu an temettü veriminde enerjisayı geçtik. Ama bizden oahalı. Borsa garip bir mecra
Bofa 180 bin ekside. Saçmaladı bu yabancılar iyice.
Arada Sarky almışındır ondandır o bolkörlük :) bende %10 temettü verimliliği olan başka bir hisse bulamadım bu piyasada alıyorum elimden geldiğince, bazı hisseleri yükseldikçe almak, düştükçe daha çok almak lazım. :) yatırım tavsiyesi değildir.
İmzamdaki ankete katılım rica ediyorum.
https://www.borsagundem.com/haber/av...oluyor/1551622
Yan kurumda değişim var
Bakalım birilerinin dikkatini çekecek mi bu gelismeler
Anadolu sigorta 27 kuruş temettü dağıtacak
Aksigorta 1 TL yani 4 misli temettü dağıtacak
Dört katı daha fazla temettü dağıtacak aksigorta tebrik etmek lazım Sabancı grubuna
Ortak takdire şayan bir temettümüz var gerçekten. Akgrt ekibini tebrik ediyorum. Ayrıca ageas bizden öyle bir memnunki avivsa paylarını da alıyor. Bu noktada dikkat çekici. Bende dün yeter bu kadar akgrt ama azcık daha aldım diğer kağıtlardan çıkıp. Dün finanssl raporları ve andgr ffaaliyet raporunu okudum. Evet finansal zarar yazmışız. Ama ansgr de yazdı. Kur düşüşü etkiledi. Karımız full faaliyet karı. Finansal zarar geçici bir durum. İş yatırım 2021 net karı 540 milyon bekliyor. Allah bereket versin. Karını paylaşan akgrt ye teşekkürü bir borç biliyorum. Finansal özgürlüğü elde ettiren bir şirket, diğerlerinden de ne gelirse artık.
Aynen.dün 72 bin satan ünlü bugün 110 bin kılçıksız alıcı. Merill 200 k sattı dün bugün 30 k ekside. İşte böyle bir kaç tane yüzbinler satılınca alıcı gelmeyince düşürüyorlar. Nolacakki adamlarda milyon lotlar var. Ver 200 300 bini topla 2 3katını 1 ayda.mantıkları bu.
Anadolu sigorta bu hisseyi baskiliyor
O gitmeyince bu da gitmiyor sanki
Yada başka bilmediğimiz hususlar var
Pandemi dediler gıda ilaç şirketleri şöyle böyle olacak dendi bilançoları içler acısı
Selçuk ecza geçen seneki karı bile yok
Normalde 5.6 civarında olması lazım
12 13 de islem görüyor
Selçuk kadar kar açıklamış iki misli kar veren aksigorta 10 u geçmiyor.anadolu sigorta da kar olarak Selçuk eczacı ilaç tan fazla kar var
Gitmiyor kardeşim
Bunun dışında bedelli açıklamış kasası boş şirketler her gün tavan oluyor
Bu baskı nedir?
Şimdi elin yabancısı gelecek silip süpürecek tahtayı o zaman göreceğiz tahta sahiplerini
Ortak tcd tacirler 9.4 a 210 bin lot takoz koydu. Bu kağıt böle. Tavan görmedim hiç. Gitmiyor işte, oysa en ucuzu bu, kar desen ortada temettü desen ortada. 10 tl altı olması çok komik! Kimden mal bekliyorlar anlamadım. Küçük yatırımcı da sevmez bu kağıdı. Bende speği yok. İşmen taş gibi duruyor artık çok pahalı olmasına rağmen. Bizimkisi saldım çayıra mevlam kayıra. 2 de bofa robotu tamam
:) Yüzde 17 son dönemde çıktı. Tam faydalanamadılar. 2021 de göreceğiz. Zarar Yazmayan sigorta şirketi yok ortak finansallarda. Bu adamlar parayı atıyor tahvile, ters repo, dövize filan. Totalde ne getirirse. Değişim yapma yok. Kararlılık iyidir. net kara odaklanmak lazım.
Bakıyorum da araştıran soran sorgulayan insanlar burada veya benzeri şirketlere girmiş.
Tekrar gibi olacak ama pandeni var diye gıdalar ilaçlar uçtu gitti
Bilançoları görünce geçen seneki karları bile kazanamamislar
Yüzde 10 temettü dağıtacak sigorta şirketleri yerde sürünecek ha
Olacak şey değil
Bugün diri durdu. Maşallah! Evet gitmedi ama temettü koruma oldu. Sadece çok ucuz. Her çeyrek ne kar getireceği muallak. Bi 80 getiriyor sonra 150 , son çeyrek gene sıvadı. Rutin şöyle 250 m getirse her çeyrek!
Tkfen 60 milyon zarar yolladı. Sermaye 370, özsermaye 5200 fiyat 17!
Alark muhtemelen 600 sermaye 435 özsermaye muhtemelen 2000! Fiyat 10.72.
Doğru da beklemeye devam, cikmasak da dökülmuyoruz bu da bir teselli, eurobond getirisi toplamaya başlıyor döviz hareketi ile 1.ceyrek bilançosuna + yazacaktır tabi Mart kapanış ne olacak o zaman netleşir tahmin
Endeks az toplasa gidecek ama endeks de dolara bakıyor.eolar artınca endeks göçüyor doğal olarak
Kırmızı başlıklı kız, kurtlara yem olma, kır zincirlerini. 9.6 bile geçemiyorsun külüstür:)
+6-7 alınan kağıtları almaya doyamiyor millet bu tahtanın günahı ne de yüzüne bakan yok:)
Utanmasa eksi yapacak.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bgc geldi basıyor nefessiz orman çocuğu
Bgc nefessiz 244 bin ekside
Çok tuhaf hareketler bunlar
Bu kadar temettü verecek
Bedelsiz eli kulqginda
Her şey güllük gülistanlık ama hisse gitmeyecek