Ayn Rand'ın şu meşhur lafı çok hoşuma gider:
"You can avoid reality, but you cannot avoid the consequences of avoiding reality.”
Printable View
neyse artık yine umudum sanayiye kaldı o zaman :) arkadan gelirler umarım.
İngiliz borsa atasözü:
Hoping and Holding, the two evils
Umut etmek ve umutla dolu bekleyiş içinde olmak, bunların borsada yeri yoktur
öyle gerçekten de. o zaman bekleyip göreceğim nasıl bir gerçeklik içinde olacağız 1 ocak sabahı. hamle yapabildiğim müddetçe sıkıntı yok.
Aynı GG nin 2. filmde 2008 krizi evvelinde "beni aç gözlü olduğumdan dolayı içeri tıktılar ama şimdi herkes daha! açgözlü" şeklindeki aslında 2008 krizinin çıkış noktasına bir ithaf da bulunmasını da unutmamak lazım.
Bu arada TH seni çok olumlu görüyorum hem local de hemde global tarafta .?
Good to see you Mathias. 😊
Ocak sonuna kadar olumluyum, ondan sonrası Allah kerim.
Dün gece ABD sell side analistlerinin 2025 SP500 hedefiyle ilgili raporlarına baktım, adamlar 265 USD net kar bekliyor, bu bağlamda SP500 için 6700 hedefi vermişler ki 25 F/K ya tekabül eder yani %4, temettü verimi ise %2.5. %4.4 lük gösterge UST10Y getirisi kritik seviyede olsa da şu an için risk yok gibi. Eğer 10Y %5 e gelirse borsa satış yer.
ABD şirketlerinin kar marjı tarihi tavan seviyede ve Trump sayesinde bu daha da artacak.
TR için olumlu gelişmeler şöyle:
Faizler düşüş döngüsüne yakında girecek
Carry Trade sayesinde fon girişi olur
Enflasyonun kontrol altına alınacağı beklentisi güçleniyor
Yabancı fonlar borsada yavaştan alımlara başladı
Trumpın Çin politikası olumlu yansıyacak
Ukraynadaki savaşı yüksek ihtimalle yakında sona erecek
Açgözlülük borsanın en önemli itici gücüdür, ters yönde olan itici güç ise korku ve panik. Genelde bunlardan biri sürücü koltuğundadır.