Burası ne güzel sakinleşmiş :))
Kademe paylaşacak arkadaş varmı mümkünse.
Printable View
Burası ne güzel sakinleşmiş :))
Kademe paylaşacak arkadaş varmı mümkünse.
Gentasin speginde iş yok bu bilancoyla hisse bu fayatda durmaz çek yukarıda malı ucuza kaptirma yıl sonu 10 milyon daha kazansa 37 milyon kar oluyor 1.50 fiyat ya sen tam bir mezarcisin yada tam bir gerzosun yada biz bilancodan ciro artışından anlamıyoruz ytdr
GM 5 d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bilanço falan hikayeymiş, patron ve spek istişaresi ne derse odur. gents diyelimki 30milyon zarar açıklayıp hisse fiyatını 4 tl olarakta yansıtabilirdi. küçük yatırımcı beklentisi neyse tersi olmaya devam edecek gibi görünüyor.
sadece bu algı oluşturuluyor dostum...hisseyi çok toplamaları lazım...halka açıklık kısmı çok fazla...sermayesi de (hisse adeti ) de çok fazla....toplama olgunlaşmadan agresif hareket etmesi biraz zor gibi....bence alıp unutmak lazım...sabrın sonu selamettir...
Normalde böylemi olmalı kara göre büyümeye göre fiyat oluşması gerekmezmi sayın aslan
hisse fiyatları eninde sonunda karına göre yani temel ederinin gösterdiği fiyata çıkar...yanlız bu yolda bazı aç gözlü by lar var...bunlar olası bu çıkıştan maxsimum fayda sağlamak isterler o yüzden de hisseyi baskı altına alarak mümkün olduğunca çok toplamak isterler...
arkadaşlar paylaşmışlardı bir çok büyük yatırımcı artık bu hisseyi toplamaya başlamışlar...toplama olgunlaşınca hisse çok hızlı ederine çıkacaktır...bu hisse bu temel verilere göre en az 3 tl normal şartlarda da 4-5 tl aralıklarında olması lazımdı...
bu tür durumlarda ky nın yapabileceği en güzel şey sabır etmesidir...su akar yolunu bulur dostlar...
banvitin ödenmiş sermayesi 100 milyon iken gentaşın 110 milyondur...banvitin halka açıklık oranı %8,26 iken gentaşın %47 lerde olduğunu hatırlıyorum...işte bu yüzden de banvite en küçük bir alış veya satış iştahı geldiğinde hisse bu iştahlara hızlı tepki vermekte iken gentaşda bu tepkiler çok ağır olmaktadır...
gentaşın halka açıklık oranı %20-25 seviyelerinde olsaydı çok daha iyi olacaktı...patronların aslında hisselerine sahip çıkarak geri alım yapmaları faydalı olurdu...hem onlar için hem de ky lar için...o vakit göze hoş gelen hareketler görecektik...
Beyler,
Hisseniz çok ucuz görünüyor. Bilanço süper.
Neden yürümüyor ?
Bir de bu diger sirketlerle olan ilişki ne ölçüde düzgün gidiyor, sadece bugün baktım şirket Gentaş kimyadan mal alıyor, Genpaz diye bir firmaya satıyor. İkircikli bir yapı var her yöne götürmek kolay gibi acaba bu yüzden mi piyasa düşük fiyatlıyor.
Bu kağıtta eski tecrübeli arkadaşlardan yorum rica edecegim, yatırım yapılabilir gibi görünüyor bilançoya göre çünkü.
Şuan kaptaki hisse dağılımına göre gentasin yüzde 52.98 i gentaş yönetiminde bunun yüzde 7 si çelik nakliyat yüzde 6 si s.mutlu da çelikle s mutlu hissesi yüzde 13 yapıyor kahraman ailesine yüzde 39 hisse kalıyor halka açık kısmı yüzde 47 şuan çelik ve s mutlu hisselerine yüzde 61 ulaşabiliyor biri çıkıp çelik ve s mutluyla anlassa gentaş yönetimi değişebilir mesala yani yada çelikle bir s mutlu borsadaki hisseleri toplasa yönetimi alabilir böyle bir şey olduğunda k yatırımcı kazanır yani hisse savaşı olursa yönetimde bizim için güzel olur ytdr
Kardeş kısaca hissemize talep az borsada eski olmasına rağmen ne iş yaptığını bilen de az bilanço güzel karinida dağıtır her sene bu 🏇 binicisi yaramaz çok durdu bunaltdi bizi zamanını bekliyoruz belkide yaklaştı ytdr en doğru yol bildiğin yoldur
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ccd50e43c2.jpg
5 dk dir işlem yok. 1.55 aşılmaz gibi duvar ormusler.
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d06ac65d0d.jpg
Adamlar niyeti bozmuş , bizim hesap onların hesabını tutmuyor...onlar bizi sadece taşıyıcı olarak görüyor...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fa9afddb58.jpg
Kademeler çok hızlı değişiyor.
1.55 direncimiz oldu. 1.5 destek
Mndrs 49 milyon kar açıkladı.
Hisse 0.85 den 0.91 e gitti.
0.74 kuruşa kadar bastılar...
Mndrs dolaşımdaki hisse oranı yüzde ellinin alti
Xyz kardeş Osmanlı tahta sahibinin kullandığı kurum olmasın. İş,garanti,finans,tacirler,vakıf,ak,yapıkredi son zamanlarda osmanlı neden olmasın. Kurumlar yazdıklarımla sınırlı değil gibi...
A1capital,marbaş,meksa...hepsini kullandığını düşünüyorum. Arkadaşlar yıllardır hergün takibimde olduğu için böyle yorumlayabiliyorum. Yanılma payım elbette olabilir.Hayırlı kazançlar.
Ne kadar satan varsa bir okadar alan var bir şekilde hisseye talep gelmesi lazım hacim artması lazım ytdr
Cep to cep , alan ile satan aynı cep olursa yüksekten alıp düşükten satmak sıkıntı olmaz 1.35 ten satan patrona bu gözle bakmak daha doğru olur. Hisse için asıl sıkıntı diğer grup şirketleri ile yapılan işlemler. herşey orada olup bitiyor. Malesef ky işin bu tarafını bilmiyor patronlar tezgahı iyi kurmuş Borsada sadece milletin parasını bedava kullanıyorlar beklentilerin bitmemesini ve şirketin ilgi görmesini sağlıyorlar bunun için göstergelerin iyi , fiyatın ucuz olması gerekiyor on yıllardır yapılan sadece bu
ben neden 1.7lerde satmadığımı anlamış değilim. burada yönetim ile ilgili yazılan olumsuz yorumların haklılığını görüyoruz. adamlar en ufak bir harekette satış yapacak kadar çapsız basiretsiz adamlar. aynı durum batiçimde de vardı. sonunda sattık çıktık. herhalde burada da bunu yapmamız isteniyor. yani "evet şirketimizin değeri tabii ki bu değil. belki 3 katı ama biz bu fiyattan da satarız. çünkü burası bizim çiftliğimiz ve bu çiftliğin horozu biziz" derler gibi. alın o çiftliği başınıza çalın demek geliyor ama olmuyor. borsada alınacak kağıt sayısı gitgide düşüyor ve bu tersine döndürülüecek bir durum değil.
algılara kapılmamak lazım dostlar...sabır sabır sabır...ben tüm bu süreçleri toplamaya yoruyorum...çünkü son gelen bilanço çok süpriz oldu...herkes hazırlıksız yakalandı..piyasa da da çok lotu var....halka açıklık kısmı %47...toplamak zaman alabilir...ama toplama olgunlaşınca çıkışı da ivmelenecektir...
Zor hisse kabul etmek lazım kaptırdığı lotlari baskı kurarak almaya çalışıyor sabır acıdır meyvesi tatlıdır ytdr
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f12fb1d999.jpg
1.59 . 1.56 ya satış yazanları halletmeden bir aksiyon planı yok sanki
Yukselemeyen hisse düşermiş. 1.51 den veriyorlar.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...727bf411ff.jpg
1.5 yi gösterdi yikarsa 1.4 a kadar basabilir.
Son dk 1.5 214000 girdiler. Bakalım ne yapacaklar
valla 1,40-45 aralığına gelseydi de herkes bir güzel maliyet yapsaydı....ama spek bir kaçgündür kötü endekse rağmen bir türlü aşağı salmıyor...şu anda baskı ile tutmaya çalışıyor...bıkanların malını toplayacaklar kendilerince...
sayın keko seni erbosandan tanıyorum, bu gün son dskikada bende gentaş aldım . Sen ince hesaplar yaparsın hissede ne görüyorsun ,yıl sonu karı ne çıkabilir 6 ay beklersek hisse ne olur gibi aklında olanları paylaşırsan sevinirim. Senin bu konularda çok iyi oldugunu biliyorum. Saygılar