Toplam 45 dk. süren bir görüşme. Çevirmenlerin kayıp süresini düşünce 20 dk. net kalsa. Onunda 5 dk.sı merhaba, iyi akşamlar olsa. Sanırım 15 dk.lık dev bir fikir alışverişi olmuş. Hayırlı olsun.
Printable View
Bugun endeks zayıf,
alıcı satıcı kararsızlığı mevcut,
Bu konuyu sessiz takip edenlerdenim. Bazı zamanlar giriş yapmadan okuyorum. Paylaşımlarınız için teşekkür ederim
pıst 100 de saatlikte formasyon çalışması başladı .
duruma göre paylaşırım .
Uyandırma Servisi
@uyanhadi_
·
1 sa
AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal: “Türkiye'ye Fransa'dan, Almanya'dan bakınca süper güç görüyorsunuz.â€
yeter milletin aklıyla bu kadar dalga geçmeyin
Geçen buraya yoncanın takasını attım bu haber geldiğinden beri yabancı hep satmış , haberde sıkıntı olabilir bilinçli şekilde haberi açıklamayı geciktiriliyor.Bu geciktirme piyasada olumlu çıkacaksa kullanmak için ortamımı bekleniyorda olabilir , yoksa olumsuz haber olup sıkıntılı bir dönemden geçerken bankalardan endeks üzerinde sıkıntı yememek içinde saklanıyor olabilir.Bakalım şapkadan hangi seneryo çıkacak
İyi olsa kullanılırdı bu kadar zorlanan endekste. 2060 ı rahat geçirecek bir haber değil mi sayın sindoma. Büyük ihtimal iyi bir şey olsa katalizör olarak kullanılırdı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
hep aynı hareketler yoncada karşılıklı makinalarla hacim yaptırma şuanda 2 milyon ekside.
Olaya öyle bakmayın belirsizlik olan bir zamanda bu adamlar sadece pıst 100 de direnç üzerinden bakmaz , bir bütün olarak HİKAYE olarak bakar.Hikaye olumlu veya olumsuz ne çıkacaksa onuda biliyorlar , hesaplamalar gelecek habere göre 2 yönlü hesaplanır.Yoksa dışarısıda bir yere gittiği yok aynı belirsizlik oradada mevcut
ıcbc hanginizin malını sattı :)
Şirketler Türkiye'ye davet edildi
Cumhuriyet gazetesinden Jale Özgentürk'e konuşan Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi Türkiye Amerikan İş Konseyi Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, geçen hafta konsey üyeleri ile yeni ABD Büyükelçisi Jeff Flake arasında yapılan görüşmede gündeme gelen bir konuyu şöyle anlattı:
Rusya'da ABD'li 5 bine yakın şirket var. Çıkmak için yer arıyor. Bu şirket temsilcilerinin ABD Büyükelçiliği tarafından Türkiye'ye davet edildiğini öğrendik. Türkiye'nin güvenli bir liman olacağı tavsiyesi verilmiş. Servis şirketlerinin yanında üretim yapan fabrikalar var. Bu konuda ciddi bir çalışma yapılacak.
ındıpente nin haberi bu hikaye ne kadar çalışır kenarda dursun.
https://i.hizliresim.com/9dgv7yu.png
eregl de 32.50 altı 29.50-30.00 beklentim mevcut,
graf 240 dak dır.
Bu sene enflasyondan fazla ezildik diye düşünüyordum. Aslında bireysel olarak baktığımda eskisine göre harcamalarıma çok dikkat ediyorum. Kendimi korumak için baya çabalıyorum.
Sabahları son benzin artışları ile beraber trafik yoğunluğunda bariz azalma vardı. Kendim eşimi ve çocuğumu bıraktığım için araç kullanmak zorundayım hafta içi. İl trabzon. Ama sanırım herşeye alışıldığını ve aslında alım gücünün o kadar da azalmadığını fark ediyorum. Trafik tekrar yoğunlaşmaya başladı son haftalarda. Şu an avm deyim oturacak kahve çay içilecek yerlerde boş yer bulmak çok zor. Bir kahve 20-40 tl arası değişiyor. Ama tıklım tıklım. Yemek yerleri de aynı durumda full çekiyorlar bir hamburger menü 40-75tl arası. Sinema önünde çok yoğun kuyruk var 45 tl civarı. Otopark ful dolu her yer araba kaynıyor. Giyim, ev eşyaları ve teknoloji mağazaları tıka basa dolu. Led ampul 50-70 tl bir adet. Montlar 1000 tl civarı ayakkabılar aynı.
Demem o ki tüketim düşünüldüğü kadar azalmamış gibi. Tabi bir şehirle bunu genele yaymak saçma olur. Ayrıca arap turist sayısı yeniden artışa geçiyor ilimizde. Sonuç olarak kimle konuşsam dert yanıyor ama yansıması henüz çarşı pazara vurmadı. Şaşırdım bugün gördüklerimden sonra. Paylaşmak istedim.
Saygılar.
Rus borsası haftaya da kapalıymış...
https://finance.yahoo.com/m/55c95ad0...market-to.html
Bulut dostum Tüpraş için yol haritası nasıl olabilir bu hafta? yorumlarsan sevinirim.
14-17 tarihleri arasında temkinli olun endeks te.
Sanki yalan yükseliyor hissi var içimde. İnandırıcı gelmedi. İnşallah yanılırım. Hayırlısı
Dr. Artunç Kocabalkan
@DrKocabalkan
·
11 Mar
Yalancı Borsa | Dr. Artunç Kocabalkan – Işık Ökte http://youtube.com/watch?v=7Z-iQ4Ofd7E
10-15 gündür bende aynı şeyi düşünüyorum.
belirsizlik bizim için kalkmış değil , yanıbaşımızda savaş var ve ticaret ilişkimiz yüksek ne olacağı belli olmayan bir dönemde.
bu kadar piyasanın rahat olması ne kadar doğru bunu kontrollü borsa olduğu için uyguluyorlar.Çoktan beri bunu biz yazıyoruz ispatlayamıyoruz ama:)uzmanlar olayı başka şekilde ele alıyor ne diyor 5-6 şirketle pıst 100 yönetiliyor diyor şuan , bizde badem spor diyoruz .Sebep aramanıza gerek yok yükselişte , düştüğü zamanda kontrollü borsalarda oyun bu şekilde.
bıden hafta sonu TV de diyorki Rus borsasını açamıyorlar açıldığı zaman çökecek diyor biz lay lay lay lomlardayız.
İşte geçen hafta çıkan yabancı boşuna kaçmıyor , bir tane analist varmı yonca haber açıkladığından beri bu yabancı neden kaçıyor diye irdeleyen:plc: göremezsiniz .
Hiç kimse kendini kandırmasın turizmden beklenen 30-40 milyar dolar vardı , bu gerçekleşmezse hükümet bu parayı veya geri kalanını nerden bulacak.Imf ile işimiz olmaz dediklerine göre , ne satacaklarda bu parayı piyasaya getirecekler , bunlar çözüm bekleyen sorunlar borsayı gömülü oldukları için tutuyorlar , yalnız ekonomi ve halkın cebindeki her geçen gün eriyor.Bu yaranın derinleşmesi demek daha öncede söyledim acilen önlem alınması gerek.
Şok bir faiz artışı ile para çekilebilir mi sayın sindoma?
Faiz yapıcakları hamlelerden bir tanesi ama bunun büyüklüğüde önemli ,
millet geçen hafta çıkan faiz yükseltme dedikodularında , neymiş kendisi ile çelişirmiş faiz yükseltirse:)
böyle düşünenler sosyal medyadan bir baksınlar rahip brunson için ne demiş ne olmuş,İsrail için ne demiş geçen hafta ne olmuş.Bunlara takılmayın .
Yüklü faiz artışı borsayı negatif etkilemez mi sayın sindoma?
Bakın borsa bunların elinde zaten , bugun alıcı gelsin 3-5 ne bakmadan teslim ederler.
Diğer konu kur işinde 2 türlü adımları var benim gördüğüm kadarıyla 1. kur koruma hesabı 2,si turizm üzerinden gelecek döviz ,yalnız savaş hikayesi bunu bozdu bu yüzde diyorum b planları ne , zaman geçtikçe kurdaki oynaklık fazlalaşır , belirli teknik bantlar geçilmeden önlem alınmalı ekonomi daha çok zarar görür , yoksa borsanın yukarı gitmesinin pozisyonuna göre sadece oyunda olan için , ama tamamen daha derin yaralar almış ekonomide borsanın yukarda olmasının hiç bir faydası yok , yarın öbürsü gün aç kalan insanlara açlık herşey yaptırır.Anlatmak istediğim bir bütün olarak böyle.
...borsanın yukarda olmasının hiç bir faydası yok , yarın öbürsü gün aç kalan insanlara açlık herşey yaptırır...
Uzun suren, artarak devam, eden olumsuz giden surec, bıreylerı, toplumu cok fena hırpaladı, gerdı. Bu durum surdurulebılır degıl. Hatta bır cok suıstımale, karısıklık cıkarmaya gebe. Bosuna ınat etmenın, zaman kaybetmenın kımseye faydası yok. Faız mı artmalı, arttır, reform mu yapılmalı yap, uretıme destek mı verılmelı ver...
euronews Türkçe
@euronews_tr
·
41d
Almanya, ABD’den 35 adet F-35 savaş uçağı alacak
F-35'ler, 1980’den beri Alman Hava Kuvvetlerinde kullanılan Tornado savaş uçaklarının yerini alacak
bakın yine sistem kazandı kim ABD :)
daha bu birşey değil.
mermiyi başka ülkeye attırıp , ekonomi anlamında ve prestij anlamında Rusyayı kendi kabuğuna soktu ekonomik ve sosyal anlamda.
pıst 100 de 2070-2100 bandını herkes eregl ve tup le yapacaklarını düşünürken.
ford haberini bildiklerinden bu bölgeleri kchol ve ford,tofas,bım le dövüyor.
Bunların oyunda tuttuğu tahtalar belli ford,kchol içinde ne kadar varlar bilemem yalnız diyelim resmi olarak bildirimle önce devletin önüne gelir sistem bunu biliyorsa pozisyon ona göre alına bilinir , kchol grafına bakın anlarsınız aşağı bsaıp 29 lara kadar oradan bu haberle aldılar.Ford ham madde , çip vs derken tahta nerden nereye geldi , :)
bakın nafta yukarı diye petkm yukarı gidiyor yeterki hikaye olsun o tahtayı endeksde ister hacimde ister fiyatlamada kullanıyorlar bu net.