sana katılıyorum üstad ,benim görüşüm 15.80 le dibi gördü ,tamamen şahsi kanaatım ..yarın toparlanma yapabilir ..
Printable View
yatırım falan tavsiyesi değildir ..nacizane görüş ve beklentim
Şirket, 25.12.2017 tarihli genel kurulunda kabul edilen kar dağıtım politikasına göre; 2017, 2018, 2019, 2020 ve 2021 yılı mali yıllarına ilişkin olarak ilgili mevzuat çerçevesinde hesaplanan dağıtılabilir net dönem kârının asgari %70’inin pay sahiplerine nakit olarak dağıtılmasını öngörmektedir.
Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1 yıl ortak satışı yok ayrıca 1 yıl bedelli sermaye artırımı yok
şirket bilgileri bunları taahhüt etti
1- sadece ky değil yukarıdan maliyetlenen kurumlarda var
2-doğru dürüst tepki vermeden yaklaşık %40 a yakın düştü (mutlaka tepki verecektir )
3-Bu kadar iddaalı borsaya kote olup güven kaybetmek istemiyeceklerdir ,güven 2 günde kaybolur ,2 senede kazanamassın
4-bilançosu döviz artışından dolayı beklentinin üstünde gelme ihtimali yüksek ( ağırlıklı girdisi döviz - çıktısı tl olan bir firma )
abdtor arkadaşın paylaştıklarını da ekleyin üzerine
toparlanmayı tetikliyecek iyi bilanço her an KAP a düşebilir
bütün bunlar benim düşüşün sonuna geldiğimizi düşündürüyor ,,ben kendi adıma tek lot satmadan bekleyeceğim
Yukardan maliyetli kurumlar var tabi ki de adamların ortalamayı düşürecek mermileri var... biz napıcaz? Bende de mermi olsa iyice düşsün derdim...
para girişi
http://imageturko.com/?di=1GLQ
para çıkışı
http://imageturko.com/?di=MW0W
Yukardan mliyetlenen kurum derken?
http://www.borsagundem.com/haber/ene...-geldi/1274598
borsagündem manipülasyona hız kesmeden devam ediyor :D
ceza alırmı tabiki hayır
Limana bundan çok geldide ne olduki...ytd
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
(21,86 - 15,80) / 21,86 = 0.277
bunun farklı bir hesabı yok. hadi basitleştireyim sana. en tepeden 100 lot alan biri 2186 TL öder. aynı kişi en dipten satarsa 1580 TL geri alır. Kaybı 606 TL olur. Yatırdığı miktar 2186 TL olduğu için kaybı 606/2186 den %27.7 dir. Bu da olabilecek maksimum zarar/düşüş oranı. Senin %40 rakamı bu maksimum olabilecek düşüşün %50 fazlası. Bu da abartmak oluyor.
abartmayı sevdiğimiz gibi yanlışımızı söyleyene de pabuç bırakmayız millet olarak.
Arkadaş muhtemelen 21.80'e tekrar çıkması için %38 prim yapması gerekir demiş olabilir. Düşerken en tepeden alıp en dipten satan ile en dipten alıp en tepeden satan aynı miktarda zarar ve kar elde etselerde yüzdeleri farklı oluyor.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sürekli para girişi var, kalıcı bir yükseliş kaçınılmaz diye düşünüyorum.
Yarın büyük ihtimal alım yapacak 15.50den bende söylemesi
VFD 1100 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ayrıca Mavi hissesi de 44 lira ile borsada işlem görmeye başlamış ve en yüksek 45.86 gördükten sonra düşüşe geçmişti. Geçmiş gün çok iyi hatırlıyorum forumda olmadık sözler söylenirdi, hisse 5 kat pahalı falan gibi. 39.70 lere kadar geriledikten sonra yükseliş başlamış ve %55 gibi yükselerek 61 liralara kadar çıktıydı. 40 lira iken Hani 5 kat pahalı idi, 60 lira olunca 7.5 kat pahalı oldu ama hisse banamısın demiyor. Yani demem o ki az biraz sabır ile güzel yerlere gelecektir. En azından ben öyle ümit ediyorum...
Öncelikle baktığımız noktalar farklı ,senin bulunduğun yerden öyle görünüyor
muhtemeldir hissede değilsin ,baktığın yerden çok belli :)
ben 28 yıl ARÇELİK bayiliği yapmış biri olarak enflasyonun %50-60-80 olduğu 90 lı yıllarda vadeli satımlarda bu oranlarla hemhal olmuş biriyim ,kusura bakma
burda önemli olan start noktasıyla - bitiş noktası arasındaki farktır ,yani yatırdığın miktarın yüzdesidir esas olan
o da şöyle hesaplanır :
eline bir hesap makinesi al 21.86 yaz bölü tuşuna bas 1.38 yaz - eşittir tuşuna bas (21.86 / 1.38 = 15.84 ) bu içten hesap
düzelteyim ,start noktası 15.80 ise 21.86 ya %38 de yetmez
doğrusu %38.4 dür (21.86 dan da yola çıksan -15.80 den de yola çıksan )
senin yaptığın düz abaküs hesabı :)
Madem eskilere gittik, Asyab vardı (hainlerin bankası) 2006 yılında kote olmuştu. O zamanlar toyum, 6 kat talep gelmişti, hükemette poh pohlayınca 4.seans 4.90 dan alabilmiştim, tam 10 bin lot. 12 yıl önce güzel paraydı gerçi hala güzel para, daha sonra hisse bir düştü 3 liralara, ben kafayı yiyecem, bir anda 20 bin zarar. Tecrübesizlik tuttum 3 liradan sattım. Hisse hoop 3.50'ye çıktı, aha gidiyor diye tekrar aldım ve yine 3 liradan sattım ve bir daha bulaşmayacam diye kendime söz verdim. Çok sürmedi senet 1 yıl içinde 3 liradan 12.35 liralara kadar çıktı. Tabi zaman içinde tecrübe kazandık öyle her borsaya açılana balıklama dalmamayı öğrendik, hisse durulunca girmek daha mantıklı geldi.
Yani demem o ki eğer yüksekten aldıysanız azcık sabırlı olun, zamanla gerçek değerini bulacaktır. Para kolay kazanılmıyor...
1- yanılıyorsun az da olsa hissedeyim yoksa bu başlığı niye takip cevap yazacak kadar takip edeyim.
2- hata yaptığını kabul edemeyen biri borsada çok zorlanır, zamanında pozisyon değiştiremez. borsada işlem yapmak karakterine ne kadar uygun bir daha düşün.
3- düz abaküs hesabı yapılır zaten. 21.86'da 15.80 e düşen hisseye %40 düşmüş diyen de seri hesap makinesi işlemlerinden sonra makinedeki rakamı gösterip en son bu olur diyen esnaf olur zaten.
İnşallah bizimki bugün endeksten bağımsız hareket eder :)
Benim maliyetim 15.85 ..benim bulunduğum yerden %38 görünüyor
tanımadığın biri için karakter tahlili yapmak , borsada nasıl davrandığını tahmin etmek en hafif tabirle dangalaklıktır
esnaf ,ticaret erbabı olmak kötü birşey değil ..senin sandığın gibi kolay da olunmuyor..40 senelik geçmiş lazım
hissedeysen hayırlı bol kazançlar kardeşim..
kimseyle gereksiz polemik yapacak ne vaktim ,nede niyetim var ..
15.50 ye getirmemek için nasıl kivraniyo:)) tam namussuz bunlar...
Hayır borsa düşüyo sana noluyo. Sen zaten normalde de düşüyosun
bugün 15,5 i görse sorun değildi de.. mesele destek sözünün bugün son günü...yarına o destek güvencemiz de olmayacak... bu durum beni düşündürüyor... hissenin bu seviyelerde kalacağına kanaanat getirsem bekleyeceğim ama..
korkum endeks düşerse bu hisse zaten düşer, endeks tutunursa bu düşmeye devam eder mi mesele bu
şimdiye kadar gerçekleştirmediği alım tahhütü bugün bitiyor ve birçok kişide günlerdir yarından sonra 15,50 aldı gösterilir diyor, tahta yapıcı eğer bu psikoloji ile topladı ise istediği kadar malı, öğleden sonra tahtayı çizmesi gerekir ama yok başka planlar var ise izleyip göreceğiz,,,ytd
Ayrıca sabah 15,80 den 16,09 a kadar her bir kademeyi tek tek kaldırması ve bi anda tekrar 15,80 lere kadar salması açıkcası beni umutlandırdı, dün ve bugün yeterince mal aldığı izlenimi oluşdu bende ,,,ytd
hergün iniyor. dipsiz juyu mübarek
https://i.hizliresim.com/lOEqqQ.png
halka arz çok pahallı denılıyor o yuzdenmı acaba..gercek degerı nedır ki...
derınlık var mı arkdaslar basıyorlar mı sureklı..
eLİMİZDE KALDI GİBİ ... :)) BİLANÇOYA,temettüye KADAr bekleriz artık
Tam bir ******** bunlar nokta
Venus_V4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kap : 18:51:50
“trabzon lıman ısletmecılıgı a.s.''nın halka arzına ılıskın kamuyuaydınlatma platformu''nda yayımlanan ızahname''nın 27.4. Yatırımcıların kararverme surecınde etkılı olabılecek dıger bılgıler baslıgı altında yer alan"gunluk alım emrı taahhudu" bolumu cercevesınde albayrak turızm seyahat ınsaattıcaret a.s. Tarafından 06/02/2018tarıhınd etlman pay alımı yapılmamıstır.
Trabzon lıman ısletmecılıgı a.s.''nın halka arzına ılıskın kamuyuaydınlatma platformu''nda yayımlanan ızahname''nın 27.4. Yatırımcıların kararverme surecınde etkılı olabılecek dıger bılgıler baslıgı altında yer alan"gunluk alım emrı taahhudu" bolumu cercevesınde albayrak turızm seyahat ınsaattıcaret a.s. Adına tlman pay alım emrı gırılme suresı sona ermıstır.
10 ıs gunu suresınce gunluk alım emrı taahhudu cercevesınde albayrak turızm seyahat ınsaat tıcaret a.s. Tarafından pay alımı yapılmamıstır.
10 is gunu doldu. Yarin 15.50 altini gorecegiz gibime geliyor. Klasik halka ırz.
Tabi kendinizi böyle şartlandırırsanız yarın 15.50 altına sarkar ve elinizde ne var ne yok toplarlar.
Zaten bugün %90 küçük yatırımcı yarın alım taahüdü bitiyor kesin 15.50 altına gelir diyerek satmıştır.
Yarın birde sürpriz yapıp %5 gaplı açmıyormu. O satanlar neye uğradığını şaşırır ki ne şaşırır...
Üstteki yazılara bak bence şirket taahüt bitti diye açıklama yapmış...ytd
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet okudum o yazıyı da zaten ben biliyordum taahhüt bittiğini. Ama Sizin cevabınızdan birşey anlamadım ben...