Yeni Üye

Yeni Üye

Yeni Üye

Yeni Üye

(21,86 - 15,80) / 21,86 = 0.277
bunun farklı bir hesabı yok. hadi basitleştireyim sana. en tepeden 100 lot alan biri 2186 TL öder. aynı kişi en dipten satarsa 1580 TL geri alır. Kaybı 606 TL olur. Yatırdığı miktar 2186 TL olduğu için kaybı 606/2186 den %27.7 dir. Bu da olabilecek maksimum zarar/düşüş oranı. Senin %40 rakamı bu maksimum olabilecek düşüşün %50 fazlası. Bu da abartmak oluyor.
abartmayı sevdiğimiz gibi yanlışımızı söyleyene de pabuç bırakmayız millet olarak.
Öncelikle baktığımız noktalar farklı ,senin bulunduğun yerden öyle görünüyor
muhtemeldir hissede değilsin ,baktığın yerden çok belli
ben 28 yıl ARÇELİK bayiliği yapmış biri olarak enflasyonun %50-60-80 olduğu 90 lı yıllarda vadeli satımlarda bu oranlarla hemhal olmuş biriyim ,kusura bakma
burda önemli olan start noktasıyla - bitiş noktası arasındaki farktır ,yani yatırdığın miktarın yüzdesidir esas olan
o da şöyle hesaplanır :
eline bir hesap makinesi al 21.86 yaz bölü tuşuna bas 1.38 yaz - eşittir tuşuna bas (21.86 / 1.38 = 15.84 ) bu içten hesap
düzelteyim ,start noktası 15.80 ise 21.86 ya %38 de yetmez
doğrusu %38.4 dür (21.86 dan da yola çıksan -15.80 den de yola çıksan )
senin yaptığın düz abaküs hesabı
 Yeni Üye

Yeni Üye

1- yanılıyorsun az da olsa hissedeyim yoksa bu başlığı niye takip cevap yazacak kadar takip edeyim.
2- hata yaptığını kabul edemeyen biri borsada çok zorlanır, zamanında pozisyon değiştiremez. borsada işlem yapmak karakterine ne kadar uygun bir daha düşün.
3- düz abaküs hesabı yapılır zaten. 21.86'da 15.80 e düşen hisseye %40 düşmüş diyen de seri hesap makinesi işlemlerinden sonra makinedeki rakamı gösterip en son bu olur diyen esnaf olur zaten.
Benim maliyetim 15.85 ..benim bulunduğum yerden %38 görünüyor
tanımadığın biri için karakter tahlili yapmak , borsada nasıl davrandığını tahmin etmek en hafif tabirle dangalaklıktır
esnaf ,ticaret erbabı olmak kötü birşey değil ..senin sandığın gibi kolay da olunmuyor..40 senelik geçmiş lazım
hissedeysen hayırlı bol kazançlar kardeşim..
kimseyle gereksiz polemik yapacak ne vaktim ,nede niyetim var ..
Yer İmleri