Bir ara ekranda 684 ve 710 takılı kaldı yalnış mi gördüm dicem. Alım girdim 25 kademe üzerine almadı bu nasıl iş. Yalnislikmi oldu. Var mı bilen. Ytd.
Printable View
Bir ara ekranda 684 ve 710 takılı kaldı yalnış mi gördüm dicem. Alım girdim 25 kademe üzerine almadı bu nasıl iş. Yalnislikmi oldu. Var mı bilen. Ytd.
Birileri 20.000 lot döküldü 7.10 dan.
6.84 civarı 3-5 lot giriş yapmışlar. Ben de emir girdim ama alamadım.
Paçavra dan değişik varyasyonlar
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ey spek bugünkü hareket nedir? Var mı izahı. Kaç yilimizi verdik. Bu mudur yani koskoca şirket, neye güvenip yatırım yapıcaz. İstediğimi yaparım demek mi bu.
Valla bir ara yapragi yedik dedim ama iyi dayandi bugun.
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sabancı ailesinin bütün hisseleri çöp...
Lenovo A7020a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bizim Amerika işi yatar bu gidişle
Olsa ne olacak bu paçavra dan uzak duran karlı çıkar
Bugün dunkunun yavaş versiyonunu izletti spek dünden bir sinyal mi verdi bu spek. Ama soğukkanlı birsekilde yaptık bizde hareketimizi. Hem abd satınalma hemde teşvik biraz sinirlendirmis bu speki. Ortamida musait görünce yapmış yapacağını sanırım. Sonrasi muamma. tavsiyesi değildir.
Sn. spenc
Bu kadar düşük hacimlerle sert düşüşler anında karşılık bulup alımlarla destekleniyor. Kimse istediği gibi oyun oynayamıyor. Bu iyi tarafı.
Ancak hissenin başında bekleyenler yükselişlere de aynı şekilde karşılık veriyor. Yani burada oyunu ben kurarım ve 1,80-2,20 $ bandı biz istemediğimiz sürece bozulmayacak diyorlar. Yani giriş çıkışlar kontrollü yapılıyor. Kontrol dışı hareket olunca elinde çekiçle bekliyor birileri.
Mesela Finans Yatırımın sattıklarını AK yatırım karşılamış. Bunun grup içinden bir müdahale olduğunu düşündüm.
Aylıkta Citi 4 milyon adet satışı TEB karşılamış. Yabancı tarafında biraz tedirginlik var gibi.
Zaten bir senede yabancı oranı %54 ten %42 ye geldi. Yani 7 milyon adet yabancı çıkışı olmuş.
Geri geldiklerinde vermem haberleri olsun...
Sn poem bukadar düşüş yapması iki gün arkaarkaya normal değil. Temettü sonrası bir kısım parasini almış maliyeti aşağı çekmiş. Normal şartlarda devre kesici uygulanmaliydi. Dün de aynı oldu uygulandı. 2 günde %22 iniş ve bir okadar çıkış. Kaç yıllik rakamlarında suanda ki döviz bazlı bile demiyorum. Sığ bir hisse gibi, hao az değil. Temettü 25 oldu. Tek bir elde olmalı bu hareket için ya da aynı anda bir hareket içerisindeler. Birseylerin hareketliliğide olabilir bilemedim. Finans yatırımda yabancı sanırım. Dün ve bugün pastasını görebiliyormusunuz. Ytd.
SYN.Poem Turk ekonomi bankası yabancı takası. Teb yatırım ayrı ..
Beni rahatlatan Turk ekonomi bankasının son 1 aydır alıcı olması...
ytd.
Bilgi için teşekkürler.
Yabancının ağırlığını çok sık hareket etmediğini ve çok sınırlı adetlerde yapılan işlemlerin fiyatta belirleyici olduğunu daha önce vurgulamıştık. ancak son 1 yıldaki yabancıdaki negatif hareketin bir kısmı ülkedeki risklerin artmasına karşı tepki olarak açıklanabilir.
Riskler ortadan elbet kalkacaktır. Bu dönemi fırsat olarak görüyorum.
7.40 a takildik.. patinaja devam. Amerika satin alma isi olmazsa 6.80 ytd..
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
45 gün dolmasına az bir süre kaldı sanırım. Bakalım şu ortamda olmasimi avantaj yoksa olmamasimi. Mutlaka bir haberleri vardır içerden gelişmelerden, gerçekten küçük yatırımcı olmak zor şu iki günlük hareketi yasatinca. Bu kadar yıl bekleyip şu ortamı yaratan en dandik şirket bile yapmamıştır bunun hareketini. Ytd.
ABD işi bizim Aralık ayının ilk haftasında haberdar olduğumuz bir iş. Yani bizim için zaten bonus gibi oldu. Öncesinde toplarken zaten böyle bir bilgimiz yoktu. Bu şirket sürprizler yaşatacak gibi. Ben başa dönülmesine çok üzülmem. Büyümek zorundalar...
Normal şartlarda abd şirketi olmasa ya da böyle bir haber olmasaydı da üç koldan gidiyordu bana kalırsa. Fakat bu haberleri olumlu olumsuz çok iyi kullanıyorlar maalesef. Tamam düşüs bana alım fırsatı yarattı eyvallah. Ama güven itimatsizlik yarattı. Temettü öncesi gap bosluguna degmek ne demek hemde İki kez. Bu şirket alınırsa abd her problem çıkardığında bunlara malzeme olur gibi, alinmazsada malzeme olur. Yukarı bıyık aşağı sakal. Tamam uzun vadede olumlu olacaktır. Ama malzeme bitmez yani. Yatırım tavsiyesi değildir.
Ticari havacılık sektörüne ileri kompozit malzemeler sağlayan, "Fabric Development Inc." ve "Textile Products Inc." unvanlı iki ayrı şahıs şirketinin satın alınmasına ilişkin Amerika Birleşik Devletleri Rekabet Kurulu onay süreci tamamlanmıştır. Bununla birlikte 5 Mart 2018 tarihli açıklamamızda yer aldığı şekliyle Yabancı Yatırımcılar Komitesi (CFIUS) onay sürecinin 16 Nisan 2018 tarihinde tamamlanmasına ilişkin süreçte, CFIUS onay değerlendirmesinin henüz tamamlanamaması ve onay süre bitimine kalan sürenin yeterli olmayacağı değerlendirmesi ile CFIUS nezdinde tekrar onay başvuru işlemleri başlatılmıştır.
CFIUS onay sürecine ilişkin gelişmeler Özel Durumlar Tebliği çerçevesinde paylaşılacaktır.
https://siriusvarlikfonu.blogspot.com.tr/
Sn. Spenc doğru söylüyorsunuz. Haberi kullanabilirler serin kanlı olmak en iyisi.
sirket alinmasi bence bu fiyatalarda cok onem arz etmez ...
eksi doviz pozisyonu ozellikle kur artisiyla azaltmak daha mantikli ...
sirket ile kur sabitlediler mi sabitlemediler mi ?
bu konuda ayrica onem tasiyor bence ...
100 mn dolar o zaman 370 mn du suan 412 mn ...
alim gerceklesmediginie gore eksi doviz pozisyonunda ciddi erime gorecegiz gibi insallah...
(2017-4)-(2017-3)
Yurtdışı Satışlar 0 0 0 0
Net Yabancı Para Pozisyonu -260.716.048 -403.220.166 -354.984.956 -323.938.268
Parasal net yabancı para varlık/(yükümlülük) pozisyonu -260.716.048 -440.843.310 -386.466.188 -369.621.676
Net YPP (Hedge Dahil) -7.161.974 -185.389.428 -136.723.551 -171.079.112
2016-12
Net YPP (Hedge Dahil) -174.076.959
Sn Matetis benim söylemek istediğim. Abd den şirket alımının hertürlü haberle hisse üzerinde kullanılma hususu. Hayırlısı artık. Ytd.
Bir nane olmaz bundan boşuna zaman ve emek kaybı satan kazanır tabi herkesin görüşü farklıdır
sızı kozal sayfasında da ğoruyorum hayırlısı ne dıyelım
yıne de ben kordsa ya bıraz haksızlık yapıldığını dusunuyorum
en dırenclı kağıtlardan bırı konumunda bence
e sızde haklısınız bazen formasyon kacanın annesı ağlamaz oluyor ortam da o ğorunumde sankı ...
2018 de devreye ğırecek kapasıte artısı unutulmamalı bence beklentılı hısse candır
endek 120 bın kordsa 7 tl endeks 110 bın kordsa 7.3
3 aydır aynı yukarı aç sonra bas aşağıya bir kerede terse yatır be insan evladı
Arkadaşlar bir kaç ayrıntıyı kaçırmayalım.
Şirket 2017 yılında 2016 yılına göre kısa vadeli borçlanmasını %25 artırdı. Bunun bir kısmı Dolar büyük bir kısmı TL cinsinden.
(Dolar faizi %3,60, TL faizi %15)
Dolar kurunun artışı etkiliyor. Ham madde petrol fiyatı Dolar'a endeksli. Evet gelirimiz Dolar ve Euro cinsinden ancak şunu unutmamak gerekir. Bildiğiniz üzere petrol fiyatlarındaki artışı ürün fiyatlarına hemen yansıtamıyorsunuz. bir diğer problem bu borç artışı bu sene yaklaşık 60 milyon TL finansman gideri yarattı. Kur artışlarıyla beraber etkilenmeye devam edeceğiz gibi görünüyor.
Biraz kritik bir dönemdeyiz. Sıkı tutunmak gerek.
haklisin bi kac ayrintiyi da atlamatalim endonezyada devreye giren yatirim in sirket bilancosuna etkisi ne olacak ve ayrica turkiyede 2018 de yapimi bitecek olan kapsite artisi ne zaman devreye girecek bu haber ne zaman gelecek ...
ve ayrica ozellikle yurt disi stoklarinda dolar cinsinden defter degerinde artis meydana getirmesi ile
1.ceyrek kar guzel gelirse suanki pd /dd daha da asagi gelecegi asikar ...
ayrica 2016 4.ceyrekde 174 mn olan eksi dovumiz 2017 4.ceyrekde 7 mn a kadar dusmus durumda bu satin alma gecikmesi ile 520 mn gecmis yil karleride kur artisindna arti olarak yansiyacaktir
getiri goturusune baktigimizda ben kordsa nin defansif olma ozelligi ile ve ileriye donuk planlar ile su kotu zamnalrda tasinabilecek nadir hisselerden oldugunu dusunuyorum...
Umarım bu kenarda duran nakiti finans yönetimi iyi birsekilde hedge yapmıştır bu döviz hareketliliginde. Buarada unutmamak gerek sadece ülkemizde faaliyet göstermiyor. Ayrica döviz durumu tl maliyeti ile ihracatını yurtdışına ağırlıklı arttırmalı ve iç piyasada ise geçen yıl örneğin 100 tl olan oto lastik fiyatı suan 195 civarı olmuş. Ytd.
Bu arada Avro cinsinden kısa vadeli borcun, 2016 yıl sonu Eur/TL: 3,60 iken faizi 0,87%
2017 faiz 1,27% 2017 yıl sonu kuru 4,55 düşünürsek TL'ye çevirince bir hayli zorlayıcı görünüyor.
Şirket TL bazlı borçlanmayı artırmış bir de Avro cinsinden yediği gol de eklenince kısa vadeli borcun acilen düşmesi gerektiğini düşünüyorum.
Yani finansman gidelerindeki artış törpülüyor.
Bu durumda 1. Çeyrekte kar artışında büyük patlama beklemiyorum.
Şirket nakit tutmuyor ki, stok tutuyor. Çünkü stok tutmak daha karlı. Nakit hedge etmek de bir maliyet... üretilen malı stokta tutup petrol fiyat dalgalanmaları ve üretim maliyet artışlarındaki dalgalanmalardan etkilenmeden satışta karlılığı korumayı amaçlıyorlar. Bence de bu tip mallar için önemli bir ayrıntı. Ben de sizin gibi düşünerek diyorum ki, şirket döviz kazanmasa zaten bu ortamda elimi sürmem.
Satışların çoğunluğu euro bazliydi yalnış hatirlamiyorsam. Hammadde ile ilgili şirket satınalma yapmıştı onunda etkisini göremedik. Teşvikte olmadı ki ben zaten yurtdışı alımı olduğu için beklemiyordum. Sirket alimi icin Ödeyeceği paradan bahsetmiştim eğer varsa böyle bir para dolardan iyide maliyet olmuştur alım için. Böyle bir alım haberi bu ortamda şirketin finansallari güçlü olsaydı güzel olurdu, doviz pozisyonu anlaminda tabi. YurtDişi faaliyetleri diğer şirketleri amerika endonezya vs ne alemde acaba. İç piyasadan bakıyoruz suan birazda sanırım. Yatırım tavsiyesi değildir.
Şirketin gelirleri Döviz cinsinden olmasa gerçekten zorlanacağımız bir dönem olurdu.
Uzak doğuda büyüme olması endonezyayı ön plana çıkarıyor. Zaten kapasiteyi de orada büyütmek iyi bir fikirmiş. Kur dolayısıyla ABD şirketlerinin satınalma maliyeti artar diye düşünsek bile oradaki şirketlerin döviz geliri olacağı için kendi kendini ödemesi mümkün.
Böyle bir eşek kağıt girmedim düşerken en önde çıkarken ortada yok
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.