Sayfa 195/809 İlkİlk ... 95145185193194195196197205245295695 ... SonSon
Arama sonucu : 6472 madde; 1,553 - 1,560 arası.

Konu: KORDS - Kordsa Global

1. Arkadaşlar bir kaç ayrıntıyı kaçırmayalım.

Şirket 2017 yılında 2016 yılına göre kısa vadeli borçlanmasını %25 artırdı. Bunun bir kısmı Dolar büyük bir kısmı TL cinsinden.
    (Dolar faizi %3,60, TL faizi %15)

Dolar kurunun artışı etkiliyor. Ham madde petrol fiyatı Dolar'a endeksli. Evet gelirimiz Dolar ve Euro cinsinden ancak şunu unutmamak gerekir. Bildiğiniz üzere petrol fiyatlarındaki artışı ürün fiyatlarına hemen yansıtamıyorsunuz. bir diğer problem bu borç artışı bu sene yaklaşık 60 milyon TL finansman gideri yarattı. Kur artışlarıyla beraber etkilenmeye devam edeceğiz gibi görünüyor.

Biraz kritik bir dönemdeyiz. Sıkı tutunmak gerek.

2.  Alıntı Originally Posted by poem Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bir kaç ayrıntıyı kaçırmayalım.

Şirket 2017 yılında 2016 yılına göre kısa vadeli borçlanmasını %25 artırdı. Bunun bir kısmı Dolar büyük bir kısmı TL cinsinden.

Dolar kurunun artışı etkiliyor. Ham madde petrol fiyatı Dolar'a endeksli. Evet gelirimiz Dolar ve Euro cinsinden ancak şunu unutmamak gerekir. Bildiğiniz üzere petrol fiyatlarındaki artışı ürün fiyatlarına hemen yansıtamıyorsunuz. bir diğer problem bu borç artışı bu sene yaklaşık 60 milyon TL finansman gideri yarattı. Kur artışlarıyla beraber etkilenmeye devam edeceğiz gibi görünüyor.

haklisin bi kac ayrintiyi da atlamatalim endonezyada devreye giren yatirim in sirket bilancosuna etkisi ne olacak ve ayrica turkiyede 2018 de yapimi bitecek olan kapsite artisi ne zaman devreye girecek bu haber ne zaman gelecek ...

ve ayrica ozellikle yurt disi stoklarinda dolar cinsinden defter degerinde artis meydana getirmesi ile
    1.ceyrek kar guzel gelirse suanki pd /dd daha da asagi gelecegi asikar ...

ayrica 2016 4.ceyrekde 174 mn olan eksi dovumiz 2017 4.ceyrekde 7 mn a kadar dusmus durumda bu satin alma gecikmesi ile 520 mn gecmis yil karleride kur artisindna arti olarak yansiyacaktir

getiri goturusune baktigimizda ben kordsa nin defansif olma ozelligi ile ve ileriye donuk planlar ile su kotu zamnalrda tasinabilecek nadir hisselerden oldugunu dusunuyorum...
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri “Yatırım Danışmanlığı” kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3. Umarım bu kenarda duran nakiti finans yönetimi iyi birsekilde hedge yapmıştır bu döviz hareketliliginde. Buarada unutmamak gerek sadece ülkemizde faaliyet göstermiyor. Ayrica döviz durumu tl maliyeti ile ihracatını yurtdışına ağırlıklı arttırmalı ve iç piyasada ise geçen yıl örneğin 100 tl olan oto lastik fiyatı suan 195 civarı olmuş. Ytd.

4.  Alıntı Originally Posted by poem Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bir kaç ayrıntıyı kaçırmayalım.

Bu arada Avro cinsinden kısa vadeli borcun, 2016 yıl sonu Eur/TL: 3,60 iken faizi 0,87%
    2017 faiz 1,27% 2017 yıl sonu kuru 4,55 düşünürsek TL'ye çevirince bir hayli zorlayıcı görünüyor.

Şirket TL bazlı borçlanmayı artırmış bir de Avro cinsinden yediği gol de eklenince kısa vadeli borcun acilen düşmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yani finansman gidelerindeki artış törpülüyor.

Bu durumda 1. Çeyrekte kar artışında büyük patlama beklemiyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Umarım bu kenarda duran nakiti finans yönetimi iyi birsekilde hedge yapmıştır bu döviz hareketliliginde. Buarada unutmamak gerek sadece ülkemizde faaliyet göstermiyor. Ayrica döviz durumu tl maliyeti ile ihracatını yurtdışına ağırlıklı arttırmalı ve iç piyasada ise geçen yıl örneğin 100 tl olan oto lastik fiyatı suan 195 civarı olmuş. Ytd.
    Şirket nakit tutmuyor ki, stok tutuyor. Çünkü stok tutmak daha karlı. Nakit hedge etmek de bir maliyet... üretilen malı stokta tutup petrol fiyat dalgalanmaları ve üretim maliyet artışlarındaki dalgalanmalardan etkilenmeden satışta karlılığı korumayı amaçlıyorlar. Bence de bu tip mallar için önemli bir ayrıntı. Ben de sizin gibi düşünerek diyorum ki, şirket döviz kazanmasa zaten bu ortamda elimi sürmem.

6.  Alıntı Originally Posted by poem Yazıyı Oku
    Şirket nakit tutmuyor ki, stok tutuyor. Çünkü stok tutmak daha karlı. Nakit hedge etmek de bir maliyet... üretilen malı stokta tutup petrol fiyat dalgalanmaları ve üretim maliyet artışlarındaki dalgalanmalardan etkilenmeden satışta karlılığı korumayı amaçlıyorlar. Bence de bu tip mallar için önemli bir ayrıntı. Ben de sizin gibi düşünerek diyorum ki, şirket döviz kazanmasa zaten bu ortamda elimi sürmem.
    Satışların çoğunluğu euro bazliydi yalnış hatirlamiyorsam. Hammadde ile ilgili şirket satınalma yapmıştı onunda etkisini göremedik. Teşvikte olmadı ki ben zaten yurtdışı alımı olduğu için beklemiyordum. Sirket alimi icin Ödeyeceği paradan bahsetmiştim eğer varsa böyle bir para dolardan iyide maliyet olmuştur alım için. Böyle bir alım haberi bu ortamda şirketin finansallari güçlü olsaydı güzel olurdu, doviz pozisyonu anlaminda tabi. YurtDişi faaliyetleri diğer şirketleri amerika endonezya vs ne alemde acaba. İç piyasadan bakıyoruz suan birazda sanırım. Yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Satışların çoğunluğu euro bazliydi yalnış hatirlamiyorsam. Hammadde ile ilgili şirket satınalma yapmıştı onunda etkisini göremedik. Teşvikte olmadı ki ben zaten yurtdışı alımı olduğu için beklemiyordum. Sirket alimi icin Ödeyeceği paradan bahsetmiştim eğer varsa böyle bir para dolardan iyide maliyet olmuştur alım için. Böyle bir alım haberi bu ortamda şirketin finansallari güçlü olsaydı güzel olurdu, doviz pozisyonu anlaminda tabi. YurtDişi faaliyetleri diğer şirketleri amerika endonezya vs ne alemde acaba. İç piyasadan bakıyoruz suan birazda sanırım. Yatırım tavsiyesi değildir.
    Şirketin gelirleri Döviz cinsinden olmasa gerçekten zorlanacağımız bir dönem olurdu.

Uzak doğuda büyüme olması endonezyayı ön plana çıkarıyor. Zaten kapasiteyi de orada büyütmek iyi bir fikirmiş. Kur dolayısıyla ABD şirketlerinin satınalma maliyeti artar diye düşünsek bile oradaki şirketlerin döviz geliri olacağı için kendi kendini ödemesi mümkün.

8. Böyle bir eşek kağıt girmedim düşerken en önde çıkarken ortada yok

SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 195/809 İlkİlk ... 95145185193194195196197205245295695 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •