Merko ile ilgili öngörüsü olan var mı, nasıl seyir eder ?
Printable View
Merko ile ilgili öngörüsü olan var mı, nasıl seyir eder ?
sacro
dıbı 2,17 olan kâğıda 2,23 den bıraz destek attım,
yunsaları ıse SELL yabtım
gelır se 5 altına yusa alırım gelmez ıse alanda kazansın degıl mı?
yatırım tavsıyesı degıldır
Üstad citi çok büyük mal aldı. Bu tahtada. yani uzun vadeli aldı. maliyeti kabaca 6 falan belki 6,40 dır. Bu kağıdın citinin maliyetine düşme ihtmali yok. Bu anı logoda yaşadım ben ama tabi logoyu daha agresif alıyorlardı.
Herneyse konuya geleyim. Seanslık net sat oldu. Günlükte sata dönecek diye düşünüyorum. Normal şartlarda bu günlük sat oldumu en az 20 gün 1 ay bekler senet. Ama bilançoya 1 aydan az kaldı. beklentiler mevcut kafamda deli sorular.
Uzatmayayım. 7,30 falan gelirse ben köklerim :) Bekletirmi bekletebilir 7 yede düşebilir ordanda takviye yaparım.
Şuan borsada full portföy gireceğim 2 kağıt var biri karel diğeri yunsa. Diğer kağıtlar beni bozuyor ve korkutuyor. Ama karel ve yunsada teknik ve rakamlar net çalışıyor.
Hatta yunsada daha net çalışıyor. Mesela bugün 5,18 den 5,06 salabilir dedim. 5,20 yaktı ordan 5,05 salabilir. 3-5 sapma olabilir.
Ama rakamlar net çalışıyor. Karelde bugün 8 üstü güçlü dursaydı ben alacaktım ama sabrettim almadım.
Çok doğru bir an yakalayacam gibi hissediyorum bu karelde. Şu düşüşte iyi takip edeceğim en iyi yerden maliyetlenmek çok önemli. sonrasında 11-12 ye kadar bedavaymış gibi alacak citi bunu.
Öyle düşünüyorum.
Sacro usta endeks sikintili tam merko zamanimi ne dersin
merkoda günlük yeni sat yedi bekletir hatta düşüşede ayak uydurabilir.
Bakın arkadaşlar. inanın olay çok kolay macd öğrenin.
Şiddetle tavsiye ediyorum.
Bana merko ile ilgili bir soru sormadan macdına 2-3 periyotta baksanız emin olun çok basit ya orta okul çağında çocuk bile öğrenir.
Biraz vakit ayırın bu işe vallahi şaşıracaksınız.
Ben kağıtlara bakıyorum. Macd ile inanın size 1 hafta sonraki fiyatı hatta 1-2 ay sonraki fiyatı. hatta 70 bin endekste iken buraları gördük.
Ya varya vallahi bu kadar basit bişey yok.
Biraz gayret gösterin. zaman ayırın denemeler yapın.
Macd ında yanılttığı yerler olur.
O zamanda stop uygulanır. Bazende günlük sat verdiği halde bile hafif bir yatay açı alır. sert alır günlüğü çevirir. Buralardada zirve aşımları ve hacim baz alınır.
Ben çok ileri düzey macd analizi yapmayı öğrendim tabi bu zaman aldı.
Ama basit bakarakta çok basit paralar kazanılabilir. ilk aşamalarda bile deneme yanılma yoluyla oldukça basit baksanız bile iş yaparsınız.
Mesela bugün 118,70 de otkar macd 60 lık sona geldi. Ama endeks kötüydü.
Dedimki kendi kendime 120 üzerine atarsa biraz alırım.
öyle yaptım. kapanış şık oldu. şimdi yapılması gereken gideceği yere gidecek macd 60 lık yukardan oval açı ile aşağı kestiğinde satmak.
bu kısa vadeli işlem. Ama günlükte belki dahada gidecek açıyı alabilir macdı yani 60 lığı sat olsa bile belki satılmaz.
yani olay çok basit sadece satış yönündede alış yönündede çok aşık olmadan ısrarcı olmadan işlemler yapmak lazım.
hocam ben yeniyim bu macd için hangi programı indirmeliyim
Lenovo A6020a46 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Otkar ,gunlukte ,trigger ,macd'i kesmeye hazırlanıyor.BB ust band 127.7 'de.
Yalnız macd negatif degerde.
telefona goole playden investing indirdim bu doğru mudur hocam teşekkür ederim
Lenovo A6020a46 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
fmizp, pistonda gunluk grafıgınde macd positif bolgede ,trigger ,macd kesismesi yakın.Birde hisse yanlış gormedıysem %11 yapmıs bugun.
Hisse elimde yok.Sadece macd ıcın baktım.
Macd candir,
Macd ile yapilan islemler çok basarili.
önemli olan Macd kesmeden erken pozisyon almayacaksin Soda örneği mesala....
Kozaa hisessinde açın bakın,
Macd ne zaman kesmisse hisse yürümüs. asagi kesmisse hisse düsmüs,
NU bile macdden yakalanabiliniyor...
Aynen tamamen katılıyorum.
Birde bu sodada alım kesmeye yakın oldu biraz. birde 5,05 net stopmuş.
Bide macd kesmeden almaların stoplarına uymak gerekiyor.
mesela ben tmsn ı aylık macdı kesmeden aldım 7,60 larda. oda aşağı kırabilirdi ama olmadı. hatta günlüğüde satta idi.
____KAREL ORTA VADE____
https://i.hizliresim.com/RnPgGn.png
sacro hocam macd yi biraz biliyorum ancak macd nasıl kullanılır saatlık gunluk haftalık aylık nelere dıkkat ediilir kendi kullanımınız nasıldır, nelere dikkat edersiniz? macd de uyumsuzlukları nası kullanırsıınız bize biraz derilemesine bilgi verebilir misinz?
metastock da
tek indikatöre göre karar vermeniz biraz zor... birden fazla indikatör işletmen gerekir. Buda zamanla üstadın dediği gibi antremanla olur yoksa herkes bu tür indikatörleri çok rahat çizdirebilir önemli olan yorumlamak. Yani doktora gittiğinde röntgene sen farklı bakarsın doktor farklı bakar yada projeye mühendis farklı işçi farklı bakar mesele neye bakacağın değil o neye iyi bakıp anlayıp nasıl yorumlayacağın önemli...
Cemas
MI 4W cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
:)))
MI 4W cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Macd-as süper bişey ama programı kullanmayı bilmiyorum investing de YÖK bildiğim kadarıyla
Tradingview'da var, MACD DEMA adıyla, Hemen hemen aynı. Macd'tan 2-3 bar önce sinyal veriyor.
HTC One M8s cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Takaslardaki yabanci pozisyonlari.Dikkatle incelersek, grafikler dahil, beklentininde hangi seviyelerde olabilecegini tahmin edebiliriz.
Goody ve Ccola dikkatimi cekti.Diplerde ve orada yabancinin beklentisi mevcud. YTD
http://www.borsagundem.com/yazarlar/...yazisi/1277121
Alıntı haber,
Küçük yatırımcı dikkat etmeli!
Ortak satışına yönelik getirilen düzenleme ile patronların Borsa’da rahatlıkla hisse satışına gidebileceği ve sıkıntıya düşen şirketlerin kaynak ihtiyacını artık borsadan sağlayabileceği belirtiliyor. Fakat borçlu şirketlerin bedelli sermaye artırımına gitmesine yönelik 12. maddenin 7. fıkrasına getirilen düzenleme piyasada bir miktar tedirginlik yarattı. Küçük yatırımcıların hakkının korunması adına bir miktar tedirginlik yaratan bu kararın suistimal edilmemesi gerektiğine değinildi. Bu anlamda analistler, özellikle küçük yatırımcıları yatırım kararı alırken dikkatli olmaları konusunda uyardılar.
Galatasaray, bedelli sermaye artırımına gidebilir
2013 yılında yürürlüğe girmesiyle çok konuşulan borçlu şirketlerin bedelli sermaye artırımı düzenlemesinde geri adım atılması; bir süreden beri bedelli sermaye artırımına gitmesi beklenen Galatasaray Sportif AŞâ€™nin önünü açtı. Önceki gün liderliğe oturan Galatasaray hisselerindeki yüzde 4’ü aşan düşüş ise bu düzenlemeye bağlandı. Görüştüğümüz analistler, bu tebliğin Galatasaray’ın önünü açtığı gibi bir çok şirketi etkilediğini belirterek, “Önümüzdeki günlerde birçok küçük şirketten bedelli sermaye artırımı gelebilir. Galatasaray’ın ise ilişkili taraflara 270 milyon TL borcu bulunuyor. Bu borçlarını ödeyebilmek için bedelli sermaye artırımına gitmesi çok muhtemel†diye konuştular.
Geçtiğimiz Kasım ayında Galatasaray sermaye artırımı için yönetim kurulundan karar almıştı. Kayıtlı sermaye tavanını 108 milyon liradan 540 milyon liraya çıkaran Galatasaray yüzde 400 oranında sermaye artırımı yapmak için yönetim kurulu karar aldı. Şirket 108 milyon lira olan sermayesini yüzde 400 oranında artırarak 540 milyon liraya çıkarmayı hedefliyor. Galatasaray’ın 2017 ikinci çeyrek borcu 585 milyon TL. Analistlere göre, Galatasaray olası bu bedelli sermaye artırımı ile bütün borcunu kapatabilir.
Yatırımcıdan 145 milyon TL isteyecek
Galatasaray’ın bu tutarın tamamı için bedelli sermaye artırımı yapması durumunda yüzde 33,58’i halka açık olan şirketin yatırımcılardan isteyeceği tutar 145 milyon TL olacak. Galatasaray Sportif AŞâ€™nin yüzde 66,42’si Galatasaray Spor Kulubü Derneği’ne ait. Yüzde 33,58’i ise halka acık. Bu durumda Galatasaray Sportif önümüzdeki günlerde bedelli sermaye artırımına giderse, hem dernek hem de halka açık kısım bu artırıma iştirak etmek zorunda. Analistlere göre, derneğin bedelli sermaye artırımına katılacak kaynağı yok. Bu durumda derneğin, semaye artırımına mahsuben nakit dışı varlığını (gayrimenkul, alacak temliki vs.) devretmesi mümkün. Eski düzenlemeye gcre, halka açık ortakların ayrılma hakları varken, yeni düzenlemede bu haklarını kullanamayacaklar.
ICBCT den yukarı bir hareket bekliyorum bu hafta,
Bu kağıdın grafiğine bakmadan balıklama dalınmaması lazım,
Metronun virmanlamis olduğu lotlar var.
KY dikkatle trade yaparsa kazanir..
Bu Tektu bütün periyotları çevirmiş bir saatlik kalmış, Onu da sıfır altına düşmeden çevirebilirse Tektu ş ile almak lazım ;)
Acemi acemi
sakro hocam karelle ilgili bir yorum alabilirmiyiz
Edit: Yanlış alana yazdım.
Sacrocum canım kardesim
Bu konu ile alakalı detayli bir videonu uygun zamanda yuklersen cok makbule geçer.
Başarı dileklerimle
LG-D693TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.