27 nisan 500k 15.30 anadolubank
Printable View
27 nisan 500k 15.30 anadolubank
Burgan 3 para birimlimi mevduat yapan varmı?varsa oranlar nedir?
Bir de bazı bankalar yeni gelir kapısı olarak ekstre yollama ücreti adı altında bir kalem bulmuşlar. Bu çağda posta ile ekstre gönderiyorlarmış. İlk hesap açılırken sayfalarca imzalattıkları sözleşmelerde ekstre yi posta ile istemiyorum seçeneğini mutlaka işaretleyiniz. Elektronik ekstre e-postaya gönderilsin seçeneğini işaretleyin. Genelde bu alanları es geçiyoruz ve sonra banka personeli dolduruyor. Her ay 4,50 tl. kesilir sonra.
Artık şu 0.75lik artış yansımaya başlamalı yoksa dramatik bir dolarizasyon başlarsa önünü alamayacaklar. Pound %3 dolar %4 faiz varken neden tl riski alalım
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
valla artık tüm komplo teorilerini değerlendiriyorum.
sabit kur, varlık vergisi...
bu ulke artık mantık sınırını aştı herşey olabilir
başdaki adam faiz enflasyonun sebebidir diyor
ben batılılar gibi düşünmüyorum diyor
200 yıl once yazılmış ekonomi kuralları yanlış ben başka yollar deniyecem diyo
ARTIK PARA KAZANMA OLAYINI GEÇTİM
elimdeki parayı koruyim diyorum
seçeneklere ve ihtimallere bakıyorum
1) mevduatta kalmak
ihtimal : her ne kadar doviz uçtuysada dahada uçmayacağının garantisi yok. dolar 2,3 ken arkadaşım yıl sonunda 3 olacak dediğinde ÇUŞŞŞ demiştim. Biri çıksa yıl sonunda dolar 6-7-10 olacak dese olmaz diyemem.
2) Döviz almak
ihtimal: sabit kura geri donuş yapılabilir. Kimse olmaz falan demesin. Bu ülkede olmaz denen neler oldu.
Sabit kura geçilmese bile inşaat ekonomisinden ümidi kesen hukumet en azından dovizi frenliyim diye faiz arttırırsa terse kalmakta var.
3) altın almak
ihtimal: dünyada altın fiyatları 10 yılda inanılmaz arttı ve şuan düşüş trendinde. Ülkemizde artıyor çunku dolar artıyor yani ons fiyatı artıyor. 2.ihtimal yaşanırsa altında düşebilir.
4)gayrimenkul ev,arsa almak
bunu zaten direk geçiyorum :)
yani forumdaşlar inanılmaz kararsızım bu ara
ve gerçekten gelecek konusunda inanılmazkaygılıyım
kapıya çoktan dayanan krizi en az hasarla atlatmak için parayı nasıl korumalı
eminim birçok kişinin bu aralar en çok sorduğu soru bu
Bütün paranı eğitime harca. Çocuklarını en kaliteli okullara gönder. Sürekli kabiliyetlerini geliştir kurslarla. Süper yüzme öğrensin, Tenis öğrensin, Satranç öğrensin, Briç öğrensin, Dans öğrensin, Pasta öğrensin, Börek öğrensin... öğrensin derken profesyonel kurslarla... laf olsun diye değil...
Mesela İSMEK in çok düşük ücretli kurslarına kaç kişi gidiyor?
http://m.ismek.ist/tr/default.aspx
Gitmediğin kurs varsa git. ÇİNCE öğren, İNGİLİZCE öğren, ARAPÇA öğren.
Bilgisayar kodlama öğren. Robot programlama öğren. Bilgisayarlı tasarım öğren.
Çok iyi eğitimli ve donanımlı kişi her zaman zengindir! Dünyanın her yerinde çok yüksek maaşla iş bulabilir, veya kendi şirketini kurabilir.
Paramın çoğunu çocuklarımın eğitimine, kabiliyetine, ve zanaatına harcıyorum. Artarsa da yatırım yapıyorum. Karma bir portföyüm var. ALTIN ve GÜMÜŞ ağırlıklı.
Miras bıraksam ne olacak. En iyi miras mükemmel eğitim, öğretim, kaibliyet, zanaat kazandırmaktır.
İster Türkiye de iş bulurlar. İster başka ülkede başka yerde iş bulurlar. Ama şundan kesin eminim çok iyi şartlarda yüksek maaşlı olarak çalışacaklar.
:) :) :)
% 14,90 Turkish bank 45 gün...
Neden ALTIN ve GÜMÜŞ? Çünkü önümüzdeki döneme göre...
https://amp.businessinsider.com/imag...7-1136-852.png
Parayı çekene , sizi müşteri portföyüne alana kadar güler yüzlü, sonra çoğu banka gibi '' keyfin bilir, zorla tutan yok '' havasındadır.
Artık bütün şubeler beni , ben de bütün şubeleri tanıdık. Birbirimize nazımız geçiyor. Bazılarıyla ise yüz yüze bakamayacak şekilde kavgalı olduk. İki tanesi ile mahkememiz sürüyor. ( sözleşmeye aykırı kesintiler ve gün içinde internet sayfalarını arıza adı altında 3 saat kitlemeleri nedeniyle uğradığım zararın tazmini)
Burgan üç para birimli hesap oranları cazip olsada kur makasları yüksek olduğu için cazip olmuyor bunu bir inceleyin.
Doviz mevduat oranlari dusuk olsa da, al sat yapmayi dusunuyorsaniz eger en iyi makas araligi Türkiye Finans TFX'de.
ONEPLUS A5000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Valla sp kredi notu düşüşü tl mevduatlara olan güveni düşürmüştür.
Amerika tahvilleri %3 olduğu bir ortamda çok sıkı pazarlıkla 4 ler ancak alınabiliyorsa tr bankalarında ülke riski ile .
Burada demek ki dolar kredisi verilmiyor ve vermeye sıcak bakmıyor o yüzden toplama gereği duymuyorlar banka riski almak isteyen yok .
Benzer durum tl de var zaten
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
usd mevduat için hangi bankayı terci ediyorsunuz ?
Evet beyler oran alalım? Merkezin faiz artırımına rağmen kurun düşmemesi ve SP not düşüsü ardından faizde yükselişler başladı mı?
şaka gibi ama faizlerde yaprak kımıldamıyor özellikle büyüklerde 1 ay öncesine göre 0.25 düşük oran teklif eden bile var :) hoşgeldin beşgittinlerde de tık yok ! şimdi en azından 15 hoşgeldin faizinin reklamlarda dönmesi lazımdı ! bakalım belki haftaya daha net belli olur faiz artışının etkisi
Oranlar fetret devrine girmiş. 300k hoşgeldin oranları
Fiba 14.75
Anadolubank 14.90
Akbank 14
Garanti’den e-vadelide 14.60’a varan oran vs. gibi bir mesaj geldi. Bu bankayla çalışmadığım için detaylarını araştırmadım.
Arkadaşlar, artık kredi faizleri yüksek olduğundan ve seçim döneminde insanlar yatırım yapmadığından , bankalar mevduat istemiyor. Mevduatı krediye döndüremeyince keseden yiyorlar. Bu yüzden aslında global faiz artarken mevduat faizinin düşmesi herkese ters gelebilir ama durum budur. En iyisi dövizdir. Bazen çok hızlı dönüşler yapmak gerekir.
tahvil faizleri yine zıplamış.
neden böyle acaba?
TL faizlerinde ben gene de yükselme bekliyorum 15 üstü oranlar mesela...