4,02 de gün içinde geçildi.
Bir mesaj var anlayana...
Ama o adama laf anlatmak.....
Zaten karşısında ben adamım diyecek bile yok...
Bu ülkede en büyük çaresizliğimiz de, bazılarının "istikrar ve güç" dedikleri şey zaten...
Printable View
4,02 de gün içinde geçildi.
Bir mesaj var anlayana...
Ama o adama laf anlatmak.....
Zaten karşısında ben adamım diyecek bile yok...
Bu ülkede en büyük çaresizliğimiz de, bazılarının "istikrar ve güç" dedikleri şey zaten...
Yazar: Şenay Şerefoğlu
3,94 seviyesinden çok sert 4,0365 seviyesine yükselerek rekor kıran USD/TRY kuru geçen hafta 4,0150’den 3,9350’ye kadar gerileyerek düzeltme yaptı, ancak günlük bazda önemsediğimiz 3,96 seviyesi altındaki hareketler sınırlı kaldı.
Haftaya 3,96 seviyesinden hafif alıcılı başlayan kur, dün 3,99 üzerine yükselirken bugün de 4,0270 ile rekor sonrası en yüksek seviyeyi gördü.
TL, bugün dolar karşısında en çok değer kaybeden gelişen ülke para birimi olurken TL’yi Güney Kore wonu, Güney Afrika Randı ve ruble takip ediyor. Fiyatlamalara baktığımızda kırılganlıkları fazla olan paraların değer kaybı da gruba göre fazla oluyor.
Mart ayında rekor düşüşler yaşayan TL, Nisan ayına da olumsuz başladı ve dün açıklanan enflasyon verisine her ne kadar sert tepki verilmese de yüksek olan enflasyonun yükselmeye devam ettiği de görüldü.
Yüksek enflasyon, yüksek cari açık, jeopolitik riskler, siyasi kaygılar ki şimdilik yok dense de erken seçim endişesi piyasalarda fiyatlanan etkenler arasında yer alıyor. İçerideki bu negatif gelişmelere küresel risklerin de eklenmesi TL’nin değer kaybını genişletmesine neden oluyor.
USD/TRY kurunda 3,96 seviyesi rekorlara neden olacak kritik bir eşikti ve bu seviyeyi aşarak rekora çok yaklaşan kurda 4,05 ilk psikolojik direnç konumunda olurken geri çekilmelerin 3,96 altında sınırlı kalmasını bekliyoruz.
Dolar inmiş çıkmış boşverin bu işleri dendi..
Benim buradan anladığım..
Yola devam edeceğiz doların kaç olduğu ile ilgilenmiyoruz..
Piyasada dengemizi bulacağız.
Yaptığımız işler o kadar iyi olacak ki yükselen dolar ( yükselse bile) fazla oralarda duramayacak yabancıların radarına girecez dolar kendiliğinden düşecez..
dolar la şunla bunla uğraşmak isteiyoruz artık..
baktılar iş kontrolden çıkıyor dolara ek önlemler gelir tabi...kambiyo rejimi çerçevesinde..
her türlü mokoko yane..
Bu arada bir forumdaş `biz Türki cumhuriyetler değiliz ` demiş yani demek istemişki bir sabah kalktığınızda Dolarlarlarınız uff olmaz. Peki biz Arjantin de mi değiliz yada ne bileyim Kıbrıs Rum kesimi vaya Yunanistan yada ne bileyim Venezuella !... En iyisi çok emin konuşmamak çünkü son yıllarda bu ülkede OLMAZ diye bir şeyin olmadığını çok gördük.
Yalaka basın da şu an haber başlığı şöyle olmalı, 4.02 `in üstüne doğru yapılan manipülasyon tutmadı, Dolar hızla 4.01 lere geri çekildi... Yürrü kim tutar seni Dolardan bize ne Dolar inerde çıkarda... :dvr:
Hayat pahalılığı önemsizdir demiyorum ama işsizlik çok daha önemlidir
"Mesela işsiz bir adamın enflasyonu kaçtır?"
%10,23 değildir dimi?
Öncelik işsizliği azaltabilecek büyüme dir
İktidar buna öncelik veriyor...
Çünkü kendi geleceğini garanti altına almak istiyor...
Dolar 4 olsa ne olur 3,98 olsa ne olur?
veya 4,10?
Dolar 4 - 4,10 - 4,20 olsada işsizliği azdıracak bir yıkım bekliyormusunuz ekonomide?
Dolar-faiz ilişkisini gündemine getirebilirsiniz ancak onuda KGF/Nefes vs vs tedbirlerle telafi etmeye çalışıyorlar ki yeterki işsizlik oluşmasın/oy kaybı olmasın
Tabi ki palyatif çözümlerdir
Günü kurtarmaya yönelik...
Benden sonrası tufan hesabı.....
saygılar/başarılar
Bu arada BES de biriken yada biriktiği söylenene para miktarı 70 Milyar üstü imiş, ne güzel çıtır çıtır yenecek bir meblağ maksat ülkenin bekası var mı itiraz eden !...
Aldığı pozisyon adamı konuşturur :wave:
öttüğü için sabahın olduğuna inanan horozlar vardır.
en son 3,70 lerden usd almayan adam önce merkezden faiz müdahalesi gelecek der :)
sonrada bakar müdahale yok, piyasa bunu yemez der..
döviz bankadadır, o işlere daha zamanı var der mesela :)
işte insanın aldığı pozisyon konuşturur adamı ..
şimdi benim konuştuğum gibi :)
Bu arda bu ülkede bir zamanlar %30 enflasyon bazı bankalarda %5-6 keriz faizi vardı ve hatta sonra BANKERLİK diye bir müessese icat edip o %5-6 faizlerin üstüne BANKERLER %30-40 ekstra faiz verdiler. Tabi görünen köy kılavuz istemezdi , son kaçınılmazdı ve büyük bir BANKER faciası ile gerzeklerin tasarrufları ham edildi ve sorumlusu BANKERLER olarak lanse edildi. Doğru ya TC nin erk sahipleri bundan asla sorumlu tutulamazdı çünkü SERBEST piyasa vardı. YERSENİZ yemezseniz de kendiniz bilirsiniz.
Ha aklıma gelmişken, yine aynı ülkede DEVLETİN denetim mekanizmalarının gözleri önünde, gazetelerde ilanları varken, İMAR bankası OLMAYAN devlet tahvillerini , bonoları millete sattı, yine bilenler bilmeyen GENÇLERE anlatsın bu işin sonunda ne olmuştu. Çok uzun ettim kısaca `olmaz olmaz `deme burası Türkiye benden söylemesi.
Sn. Umutabi bir düzeltme yapayım..cevap hakkı doğdu..
Biz Turki cumhuriyet değiliz lafını ben dedim..bunu derken ben farklı bir şey kastettim..onlarda bizdeki kadar yoğunlukta yabancı parası, yatırımı vb. yok..içeride yapılacak herhangi bir kısıtlama yabancı parasınında kaçmasına sebep olur ve sonucu yıkım olur, kastım bu..yoksa yukarıdakiler ne yaparlar, yapmazlar ayrı konu..isterseniz yazıyı bir daha okuyun;
Bu başlığı şu anda 87 kişi okumaktadır. (11 üye ve 76 ziyaretçi)
Sayın umutabi neler gördü bu gözler
sabah yayıncılığın tahtası kapatıldı TMSF 2000 yılında el koymuştu 40,000 usd karşılığı hisse vardı bendede
bu gazete ve tv leri 1 gün bile yayınına ara vermemiştir
30-40 takla attılar al hala yayında o sabah bu sabah değilmiş.
38 bin mağdur arkada kaldı.
her şey olur.
kerameti kendinden menkullerin çok kesin konuşmalarına acıyarak gülümsüyorum
ha bu arada kepez de var elimde
cayır cayır kar ediyor bunlar..
bazı arkadaşlar güldürüyor kendine..
Bakalım çakallar Doları yine 4`ün altına çekecek mi !:
o zaman kasıma kadar gerekirse toprak satıp doları tutmaya çalışırlar. sonra mokoko. welcome 70's. 600mia dolar borçla 70 cent'e muhtaç kalacağız.bu durum 1979 dan bile daha kötü. o dönem en fazla 10mia dolar borcumuz vardı. şimdi TR 10 sene daha ayakta kalabilmek için güneydoğuyu gözden çıkaracak. osmanlıda böyle toprak sata sata bitmişti. bu AK dönem boyunca M.Kemal Atatürk'ün nasıl bir dahi olduğunu daha iyi anlıyorum.adam bu halkın aksak yönlerini iyi analiz edip ona göre önlemler almış ama bu HALK önüne 1000 yılda bir gelecek fırsatı varlığı bile şüpheli hurafeler karşılığı elinin tersiyle itti.
reis konuşmaya başladığında muhtemelen jölelinin elemanı kamu dolar şhortçuları hemen iş başı yapıyorlar gibi
Tüm bu olumsuzluklar karşısında Dolar hala 4.50 lerde değilse yatıp kalkıp O..çocuğu SANAL global para bolluğuna dua edelim. Golabal para hala o kadar bol ki incir çekirdeğinden yağ çıkarma derdindeler aksi olsa hangi yarım akıllı bu ülkeye Dolar getirip üç kuruşluk TL faizinden yararlanacağım diye 100 krş zarar etmeyi göze alır.
USDTRY -240 DK-
Destegine geldi. Altinda 3.99 var.
[IMG]http://666kb.com/i/dsd1aj1cu8xatdjqn.png[/IMG]
http://i.hurimg.com/i/hurriyet/75/59...04dcf9e565.jpg
Suriye ile ilgili bir toplantı ama , Rusya ile bir çok batılı devletin arası bu kadar bozukken, bizim onyıllardır dost ve müttefik olarak nitelediğimiz devletlerin yöneticileri bu fotoğrafı nasıl yorumlarlar acaba?
Cari açık büyürken karşılıksız kredi ile iç tüketime dayalı HORMONLU büyümenin sonu hüsrandır. Ben kendimi buna göre garanti altına almaya çalışıyorum, betoncuya beş kuruş yedirmedim hazırlopçu ayak takımına da asla yedirmem.
Teşekkürler paylaşım için sn aleniçev...
kısa ve orta vadede Arjantin olamayız. mevcut durum devam ettiği sürece büyük babalar çarşıya kilit vurmayı istemeyeceklerdir...
güzel güzel gidiyoruz işte. son beş yılda yüzde yüzden fazla deval yedik ama ne oldu ne değişti?
oysa 2001 de sadece yüzde 40 devalde neler olmuştu...
öte yandan , küresel kaynaklı bir felaket ihtimali de çok zayıf. çünkü kriz yönetiminde de yeni çağda özellikle dijitalleşmeyle birlikte inanılmaz yol aldılar. artık işi pek şansa bırakmıyorlar. mesela 2008 e bakın. aslında normal şartlarda piyasalar yerle bir olmalıydı ama bir şekilde gemiyi yüzdürdüler...elbette balonlar var ama balonların gazını alacaktedbirler de var. mesela bu tedbirlerden birisi de trump bence...yumuşak iniş devam ediyor..ettiriyorlar.. işler bu kadar tıkırındayken türkiyeyi o kadar kolay harcamazlar...
çok olağandışı gelişmeler olmalı. ne olabilir bilemiyorum doğrusu...atıyorum, bir sabah nato dan çıkma kararı almış olmak gibi mesela...
ytd..
''Arjantin'in adı Latince 'Argentum' (gümüş) kelimesinden gelir''
http://www.wiki-zero.com/index.php?q...2kvQXJqYW50aW4