ASELSAN da düşmüştü
Printable View
ASELSAN da düşmüştü
Aselsan aylardır yükselmişti düşmesi kadar normal birşey olamaz
Bera aşağı gelir bence..sonra piyasa alır çıkacak diye..galip mali verir 6.6.5 den. Lidfa ya gelince cok düşmez bence haftaya, tekrar 5.2 leri görür. 5.6 dan alanlar çıkarır...temettü olsa zaten 8 i bulur.ama ortada sinyal yok. ytd.takip edecegiz..
Benim maliyet 5,43 oraya gelir mi
Şimdi bu takas da halk yatırım 5,60 almış görünüyor onları satmış mı nerden görüyoruz
Temettüde nasıl 8 i bulacak daha hiç görmemiş ki o rakamları
Maalesef ben daha acemiyim
Yükseliyor diye aldım Bera da almıştım onu sattım buna stop loşa koymamıstım
Aslında bu hisselere girmiyordum ASELSAN’da yüklü kaybedince ne fark o zamandedim girdim
Alisilagelmis dalgasini yapti yine, daha once defalarca yaptigi gibi.
Buyukler harareti yukseltip ucuZa aldiklarini ciktilar.
Temettu haberi gelmeden hakettigi yerlere oturmayacak. Kredi notu yukselmedigine gore de bence kisa vadede temettu de olmayacak.
Sahsi fikirlerim boyle, sadece beni baglar.
Sent from my iPhone using Tapatalk
açığa satış bu tür hisselerde volatileyi artırıyor ve anlamsız gaplar meydana getiriyor. Lidfada küçük yatırımcı için direnç veya destek yoktası diye birşey yoktur. Akyatırımda çogunluğu bulunduran grup ne isterse o olur. İsterse iki lira isterse 12 lira. Bunu bir kenara yazın. durup dururken bir tavan, bir tavan yarısı ve anlık bir düşüşü lidfa iki günde yaptı. eee bunu diğer hisseler yapmıyormu. daha fecisini yapan var mesela Mistral iki tavan yaptı, yarım tavan ve yüzde 11 düşüş. eee ona neden YAPTIRIM YOK. Yada beyaz gibi dandik bir hisseler günlerdir yükseliyor.yaptırım yine yok. Çünkü benim kanımca bu talep spk ya hissenin gerçek speği yönetim tarafından istenmiştir. Hisseyi 2018 de belli bir seviyeye götürmek istiyorlar.peki neden 2017 son yükselişte yükseltmediler.Cevap basit crediute Sussiesin elinde bulundurduğu hisseyi eğer satarsa uygun fiyattan devr almak için. Şimdi üç defa 5.50 seviyesine getirilen hisse bir ve ya birkaç yamyam tarafından açığa satışla dibe cekildi. Bunu gören yönetim tarafından SPK ya inceleme talep edildi. Bu hisse için pozitif bir durumdur.Kanımca p.tesi önce biraz düşüp yükselebilir yada direk yüksekte açılabilir ama gün sonu düşük olmayacaktır.Yatırım tavsiyesi değildir.
Yükselen hisse zaten yükselmiş artık. Düşerken almak lazım. Ucuzken alınır pahalıyken satılır.
Venus_V3_5580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şimdi yukarda bazı arkadaşlar bazı hisselerden başka hisse senedine anlık duygularla giriyorlar. üç kuruş parasını heba ediyorlar. böyle yatırımcılık tabiki olmaz. mesela bilançoyo incelemden, bu adamların ne iş yaptığını bilmeden yönetimi tanımadan vb. olmaz arkadaşlar. Ben lidfanın yaklaşık 4 yıldır yatırımcısıyım.Tınaz abide aynı şekilde. o sebepten her fikir önemlidir. Yeni giren arkadşlar şanslılar altın değerinde bir hisse senedine yatırım yaptılar. osebepten kesinlikle kendilerini üzmesinler. 5.50 seviyesinde alanlar zararlarını çok rahat zıkarıp kara bile geçebilir. Önemli olan bu hissede uzun vade yatırımcı olabilmek.
Markette indirim anonsları yapıldığında herkes indirim reyonlarına koşar, borsada yükselen ürünlere koşuyor çok enteresan.
La bunlar sahtekar sahtekar spk denen kurumun zerre ky düşündüğünü düşünmüyorum bu kağıt alınmaz işte piyasaya sürüyorlar temettu falan gibi haberler alıyorlar garibanın parasını 1 ay önce kağıt 3 liraydı çıkardılar 2 katına verdiler ky nin eline spk halkı düşünüyor ise boyle 1 lotla %3düşen kağıt sokmayacak Borsa ya şimdi sorsam size faktoring nedir diye kimsede bilmez tefecilik işte kısaca Borsada ne işi var bunlar ın işleri dalevera burda asıl sıkıntı şu bu Şirket spk haber i yayınlayacak diyemi düştü yoksa bu hareketten sonra mı spk dan uyarı geldi
E6633 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bacım sen gel vazgeç bu borsa işinden. Sanırım mynet'ten en çok yükselenlere bakıp alıyorsun o kağıtları. 2 tane daha en çok yükselen kağıt aldın mı sermayen sıfırlanır zaten.
Yaptığımın yanlış olduğunun farkındayım fakat bu kadar zararla çıkamam tecrübeli bir insan olarak daha yapıcı bir Öner’iniz varsa dinlemeye hazırım
Hiç acele etme. Kafana takma borsa sabır işidir. Çok sık pozisyon değiştirme. Lidfa orta uzun vadede bence mükemmel bir şirket. Günlük düşüşler hiç önemli değil. Acil paraya ihtiyacın yoksa bekle sadece.
Ben ASELSAN’da iki günde paramın yüzde kırkını kaybettim zaten
Kimseye gaz vermiyorum.
Adam ulke kanunlara gore kurulmus bir factoring sirketi.
30 Milyon Sermayesi olmasina ragmen, SPK'nin 500 Milyon borclanma iznini almis bir sirket.
Buyuyor, kazaniyor, kazancin Kurusu kurusuna vergisini veriyor.
Nasil Tefeci oluyor ?
Nitelikli yatirimcilardan borclaniyor, onlar da kazanclarinin vergisini ayrica kendileri veriyor.
Bavul bavul para cikarilan Halkbank tefeci olmuyorda, zat-i sahanelerinin tefeci dedigi sirket mi Tefeci oluyor.
Kredi kart aidati altinda hesaplari soyan banka tefeci olmuyor da bu sirket mi tefeci oluyor.
Keske SPK bu tur sirketleri secse de vatandas soyulmasa.
Dalevere malevere demissin,eger bu konuda tek bir ornek vermezsen namertsin.
Ben ne sirketi ne de SPK'yi savunurum, ancak zir bos'ken, hakkinda hicbir sey bilmedigi sirketi dalevere malevere yapiyorlar diye fitne ve iftira atanlara ayar oluyorum.
Ayiptir, millet bu sirkete para koyuyor.
Gunahtir ayrica iftira atiyorsun.
Bakalım haftaya neler olacak bol şans
Arkadaşım şirket hakkında çok fazla bilgim yok doğrudur zaten bu kağıdı alanların çoğunda yoktur fakat sen acil vakamısın dalevera dediğim kağıt 5.70 ten 10 dk da 4.60 a düştü neden düştü bir habermi vardı ? neyin kafasındasın aselsan gibi şirketi bırak burda takıl 2 yıl daha diye tavsiyede bulunuyorsun aklı başında birisi üretim firmalarında yada aselsandan vageçme bu kağıt yarın 1 lira olabilir der ayrıca halk bankası o dönemde ülke menfaatine çalışmış bir bankadır siyasi at gözlüklerini çıkar. faktorınkten benım anladığım budur güzel kardeşim bir çeşit tefecilik tefeciler vergi vermez bunlar veriyor :) bu düşüncem bankalar içinde geçerli. ha bu arda kağıt yukarı dönerse senden özür dileyeceğim, keşke yukarı dönsede millet zararını çıkarsa katıldığım sözlerin kart aidatları borsa sabır işidir.
Şaka bir yana alım satım herkesin kendi kararı tınaz hoca bu hisseyi 1.60 larda söyledi üstüne 3 temettü verdi hocaya haksızlık yapılıyor hisse sığ olduğu için çok sert hareketler yapıyor yapacak bir şey yok bekleyen zarar etmez bence yabancı boşa ortak olmaz
GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kardeşim bak, önce bir yatirim stratejin olmasi lazim. Sana anlatilacak çok sey var. Su ana kadar yapmaman gereken her seyi yapmissin zaten. Sen önce belirli ilkeler benimsemelisin kendine. Sana tavsiyem Twitterdan önce Halil Buhur, Tuncay Turşucugibi üstadlari bul. Onlarin yatirim stratejilerini incele. Yaşar Erdinc zaten gecen hafta Aselsandaki olayi anlatti geçen hafta youtube da. Onu izle. Ve naçizane sana tavsiyem forumlarda hisse önerisi isteme.
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Warren buffet, Peter lynch. Bunların kitaplarını oku. Çalışmadan okumadan öğrenmeden Para kazanamazsın. Ufak bir Cafe açsan ona bile dünya kadar kafa patlatırsın. Acaba şu tarz müzikler mi çalsam, duvarlara tablo koysam daha mı iyi olur, çayı daha ucuza getirebilir miyim vs. Satın aldığın şirketi de incelemen lazım. Sahibi kim, imtiyazlı paylar kimde, müşterileri kim, kaç şubesi var, yıllık cirosu ne kadar, kaç personel çalışıyor, vs vs. O zaman karlı şirketi bulursun. Buldum mu da yapış.
Bizim insanımız kitap okumaz çünkü kitap okurken düşündürür insanlar düşünmeyi sevmez sadece anlık kulaktan dolma bilgileri dikkate alır. Ve büyük balıkta küçük balığı yutar o arada.
Borsa aslında bir bilim matematik gibi fizik gibi. 2 kere 2 dörttür bunu hesaplamak son derece kolaydır bir süre ilgilenirseniz. Ama araştırmak önemli olan.
Bu hisse de zaten ben bir ay önce hisse yukarı çıkacak diye aldım hisse tam tersi hareket yaptı ve düştü ama düşerken bile matematiksel düştü , sonrasında yukarı çıkarken dikkat edin hep sert şekilde çıkmış bu bazen bir kerede bazende iki üç kerede olmuş. düşerkende ufak ufak düşmüüş.
Bu şekilde bir çok hisse var sürekli aynı tekrarları yapan hisseler önemli olan bunu yakalamak
Özgür Hocam selam
Bir borsa spekütarünün anıları kitabını sipariş ettim okuyacağım. Başka kitap önerileriniz varsa alabilirim. Yaşar erdincin videosunu da seyrettim benim için yararlı oldu , söylediklerinin tersi çıkması olayında da ; zaten bu kadar iyi bilse kendisi zengin olurdu.
Beyler bayanlar bu arada grubuma beklerim gelmek isteyenler olursa memnun olurum orada da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.
Tşk.
https://www.facebook.com/groups/192383177987259/
Borsada tek başına ve Warren buffet tarzı. 80/20 ilkesi kitabının yatırım ile ilgili kısmı. Yazarı adını hatırlıyamadım soyadı Koch. Bunlar borsada dünyaca ünlüdür. Hisse senedi zenginleri. Nasıl hisse senedi seçilir ne zaman alınır ne zaman satılır. F/k, pd/dd oranları ne anlama gelir vs anlatır. Ayrıca temel analiz için bilanço okumayıda öğrenmeniz lazım. Tabi bu benim kişisel önerimdir. Herkesin bir tarzı vardır. Çok okuduktan sonra kendi tarzınızı geliştirir siniz zaten.