Bu yanlıs oldu. Bantaş için yazacaktım. Buraya yazmisim.
SM-N9005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Bu yanlıs oldu. Bantaş için yazacaktım. Buraya yazmisim.
kfein 45 dk lık grafiklerde 6.50 geçilirse 6.65 görülebilir..
Son dönemde yatirimcisini çok kizdirmiş . Orta vade için önü açık
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fonların satışı devam ediyor. Qnb 250 bin satmış bugün. Gecen gün ki 130 binlik qnb satışı fonlardan çıktı bugün ki satişta muhtemelen aynı fondan cikacak.
Fon satışı bittikten sonra yukarı hareket gelebilir.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fonlarda da baya mal var daha hepsini mi satacaklar acep?
Önemli olan bu seviyelerden karşılanmasi.
Sizde kfein var mı sayın zor
Satanın alıcısı ònemli. Qnb Finansın takastaki malı bitti eğer başkasının malını satmiyorsa. Gedikin satışları var. Ama Oyak bugün satışları karsiladî. Yukarı trend baslayabilir. Bilançosu iyi kağıtlarda birkac gündür iyi hareket oldu. Bu katılmadî endeksim hareketine.Bugün hacimde iyiydi.
evet sayin balikadam bir miktar tutuyorum.
MI 8 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Qnb fonların malını satiyor. Bu çok net.
Önceden mi var yoksa yeni mi girdiniz. Ben gecen hafta 6.35 ort. ile girdim 7 tl uzeri beklentim var.
Uzun vade çok güzel hisse . En başta sektör çok güzel geleceği parlak.
Ikinci husus borçsuz bir sirket kasasinda para var.
3.ve en onemli husus düzenli artan ciro ve karlılık var. İçim rahat bekliyorum.
Ben piyasaya girdiğinden beri takip ediyorum ara ara alıp satıyorum.Thy anlaşması sonrasi tekrar takibe aldim ortalama 6.50 civari maliyet. Fon satisi devam ederse cikip bekleyecegim.
Güzel rasyoları olmasina rağmen net bir trend oluşturamadı.
MI 8 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün fon satışı olmayınca tepki güzel oldu. Teb iyi topladi bakalim 7 yl üzeri atabilecek mi?
evet şu ana kadar gelişme yok.. fakat bu kısım thy den kaynaklanıyor.. biliyorsunuz o tarafta işler farklı işliyor.. bir miktar daha bekleyelim.. zira borçluluk rasyoları, karlılık vs çok iyi.. tek eksik bence ciro :) o da olacak
evet endeksin gerisinde kaldı fakat logoyla birlikte hareketi önemli..
small cap beklentili şirket..
burada şunu söyliyim: kapta açıklanmalı diye yazmaz hiç bir haberde :) özel durumlar tebliği kapsamındaysa ki miktara göre öyle olacak o vakit duyurulur..
Eminmisiniz?
Ben bir çok şirket haberinde "..........ihale tarafımizca kazanılmıştır sözleşme imzalandıktan ayrica sonra kap ta bildirildcektir" şeklinde haber gönderdiklerini biliyorum.
Miktarında özel durumlar tebligıne göre açıklanak kadar büyük olduğuna emin misiniz. Umarım öyledir.
Thy sözleşme detaylarının gizli kalmasını istemesi üzerine sözleşme detayları açıklanmamış.
7,70 - 8,00 aralığına doğru yol almaya başladı. Gene satış baskısı o aralıkta gelir. 8 TL aşarsa 10 'ye doğru yol alır. Kesinlikle tavsiye değil, tamamen deli saçmasıdır.
bakalım hocam zaman gösterecek.. keşke detaylıca öğrenebilsek..
sadece kendi çapımda yaptığım araştırmalardan ulaştığım sonuç..
ayrıca, kişisel veri işi bir tek türkiyeyi mi kapsıyor yoksa avrupa birliği mevzuatı da dahil mi..
zira biliyorsunuz küresel bir şirket olan havayolunun milyonlarca yabancı yolcusu da var..
Marbaş 6.94 maliyetle 163.000 lot mal aldı. Dün TEB 179.000 lot mal aldı. Kağıdın kapandığı fiyata bak. 6.80.
Daha önce bu tip bir iş anlaşması yaptıysa oradan bir fikir yürütülebilir.
Marbasın aldığı malların yabancıya gitme ihtimali var. Daha önce başka hisselerde denk gelmiştim.
KFEIN (AL, HF; 12,95 TL)-TEB YATIRIM
2019 sonu hedefi olan net kar rakamında %40 büyümenin gerçekleştirilebileceği düşünülüyor
Kafein Yazılım üst yönetimi ile bir toplantı gerçekleştirdik. Ağustos sonuna kadar olan dönemdeki iş hacmi gözönünde bulundurulduğunda, şirket yönetimi 2019 yılında net karda %40 büyümeyi yakalayacağını düşünüyor.
İşletme sermayesinde iyileşme öngörülüyor
2018 yılında cirosunun %20’sinden fazlasını yarattığı Türk Telekom’dan alacak tahsilat süresi 2018 yılında 9 aylara kadar çıkmıştı. Fakat, Türk Telekom tarafından alınan tedbirler sayesinde 2019 yılında 6 aylar seviyesine inmesi bekleniyor. Cironun önemli bir kısmını yaratan Türk Telekom’dan olan alacakların tahsilat süresinin azalması Kafein’in nakit akışına önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz.
Katılım Teknoloji 2020 yılına hazırlanıyor
Kafein’in %45 iştiraki Katılım Teknolojinin 2019 yılında gerekli hazırlıkları tamamlayarak 2020 yılında 6 milyon TL üstü bir ciro yaratması ve yüksek karlılıkla çalışması beklenmektedir.
Tavsiyemizi AL olarak devam ettiriyoruz
2020T F/K oranı 6,1x olan Kafein, BIST Bilişim endeksine (XBLSM) %21, Dünya Enformasyon Teknoloji endeksine %68, GOÜ enformasyon teknoloji endeksine %58 iskontoyla işlem görmektedir.
%40 Net kar büyümesi çok güzel olur. Sene sonu 19 milyon civarı sermayesi kadar kar eder. Yazılım bilişim sektörü fk sı yurtdışında çok daha yüksekten fiyatlanıyor ama bizde de fk yı 15 kabul edersek neredeyse yarı yarıya iskontolu şuanda.
Yanlız bu kurumlar genellikle al tavsiyesinde bulundukları hisseleri satarlar. Bakalım yine öylemi olacak.
devam ediyoruz :)
bakalım neler olacak..
ben net kardan ziyada ciro artışı görmeyi istiyorum..
zira büyümenin ilk adımı ciro artışından geçiyor..
şirkette belli bir nakit ve nakit benzeri var. borç yok denecek kadar..
o vakit ciroda bir sıçrama orta vadede iyi yerlere getirir şirketi..
yünsayı sattım ege gübre ve kafein devam..
maliyet 6.7 civarında oluştu burda.. gelirse pozisyon artırırım..
saygılar sunarım herkese,,
Ciro artışı var zaten.Kasadaki parayla yeni satınalmalar olabilir.
Bu tür borçsuz ve krizlerden etkilenmeyen şirketlerde her düşüş bir alım firsatıdır bence.
küresel kriz çıkmadığı sürece katılıyorum görüşünüze..
hele ki önümüzde logo gibi bir rol model var..
o vakitler sasa için aksa rol modeldi, alarko için tekfen gibi..
yeni satınalmalar yeni hikayeler demek..
özellikle yurtdışı yakın çevrede doğu avrupa balkanlar gibi coğrafyada olsa güzel olur :)
saygılar,,
Aynen yabancıya gitmedi ve sattı çıktı marbaş.
http://https://i.hizliresim.com/bvpjP8.png
sessiz sedasız, küçük adımlarla gidiyor
YTD
Netaşı çizdiler
Üçgün önce linki bugün netaşı çizdiler. Teknoloji hisselerini dolaşmaya başladılar sanki. Sıra bunada gelirini? Sıramızı bekliyoruz. Halbuki encazip geleceği parlak teknoloji şirketi kafein bana göre. Zaten üç ve sonçeyrek en büyük bilançoları açıkladığı dönemler, bu tarz şirketlerin. Umarım yılsonunu çift haneli rakamlardan kapar.
ha şöyle ya.. ağır ağır.. dikkat çekmeden..
kan emici spekülatörler, neyi neden satın aldığını bilmeyen ky ler dadanmadan güzel gidiyor..
herkese saygılar,,
İkiside haberle gitti. Bunun haberle gitme alışkanlığı yok. Güzel haber gelsede gitmez kafasina göre takiliyor.
Endeks 105 bin üstüne atarsa bu da 8 tl ye doğru yol alır.
7.23 ortalama ile an itibariyle gelmis bulunmaktayim . Faaliyet raporunda 2019 yili icerisindeki is anlasmalarinin yilsonu karini max.seviyeye cikaracagini umarak kendimce yuklu sekilde pozisyonumu aldim. Thy , uI path, telekom,ttnet ,vodafone sozlesmeleri , kafeine level atlatmasi gerekir bence.