bitanesi kamyon kamyon mal yolluyoruz ama para yok der öbürü ben ne fiyat çekersem çekiyim almak zorundasınız der ödeme sıkıntısı yaşamaz hiç. adamların palavralarıda birbirini tutmuyor.
Printable View
Tamam dolar aliyoruz, altın aliyoruz ama neden sistemden çekelim parayi ?
Mantıken sistem dışında risk artar, hırlısi hirsizi dolandiricisi....
Ayrıca sistem icinde ülkeye ve çalışan şirketlere faydasi olmazmi ?
Bildigim kadariyla ABD de söyledigiz şey federal suç oluyor( bu konuda eksik bilgim olabilir) Hatta piyasada 100 dolardan büyuk nakit olmamasinin sebeplerinden biride bu yazdiginizi engellemek diye biliyorum.
Ülkeyi kim yönetirse yonetsin, sistemin çökmesi hepimizi vurmazmi ?
Bence gelisen piyasalarda dolara yatirim yapmanin amaci şirketlerin karlarindan pay kapmak olmali!...Onlarda para yokken dolar bizde,onlar kazaninca parayi bastirip alacaklar dolar onlarda...
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
herkesin 4,95 - 5,00 beklediği yerde pala bu doları 4,75 lere doğru gölgede kurduğu salıncakta uyutur. Paniğe kapılanların dolarları itina ile toplanır. Bu dolardan bir cacık olmaz noktasına gelindiğinde akrabalara haber vermeden 5 geçilir ve nikah kıyılır. Akrabalar çocuk olduğunda öğrenir.
Sizin dediğiniz çok doğru amma velakin ABD de milletin şirketine de kolayına el koymazlar, hissedarı olduğunuz bir bankaya zararına yandaş betoncunun kıçını kurtarmak için ucuzundan kredi verdirmezler, hırsızın cezasını ÇUKUROVA, KEPEZ hisselerinde olduğu gibi küçük yatırımcının hissesini gasp ederek onlara ödetmezler. Kısacası ABD de hukuk vardır tıkır tıkır işler hukuksuz bir iş yaparsa hukuk başkana bile hesap sorar. Hal böyle oluncada oradaki insanlar hırsız uğursuz değilse parasını bankalarda gönül rahatlığı ile tutar .
Valla ING,HSBC,Garanti,Denizbank falan zaten bizim banka değil ki.O el koyma işi nasıl olacak.Ziraate vakıfbanka halkbanka el koy bunlara koyma o da olmaz.Bizim memleket o kadar da sistem dışı olamaz.
Yazdiklarinizda haklisiniz ama ne bileyim, bizde sistemden cikarsak nasil düzelecek bu ülke ?
Çocuklarimiz burada kazanip burada yaşayacak.
Hadi biz dolardi borsaydi dogru kararlari alip refah bir hayat yaşadik, ya cocuklarimiz dogru kararlaei alamazsa !
Ben her ne olursa olsun, yatirimlarimizin riski dagitarak sistemde olmasi taraftariyim.
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bankacılık euro bazında 2008 krizi dibinde bu yüzden tepki alımı var ama yabancı hala çatır çatır mal veriyor bankalarda,
garan'ı bu sefer global menkul kıymetler aracılığıyla veriyorlar, önceki 130milyon lota ek 13,16 temmuz ve bugün 36milyon lot daha mal satışı var bir fon acayip mal boşaltıyor, ilk giriş ücreti 50binUSD olan, senelik 25bin dolar ekran parası ödenen bloomberg ekranına sahip yatırımcı hangi fonun mal boşlattığını görür ama nedense bloomberght tv de bu ekranı hiç göstermediler. Eğer blackrock adlı fon satıyorsa halimiz bitmiştir.(ABD fonudur)
Arada alan yabancı hayalperestlerde var tabi ama nette bu malın yüzde70'ini yerli yatırımcıya tıktılar.
Bir aracı kurum müdürü, 7,40 tan aldım, 7 den aldım resmen kilitlediler nasıl olur nasıl olur diyordu. Adam çökmüştü resmen. Ne kadarlık aldıysa artık.
Bu arada bankalar çok ucuz diyip 9,40'tan garan aldıran, aldım ben diye tv de konuşan ekonomistede selamlar olsun. Sen o pozisyona geleceksin de benim okuduğumu bilançolardan okumayacaksın, ülkenin gidişinden okuyamayacaksın. Rezillik.
Halkbankası içinde bu şekilde konuşup topiğin şu anda ağlama duvarına dönmesine sebep olan o ve diğer ekonomistlerin için diyecek tek kelimem yok.
şimdi yazdığı mesajlara baktım genelde kartonsan başlığına yazmış. ben bu herifin şirketi filan olduğuna da inanmıyorum heralde bi çeşit manüpilasyon yapıyor hisse üzerinde aklınca.
aslında insanların tartışmalarını sileceklerine bu adamları forumdan temizlemeleri lazım adminlerin. neyse...
Işık Okte gibi sahibinin sesi tiplere inanan olduysa beteri görsünler bize ne. Hiç ekonomi bilgisi olmayan biri bile FAİZİN yükseldiği bir ortamda borsa kenefinin şansı olmadığını bilir bilmiyorsa da bilene sorar öğrenir. %21 iki yıllık tahvil faizi olan bir pazarda sen hangi hisseyi alacanda bu faizden yukarı getiri yapacaksın ! Ha milli piyangoda ikramiye kazanma şansı gibi doğru hisseyi dipten yakalarsın o zaman deveyi hamuduyla götürürsün tabi. :kahkah:
Birde bu çok bilmişler şöyle diyor. Satan var muhakkak ama birileride alıyor. Alanlarında bir bildiği var gibisinden olumlu mesaj vermeye çalışıyorlar.
Zamanında ışıklar ambalaj hissesine girmiştim adam kraft çimento kağıdı üreticisiydi hani adam diyor ya benim sattığım ambalaj olmazsa olmaz ışıklar ambalajın işide o cinstendi amma şirket topu dikti sonra dötü kurtardı ama hisseleri yerle yeksan oldu. Piyasada para dönmüyor sen malına Dolar cinsi zam yapacaksın ve paranın tahsilatını tıkır tıkır yapacaksın iyi işmiş..
Valla benim sevdiğim adamlar ya işten atılıyor ya da konuk olarak çağrılmıyorlar.Kaan sarıaydını bir kez kaçırmazdım adama bloombergi yasakladılar.Ercan uysal için özellikle her perşembe tv başında olurdum adamı programdan attılar.En son her hafta para dergisi alınca hisselerimin takasına baktıktan sonra ilk okuduğum erkan şahinöz 2 hafta önce veda yazısı yazdı.Son yazısını okumanızı isterdim.Akıl odur ki geleceği göre ,göz odur ki dağın ardını göre demişti.Ve tüm dünyada gelecek yıl eşi benzeri olmayan bir finansal kriz yaşanacak demişti.E doğruları söyleyen adamı tv ye çıkarırlar mı,dergide yazdırırlar mı anında şut:))))))))
gösterge olmuş 20.47 (bir ara 20.79 du)
dolar halen gıdım ilerlemiyor.
Devlet zincirlemi bağladı acaba ?
Şimdi sıkıysa bloomberg de çık inşaat şirketlerinin hepsi batık de.İlk kez bir programda son mohikanlardan sadi hoca laf arasında dedi.Herkesin bildiği bazı şirketlerin batmasına izin verilmeli dedi.Herkesin bildiği şirketler hala çatır çatır ev satıyor.Onlarca reklamı her gün dönüyor.Herkes biliyor bir bizim gariban halk bilmiyor,yatırım yapıyoruz sanıyorlar.Bilmiyorlar ki saadet zincirinin son halkalarından biri oluyorlar.E kolay mı inşaat şirketlerinin reklam pastasından vazgeçmek.Geçin o işleri andersen den masallar valla.
Geçen gün bir arkadaşımla konuşuyorum sıkı Tl ci dir kendisi, böyleyken böyle deyip dilim döndüğünce olabilecekleri anlattım , içimi kararttın dedi peki dedim `2 sene önce söylediklerim bir bir oldu sen o zamanda bana içimi kararttın dedin ve beni dinlemedin sonuçta kaybeden ben mi oldum sen mi ? ` Cevap vermedi.
Çok doğru tespit. Şu anda tüm ekran ve yazılı basında doğru söyleyene öyle bir kırbaç atılıyor ki, dayanmak mümkün değil. Söz de her şey vatan için, söz de her şey millet için. madem vatan, millet içinse her sese kulak vermek, her görüşü dinlemek gerek. yeri gelince Dış güçler diye kızdıkları adamlardan para dilenmek yerine; elinde yetişmiş gerçek vatansever ( seninle siyasi fikri uyuşmuyor olabilir ) ekonomistleri değerlendirmek daha mı zor. Ben ümidimi kestim.
Teknik ve temelci arkadaşlar, elimdeki 4,78 maliyetli dolarları satıp çıkayım mı , yoksa bir kaç gün daha ( 24 temmuz ) dişimi sıkayım mı ? Kafam çok karışık.
2 aydır 3 kez yüksekten satıp, alttan almayı başaramadım. Bu yüzden bu kez de öyle olacak diye strese giriyorum.
`Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar ` Türk ata sözü... Demekki yüzyıllardır bu ülkede değişen fazla bir şey olmamış.
Valla diğer ikisini bilmem ama yıllardır erkan şahinözün ben siyasi tek bir analizine rastlamadım.Hep somut tespittir.Gerçeği söyleyeni istemiyorlar.Hele bu ara hiç istemiyorlar.Allahtan bu forum var da özgürce beyan edilen fikirleri okuyabiliyoruz.Cidden çok ama çok bilgili yetkin yazarlar var forumda ,hepsinden allah razı olsun.
yaklaşık 2 yıl 1 ay sonra 6.68 den yonca alarak borsada düdüklenmeye karar verdim özlemişim öpülmeyi:kahkah::kahkah:
Ben hiç çıkmadım ki,hep paramın belli bir yüzdesiyle borsadayım,seviyorum borsayı yapacak bir şey yok :)))))))))
Işıklarda bnde çökmüştüm...Bulgarıstanda Celhartta fabrıka almıştı.bizde 10 liradan aldık kgt 100 lira olacaktı...2001 krızıne yakalandık kağıt 1.7 lere duştu 2 den zor sattık 1 yıl sonra 20 ye cıktı...,sahıbı de yalısını satıp ofıste yasadı bı sure sonra duzelttı durumu....cemas ta kerız avlıyor sımdı...,biz akıllandık...ytd
Bu arada sıhhht ! kimse duymasın benimde borsada hissem var, hem vallah hem billah, ama ben asla kaybetmiyorum benim hissemde gıda ambalajı gibi olmazsa olmaz cinsten. :yahoo:
Baktım da 6.69 olmuş.Hım borsada trend değişikliği için çok önemli emarelerden biri gerçekleşmiş.Forum ahalisinden borsaya dalanlar ve dalmayı düşünenler var.Demek ki fiyatlar çok kelepir olmuş.Bu arada ben bankaları hiç sevmem.Çok ama çok nadir vur kaç için garanti denemişliğim var.Aslında para da kazanmıştım, ama sevmiyorum bankaları genelde.
http://www.diken.com.tr/ekonomist-mu...nda-yasanacak/ aha muhalif yazar.
Cidden sn umutabi borsada hiç hisse almadınız mı.Bence belli miktarla borsada olmak lazım.İyi takip ve iyi taktikle zarar etmemek hatta üç beş kazanmak da mümkün.Borsaya yatırım gibi değil de oyun gibi bakacaksınız genelde.Maalesef bizim memlekette borsa oyundur hep :))))))))))))
Gelin garanti ile başlayın.6.68 yüz bin lot alan adam 6.75 den yarın çaksa komisyonlar dışında 500 600 lira falan kazanır.Pekala da olmayacak bir senaryo değil :))))))))))))
Ha 6.60 a stop loss koyup oynadık kaybettik demeyi bilmek lazım o başka :)))))))))