Is'te anlamadigin nokta bu.
Dedim mi, ben altin, dolar toplamak yerine ISYAT toplarim.
Benim icin ISYAT borsa da bir hisse degil, birikimlerin toplanmasi gereken bir fon.
Printable View
Fena para mı değil tabi.Ama 12 ye düştü kalp krizi geçirmene ramak kaldı:))))))) paranın her gün erimesini ekrandan seyrettin ,3 yıl boyunca.İsyatta bunlar yok borsaya göre belki az ama garantili ve istikrarlı para kazandırıyor.Ha bakın en sağlam şirketlerden birini örnek verdim yoksa paçavralardan içler acısı örnekler bol miktarda var.Ama bu kağıdın yatırımcıları arasında onlara para yatıracak azdır boşuna yazıp milleti yormayayım.Saygılar.
Bu isyattan hiç memnun değilim yaa..[emoji24]
Galipin kagitlarinami girsek napsak.
Başka türlü sıfirlayamıycaz biz bu paraları.[emoji243] [emoji243] [emoji243]
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şunuda belirtmeden geçemicem ( ayrıca birileri bişeyler alsın yada işyat satsın diye yazmıyorum , arada bir bunu ima etmenize gerek yok rahat olun amaç felan yok ortada . ) sadece farklı bir düşünce paylaşımı olarak görün okadar.
Diyelim ki 50.000 TL.paran var.
Hesabi yap, 1 yil beklesem ne alirim diye.
Diger hisseler le de mukayese et.
Hangisi kar'li ise onu al,hesap bu kadar basit.
Az kazandirir bunu biliyor ve kabul ediyoruz, az olsun saglam olsun, derdimiz bu.
Sahildeki kayalarin yikan dalganin gucu degil, surekliligidir.
Bilmem anlatabildim mi ?
peki benim anlamadığımda şu herkez senin gibi alım yapıyorsa bu işin sonunda kime satabileceksin o hisseleri.illaki birgün satmak isteyeceksin değilmi ama senin satmaya kalktığında kimse almazsa ne olacak ( çünki bu kâğıda herkez aynı şekilde yaklaşıyor yada yaklaşacak ) kâğıdı giderken satmak mantıklı değilmi yanlısmıyım ,bu fiyatlara yüksek gözüyle bakılıyorki alım yapmıyorsunuz şunuda unutmamak gerek neticede borsada bir tahtası var ve borsaya bir şekilde ayak uyduruyor geç veya erken, kötü durumda o elindeki senetlerin akıbeti ne olacak.işyata bir şey olmaz diye mi düşünüyorsun ???
İsyatın yarısı eurobond kalanın da çoğu özel sektör tahvili çok az borsa ve türev ürünler var.Şu anda 1.5 liralık malı 1 den alabiliyoruz.Her yılda en az enflasyon kadar para veriyor.Teorik olarak uzun vadeli yatırımcıları olarak bizler bile yeterince lot sahibi olup bir müddet sonra tahtayı kımıldamaz hale getirecek olabiliriz.Öyle ya herkes lotunu artırırsa bir müddet sonra lot kalmaz.E o zamanda tasfiye olana kadar bekler paramızı öyle alır.Ya da emekli maaşlarımızı her yıl çeker çeker yeriz:)))))))
Dolasimda 100 Milyon hisse var, istedigin zaman satarsin.
Senin anlamadigin biz bunu satmak icin almiyoruz.
Ee insan elbet bir gun satar diyorsundur simdi. Hayir satmam, cunku yillik getirisi icin aldim.
Kimse satmazsa ne olur demenin bir mantigi yok, bak sen mesela kafan basmadigi icin, 90+3 te sattin.
Burada yazan bazilari hala, enflasyondan eriyor diyor, yil sonunda verdigi kadar dusuyor diyor.
Hala cozemediler.
Rakkamlara doktuk bir daha anlattik hala anlamiyor adam, yapacak bir sey var mi ?
Hisse 90 kurustu, yazdik, bu fiyattan alan %16.7 net para kazanir dedik, adam kazanmaz dedi, cunku fiyat ayni miktarda geri gelir diyor.
Hemserim kar payindan iki gun once sat..!
Orada duruyor, cunku o ana kadar bunu dusunmedi, beyin hava yapiyor. O kadar dusunebiliyor.
Yani herkes kar payini her yil alsin, hissede hic geri gelmesin, bunun sonucunun nereye varacagini dusunemiyor ki.
Yani ISYAT, al/satci, butun cakallari zengin etmek icin mi kurdu bunu ?
Sanirsin ki, kar payindan sonra bi bu hisse kar payi kadar geri geliyor, tum hisseler ayni diyoruz, yok diyor onlar geri geliyor.
Bu da 1 yil icinde geri geliyor, o yuzden maaliyetimiz 0.76 ya.
Anlatiyoruz anlatiyoruz bunlar anlamiyor.
Yapacak bir sey yok.:)
Ha işbankası batar paralara el konur falan felaket senaryosunda evler emekli maaşları döviz falan hiç bir yer ve hiç bir şey güvenli değildir.O zamana kadar en güvenli yatırımlardan biri budur.
Valla sayın hısım bu kağıt borsanın ruhuna uygun değil.Allahtan da değil ucuz ucuz alım imkanı veriyor.Aslında borsacılar haklı borsacı adamın işi değil bu kağıt çıkarsınlar borsadan ,onlar da rahat etsin biz de:))))))))))
Aslinda cok uygun.
160 Milyon lotun 60 Milyonu IsBank'in, adam ilk ciktigindan beri 3 kez sifirladi maaliyetini, neden ciksin.
Diger taraftan vadeli mevduatcilar var, 0.25 puan icin sube sube dolasan, onlara kolaylik.
Hic yoksa bu is'le uzmanlar ugrasiyor ISYAT'ta.
AZİMUT PYŞ ÇOKLU VARLIK DEĞİŞKEN FON
https://www.kap.org.tr/tr/fon-bilgil...530A4A622B2AEA
Son bir yıl %27
Son beş yıl %115
Bu kağıt iki lokma aşım ağrısız başım diyenlerin kağıdı.Burası borsa kim kime korsa falan mantığındakiler için 400 küsur kağıt var borsada:)))))))))Oralarda aksiyon bol ,sıkılan gitsin orda oynasın.Bu kağıtta oynanamaz cazibesi de o zaten.
Eger bu kazancin garantisi olsa, Vadeli Mevduat musterisi kalirmiydi bankalara ?
O tur fonlarin prospektini okursaniz yazar orda, gecmis return gelecegin bir gostergesi degildir diye.
Ayrica bu fonlar, yilda su kadar getiri garanti edemez, aninda atarlar borsa kodundan.
Bir zamanlar altinin onsu 280 dolardi, o geldi aklima..:)
%30-40 arası değişen oranda hisse tutuyor, hisse seçimleri de çok dikkat çekici. Mesela Uluse aldılar portföye ve uluse geçen yıl %100e yakın yükseldi.
Isyat gibi THY5ten 15e giderken izleyip sonra da 15,5ten 500bin lot THYAO almadılar :D
Borsa düşerken bu fonun değer kazandığı oluyor, sanırım bunu kontratlar sayesinde başarıyorlar, orasını bilmiyorum.
Burada güzel noktaya değindiniz, borsa düşerken portföyü değer kaybeden bir fona başarısız derseniz, borsa yükselirken yükselmeyene de başarısız demeniz gerekir. Bu fonun borsa düşerken returnu düşebilir, onu yaşayıp göreceğiz ancak bildiğimiz birşey var o da isyat'ın yükselişi değerlendirememiş olmasıdır.
Aynısı isyat için de geçerli değil mi?
Evet kesinlikle.
Ama beklenti bu degil.
Yani hisse fiyati yukselsin diye bir beklentim yok benim.
Yukselsede satmiyacagimi biliyorum.
ISYAT'in artik hisse senedi tasimadigi cok kritik edildi bu sayfalarda.
Zaten cikanlar hisse senedi oldugu icin, bende hicbir zaman aman cikmadi endisem olmadi.
Cikmyacagini bilerek aliyorum.
Peki beklenti ne ?
Beklenti, surekli duzenli gelir.
100 Bin lot, 15.000 getirsin yeter.
100.000'e aylik 1.250 TL. kazandiginizi dusunun.
Bu kadar kira icin herhalde bir 350.000 TL. lik ev almak gerek diye dusunuyorum.
Hedefim de 300.000 lot.
Benim ISYAT'ta neden buyume saglayacak hisse senedi yok gibi bir kritigim de yok.
Ben kendi portfoyume aliyorum o hisseleri, ISYAT'in almasi bence onemli degil.
Zaten portfoyunde yüklü hisse olsa bu ara ben isyat falan elimde tutmazdım.Borsanın geleceği bence karanlık.Bu kağıdı fona para yatırdım gibi kabul ettiğimden makul görüyorum.
yılın ilk arzı olan safkar 1,98 den piyasaya açıldı 2 günde 3,38 i gördü buda nerden baksanız yüzde yüz kazandırdı demek oluyor.hani borsada halka arzan karlı çıkan olmazdı.herzaman derim burası borsa neyin ne olacağı hiç belli olmaz .işyatta 99 mu olayım 1 tl mi olayım diye kafayı kaşıyıp duruyoır :))) safkar alan parayı 2 ye katladı .
Ne farkı var ki. İddia oynayanlar da analiz yapıyo. Güçlü bi takıma 10 kere oyna en az 7-8 inde kazanırsın. Güçlü hissede de durum böyle. Mesela ben 3 hisseye girdim bu battı diğerleri çıktı.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kapış kapış gidiyor.trabzon liman diye bir yazı yazdım bir ülkeyi batırmadığınız kaldı neler yazdınız neler ama bakın ilk halka arz ve durumu.şimdi bu alanlar işi bilmiyor ( hani batacakya ülke, durum iyi değilya ,halkka arzadan kazanılmıyorya ) bi akıllı kim ? :)))... yazıdaki yorumlarıda okuyun adam 2 günde 6 bin tl kazanmış bu küçük yatırımcı olsa gerek
http://www.borsagundem.com/haber/bor...atacak/1269477
Yıla 200 küsür milyon portföyle başlamış ve haftalık yayınlanan raporlara göre kabaca yanlış hatırlamıyorsam bu portföyü 1 yılda %15-16 büyütmüş bir fondan bahsediyoruz.
Tek esprisi, hisseyi (fonu) temettü sonrası uygun yerden alır ve bir sonraki temettüye kadar bekler, o temettüyü de alıp onlarla yeniden hisse alırsan yıllar geçtikçe belli oranda bir kazanç sağlıyorsun.
Ama şu kadar temettü alırım, ikinci bir maaş alırım diyebilmen için bu hisseye çok lotla girmen gerek. 100 bin lot aldım 85.000 liraya. 15 krş temettüden toplam 15.000 lira verdi. Böl 12 ye, ayda 1.200 lira ek maaş ohh diyemezsin. 85 binin %12-13 enflasyon farkı kadarıyla yeniden hisse alman gerek. Yani geriye 5 bin lira temettü kalır sana. Aylık 420 lira.
Ama 1 milyon lotun varsa 85 kuruş maliyetli, 850 bin lira yatırır 150 bin lira temettü alırsın. 100 binini yeniden hisseye yatırırsın, kalan 50 bin / 12 = Ayda 4.200 lira güzel bir maaş olur.
Sıkıntı şurda. 1 mn lota şimdiden gücüm yettiği kadar İşyat alıp, temettülerini hiç yemeden yeniden hisse alarak mı çabuk ulaşırım,
yoksa başka hisselerde, özellikle kendini geçmiş yıl kazançlarıyla uzun vadede 15-20 yıldır ispatlamış olan ve yıllık ortalama %30-40 getirisi olan hisselerden alarak mı?
Diyelim ki Toaso, Soda, Asels, Tuprs, Hekts vs vs hisselerden aldım 7-8 yıl boyunca ve maliyetlerim sudan ucuza indi ve hatırı sayılır bir portföy büyüklüğüne ulaştım.
O zaman da ikinci sorun başlar. Ben bu portföyü satıp İşyat'a mı çevirsem daha akıılıca bir davranış olur yoksa 4-5 hisseli ve maliyetleri yerlerde olan portföyümle devam etsem mi?