ne ky kaldı ne by. telef olduk hepimiz. adamlar dünya kadar mal sattı. aslında "sattı" lafı az bile kalıyor, bildiğin halka arz yaptı. işin kötü tarafı halen bitiremediler.
Printable View
Ben tupras dedim aynisini yabanci çok diye girmiştim 126 dan aldığım 1500 tuprasi 93 sattim 50binden fazla zarar yazdım. Yabanci bu hükumeti sevemedi. Surekli giden var ama geri dönen yok. Yabanci payi çok dustu. Endeks 30 hisseleri sürünüyor. Hepsi zirvelerinden çok uzak
SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
10bin lot var elimde patladi 18.50 umutsuz vaka bu efes çok zaman alacak duzelmesi
Daha da dusecez gibi 17 de zor tutunuyor en ufak ters rüzgar da yıkılacak. Meksa bitti bütün yabancı kurumlar satışta. Saka gibi hisse ne zaman kafayı kaldırsa saglam aşağı basıyorlar. Yeter ki alis kademesinde alici olsun. Eski efes nerede simdiki efes nerde
Son 1 ayda net satıcı: 15.403.130 lot ile Citibank.
Alıcılar:
DEUTSCHE BANK: 2.885.360
IS YATIRIM: 2.094.972
AKBANK (PORTFOY SAKLAMA): 1.638.489
TEB YATIRIM: 1.306.722
AK YATIRIM: 1.077.602
Diğer aracı kurumlarda 1 milyon altı rakamlarda paylaşmış.
Yani bildiğin halka arz yapmışlar.
Hayırsever bir işadamı girip fiyatı 19'lu seviyelere taşırsan şu mübarek günlerde bayram öncesi büyük dua alır. Çünkü takas açıkca malın son 1 ayda ky tarafından paylaşıldığını gösteriyor. 19 üstüne taşıyan hayırsever bir işadamı bu ky'nin yüzünü güldürür!
Bence, son tarihi yaklaşan biraları, halka, bedava versinler. :)
Hem Tuborg, hem de Efes baya sevap kazanır.
Belki hayır duaları, hisseye de hareket getirir. :)
Almanya'da binlerce litre bira, bedavaya dağıtılmış.
Malum, Oktoberfest'de iptal oldu.
Daha önce dediğim gibi, halkın, markette, bira almasının önemi yok.
Otel, bar, pub ve restoranların alıma geçmesi lazım. (meşrubat ve meyve suyu için de geçerli)
Bu önerim beğenilmediyse, ikinci bir önerim var :
Şirketin ismini, Anadolu efes yerine Anadolu içecek yapsınlar.
Faizsiz banka gibi. :)
Malum yaşadığımız ülke, artık böyle bir ülke oldu. :(
Buda mı beğenilmedi !!!
O zaman son bir öneri.
Madem küçük yatırımcı doldu hisseye.
Hep beraber marketlere gidiyoruz.
Yaz geliyor.
Kasa kasa bira alıyoruz.
Birlikten kuvvet doğar.
6 aylık bilançoyu uçuralım.
Ama sanırım, yabancı, bilançoya bakmıyordu, değil mi ? Müşteri varsa, ne var ne yok satıp kaçıyordu.
burada asıl soru petrol 100 dolar olur mu? bir yıl sonra...fon satıyomuş, ky alıyomuş.yok düşeni kırmış, yok şu ortalamanın altındaymış, falan filan..kimse toplu taşımaya binemeyecek uzun süre.herkes özel arabalarını kullanacak.havadaki uçak sayısı artacak, yolcu sayısı azalacak.neden olmasın 100 dolar?..turizm falan da çok umrumuzda değil arkadaşlar, türkiye ye gelmeyen rus, rusyada da bizim birayı içiyor.önemli olan pandeminin tüketim alışkanlıklarımıza etkisi.insanlar önce süt makarna stokladılar.belki bir süre sağlıklı yaşamaya başladılar.ancak pandemi uzadıkça sıkıntı büyüyecek.evde bira tüketimi çılgın boyutlara ulaşacak.yaz sıcağında oturup evin bahçesinde, yada balkonunda bira içmekten daha güvenli sosyal bir davranış kalmayacak.bırakalım restoranları, barları...onlar çokta karlı bira satışları değildi.direk marketten tüketiciğe satmak daha karlı.barlara bi sürü iltimas veriliyor, rekabet büyük...kağıt bedava, buradan alan bi 6 ayı göze alacak, kazanmak için...yatırım tavsiyesi değildir.
Güzel kardeşim önerilerinin hiçbirini beğenmedim. Öncelikle
1. çeyrek sonuçlarına göre AEFES cirosunun dağılımı:
Türkiye bira: 700 milyon lira
Yurtdışı bira: 6.2 milyar TL
Coca Cola: 2.6 milyar TL
Göreceğin üzere sıkıntı "bira" değil, özellikle Türkiye'de "bira" değil.
Kişi başına yıllık bira tüketimi Almanya'da 100 litre, Türkiye'de ise sadece 13 litre.
Yani Türkiye'deki bira üreticileri "yüksek stok" ile yakalanmamıştır bu krize. Almanya'da muazzam bir sirkülasyon olduğu için çok yüksek stokla yakalandıkları aşikar.
Şirketin adını "anadolu içecek" yapmanın hiçbir anlamı yok. Efes bir bölge adı. Anadolu Efes yine 2 farklı bölge adının şirket ismi hali. Anadolu Efes'in ürettiği bir çok bira markası var bunlardan biri "Efes Pilsen"
Küçük yatırımcı olarak bizler biraları alalım diyorsun. Herkes kendi hissesi kadar bira alsa kaç hektolitre bira almam lazım biliyor musun? Ölene kadar bitiremeyeceğim miktarda bira eder.
Üzgünüm ama benim önerim halen en mantıklı öneri gibi görünüyor. Hayırsever bir işadamı çok değil sadece %10 prim yaptırsa şu kağıda ve 19'lu seviyelere taşısa şu mübarek günlerde bayram öncesi büyük dua alır son 1 ayda hisseyi toplamış KY'den. Eğer burayı okuyan hayırsever bir işadamı varsa sesleniyorum; bak beyim, sana iki çift lafım var. koskoca adamsın. paran var, pulun var, herseyin var. binlerce kişi calışıyor emrinde. yakışır mı sana ekmekle oynamak? yakışır mı bunca günahsızı, çoluğu çocuğu, bayram günü aç bırakmak? anlamıyor musun beyim, bu KY bu şirkete sahip çıktı ama ben boşuna konuşuyorum. sevgiyi tanımayan adama, sevgiyi öğretmeye çalışıyorum. hıh, sen, büyük patron, milyarder, fabrikalar sahibi bey! sen mi büyüksün? EVET SEN BÜYÜKSÜN. GÖSTER BÜYÜKLÜĞÜNÜ lütfen please.
https://i.hizliresim.com/snjSW8.png
çarşamba gününün pastası ve aslında olan takas
bunun tek açıklaması var bence
kimin eli kimin cebinde belli değil
uzun bir aradan sonra 7,01 ile az miktarda alışım oldu.
EFE45
Hayırlı olsun.
Senin yazdığın bir yazı ile, yüklü almaktan vazgeçmiştim.
Haklı çıktın.
Teşekkür etmek istedim.
candyshop
Umarım seni dinleyen bir hayırsever çıkar da herkesin yüzü güler diyelim :)
Bu kadar uzun süreli düşüşe hiç raslamadım...hisse bir aydan fazladır hergün düşüyor.kafasını kaldıramadı..sanki krizin bütün yükünü efes taşıyor..birileri görülmesini hiç istemedi..kafasını kaldırdıkça gömdüler..
Nefes aldırmadılar...gerçekten panik satışımı yoksa gizledikleri bir şey mi var.
Bu kadar dayağa ölmesi lazımdı..
Bir aylık düşüş %10 bile değil...
ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş.
AEFES
EN
İmzalı GörüntüleBildirimlerFinansal TablolarHak Kullanımları
Gönderim Tarihi
15.05.2020 18:20:01
Bildirim Tipi
ÖDA
Yıl
-
Periyot
-
Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum DerecelendirmesiA+ A-
Özet Bilgi
Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu'na ilişkin açıklama
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Derecelendirmesi
Bildirim İçeriği
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
.
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Derecelendirme Kuruluşu Unvanı
SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş.
Sözleşme Geçerlilik Başlangıç Tarihi
25/12/2019
Sözleşme Geçerlilik Bitiş Tarihi
25/12/2021
Not Geçerlilik Başlangıç Tarihi
15/05/2020
Açıklama
SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. ("SAHA") tarafından yapılan Kurumsal Yönetim Derecelendirme çalışmasının sonucunda şirketimizin Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 15.05.2020 tarihi itibariyla aşağıdaki şekilde güncellenmiştir.
SAHA tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporu Şirketimizin www.anadoluefes.com adresindeki websitesinde yayınlanacaktır.
Pay Sahipleri
Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık
Menfaat Sahipleri
Yönetim Kurulu
Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Derecelendirme Notu
oda_CorporateGovernanceApplianceRatingNoteAbstract |
Kurumsal Yönetim Uyum Derecelendirme Notu
oda_weight|
Ağırlık
% 25
% 25
% 15
% 35
% 100
oda_Note|
Alınan Not
95,4
98,7
99,5
92,5
95,9
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
Kaynak:https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/845513...Yatırım Tavsiyesi Değildir...
Malesef bugünkü kapanışla bende hisseleri pasife alıyorum yani naftaline sarıp sandıklara kaldırıyorum bu hissede patronla anlaşarak yabancılar çıkıyor önce meksayı kullandı sonra 32 hedef veren yk satışta adamların satışıyla payı anca %3 düştü ...
Kafalarında bir fiyat belirlemişler oraya indirne kadar kademe kademe satıyorlar hafif yukarı çekmelere aldanmamak lazım isterlerse 10 a Bile düşürür
Ama bu hisse BİST in en güçlüleri arasında corona dan en az etkilenen duran varlıkları marka değeri iştirakleri olsun bist te kesinlikle tereddüt etmeden yatırım yapılacak hisse
Bu yüzden hissede stop yapmayı uzunda kalmayı tercih edicem ilerleyen dönenlere belki ortalama düşürürüm kesinlikle satıp alttan almayı da denemicem çünkü bir anda kopup gidebilir .... kalan arkadaşlara sabır diliyorum
Yatırım tavsiyesi değildir
Sayın Candyshop
Şansı arttırmak icin işadamı yerine isinsani deyin.Boylece kadınları da olası hayırsever listesine almış olursunuz.Saygılar.
Her şey yasal. Her şey kitabına uygun. İştirak kendi iştiraki. Tek mesele şu, sağ cepteki parayı sol cebe atıyor. Ama sol cebindeki parayı sayarken "ya bu şirketin şöyle zararları var, böyle zararları var" deyip düşük sayıyor. Halbuki o şirketin 10 yıl önce alınmış tarım arazileri var. Üstelik son 10 yılda o tarım arazilerine 5 milyon ağaç ekilmiş, bugün meyve vermeye başlamış. Aynı zamanda o şirketin fabrikaları, meyve işleme tesisleri var. Yani yatırımlar yapılmış.
Yani parayı kimse çalmıyor ama saklıyorlar. Daha da önemlisi Anadolu Etap'ı tam konsolide etmeyerek cirosunu, borçluluk oranını, favök değerlerini saklıyorlar.
İşte Tuncay Ağa ve ihtiyar heyetinin bilindik dümenleri.
Güzel, elinize sağlık. Konjonktürde patron istediğini yapar. Ama bu tavuk da yumurtluyor. Bir süre buradayım artık, havalar sıcak faizler düşük yani hem satışlar artacak hem ödemeler kolaylaşacak dolar yüksek işçilik ucuz buğdayda verim yüksek olacak vb...
Temel güzel. Teknik güzel. Oteller restoranlar elbet açılacak. Hayırlısı olsun, dip avcılığı yapmıyorum kimseye de tavsiye etmiyorum ben 17 liradan girdim 15 e gelirse ek 13 gelirse ek 11 gelirse ek 9 gelirse ek, geleceği tahmin etmiyorum kimseye de tavsiye kesinlikle etmiyorum tahmin yok, bu şirket bence ucuz hepsi bu. Daha ucuz da olamaz mı olabilir elbette iddiasına girilmez. Teknik bozarsa çık biraz zarar et geri de girilir.
Ramazan bitsin marketten desteğimizi de atarız :)
Herkese bol kazançlar.
Daha önce yazdım, yine yazayım.
Son 1 ayda net satıcı: 15.403.130 lot ile Citibank.
Alıcılar:
DEUTSCHE BANK: 2.885.360
IS YATIRIM: 2.094.972
AKBANK (PORTFOY SAKLAMA): 1.638.489
TEB YATIRIM: 1.306.722
AK YATIRIM: 1.077.602
Yani bildiğin halka arz yaptı Citibank. Diğer aracı kurumlarda 1 milyon altı rakamlarda paylaşmış Citibank'ın satışını. Citibank'ta malum Invesco Oppenheimer'in mallarını satıyor. Yani tüm portföyü boşaltmıyor.
Şimdi bize lazım olan hayırsever bir işadamı girip fiyatı 19'lu seviyelere taşırsa şu mübarek günlerde bayram öncesi büyük dua alacak KY'den. Çünkü takas açıkca malın son 1 ayda KY tarafından paylaşıldığını gösteriyor.
18 den bende aldım. İhtiyacım olmayan bir parayı yatırdım. Tek temennim 1 yıl içerisinde minimum % 10 getirmesi :)
[QUOTE=boombeach;4440980]https://i.hizliresim.com/snjSW8.png
hocam slm
yorumlarınızı çok keyifle okuyorum
bu sadece 1 günlük olay
bence bu kadar malı ky alamaz
ky alsa tahtada bu kadar alavare olmaz
Kabaca 15 milyon lot satış var Citibank'tan.
Satışı karşılayan ilk 5 aracı kurumun ise toplam aldığı 8 milyon civarı.
Geriye kalan 7 milyon lot'da diğer aracı kurumlar tarafından karşılanmış (1 milyon lot üstü alış yapan aracı kurum yok)
Benim gözümde 1 milyon TL'ye kadarlık hesaplar "KY"dir. 1 Milyon TL üstü hesaplar kurumsal yatırımcı, büyük yatırımcı olarak adlandırılır. Bu benim görüşüm.
Hissede "hiç büyük yatırımcı yok" demiyorum. Mutlaka Citi'nin satışını karşılayan başka yabancılar, büyük yatırımcılar, fonlar vardır. Lakin bu satışın azımsanmayacak bir kısmını da KY karşıladı. (Dediğim gibi 1 milyon TL altı hesaplar)
Ben şöyle hesaplıyorum, Anadolu Efes son 4 ayda 240 Milyon TL sermaye koydu Anadolu Etap'a ve payını yüzde 10 artırdı. İşlemler son 4 ayda gerçekleştiği için gayet güncel. Yüzde 10'u 240 milyon TL eder şirketin tamamı 2.4 milyar TL eder. Yaklaışk 1.8 milyar TL'lik bir şirkettir Anadolu Etap bu matematikle.
Sence bu hesaplama daha adil değil mi?
Şirket hazır bu fiyatlara düşmüşken, Anadolu Efes neden hisseyi bu fiyatlardan toplamaz? Yani şirket kendi hissesini gayet rahat alabilir finansal yapı müsait. "Anadolu Grubu alsın" diyeceğim ama holdingin solo borcu yüksek ve zaten yönetimdeki hakim ortak olarak hisse almasının ciddi bir etkisi de olmayacak (gelecekte alacağı temettünün değişmesi dışında)
Anadolu etap anlaşılan inanılmaz değerli bir şirket. Anadolu efese yansıması ne zaman olacak birde işin bu tarafı var cidden.
Bira denince tuborg hisse de alınacaksa tuborg daha mantıklı hemde tüm rasyoları daha iyi tuborgun
Anadolu Etap'ın halka arzı gündeme gelirse süper olur. En azından tam konsolidasyon yöntemi ile konsolide edilse o da bir gelişme çünkü şirketi ciro, favök, borçluluk rasyoları belli olur. Bu iki madde dışında hiçbir şey Efes'e fiyatlama olarak yansımaz diye tahmin ediyorum.
10 yıldır hisseye yansıyan birşey yok ...yatay bandda haraket etmiş , dolar bazlı ise düşen bir testere var...Demekki burada yapılan güzellemeler fon spek vb nin ilgisini çekmiyor....Belki fiyat diplere indiğinde birilerinin dikkatini çeker...O şirketi de halka arz etmezler...Orasının üstündeki örtüyü anca iflasın eşiğine gelince açarlar.....
TBorg grafiği çok güzel yatırımcısı güzel kazanıyor ....
Elde var - milyon liralar.
Devlet devlet olsaydı sen neyapıyorsun paşam derdi. 2013 yılında alınan penkon gıdanın yeniden değerlendirilmesi yapılmamış. Yap bakalım şu yeniden değerlendirmeyi de emlak vergisi artışı ile benden kaçırdığın gelir vergisini emlak vergisi olarak geri alayım derdi. Sözde vergi kanununda her 4 yılda bir yapılması gerekiyor. Kanun güzel konuyorda takip eden kim. Yt değildir.
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
forumda ki yazılarda genel izlenim satılan hisseler çok ucuz, alan yok yok falan alsın, yok filan alsın. kısaca ortalıkta para kıt ve bu yüzden hisseler bu fiyatlarda bile zar zor alıcı buluyor. aslında bu durum hisse kötü oldugu için degil, para kır oldugu için oluşuyor.
bilanço açıklandı. problem gözükmüyor