Evet ali sabanci ya ait sabanci holdingin sirketi degil.
Printable View
ABD ADR ler. Dün son saniye AKBTY alınmştı bugün satmış.
İşlem hacimleri nispeten az, ciddi bir gösterge olamadığını bilmek lazım.
https://tr.investing.com/equities/turkey-adrs
https://i.hizliresim.com/P9Gv0N.jpg
Bu Pegasus halka ilk arz oldu
Tam hatırlayamıyorum 20 li rakamlardan
Sonra çok hızlı 40 lı rakamlara çektiler
Ardından bir söylentiler dedikodular 80 dediler vs vs
Birden geri gelmeye başladı
Hatta millet dedi ki yahu kaçtan halka arz oldu şu fiyatın altı olmaz dedikçe 11 li rakamlar yandı
Yanlış hatırlamıyorsam yıllarca süründürdü
Benim arkadaş 40 TL maliyetle tam 600 bin TL batırdı çıktı o tahtada
Yine bir arkadaş 20 TL den girdi 13 TL ye sattı 300 bin de o bıraktı
Bu şelale olduğun da
Milyonlarca lot satma olayı vardı öyle bir durum söz konusu idi
Tam hatırlamıyorum ama o dönem Pegasus belli miktar hisseyi kote ettirmişti piyasada bu milyon lotu satacak tarzı konuşuyordu ama sonradan takip etmedim
Yine bence araştırın derim
Bu tamamen virusun etkilerinin ne kadar devam edecegine bagli. Dun abd den bir kurulus ya da kisi tam hatirlamiyorum eger kisa zamanda bu salginin onune gecilmezse cogu havayolu sirketi batacak demisti. Havayollari yuksek karlilikla ucan firmalar degil. Doluluk kapasitesi yuzde 70 altina dustugu zaman zarar ediyorlar.
Ozellikle low cost firmalar icin cok zor bir surec. Cunku bu firmalar icin zaman cok onemli.
Eger bu karantina hali 2 ay daha devam ederse bence Pegasus iflas basvurusu yapabilir. Devlete bana destek ol diyemez, ancak devlet tamam gel sana ortak olayim ya da kamulastiralim diyebilir.
Elleme düşsün usta :) 60 tl den beridir şhortluyorum onu ben. Ana pozisyonu 34 te kapamıştım. Çerezlik shortlar duruyor hala. 25 de bi desteği var oraya tutundu tutundu. Yoksa haşat olacak. Sabancılar aynısını teknosada da yaptılar. Operasyonu severler kendi kağıtlarına.. Tahtası da fena değil yani. İşlem hacmi falan güzel. Bugün bim şortladım çok az. Karnım agrıdı. Berbat. Hiç işlem olmuyo neredeyse. Pegasus mart vade kıpır kıpır. 25 altına sarkarsa çerezlik atın bişeyler
Burak Akkul yoğun bakıma alınmış...
:(
Genç de yahu... İnşallah atlatır...
Malesef yukardan yakalanan çok olmuş. O yüzden habire alıyorlar az az.. Ama çare değil. Koskoca thy bile o kadar zor durumda ki devlet destek çıkacak.
Benim viop hesabım pasifti birkaç yıldır. Sırf bunu şortlamak için aktif ettim. Yoksa endekse falan oynamam. Abartı yükselmişti. 85 nedir ya. Geleceği de pek parlak değil malesef
2020 milat oldu. Dunya eski dunya olmayacak. Korumacilik daha da artacak. Gocmenlere, yabancilara bakis acisi degisecek
Göktaşı düşecek gibi bir durum olsa iddiaya girilir, teğet geçecek veya etkisi sınırlı olur diye. Genelde borsalar olumsuz haberde daha fazla satılır, en kötüsü gerçekleşir ama borsa yukarı yapar. Burada değişik bir durum olduğu için ben kararsızım. Ahmet Ergen yok sayacağınız bir para ile girin demiş ama o para 100 TL ise önce 10 tL alın bekleyin bir kaç gün şeklinde.
Borsa bir yatırım yeri olmak ile birlikte bir heyecan yeri olduğunu da unutmamak lazım. Ali Sabancı'ya eşi 50 milyon TL den fazla riske girme demiş, bence o da oynuyor.
Altın düşüyor borsalar düşüyor, ayşe teyze duymuş borsa düşerken de para kazanılıyormuş diyor, he dedim
basıyon şortu alıyon mangırları
o kadar kolay mı diyor, düşerse kolay düşmezse zor didim.
Avrupa'nın laboratuvar hariç çok fazla sağlık sistemini bilmem. Avrupa'da tazminat yüzünden ve kalite standartları denen şey yüzünden her yerinde her tahlil yapılmıyor. Basit protrombin zamanı kanın pıhtılaşmasi ile alakali test için hasta hastaneye yatışı yapılıp bir kaç günde sonucu çıkıyor. Çünkü tetkik yanlış çıktı diye tazminat davası açıyor. Bu yüzden laboratuvar doktorlari milyon Euro kazanıyorlar. Böyle hastalık cikinca bunu sonuçlandırmak onların sisteminde sakıncalı bizde olsa biz risk alırız ve kısa sürede sonuçlandıririz. Ama bizde test yapmak için geç kalındı yinede yaşlılar hariç çok sıkıntı olmaz. Gribal enfeksiyonun en büyük özelliği solunum sistemine Zarar vermesi. Basit grip bile o yaşlarda öldürücü olur. AB nin nüfusu yaşlı bu hastalık da genel itibariyle yaşlı ve akciğeri zayıf yada hasarlı olanları öldürüyordur. (Alkol ve sigara) ab nin yaşlı nüfusu mutlaka etkilenecek ama bu panik havası dünyayı özellikle bizi etkiler. Rusya Araplar çin Ortadoğu başta etkilenir. Biz süreç böyle devam ederse hasarlı ekonomi ile ne kadar ayakta kalırız. Ama piyasa yapıcılar bunu dibe kadar da götürüp daha da fazla toplayabilir. Burda ABD seçimleri ve Trump belirleyici olur ekonomi dostu Trump bir yerden çevirir. O da olmasa bizi mezara gömer bu kan emiciler
Bu piyasada yön yukari döndüğünde yine birileri zengin olacak. Aynen duserken zengin oldugu gibi. Dogru zamanlamayi yaparsak bizde 3-5 biseyler siyiririz. Bakalim yön ne zaman yukari donecek.? Milyon dolarlik soru. Dogru tahmin eden zengin olur.
Neeeeeee haahahahaaa [emoji16]
SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yarin Pegasusta long deneyebilirim eger yuzde 5 ve fazla duserse.
Oradan arti 5 yapar belki.
KDV indirimi iyi oldu hükümetimize müteşekkiriz diye açıklama beklerdim. BBHT havayoluna bağlanmalıydı.
Totoya'ya bağlandılar adam beni korkuttu, gerekirse masa sandalye satarız işçillerin maaşını öderiz ama 6 ay dayanabiliriz dedi. Üretimi geçici olarak durdurmuşlar, evden çalışmaya başlamışlar, satış tarafında hedefleri kaldırmışlar gerekirse az araba satın ama sağlığınıza dikkat edin demişler.
Sürekli musluk lafı geçiyor BBHT de.
FED SWAP musluğunu başka merkez bankalarına da bağlamış. listede biz yokuz, TCMB üvey evlat gibi oldu, FED SWAP hattını TCMB ye de çekmeli.
Çin, İran, Bulgaristan, Gürcistanında aralarında bulunduğu 26 ülke Türkiyeden koronavirüse karşı tıbbi cihaz ve uzmanlık talebinde bulundu.
https://twitter.com/rusencenter/stat...87882114183168
Bizim 5 yillik cds bugun 80 birim artmis ve 586 ya gelmis. Oha
Covid-19 için yerli hızlı tanı kiti.
Normalde 4 -120 saat arasında sonuçlanan tanı testi bu kit ile 90 dakikaya kadar düşürülmüştür.
T.C. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca:
Hastalığın teşhisinde güvenilir ve hızlı sonuç vermek adına kendi tanı kitimizi geliştirdik.
https://twitter.com/home?lang=tr
Onstaki düşüşün sterlinin dususuyle bir ilgisi varmıdır acaba? Altinin merkezi İngiltere olmasından dolayı. Neyi fiyatliyorlar insta merak ediyirum
İsrail'de koronavirüs nedeniyle 7 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi https://sptnkne.ws/BJ4j
Ben Turkiye nin temerrude dusme olasiligini yok saymiyorum. Paraya ulasmasi zor ve maliyetli.
Bu olay uzadikca Turkiye icin risk daha da artacak