Şöyle yapalım o gün elinde hisse bulunanlar yani satmamis olanlar genel kurula gidelim birer pankart hazırlayalım
"SPEK AMCA BIZI EZME " Yazılı bunu yönetim kurulu karşısında açalım başka bir çözüm göremedim .
Printable View
Şöyle yapalım o gün elinde hisse bulunanlar yani satmamis olanlar genel kurula gidelim birer pankart hazırlayalım
"SPEK AMCA BIZI EZME " Yazılı bunu yönetim kurulu karşısında açalım başka bir çözüm göremedim .
Eczyt defter değeri 27 lira yazılmış ayrıca pd/dd 52/27 den 1.95 ayrıca geçen yıl 75 milyon kar bu yıl 135 milyon karı var kar oranları da sanki tutuyor bizimle oransal olarak 2017 daha da fazla şimdi ecilc neden defter değeri 7.7 nin altinda
da eczyt 1.95 katı fazla
"SPEK AMCA BIZI EZME "
'' Yukarıdaki tabloda da görüldüğü üzere, 9.947.927 TL (31 Aralık 2019: 8.105.278 TL) tutarındaki
Eczacıbaşı Holding’in makul değeri esas alınarak; bu değerin, Şirket’in %37,28 payı ile çarpılması
sonucunda hesaplanan 3.708.691 TL (31 Aralık 2019: 3.021.732 TL) tutarına, Şirket ile Eczacıbaşı Holding
arasındaki karşılıklı iştirakin etkisi olan 1.434.559 TL’nin (31 Aralık 2019: 1.168.837 TL) eklenmesi suretiyle
5.143.250 TL (31 Aralık 2019: 4.190.569 TL) tutarındaki azınlık iskontosu öncesi makul değer hesaplanmıştır.
Bu değerden %20 (2019: %20) oranındaki azınlık iskontosu düşülerek konsolide finansal tablolarda yer alan
4.114.600 TL (31 Aralık 2019: 3.352.455 TL) tutarındaki makul değere ulaşılmıştır. ''
Ecilc faaliyet raporu sayfa 122
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/913639
Mevcut durum şu; yaklaşık 1 yıllık devam eden yükselen kanalın dışına çıktı. Daha öncede 2 defa böyle ciddi kanal dışına çıktığında (Mart ve mayıs 2020) çok sert yukarı toplamıştı ve ağar aksakta olsa yükselen kanala geri dönmüştü.Şimdi olması gereken şu; en son Perşembe ve Cuma günü dakikalık ve saatlikte bollinger ve bulut dibe değip (6.93) yukarıya kesti. Önümüzdeki hafta piyasada çok olumsuzluk olmassa ben yukarıya sert hareketle uzun birkaç yeşil mum yakarak yükselen kanala geri dönmesini bekliyorum. Ardında 8.40 ve üzeri tutanabilirse bir miktar yataya sarar ve piyasanın durumuna göre 9.06'lık tarihi zirvesini dener. Kötü senaryoyu düşünmek istemiyorum oda BİST'in dış kaynaklı maruz kalacağı olumsuz senaryolar. Şahsen bist yatay gitse bile bizim için olumlu olcağını değerlendiriyorum. Umarım yanılmam YTD.
Dayı sana ne oluyor , buranın kahyası sen misin kimin yazacağına yazmayacagina nasıl yazacağına sen mi karar veriyorsun , hoşuna gitmezse okuma, yoksa işine gelmiyor mu , havrayi kiliseyi nereden karıştırdın işin içine , akşam akşam, arpa suyunu fazla mı kacirdin .Yeminle bir şey anladıysam yazdığından .
Saygılar .
Çok küçük yatırımcı var ve düştükçe daha çok olacak gibi..
Merhaba,
Bloga #ECILC 2020/12 dönemi bilanço analizi ve grafikleri yükledim. Faydalı olması dileğiyle.
Link: https://mutesebbist100.blogspot.com/...e-analizi.html
Saygılar
son bilanço bence kesinlikle makyaj, küçük yatırımcıya hadi git bak rakamlar kötü geldi bizden size hayır yok mesajı veriyorlar, ha bence iyi bilanço o ayrı, yoksa yükselen kanalın niye dışına çıkarsınlar, tahtacılar her zaman kazanmaz, bir tahtayı 50 günlüğün altına düşürmenin maliyeti farklıdır, 100 günlüğün altına düşürmenin ise apayrı, tahta düştüğünde küçük yatırımcı dolar algısı da yanlış, teknikciler kanal dışına çıktığı için girmez, bizim küçük yatırımcılar popüler uzay hisselerini sever, simdi iki kere yukarı aşağı hareket çekse küçük yatırımcının çoğu dökülür, genel kurul tarihi ne zaman bilgisi olan var mı? birseyler o zaman netleşir gibi duruyor. Borsakumbara güzel bir çalışma olmuş eline sağlık.
Teşekkürler, sondaj programıyla ilgili bilgiler var, üretim 2021 4. çeyrekte başlayabilir denmiş.Balya'da iyi bilinen kurşun/çinko bileşenli rezervlere yönelik bir programda Kanadalı şirket ortağı Esan'ın başarılı sondaj çalışmalarıyla ilgili kutluyor.
Ekonomik bir değer bildirilmemiş. Sanırım Esan'ın gelirlerinin büyük kısmını Balya'dan elde edilen gelirler oluşturuyor.
eilac in tavan oldugunu gormek, baligi kavakta gormekten zor gibi.
Bu hissede manipülasyona göz göre göre ısrarla devam ediyorlar.Hisse üzerinde öyle bir baskı varki az yukarı harekette gelenin tepesine vuruyorlar.Bunu zayıf yatırımcı yapsa suç teşkil eder,büyük patronlar yapınca kimse ses çıkaramıyor,mübah.Bu ne biçim iş yahu!Adalet dürüstlük hayal oldu san ki!
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düşüşte güzelce topladım, şimdi usulca Perşembe günü trilc arzını ve arkasından gelecek trilc nin tavan serilerini bekliyorum... Deva daha çok gidecektir ama bu uyuz eşşekde de minik de olsa bi kıpırdanma olur kanaatindeyim...
Neredeyse 1 e 8 e yaklaştı parite. Bunlar inadına yapıyor bunu. İlaçta duranlardan intikam alır gibi bir halleri var.
Baskı olmasaydı yatrımın rallisine katılmasa bile rahat 12 tl yi bulmuştu. Özsermaye esaslı fiyat oranı 1 e 3.11. Yani ilacın fiyatı 18.5 olması gerekir.
Artık fiyat seviyeleri öyle saçma hale geldi ki, Yatrımın 1 günde kendi fiyatının üzerine koyduğu 4.9 Tl İlaçın fiyatının % 67 si neredeyse. Yani iki günde İlacın toplam fiyatından daha fazla artıyor demek bu durum.
Tekrar vurgulayalım, yatırımın en büyük varlığı ilacın % 29 u ve ikinci olarak holdingin % 11i. Yatırım hiçbir koşulda toplam değer olarak ilacın üstünde olamaz. Özsermaye karşılaştırmasıyla yarısı bile olamaz. ama şu anda ilaç 5 milyar, yatırımsa 6 milyar tl. Hiçbir birleşme işlemi bunu gözardı edemez. Düşünelim. Bu iki tüzel kişiliğin sadece % 20 si oranlarında halka açık. Gerisi holdingin yani % 80 halka açık değil. Bu durumda spk değil TTK hükümleri geçerli olacaktir birleşme konusunda. Bunu bir uzmana danışmak lazım. O da Tabi böyle bir şey olacaksa. Yalnız bu tür uzmanlar paralı asker gibiler. Hemen büyük sermayenin yanında yer alıverirler. Ben birleşme olsa bile SPK değil TTK hükümleri geçerli olur diye düşünüyorum. Bilanço esaslı birleşme de parite 1 e 3.11 dir. Yani fiyat 18.5 olur.
Birleşme olur demiyorum, sadece fikir jimnastiği yapıyorum. Olur da olursa olasılıklar konusunda sesli düşünüyorum.
Yakın zamanda bu işin rengi belli olur. Genel kurul tarihi ve temettü açıklansın, o zaman bir ön izlenim edinebiliriz.
Ek: Yatrımın fiyatı 10 tl iken 1 lir temettü verdiğinde çok iyi bir gelirdi. Şimdi 60 tl iken 1.5 lira temettü verse bile çok düşük kalacaktır.
bu herifler asi filan uretseya, ne bicim ilac sirketi bu, kici kirik uc kurusluk sirketler test kiti filan birsuru is yapiyor, essek kadar eczilc a bak, utan utan...
YTD.
ecyata brüt takas geldi nasıl etkiler ecilci
Tavan tavan götürmekte zorlanıyordu günlükçü varken,şimdi kimse önünde duramaz ne olacak.Fiyatından da nemalanan toplasan iddia ediyorum 1000 kişi ya vardır ya yoktur.İlaçta aynısını yapamadığı için zaten kuyruk acısı.Sen olmaz diyorsun yapıyor,2 lira olsa şaşırmam.O kadar kafaya takmış çünkü.İlla dökecek,illa dökecek.Ama inadın yanlışını yapıyo,en baba maliyet edinenin 9 lira maliyeti var.Çıkar bi kere daha defolup gidelim senden gelecek paranın da içine tüküreyim tek kuruşuna dokunmam.Benim üzerimden para kazanmasına da izin vermem.
1000 kişi çok olmuş 500 bile yoktur.
belli ki himmet gibi tek tek lot sayan bir tip, bende bu kadarsa şunda şu kadar, ecyatta yüzde 1 2 bile kalmamıştır, şahsım adına 80bin zarar var gerekirse 1 2 yıl beklerim o zevki tattırmam ona kar etmeden de çorbasını içmeden de bırakmam, şu ana kadar hiç kol kesmedim tarzım değil zaman kaybettirir, kerevit 1 şok 2 ecilc 3 böyle uyuz tahtaları var
Utan utan,adına bak yaptıgın hareketlere bak.Senin için adın,ünün hiç mi hiç degeri yokmuş,yazıklar olsun.
Günler sonra bugün ekran görünümü hoşuma gitti.
Yatırım tavsiyesi degildir.
TRILC alamayanlar ECİLC Almak için kuyruga girer artık
Bu şirketin artık ünvan değişikliği yapması lazım
İlaç ile bir ilgisi kalmadı şirketin insanları yanıltıyor !
Buralarda yazan sayısı 5 i geçmezdi yeni arkadaşlar gelmiş, belliki bir miktar mal dağıtmışlar umarım dağıtılanları tez zamanda toplarlar yoksa sancıya devam.
Burası bir değirmendir, adam öğütür.
Bol kazançlar dilerim.
süslüüü zulme devam ediyor mezara götürecek :vk:
ortlama hacimleri 40 50 milyonlarda olan kağıdı 10 milyonlara hapsetti, buradan iş çıkmayacağını anlaması gerek, millet 5 gün önce aldı 3 gün sonra sana 80 bin mi bırakacak, malı kitlediysen malda olur millet o malı da yükseltmeden alamazsın, bilançonun hazırlanmasında da ayak yapmışlardır, maksat hem küçük yatırımcının parasına çökelim nakit ihtiyacını karşılayalım hemde düşükten defolsunlar gitsinler, yok öyle yağma, ben bekliyorsam sende bekleyeceksin. sen tükürdün ben tükürdüm.
Patronun da kafa karışık.Aşağı tükürse sakal,yukarı tükürse bıyık!Bıyık neysede ,sakala tükürürse kendine zarar vermiş olur. Patronlar akıllı insanlardır.İşini iyi bilirler.
Yatırım tavsiyesi degildir
Bir telegram grubu kurulmuş ve grupta herkes hisse ucuz muhabbet I yapıyor bu grubun varlığı ve kurulması bile bence hissenin gitmeyeceği yönünde bir sinyal yurdum insanı atlamış 3 5 bin lira ile umutla bekliyor kedinin ciğer beklemesi gibi ama karşısında olan kişiler başını çevirsen çocuğun şekerini elinden alacak cinsten , bu telegram grubunu kim neden kurdu bilen varsa açıklayabilir mi zira 1500 kişi oraya toplanmis aglasiyorlar
Evet yöneticisi kendi görüşü dışında görüş belirteni hemen gruptan atıyor. Büyük ihtimal Patronla bir bağlantısı var gibi anladım.
Adam eczacı logosu koymuş kendine patronun adamı olduğu net .
O zaman işimiz zor ya hisseden çıkacağız ya da ekranı kapatıp işimize gücümüze bakacağız işimiz varsa tabii bir ihtimal sizin dediğiniz olursa ne ala genel kurul şerefine biraz hareket.
Bu fiyatlar ilaç için çok ucuz. Alternatifler uçmuş gitmiş. Mecburen bekliyeceğiz. Eğer yatırım 50 üstünde tutunursa, ilaçorta vadede aradaki parite farkını kapatacaktır. Ya ilaç çıkacak ya da yatırım düşecek. Aynı malın fiyatı bu kadar farklı olamaz. Sürdürülebilir değil.
Evet yatrımın fiyatı spekülatif. Ama bu tür spekülatif kabarmalardan sonra öyle maliyetler oluşur ki, öyle kolayından eski seviyelerine gelmez fiyat. Yani 60 tl den yatırım tekrar 20 ye gelmez. olsa olsa 35-40 arası bir yerde stabil olur. İlaç da geleneksel paritesine dönerse diye düşünüyorum 13-16 arası olabilir. Ama ilaç konusunda patron yemin etmiş gibi gözüküyor. Öyle baskı ki nefes aldırmıyor. Piyasa ve yatırım coştuğu dönemde artmak bir yana % 20 oranında aşağı geldi.
Biraz Intema'daki duruma benziyor. Ekip farklı mentalite aynı. Onlarca şirkette benzer durumlar var. Bunlar hisseleri toptanda almışlar birileri gelse de azar azar perakendede satsak diye bakıyorlar. Bazen promosyon olsun diye çok derin iskontolara gidebilirler. Maldan çıkabilirlerse o zaman kötü. Öyle bir şey olursa serbest düşüş olur. Şimdilik öyle göstermiyor.