-
Artık fiyat seviyeleri öyle saçma hale geldi ki, Yatrımın 1 günde kendi fiyatının üzerine koyduğu 4.9 Tl İlaçın fiyatının % 67 si neredeyse. Yani iki günde İlacın toplam fiyatından daha fazla artıyor demek bu durum.
Tekrar vurgulayalım, yatırımın en büyük varlığı ilacın % 29 u ve ikinci olarak holdingin % 11i. Yatırım hiçbir koşulda toplam değer olarak ilacın üstünde olamaz. Özsermaye karşılaştırmasıyla yarısı bile olamaz. ama şu anda ilaç 5 milyar, yatırımsa 6 milyar tl. Hiçbir birleşme işlemi bunu gözardı edemez. Düşünelim. Bu iki tüzel kişiliğin sadece % 20 si oranlarında halka açık. Gerisi holdingin yani % 80 halka açık değil. Bu durumda spk değil TTK hükümleri geçerli olacaktir birleşme konusunda. Bunu bir uzmana danışmak lazım. O da Tabi böyle bir şey olacaksa. Yalnız bu tür uzmanlar paralı asker gibiler. Hemen büyük sermayenin yanında yer alıverirler. Ben birleşme olsa bile SPK değil TTK hükümleri geçerli olur diye düşünüyorum. Bilanço esaslı birleşme de parite 1 e 3.11 dir. Yani fiyat 18.5 olur.
Birleşme olur demiyorum, sadece fikir jimnastiği yapıyorum. Olur da olursa olasılıklar konusunda sesli düşünüyorum.
Yakın zamanda bu işin rengi belli olur. Genel kurul tarihi ve temettü açıklansın, o zaman bir ön izlenim edinebiliriz.
Ek: Yatrımın fiyatı 10 tl iken 1 lir temettü verdiğinde çok iyi bir gelirdi. Şimdi 60 tl iken 1.5 lira temettü verse bile çok düşük kalacaktır.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri