1 TL'nin 1 Dolardan daha değerli olduğu zaman da var. Bu sebeple Osmanlı'dan kalan borçlar daha kısa sürede ve az maliyetle ödendi.
Printable View
biztekler düşmeye başladı.
kaçmayın.
frler :he:
Doların palası yine parmak gösterip birilerini kazığa oturtmuş
Yazık oldu ustadlara
durmak yok satmaya devam...
Yurt dışında yerleşik kişiler, 28 Ağustos haftasında 43,6 milyon dolarlık hisse senedi sattı.
Venezuela örneği çok verildiği için daha önce incelemiştim. Venezuela borsası önce nerdeyse sıfıra vurduktan sonra şahlanıyor. Ayrıca devasa şahlanmaya rağmen dolar bazında değer kaybediyor. Bunu iyi okumak lazım.
Benim düşüncem biz her halükarda venezuela gibi olmayız o ayrı bir konu.
böyle bir şey var. belki bu yola başvurulur :)
https://twitter.com/hergunyenibilg/s...02973573074944
Sporları yine çaktılar. Devre kesti.
bigşort reyız nerde yauf...hani çıkmıyor bu meret yoksa son yarım saat mı çıkacak gene??
telif hakkı ödemek lazım mı. asdas. :he:
https://i.hizliresim.com/AXt6Ns.jpg
Ticaret; kar etmek için yapılır. Kar eden şirketlerin patronları akıllı zeki insanlardır.
Kar edemeyen şirketler, zarar eder, küçülür ve batar.
Döviz pozisyonunu ayarlamak, bunu azaltma ya da arttırma olarak öngörmek te şirketin ve patronun zekasını gösterir.
Analistlerin ; döviz pozisyonu , ve net kar önemli değil masalı boş bir beynin ürünüdür.
Ticaretin içinde bu da vardır. Tabi ki parasını normal esas yaptığı işten kazanacak şirketler lakin, döviz pozisyonunuzu ayarlayamaz , her iki yöne de, net kar ınızı oluşturamazsanız,
Boşa kürek çeker, sermayeyi kediye yüklersiniz, küçülür , zarar eder ve nihayetinde batarsınız.
Yani ticaret kompak bi oyundur. Döviz pozisyonu ve net kar ı dışlamak, aptallıktır.
Ne terso kastık havası puslu Bistiğin pell0$gili bee..
Önlerini bile göremiyollar..
cumhuriyet ortalaması zaten %4-5 civarı.. bunlar da hormonlu rakamlara rağmen benzer rakamlardalar ortalamada.. ama herşeyleri hormonlu ve sahte olduğu için aslında büyüme daha düşük.: zaten bunların rakip liderler önünde konuşamamaları her şeyi anlatıyor: çapraz sorgulamada tezlerinin çökeceklerini biliyorlar.. hala buzdolabı falan gibi komik argumanlarla halkı kandırıyorlar..
yıllar evvel (fenerli olmanın da verdiği gaz ile) sportif hisselere yatırım yapmışlığım oldu.
ama sonra anladım ki sportif hisseye yatırım akıllı adam işi değil...
olm sende g.te sürülecek akıl yok dedim kendi kendime :he: ve hızla uzaklaştım sportiflerden.
yanlış anlaşılmasın, sportif kağıt peşinde koşanlarda g.te sürülecek akıl yok demiyorum ama çok da mantıklı bir yatırım değil.
jp morgin o gün raporu geldiğinde dedim ki, ben asla dollar şortlamam, gavurun parası değerli gavur şortlasın didim.
gavur kendi parasını şortlar mı akıl var mantık var,
vurkaç sırası palada.
şahit senin gırtlak short duruyomu ?
2000'de özel bankaların hortumlanması ile merkezin bugün hortumlanması arasındaki tek fark yasal kılıfla iktidar eliyle yapılmış olması.
üstelik şimdi yap-işlet-devret ile önümüzdeki 25-30 senemiz de hortumlandı.
ne yerli fabrikamız kaldı ne tarlamız.
bu milletin a. koyacağız demişlerdi gerçekten koydular.
bizden önceki nesli affedemedim. bizden sonraki nesil de bizi affetmesin. özür dilemeye yüzüm yok.
7,45 yandı dolarda...bu dolar ne yapmak istemektedir? kime hizmet etmektedir?
Jp Morgan, Yaktı Yorgan :)
yıllar önce bu forumda xtarderx anahtar nikiyle yazan s.gönençler vardı. her rakamı tutardı... hep izlerdim... oynamazdım.. borsa 59000 de short dedi 44000 e düşecekti... ilk kez ona uyup 59000 de sattım. 62000 de zor kapatabildim.. borsa 70000 üzerine çıkmıştı... tabiki aracı kurum çalışanı yönlendirme yaparak kötü niyetli olarak işini yapıyor... umarım siz iyi küçük yatırımcının dostusunuzdur...
JP Morgan SL 7,45 miydi? 7,60 falan gibiydi sanki ben mi yanlış hatırlıyorum?
burdan sekemezse longları 11 lere kadar sektirirler
122 binden bilezük.
dedesündenn :he:
Way arkadaş yazıldık anında verdi keriz :he: