Bir daha asla Ülker grubunhisse almamSiz beni yanlış anlamışsınız, işte sonuç ortada
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bir daha asla Ülker grubunhisse almamSiz beni yanlış anlamışsınız, işte sonuç ortada
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yaklaşık 2018 den beri elimde kendime göre kah az kah çok lotla hissede bulunuyorum.Buraya yazan çizen arkadaşların belli başlılarını da hep takip ettim. Bir kere bu hisse çok ucuzmuş pd/dd si çok düşükmüş vs. diyen bir kısım fazla durmadı. Duran arkadaşlar varsa da lanet olsun ben beklerim sen bilirsin tadında bekliyorlardır.2021 sonundaki fiktif 7.5 milyar karda bile maximum gördüğü 10.60 küsürler yanılıyorsam arkadaşlar düzeltir. Fiktif zararı gördümü hemen fiyatlanıyor o ayrı.Yapılması gereken işleri burda arkadaşlar yazdılar çizdiler. Eski tas eski hamam. Derseniz ki zaten sizin böyle düşünmenizi istiyorlar ondan böyle, daha çok bekleriz. Emin olun bu konuda yanılmak çok isterim. Ama bir hisseyi alırken bence başta patrona bakmak gerekiyor.Yazdıklarım herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez.
Zarar fiktif değil sıkıntı orada değer düşükleri arındır faiz kur gideri var maalesef ama dövizin artması gözdeye yarar satacağım varlık dolar geçen sene 1.6 milyar borç vardı 200 milyon dolara tekabül ediyordu şimdi borç 100 ler seviyesine indi çıkış şart kümaş ucuza satılmasını ve yıldız hisse satışı şirketin üzerine kabus gibi çöktü hikayeyi iyi fiyatlı bir satış sadece düzeltebilir
Geçen yıl 9.80 gibi fiyatlardan ,çok ta üzülerek çıkmıştım. Çıkışımın nedeni mecburi bir varlık alımı idi ve sadece gözde değil tüm hisselerimi satmıştım. Bugün dönüp baktığımda gözde sattığımın çok çok altındayken diğer hisselerim uçmuş durumda. oysaki en inandığım en güvendiğim hisse bu idi. Neyse ben inanmaya devam ediyorum ve yeniden gözdem olması dileğiyle borsaya ve de hisseme tekrar dönüyorum. Umarım üzülmem, burada kalmış ve de bayağı üzülmüş arkadaşlarla dilerim ki güzel günler görürüz.
Hisse çok dillendirilmişti artık satmayan kalmadı galiba az sayıda da yeni alım yapan var..
Yani borsanın birinci kuralı her zaman işler..
Ekonomi sınıfı ile dolu bir uçak yerden zor kesilir.. maliyeti kurtarmaz..
Business class yolcu lazım.. YTD
8.70 stopla portföye eklendi...
https://i.hizliresim.com/3ut02es.png[/url]
Grafik malum hareket için hazır. Size bir de süprizim var.Bu arkadaş uzun yolcu!!!
https://i.hizliresim.com/4hq27th.png
8.89 kırılırsa 8.74 aktıf olur..
O gün bugün!!!
9.60 stopla devam...
https://i.hizliresim.com/mekxviz.png
HERKES BİRGÜN HAKETTİĞİ YERE GELECEK. Sancılı yada seve seve....
1 aylık takasta City 2.5 milyon lot alım yapmış.
https://i.hizliresim.com/jwpj3zy.jpeg
Arkadaşlar bu hisse robatların emrine verilmiş,grafik falan boş,ne zaman isterlerse o zaman gidecek.Arasıra bir kaç kurum geliyor,donunu toplatmadan kaçırıyorlar maalesef.........
Şu ana kadarki tüm oluşumları *** ettin bakalım bunu ne yapacaksın.50-100 ve 50-200 günlük ortalamalarda golden cross var.Bakalım ne olacak....
https://i.hizliresim.com/b0jlfkz.png
Gözde'de bu grafik hiç hata yapmamış , beş tane örnek var karşımızda.50 günlük ortalama 100 günlüğü kesince neler olmuş görüyorsunuz.Tek yapmamız gereken arkaya yaslanıp tahtacıyı izlemek.Gozde çok gözde olacak.
https://i.hizliresim.com/57lkw62.png
hocam derinlik ile nası bi bağı var
bir gün önce grafik boş robotların emrinde yazmışsınız
ertesi gün grafik hata yapmamış yazmışsınız
her iki cümlede tezat yok ise benim türkçe yetmemiş sizi anlamaya
sadece derinlik değil sosyal medyada çok takipçili birkaç kişinin alım önerisinide görüyorum
Demek ki bu Gözde kız Murat abimiz in üvey evladı :whistling:
Gözde onay alamadı ve tekrar trend desteğine kadar geriledi , 50 günlük ve trend desteği çok iyi çalışmış. 9,83 aşılıp üzerinde kalması önemli olacak.Aksi bir durum olmadıkça bu grafik benim yol haritam..9,83 üstü ve ya 9,30 lu seviyeler alım için uygun yerler.Golden Cross oluşumu devam ediyor.
https://i.hizliresim.com/nb3z0wa.png
Bugün kapanışları 3. çeyrek bilançoları için belirleyici olacak. PENTA nın toparlaması ve ŞOK marketlerdeki son çeyrekteki ciddi yükseliş bilançoyu güzelleştirecektir. Öz sermayedeki artış sürüyor, gözde deki ucuzluk daha da artarak sürüyor. Her ne kadar fiyatlar ümit vermese de beklentiler bitmiş değil. Ben herşeye rağmen umudumu koruyorum ..
ŞOK marketlerdeki yaklaşık 8 tl lik artış ,gözde karına yaklaşık 1 milyar tl lik katkı sağlayacak. .Ayrıca şok marketler eğer 27 tl bulur ve gözde sabit kalırsa ,sadece gözdenin şok marketlerdeki payı gözde piyasa ederine eşitlenmiş oluyor..Polinas, penta, flo, mak takım ve daha pekçok şirket bedava oluyor...
***polinas maliyeti dolar satışı euro ,şu parite olumsuz karlılığı bayağı düşmüştür
**** gözdeye bu sene nakit girişi 0
*****şok yüksek yatırım neticesinde temettüde defansif kalacak sene sonu 2 milyar kar yapsa bile dağıtacağı temettü 600 gözde payıda 120 olur
******penta maalesef kar yapamıyor şirketin döviz durumunu kapatmışlar tl geçmişler dövizdeki artıştan yararlanamadı ciroya göre karı berbat halde
*******türkiye finans diğer bankalar gibi harika kar yapıyor ama temettü yada satış yok etki 0
********maktk harika verimsiz performansına devam ediyor karadelik
*********derby yüksek borcu var sermaye arttırmalı çıkış yapılmalı
borsa şu seviyede nad kadar nakit girişide önemli ag anadolu holding 20 tl idi şimdi 100 dayandı niye
daha önce sadece efesten nakit girişi varken bu sene ısızu ve migrostan temettü alacak,çelik motorun arabalarını sattı en son getire nakit yarattı ; üstüne mcdonalds ve gayrimenkul satarak borçları azalttı
nad türkiyede iş-le-mez
gözde özgü durum değil koç holdingtede aynı durum sözkonusu tüpraş ve ykb 0 temettü geliri var koç holidng nad iskontosu %30 üserinde halka kapalı şirketleride katarsak (otokoç,koçtaş,divan otelleri marinalar vs) %60 yakın nad iskontosu var önemli olan nakit üretimi
maktk derby türkiye finans,polinas bu 4 firmadan 10-15 yıldır gözdede temettü geliri o :)
üstüne ödenen sermayeler satınalma bedelleri
sadece şok 1 sene 3-5 kr temettü aldı
şirkete nakit akışı sağlamadan penta derby maktk türkiye finans yada şok artması kocaman bir 0 ifade eder
yükselmesi için nakit üretmeli canlı
şok ve flo hariç iştiraklerde olumlu bir durum maalesef görünmüyor
tipik yıldız holding şirketi kötü yatırımlar kötü yönetim doğru borsa fiyatlaması var
umarım düzelir
Bu günkü kapanışı. Süper in ötesinde oldu .Özellikle karanlık odada yatırım finansın aldığı mal. SÜPER di .Yarın süper bir açılış ve uzun süredir kıramadığımız.11 li seviyeleri göreceğimizin ilk günü olacak tır. Umarın kalıcı da olur.
SAYGILAR SEVGİLER
İnsan bir tebrik bir alkış yapar. Boşuna yazmışız. Neyse yazmamaya devam
SAYGILAR SEVGİLER
Sonuçta borsada topun olduğu yer bizjm için pozisyon.
14 - 21 i elimde 10x lot Ülker ile yaşadım.
Simdi elimde 1.2x kaldı o da viop pozu.
Demem oki 21 - 14 yaparsa kendi bilir ama gitme ihtimali bence hala çok yüksek Ülker in.
Gözde bugun tavan, ama esas kazanç diyebilmek için 20 üstü kapanış almamız lazım gelir mi gelmez mi bilinmez nasip.
Ben bu gözde nin 12 aylık muhtemel bilançosunu merak ötesi merak ediyorum .. Penta uçmuş tutulamıyor, şok coşmuş katlanıyor, değerlemeler zaten hesapsız kitapsız... EEE yetdi gari hadisene...
gözde girişim sermaye 385 milyar..piyasa değeri 385. 11.75 eşittir 4,52 milyar....Portföyünde bulunan penta serm 43 mil fiyat 644 piyasa değeri 27,69 milyar % 32.21 i gözdenin o da eder 8,92 milyar... Yine portföyünde bulunan şok market serm 593 mily fiat 24.70 piyasa ederi 14,64 gözde payı %23.66 o da eder 3,465 milyar.. Sadece penta ve şok payları toplamı 12,4 milyar.. Peki bittimi; flo,makina takım, derby traş mak,polinas,türkiye finans.. Bu iş kedi ciğer hikayesinin on misli resmen..
Penta gercek degerinin 10 katindan islem goruyir o yuzden gozdenin ozkaynaklari yuksek gorunuyor ve bunu bile piyasa gozdeyi cok fazla yukarı tasimiyor.Ama yine de gozde 500 milyon dolar etmez mi?Eder bence.Muhtemelen şok seneye 40 civari olur yani oradan 5 milyar tl, penta ve makina takim ki her ikisi de spekulatif oldugu icin piyasa degerine degil defter degerine gore bakıyorum ve ikisinden toplam 1 milyar tl diyorum.Polinas en az1milyar tl , floya baktim cirosuna gore piyasa degerinin gozdeye ozkaynak katikisi 500milyon tl olur.Turkiye finanstan 1 milyar gelse toplam 8,5 milyar eder.Gozde tech sanirim 20 milyin dolara kuruldu.Yani toplamda 9 milyar etmeli bence.Bu da hisse degeri olarak 24 civar yapar.12 ay icinde gorulebilir.Daha fazla olmasini temenni ederek hepinize hayirli kazanclar diliyorum.Ytd.
Herangi bir kulis yok mu arkadaşlar iştiraklerin exitiyle ilgili? Ömür çürüttürüyor bu namussuz muro bize burda
Bazen bazı hisseler kendin ni öğle nefret ettirir ki ne olduğunu anlayamazsınız.Borsaya spk ya hisseye speeke kendinize herşeye kızarsınız.Çünkü yaa çok para kaybetmişsinizdir yada başkaları kazanırken siz yerinizde saydığınız için kendinizi enayi hissederseniz.
Her karanlığın her şiddetli yağmurun bir sonu olur.Yeterki beklemesini bilin ve daldan dala zıplarken kendinizi uyanık sanmayın.Nitekim eğer bir hissede uzun süre kalmazsanız kaybetmeye yada yüksek işlem hacminden dolayı kazancınızın çoğunu komisyon ödemeye mahküm olursunuz.Onun için bekleyen daima kazanır.Ve kazanma zamanı geldi diyebiliriz.Bu hafta bizim haftamız olacak.Ama sadece bu hafta ile yetinenler sadece pastanı p harfini kazanır.En az ocak ayını görmek gerekir.Ozaman pastanın diğer harflerinide görme ihtimalleri olur.Yoksa kısada kar yazarsınız ORTA-UZUNDA para kazanırsınız.Her koyun kendi ayağından asılır.
SAYGILAR SEVGİLER