Osmanli portfoyun birinci degisken ve ikinci degiskeninden birini sececegim ben de. Osd gecici park halim benim de.
Printable View
Osmanli portfoyun birinci degisken ve ikinci degiskeninden birini sececegim ben de. Osd gecici park halim benim de.
Arkadaşlar, ABD ve Avrupa başta olmak üzere yabancı fonların getirilerini inceleyebileceğim bir site var mı bizim tefas gibi?
Arkadaşlar ben işcep'ten hisse alım-satımı yapabilmek için iş bankasında bir "yatırımcı uygunluk testi" diye hatırladığım bir test doldurmuştum.
Sadece fon (yerli yabancı hisse fon, altın fonu, döviz fonu vb) almak isteyen kişiler de böyle bir test doldurması gerekiyor mu acaba, bilgisi olanlar paylaşabilirse sevinirim...
Bende 140 - 150 gundur tasiyorum neredeyse. GBC fonunun hesaplama isini cozemedim. Ertesi gun ne getirecegini kestiremiyorum bir turlu. Fon izahnamesinde hesaplamalarda saat 4 ile 5 arasi kistas alinir diyor. Fakat iceriginin cogu amerikada islem goruyor, amerika piyasasi 4 30 da aciliyor. Fona dusus oldugu zaman biraz daha giris yapacagim bi turlu hesabi tutturamadim.
"Uygunluk testi" SPK tarafından istenen bir gereklilik. Test sonucunda risk profilinin üstünde islem yaparsanız her kuruma gore farklı islem var sanırım. Kimi hic izin vermiyor kimi uyarıyor.
Testi kırılmadan önce yatırımcı adayını uyarma maksatlı.
https://altinyumurta.org.tr/
Üniversiteli gençler için tefas tarafından fon yarışması düzenlendi. Sanal 1 milyon tl. ile oynayacaklar. En yüksek kazancı yakalayanlara güzel ödüller var. Siz büyükler olarak ; gençlere örnek tablolar hazırlarsanız bir nevi burs vermiş olursunuz. Kolay gelsin.
KUB ...IPB....OPB...inceleyebilirsiniz...Özelikle döviz fonlarını arastirmanizı öneririm.. Yeni bir seçim oluncaya kadar Bist tatsız tuzsuz olur..Yabancı gelmez..Döviz sıkıntısı da bariz ülke de. Enflasyon konusu da ayrı sıkıntı.. ...Iyimserligimi son MB başkanı değişimiyle kaybettim maalesef...SM-A525F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bende TGE KUB OPB esit oranda var. Sene basindan beri %18 getirdi. Bence TGE biraz riskli yarisiyla gram altin alayim diyorum. belki OPB nin yarisiyla da TCD alirim. Bence cok dengeli yatirim olur.
Oph -0,385
Nnf ve gmr de var ama mkkda dünkü Fiyattan görünüyor
Abiler ameritrade kullanan var mı acaba hesap açmayı düşünüyorum bizim ülkemizden açılıyormuş
nnf getirisi kendi twitter hesaplarında aşağıdaki gibi %0,30 görünüyor.
04 Mayıs Salı günü, kesin olmayan getiri oranımız:
NNF +0,30%
Bist100 -0,34%
Tefasta ise %2,5562. Ne iş anlamadım...
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=NNF
abd vadeliler yeşil, avrupa uçmuş yemyeşil bize giren çıkan ne yine noldu bilgisi olan var mı?
bunu ben de anlayamadım, bugün bu kadar artı getirmesi çok zordu eğer ABD piyasası açılışını bekliyor olsaydı. dolar kuru haricinde bence bir gün sonrayı takip ediyor. yarın en az %2 eksi yazarsa emin oluruz.
aynı şey değil ama, bir gün sonradan takip etmesi olayı galiba bir de EIB'de de vardı, bir arkadaş fark etmişti burada yazmıştı. BIST eksi yazdığında artı getirebiliyordu ya da tam tersi.
AOY için yei bir risk seviyesi belirlemeleri lazım, bu 6 ise diğerleri ne? :)
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=AOY
Dostlar OSD alınır mı?
Boşta ufak bir param çıktı.
Mevduat üstü verse yeter.
Alternatiflere açığım.
Burada en iyi değişken, serbest, hisse, altın fonlarını tartışıp brain storming yapmak lazım dostlar...
OSD sorduk alan yok galiba.
Kötü fona benzemiyor gibime geldi.
Çarpılmasak bari dostlar.
türünün en iyilerinden OSD. ama burada önceden okuduğumu aktarayım. yine bu fonu soranlara forumun tecrübelileri aynes gıda ve bimeks'i araştırın demişlerdi. öyle bir durumda OSD biraz riskli olabiliyor, onun haricinde sorun yok diye.
ben o yüzden TPF'ye de bakın derim. yakın zamanda değişti. faizler düştüğünde de muhtemelen daha iyi olacak.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TPF
ppz 1.5 net verdiği yerde en az 2.5 veren fon riski almalısınız
ya hsyf ve diğer riskli fonlar almak lazım ya da ppz... ortası yok bunun ya ben bunu anladım. çok araştırdım çok da denedim ama "ne şiş yansın ne kebap" fonu yok bulamadım maalesef. opb, opl, ipb, osd, hsa hepsi hikaye. uzun vadede bir anlamı yok. hsyf'lerin gerisinde kalıyolar doğal olarak. şöyle düşünün 100 km hızla duvara çarpmak var bir de 40 km hızla çarpmak var. bu saydığım orta riskliler 40 km hızla çarpanlar. ama otoban boşaldığında hsyflere yetişmeleri mümkün değil. bu da uzun vadede orta riskli fonları anlamsız kılıyor. tabii ki sabırla beklerseniz.
Dostlar önümüzde faiz düşüşleri var.
Faiz düşünce orta ve uzun vadeli kağıtlar kar ediyordu.
Haziran-Eylül gibi bunlardan mı alsak ne yapsak?
tcmb düşürmesi bunlara etki etmez , piyasa faizlerinin düşmesi lazim