Benzini Shell den , aklı kelden , malıda bofa dan alacan 🤪🤪
Printable View
Benzini Shell den , aklı kelden , malıda bofa dan alacan 🤪🤪
Sektörde çoğu şirket yeni TL zirve yaparken, xtumy roketlemişken, bazı enternasyonel çok uluslu şirketlerin ortakları yerinde sayıyor
19-20 üzeri saatlik kapanış iyi olur
başlıktaki yazıların evveliyatını bilmiyorum, o sebeple daha önce konuşulduysa kusura bakmayin.
gün öncesi ve gün içi piyasalardaki fiyatların pek bir anlamı yok. blok emir de girmiş olabilir. anlam çıkarmaya çalışmak gereksiz bir çaba. 2500lira gaz maliyetiniz oldugu halde, 1500liralik saat diliminde de calisabilirsiniz
8,21-8,11 ordan kaldır 8,29 …. Endeks giderken izle ama elin değmesin😂😂
Kullanılan turbinler buyuk ölçekli turbinler yok öyle bir saat iyi fiyat yakaladım çalışayım, diğer bir saat durayımm...
Aslında bu buyuk ölçekli turbinler surekli dur kalk a çok musait degil...
Turkiye elektrik piyasındaki fiyatlamaya göre daha kolay dur kalk yapacagın 1 mw lık gaz motorları kullanmak daha nantıklı..
Burda hepimiz sanırım şirketin verilerini takip edebildiğimiz ve sektörle ilgilendiğimiz için burdayız. Yoksa kimsenin bu şirket senede %15-20 satış hacmini ( litre- mwh) arttırı gibi bir beklentisi yok.. Geriye ucuz olması, opsiyon beklentisi vs… kalıyor
o %40 verimli motorların devri kapanali en az 10-15 yıl oldu. gaz 400dolara cıktığı anda ipleri çekildi.
hele şimdiki 750 dolarlar 2000 dolarlarda.. imkansız
sizin santral de bizim akenerji gibi tasarimda patlamis.
21 Haziran 2013*: 2 gaz türbini ve 1 buhar türbini bulunan RWE & Turcas Denizli Doğalgaz Santrali devreye alındı.
2gaz+2buhar olmadigi surece %60lik santralde %55 verim yakalarsanız opün basiniza koyun.
Aksen antalya, akenerji erzin ve rwe turcas bu 3 santralde aynı tip siemens turbşnleri kullanarak 2+1 yapıyla dizayn edildiler.
Siemens bu 2+1 yapıyı yakıtın bol olduğu petrol gaz zengini ülkelere peynir ekmek gibi sattı, bu santral en verimli 2+1 yapıda dur kalk yapmadan çalılırsa en verimli şekilde üretim yapar. Bizim ülke şartlarında maalesef bu durum pek mümkün değil.
teknik detayina girip kafa ütülemeyeyim ama gerçekten merak ediyorum , bunların hepsi neyin kafasını yaşadılar da hepsi aynı anda 2014te bu kadar yüksek kapasiteli santraller kurdular...
Endeks eski tarihi zirveye bugünde dokundu. Bakalım kırıp geçecek kadar hikaye/ bilançolar gelecek mi
Tarihi zirve kapanışından %8-9 , tarihi zirveden %15 uzağız…
Bizim gescahftsmann kebap çalıştırdı mı santrali acaba
Dxy az biraz yukarı kafa kaldırdı, her yeri verdiler yine
Yukarı kapatmakta çok zorlanıyor. Endeks hafif salsın, hemen günün dibi
8,02 kapattı şaka gibi
MWh başına Almanya da baseload 400 euro, fransada 520 euro peak iken bizde 4000 tl ptf tavan..
https://twitter.com/JavierBlas/statu...weBZx1hJw&s=19
Dün gördüm bende, ABD- AB gaz spreadi , bir kargoda gemi parası ediyormuş. Yaklaşık 200m dolar. Rusya- Ukrayna derken , küreselin enerji ayağı ciddi vurgun yaptı