Dolar pazartesi yükseliyor Miş gibi yapacak YAlandan 20.59 açars 20.99 kadar gider merkez bankası bir seri tokata başlar 19.99 düşerse yine insanlar pazartesi volatil günde telef olmuş olacaklar …
Umarım pazartesi borsamız hap yukarı açar ve sakin bir gün olur şimdiden yarın gecenin yazısını erkene aldım
Matematiksel manada KEMAL beyin kazanması şansı oldukça düşüktür katılım bir askeri operasyon ve dünya savaşı mantığı ile kurgulandığından , rakibi etkisiz hale getirmeye dayalı taktiksel üsütünlpk elde değildir ,
Büyük şehirlerde her türlü kalpleri kazanan muhalif liderlik Anadolu ve taşrada derdini anlatma ve ikna etme konusunda 2019 senesinde İmamoğlu İbb yönetmeye başladığı günden itibaren adım adım siyaseti o cephelere de kesin oto aktif şekilde yayma stratejisini başlatmayarak zaten baştan kaybetmiş de olabilirler …
İsimler değil siyasi söylem kazandı denilebilir İstanbul Ankara İzmir değil Anadolu kazandı denilebilir bu seçimlerde !!
Yarın sonuç değişmeyecek değişirse %1-5 ihtimal süprizi gerçekleşmiş olur Anadolu’da yaşayan ve keskin bazı siyasi söylemlere inanan ve taleplerini belli liderlikle özdeşleştiren halk fikir değiştirmiş olacaklar ,
Çıkarmış korkuymuş oymuş buymuş lafmış terörmiş bakaymış inançmış hiç bir neden oy kullanan seçmenin Anadolu ve büyük şehir bölünmesindesindeki algı ve bakış açısındaki farkların emek olmadan değişebileceği ihtimaline inanıyor olamazdı buna inanan muhalif seçmenlerin RÜYADan Uyanıp Anadolu’yu kök köy gezmeye yanlışlarını anlamaya başlamasında fayda var . Bir validen veya ülke liderinden daha fazla güven ve güç temsil edilemiyorsa o oylar o köylerden sana gelemezdi arkadaş bu olanaksızdı .
Başka söz yok
Devlet imkanları diyerek seçim başarı veya başarısızlığını da yüceltmek ve yermek tercihim değildir , her iki taraf da 20 senedir aynı seçmen güvenine sırtını dayanmış halde , o seçmenler sayesinde kurulan siyasi konfor alanının dışına da pek çıkmıyorlar görüntü de budur !
İktidar ve muhalefet kesin olarak , ve bence her ikisi birden öz eleştirici sürecini başlatmalıdır !