Alıntı:
Merhaba. Benim adım Harry Dent.
Son otuz yılda, büyük ekonomiyi ve piyasa değişimlerini inanılmaz bir doğrulukla öngörmek için bilinen ekonomik ve demografik eğilimleri kullanıyorum.
Çalışmamı ve benim firmamın Dent Araştırma'sını biliyorsan, son 26 yıldaki önemli ekonomik olayları doğru şekilde tahmin ederek bir sürü yatırımcının paradan tasarruf etmesine ve zengin olmasına yardımcı olduğumuzu biliyorsun.
Alıntı:
Fakat geçmiş başarılarımızdan övünmek için bugün seninle konuşmuyorum.
Araştırmamıza göre, şimdi hayatımızı, ailenizi, işinizi ve önümüzdeki 5 - 7 yıllık yatırımlarınızı büyük ölçüde kesinlikle etkileyecek bir ekonomik döngüye girdiğimiz söyleniyor.
Alıntı:
Bugünlerde pek çok piyasa öngörücüsü enflasyondan bahsediyor .
"Para basarak yolumuzu bu karmaşadan kurtarmak için çalışıyoruz" diyorlar. "Bu, ancak hiperenflasyon olmasa bile enflasyona yol açabilir."
Tabii ki, bu yüzey mantıklı geliyor.
Tipik olarak, ekonomiyi yeni basan dolarlarla taştığınızda, fiyatlar yükseliş eğilimi gösterir - enflasyonist baskılar alırsınız - ve doların değeri düşmeye eğilim gösterir.
Aslında Fed'in on yılın en iyi döneminde yapmaya çalıştığı şey buydu: piyasayı yeni dolarlarla doldurarak ekonomiyi bu krizden sıçratmak.
Ama işe yaramadı.
Krediler ve finansal varlıkların onlarca trilyon dolar doları, kabarcık patlamasında yaratılmış olduklarından daha hızlı bir şekilde ortadan kalktığından, daha da deflatif bir ortam göreceğiz.
Dünyadaki finansal varlıkların 225 trilyon doları olduğunu biliyor musunuz: krediler, tahviller ve hisse senetleri. En az $ 100 trilyonun ortadan kalkacağını tahmin ediyorum. Son çarpışmadan bu yana oluşturdukları 12 trilyon dolardan 100 trilyon dolar yeni dolar yaratmayacakları sürece dünyada daha az dolar deflasyon anlamına geliyor.
Bunu anladığınızın çok önemli olduğuna inanıyoruz.
Çünkü yatırımlarınızı gelecek enflasyon olasılığına (altın veya diğer enflasyona dost yatırımlar almak gibi) dayarsanız, korkarım ki diğer herkesle birlikte silinebilirdiniz.
Alıntı:
Eğer herhangi bir döviz parası tutuyorsanız, onları dolarlara çevirin. En azından dolarlar para birimlerine kıyasla "ucuz" iken, önümüzdeki 2 yıl içinde böyle olmayacak.
Şimdi dolarlara dönerek, 10 yıllık en düşük seviyede kesin bir yangın yatırımı almak gibi olacak.
https://pro.dentresearch.com/p/DOW_I.../EBNBR926/Full