göstergeleri inceledim biraz..sanırım SMİ göstergesi DOBUR un karakterini en güzel yakalayan gösterge..birazdan veriyorum grafiği ve açıklamayı.. belki uzun yıllar bu grafik burda saklı kalacak..geçmişte ne yazmışız diye bakarız tekrar..
Printable View
göstergeleri inceledim biraz..sanırım SMİ göstergesi DOBUR un karakterini en güzel yakalayan gösterge..birazdan veriyorum grafiği ve açıklamayı.. belki uzun yıllar bu grafik burda saklı kalacak..geçmişte ne yazmışız diye bakarız tekrar..
SMİ..3 aylık..neden 3 aylık..çünkü karakter analizinde daha az zaman aralığında dalgaları yakalayamayabirisiniz..ben aylık ve haftalık da yakalarım sıkıntı yok benim için ama anlatması 3 aylık da daha kolay..resim çok net oldu ..kaçarı yok..
DOBUR un borsaya girişinden bu yana yaklaşık olarak hangi peryotlarla hareket ettiği göz önünde şuan..bazıları diyorki efendim 2021 deki gibi zirve yaptı ve 215 de zirve bitti..peki bu resim öyle mi diyor..
bence hayır..resim diyorki ben yukarı dalgaya yeni tırmanıyorum..
bu grafikte 2021 zirvesi nerde peki..tabiki 3.dalganın tepe uzatmasında olmuş..dobur nerde şuan..dobur 4. dalganın başında..
grafiğin basit ve şeffaf olanı iyidir her zaman..
bundan sonra aylık, haftalık,günlük,saatlik olmak üzere aşama aşama detaya girerek yakalamaya çalışacaz yer tespitini..
https://i.hizliresim.com/bnfty6h.jpg
yatırım tavsiyesi değildir ..
güncel fiyat 142..
saatlik grafik..( bu sefer saatlikten başladım çünkü zaman değerli şuan, sonra günlük sonra haftalıklara geçecez)
göstergelerdeki PU ( pozitif uyumsuzluk) gözüküyor..yani göstergelere göre fiyat yukarı gitmesi gerekirken tam tersine aşağı baskılanmış..bu genelde hatta %99 ihtimal ile yükseliş trendinden önce olur..
aslında daha önce 175 lerde iken de taban çalışması yapmıştı..VE 175 den sonra tekrar ve yeni yükseliş trendine girmesi olasıydı..
şirketten 2 yıl önceki haberin mevzuat gereği KAP a tekrar bildirilmesi gerektiği ortaya çıkınca aynı eski haber kapa bildirilmiş.. (hisse satış haberi)...haberde detaylı bir açıklama da olmayınca yani aynı haber yeniymiş gibi bildirilince( art niyet ) küçük yatırımcı da hisse satılıyor sanıp panik satışı yaptı..daha doğrusu özenle ve ekip çalışmasıyla satış yaptırılmak için beklendi..düzeltme gereği de duymadılar çünkü zaten niyetleri belliydi..
büyük olasılıkla bayramdan önceki 2 gün ve bayramdan sonraki günler bu haber öncesi seviyenin üzerine doğru hızlı atak yapmalı..
https://i.hizliresim.com/ovnhann.jpg
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR..
güncel fiyat 163...
grafiği güncelleme zamanı geldi..
142 lerde PU var dedikten sonra 204 e kadar geldi ve tekrar 160 lara geriledi..
yukarı senaryodaki en yakın dirençler 270-300 aralığında gözüküyor..
siyah çubukları yukarı senaryo için ben çizdim ..
sarı renkli kısımlar TUZAK ..önceleri her tuzaktan sonra yeni zirve gelmişti ..
son sarı bölge yani 140 a düşerkenki bölge biraz erken geldi farkı bu..tuzak mıydı ? bana göre EVET TUZAKTI..
https://i.hizliresim.com/1wa56jc.jpg
yatırım tavsiyesi değildir
daha önceki sarı bölgeli tuzak kısımları neden geç geldi ya da şimdi neden erkenden tuzak geldi..
Rsi değerleri daha önceki diplerle benzer seviyeleri görmüştür..bu ne demektir; ÇİFT TEPE GÖRÜNÜMLÜ BÜYÜK TUZAK KURULMUŞ
yani ; RSİ ye bakmazsak 140-100 e kadar dip olma ihtimali var diyecekken, Rsi ye baktığımızda ise dip bölgesinin bitmiş olabileceği gözüküyor..bu tür yapıları genelde agrasif yükseliş önceleri sık görürürüz..hızlı çekilme ve hızlı dip ardından yeni zirve..bakalım bu benim senaryom..grafiğimizi koyduk buraya..şu ana kadar yanıltmadılar beni..
https://i.hizliresim.com/qs6z47j.jpg
yatırım tavsiyesi değildir..
70 lerde dediğim gibi; AYNI TUZAK YAPIYI KURDU..( dolar bazlı dirençlere gelmeden son kez mal toplayabilme çabası) orta vade bu yapıda tuzak kurulmuşsa çok büyük yükselişler içindir..70 lerden 200 lere çıkaran yapı, 200 lerden 600 lere çıkarır mı, izleyelim..
70 lerde iken 75 üstü tuzak bitecek demiştim ve 210 lara kadar yükseldi..şimdide 220 lerde tuzak bitecektir..
( not: dolar bazlı direnç hedefin ne kadar büyük olabileceğinin göstergesidir.)
https://i.hizliresim.com/kmeowgg.jpg
dohol ve alman ortağı 2-3 yıl önce borsa dışı 1.200.000 lotu borsaya sokma kararı almış ve bu zamana kadar henüz 1 lot satmamışlar..hani genelde Patronlar en dipte hisse alımı yapar en tepede satış yapar..birde şurası ilginç iki ortak aynı miktardaki lotları borsaya sokacak..sanki bişey hazırlığı var,ince ayar var gibi..ortaklık, birleşme vs. ile şirkete yeni bir değer katmayı mı istiyorlar..olabilir..mantıklı..çünkü hala şirket bekliyor..belkide 4 haneli rakamları bekliyor..2021 zirvesi şu anki dolar kuruna göre ( 32.5) 830 ediyor..
220 nin geçilmesi ile bu sorulara cavap bulabiliriz belki..( borsaya göre çoktan geçildi )
Taner Bey merhaba, teknik yorumlarınızı dikkatle inceliyorum. Dobur ortak satışı ile bir görüşümü paylaşmak isterim. investingde de yazdım buna ilişkin bir soru. DOBUR ortakları 29 ağustos 2023 tarihinde 60 biner lot (toplam 120 bin lot) sattıklarını duyurmuşlardı. Ortak satışı değil miydi o satışlar?
DOBUR un satışından sonra oluşan grafikte hiç pirim yapmadığı görülüyor..Normal bir şirket olsaydı satış haberinden sonra 3-5 kat yükselmişti..DOHOL ve Alman Ortağı dobur dan tamamen çıkmış oldular..KAP a yakın zamanda satışın tamamlanma haberi düşer..Bana göre asıl haber daha gelmedi..Şirket birleşme vs. haberi gibi..
Teknik açıdan : yine TUZAK KURULDU..BU tuzakları belki 3-4 kez yazıp çizdim VE HER TUZAKTAN SONRA YENİ ZİRVE YOLCULUĞU BAŞLAMIŞTI..değişen bişey yok..
Büyük yükselişi yapmadığı sürece 2021 in EKİM AYI gibi bir benzerlik sürekli mevcut olacak..
https://i.hizliresim.com/owi6voe.png
yatırım tavsiyesi değildir..
haziran ayındaki yazım..1.200.000 lot satışının borsada olamayacağını ( bu çapta değil çünkü) bunun sadece küçük yatırımcıyı kaçırmak için Kapa gönderildiğini yazmıştım..ve Şirketin satışı ile bu haber yalan oldu..Halbuki SPK araştırsın bunlara ceza verir..Çünkü bu haberin her seferinde KAPa düşmesinden sonra çok büyük satışlar yemişti..Gerçi bunların işi..Borsada bu yüzden varlar..Bunların niyeti çok farklı..yoksa şirket satışının ardından en az 2-3 kat yükselirdi..Tahminim çok daha değerli bir sürecin içinde..Planlanan ne olursa olsun, 500 tane hisse senedi içinde 2021 zirvesinin altında kalan 3-5 kağıt arasında hala..Bir şekilde bu hareket tamamlanmalı..
Var bir hayalimiz.
Ne demiş atalarımız ? Yine yeniden yeni zirveler .
Bakalım yaşayıp göreceğiz,yeni zirveleri mi yoksa yeni hayalkırıklıkları mı?
Borsa sevinci ve hüznü de güzel .Heyecan aksiyon herşey var borsada
Sonunu İzleyelim görelim
Nereye girsem elime veriyorlar :vk:
Sattım kurtuldum ....Benden alanlar da kazansın :party:
Ya yenıbir yol bulacağız ya da yeni bir yol açacağız ,yine,yeni,yeniden ,hadi bismillah ,Enver ağamın yanındayız ,hep destek tam destek,!!!! :halay:
Hocam ben de öyle zannetmiştim ama Enver Ağa yla dobur un alakası yokmuş.Her repie portföyden işlem yapanları ENVER AĞA zannetmişiz. ALTUN capitalciler varmış yani repie portföyün ortaklarından .Ve de ALT CAPİTAL cuma günü satmak için dolaşıma 575 bin lot hisse kote ettirdi.Takasta 3-5 güne dolaşımdaki lotların 575 bin lot daha arttığını görürüz.Ayrıca DMRGD da da repie portföy ün satmak için lot kote ettirdiğini görebilirsiniz.Piyasaya çok güzel reklam edip ENVER AĞA nın diye güzel dobur yedirdiler
Bunların hepsi aynı kişidir ,rıepıeportfoy aldıktan sonra sorun yok ,,dergıcılık yapmak için almadılar bu şirketi!!!mipazıda boyşe alıp dönüştürdüler,,ayık ol :)!!!
Konuya ilişkin aşağıdaki açıklama Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) bülteninde yer aldı.
"Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama AŞ sermayesinde Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ ve Burda Gesellschaft mit Beschränkter Haftung’un sahibi olduğu %76,30 oranındaki payların tamamının Alt Capital Holding AŞ, Re-Pie Yatırım Holding AŞ, Re-Pie Portföy Yönetimi AŞ ve Re-Pie Portföy Yönetimi AŞ Altun Capital Girişim Sermayesi Yatırım Fonu tarafından devralınması nedeniyle ortaya çıkan 152,44 TL üzerinden pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğü kapsamında hazırlanan pay alım teklifi bilgi formuna Kurulumuzca onay verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir. "
Ne yazıyor ıyı oku ,, !!!Tetmt de önce Hüseyin metinkale aldı sonra devrettı şirkettı bakalım dobur da neler olacak !!!Repie bir kişiden oluşmuyor ,çoklu bır yapı var Enver ağada onlar dan biri,düştükçe alır alır yatarım devamına bakarız!!!
Hocam repie tetematı ve mipaz ı alırken içini doldurup yükselteceğini kimse bilmiyordu ve yükselirken herkes sattı ENVER in adamları aldı....
Ama şimdi LİNK ,SELGD ,UFUK, DOBUR u repie fonun aldığını herkes biliyor ve herkes bu şirketlerin içinin doldurulup yükseleceğini zannedip aylardır LİNK,SELGD ,UFUK,DOBUR topluyor :kahkah:
Repie tetemat ve mipazı aldıktan sonra 2-3 ayda 10 a katladı .Ama Repie LİNK ,SELGD ,UFUK ve DOBUR u alalı 6 aya yaklaşıyor .Yani artık herkes biliyor ve MALLANDI ......Adamlar da zaten bu LİNK,SELGD,UFUK,DOBUR u MALLANSINLAR diye bekletiyor....
LİNK e bak şirketin içini VİTALİS ile doldurdular....VİTALİS aselsandan 700 milyonluk iş bile aldı....Sonuç? LİNK 500 tlnin de altında :kahkah:
İşte şimdi SELGD ,DOBUR,UFUK da yeni şirketlerle doldurulacak ama bu fiyatlardan maliyetlenenlere para kazandıracak mı?Bence kazandırmayacak .....
TETEMAT ve MİPAZ ın içini doldurup yine TETEMAT VE MİPAZ ın değerini daha da büyütmek üzerine kurulmuş sistem.....
Yeni şirketleri 10 da 1 fiyatına alıyor TETEMAT ve MİPAZ ve oradaki lotları satıp TETEMAT (LYDYE ) ve MİPAZ(LYDHO) ın içini NAKİT olarak da dolduruyorlar....Bu NAKİTLERLE de bu şirketler daha da büyüyüp yeni şirketler satın alınıyor.....
ENVER ÇEVİĞİN yapmak istediği DÜZENEK tam da bu ....Güzel bir SİSTEM kurmuş ENVER AĞA....:kahkah:
Yani burada büyüyecek olan devamlı LYDHO ve LYDYE ......Ama bunlara da bizim gibiler çok pahalı diye kimse girmeyecek :kahkah::kahkah:
Son kararın mı :kahkah:..!!!!!
Diyorsun ki öylesine aldılar bu şirketlerı ve basacaklar sürekli ,nasılsa ucuza aldılar !!!Mantık baştan yanlış ,, elbette hısseye girende çok olacak çıkanda ,ıstedıklerı miktarda mala ulaşsınlar sonra isteyen alsın isteyen satsın ,,sen sanıyorsun kı kote edilen o mallar bu fıyattan satılacak !!!,,Tetmt da da çok mal kote edildi ama halen daha satılmadan beklenıyor ,,Dobur sermaye ve Pd ve dolaşım olarak gayet güzel duruyor ,, linktekı durumu bılmıyorum kaç tl iken aldılar ve kaç tl oldu,,, bildiğim tek şey var bunlar boşa kürek çekmez ,, gerısıde senin nasıbıne kalmış ,ben Tetmt de enaz 20 kat para kazandım ,bu fıyatlarda tehlıke görmüyorum şahsen ,, bakınız hisseler bu düşüşte nereden nereye düşmüş ,birde beğenmedığınız lınk ,ufuk ve bunların sahıplığındekı şirketler nereye düşmüş ,, !!! Herkesın kendı kararı alana da satana da bereketlı olsun ,,, belli bır zaman dılımı dobura kredi verecegım bakalım kısmet artık !!!
Link 745 tl yı görmüş en yüksek ,,,kı bu düşüşler olmasa beklentı 1000 tl üstüydü !!!,,hayırlısı diyelim ,,giden hisse yokkı ,, son bır yıldır BİST’te kımse para kazanamadı neredeyse ,,bunlarda kazandırmayabılır tabıkı ,, !!!bol kazançlar !!!
Tahtada kısa vadede bazılarını kötü tokatlamışlar gördüğüm :kahkah:,,herkese ekmek yedirmezler !!!
*DOBUR-Doğan Burda 2025 yılı 6 aylık konsolide net dönem karı 18.804.967 TL (Önceki 8.303.012 TL)