Bilgilendirme için sizlere çok teşekkür ederim.
AFA benim için sanırım mantıklı, mümkünse 3-5 yıl gibi bir vadede ihtiyacım olmayacak bir parayı buraya bağlayacağım. Bu süre için abd borsalarının ve doların artacağını öngörüyorum.
Printable View
Bilgilendirme için sizlere çok teşekkür ederim.
AFA benim için sanırım mantıklı, mümkünse 3-5 yıl gibi bir vadede ihtiyacım olmayacak bir parayı buraya bağlayacağım. Bu süre için abd borsalarının ve doların artacağını öngörüyorum.
tşkler.evet öyleymiş sitede düzelttim.
teyit etmek için ak portföye mail attım. bugün cevap verdiler.
https://resmim.net/f/sbErvm.jpg
50 bin tl kar edilirse stopaj sonrası net 45 bin tl ele geçer.
AFA için konuşursak; %2,25 yıllık yönetim gideri var. bu yönetim gideri fonun içinden karşılanıyor yazılmış
https://www.akportfoy.com.tr/docs/ybf/AFA-ybf.pdf
Herkese selamlar,
Yurtdışı borsalarla ilgilenen biri olarak bilgilendirici bir başlık gerçekten, başlığı kuran bilgilerini paylaşan herkese teşekkürler.
Benim şöyle bir sorum olucak;
Genel olarak günlük en fazla haftalık (başlıkta yazılanlara bakarsak oldukça KV) VIOP X30YVADE de alım satım yapıyorum.
Yurtdışı hisseler ya da fonlar değilde, endeks Futures ve CFDs alım / satım yapmak istiyorum.
MetaTrader dışında bir platform kullanmak istiyorum.
Yurtdışından hesap aç parayı gönder getir vergiler vs.. derken yerel bankaların da aslında çok benzer hizmet sunduklarını farkettim.
Biraz incelediğimde gedik yatırımdan iş yatırıma yapıkredi QNB finans vs.. gibi 8 9 kurum mevcut...
Çoğunluk saxo capital 2 3 kurum da İnteractive brokers ın platform yapısını kullanıyor anladığım kadar ile...
-Alt limit çok problem değil 10k 15k USD ye yakın birikimim oluştu.
-Komisyon 7 giriş 7 çıkış mesela İŞYATIRIM ile konuştuğumda söylenen rakam. "Futures" kaldıraçları göz önüne alındığında makul geldi açıkçası...
-Daha çok burda herkesin UV yatırımcı hisse yatırımcısı olması ve hiç futures ya da endeks kontratlarından bahsetmemesi acaba bilmediğim bir dezavantajı mı var gibi soru işaretleri oluşturdu bende...
Bilen ya da konu(yurtdışı vadeli endeks piyasası diyebilliriz) ile ilgili deneyimi olan bir arkadaş varsa anlatabilir mi?
Saygılar,
Bol kazançlar.
selamlar,
evet dediğiniz tüm kurumların bu hizmeti var.
Tek çekincem kaldıraç. Tek dezavantajı yada riski kaldıraç diyebiliriz. Yatırım yapan arkadaşlarım var ama sürekli takip etmeleri gerekiyor margin call yememek için.
1-1 sermaye ile yatırım yapmak en güzeli.huzur temettüde:)
syg.
UV yatirimcisiyiz ama guzle karlar ettigmide sahsen bazin satip cikmak daha sonra tekrar girmek istedigim hisseler oluyor ama maalesef sat-cik tekrar al-gir bunun toplam maliyeti $100
birde sahsen ben gun icinde isimle meskulum ve uzun vadeli dusunmek benim icin daha kolay , gun icinde veya aksam takip etmek istemiyorum ,,
eger komisyonlar sizin icin uygunsa yapilabilir ama turkiyedeki komisyonlar bizi otomatikman UV yapti
Burada ikilemde kaldığım konu şu acaba 5 bin dolarımı tek seferde vanguardın etflerinden birine mi yatırsam yoksa akportföy fonlarına mı ?
Birinde girişte ve çıkışta 25usd vereceğim artı küçük komisyonlar da var diğerinde kardan yüzde 10 stopaj. Benzer durumda olsanız hangisini seçerdiniz ?