Sayfa 39/693 İlkİlk ... 2937383940414989139539 ... SonSon
Arama sonucu : 5543 madde; 305 - 312 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    bu konuyla ilgili bir yazı ekledim
    syg,

https://dividendexpert.blogspot.com/...yatirim-3.html
     Alıntı Originally Posted by richardbozkurt Yazıyı Oku
    bende zamaninda takip etmistim ve burda bahsini etmistim
    ozellikle AFA fonu, aldim hatta ucak bir miktar daha sonra sattim

yilbasindan beri %80 yukselmis, ama gordugunu gibi amerikada gecen hafta sert dustu, oraya gore hareket ediyor
    amerikan borsasina yatirim yapmak isteyipde , hisseyle ugrasmak istemeyenler icin guzel firsat

https://yatirim.akbank.com/tr-tr/yat...=Hepsi&fon=AFA

Bilgilendirme için sizlere çok teşekkür ederim.

AFA benim için sanırım mantıklı, mümkünse 3-5 yıl gibi bir vadede ihtiyacım olmayacak bir parayı buraya bağlayacağım. Bu süre için abd borsalarının ve doların artacağını öngörüyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by firklover Yazıyı Oku
    Yazınızda belirttiğiniz 1 yıldan sonra satımlarda %0 stopaj sanırım sadece Türk hisse fonlarında geçerli.
    tşkler.evet öyleymiş sitede düzelttim.
    teyit etmek için ak portföye mail attım. bugün cevap verdiler.

“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Moscow, Istanbul, Bogota, Amsterdam
    Gönderi
    1,953
     Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    tşkler.evet öyleymiş sitede düzelttim.
    teyit etmek için ak portföye mail attım. bugün cevap verdiler.

peki baska giderler neler? misal 100 bin tl yatirdik 1 sene bekledik fon degeri 150 bin oldu toplam kesilecek giderler ne kadar ?
    %10 stopaj var (ne demekse artik) baska yonetim faaliyet felan fistik diger giderlerle ne kadar kesinti oluyor

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by richardbozkurt Yazıyı Oku
    peki baska giderler neler? misal 100 bin tl yatirdik 1 sene bekledik fon degeri 150 bin oldu toplam kesilecek giderler ne kadar ?
    %10 stopaj var (ne demekse artik) baska yonetim faaliyet felan fistik diger giderlerle ne kadar kesinti oluyor
    50 bin tl kar edilirse stopaj sonrası net 45 bin tl ele geçer.
    AFA için konuşursak; %2,25 yıllık yönetim gideri var. bu yönetim gideri fonun içinden karşılanıyor yazılmış

https://www.akportfoy.com.tr/docs/ybf/AFA-ybf.pdf
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett

5. Herkese selamlar,

Yurtdışı borsalarla ilgilenen biri olarak bilgilendirici bir başlık gerçekten, başlığı kuran bilgilerini paylaşan herkese teşekkürler.

Benim şöyle bir sorum olucak;

Genel olarak günlük en fazla haftalık (başlıkta yazılanlara bakarsak oldukça KV) VIOP X30YVADE de alım satım yapıyorum.
    Yurtdışı hisseler ya da fonlar değilde, endeks Futures ve CFDs alım / satım yapmak istiyorum.
    MetaTrader dışında bir platform kullanmak istiyorum.

Yurtdışından hesap aç parayı gönder getir vergiler vs.. derken yerel bankaların da aslında çok benzer hizmet sunduklarını farkettim.
    Biraz incelediğimde gedik yatırımdan iş yatırıma yapıkredi QNB finans vs.. gibi 8 9 kurum mevcut...
    Çoğunluk saxo capital 2 3 kurum da İnteractive brokers ın platform yapısını kullanıyor anladığım kadar ile...
    -Alt limit çok problem değil 10k 15k USD ye yakın birikimim oluştu.
    -Komisyon 7 giriş 7 çıkış mesela İŞYATIRIM ile konuştuğumda söylenen rakam. "Futures" kaldıraçları göz önüne alındığında makul geldi açıkçası...
    -Daha çok burda herkesin UV yatırımcı hisse yatırımcısı olması ve hiç futures ya da endeks kontratlarından bahsetmemesi acaba bilmediğim bir dezavantajı mı var gibi soru işaretleri oluşturdu bende...

Bilen ya da konu(yurtdışı vadeli endeks piyasası diyebilliriz) ile ilgili deneyimi olan bir arkadaş varsa anlatabilir mi?

Saygılar,
    Bol kazançlar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by Boi! Yazıyı Oku
    -Daha çok burda herkesin UV yatırımcı hisse yatırımcısı olması ve hiç futures ya da endeks kontratlarından bahsetmemesi acaba bilmediğim bir dezavantajı mı var gibi soru işaretleri oluşturdu bende...

Bilen ya da konu(yurtdışı vadeli endeks piyasası diyebilliriz) ile ilgili deneyimi olan bir arkadaş varsa anlatabilir mi?

Saygılar,
    Bol kazançlar.
    selamlar,
    evet dediğiniz tüm kurumların bu hizmeti var.
    Tek çekincem kaldıraç. Tek dezavantajı yada riski kaldıraç diyebiliriz. Yatırım yapan arkadaşlarım var ama sürekli takip etmeleri gerekiyor margin call yememek için.
    1-1 sermaye ile yatırım yapmak en güzeli.huzur temettüde
    syg.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Moscow, Istanbul, Bogota, Amsterdam
    Gönderi
    1,953
    UV yatirimcisiyiz ama guzle karlar ettigmide sahsen bazin satip cikmak daha sonra tekrar girmek istedigim hisseler oluyor ama maalesef sat-cik tekrar al-gir bunun toplam maliyeti $100

birde sahsen ben gun icinde isimle meskulum ve uzun vadeli dusunmek benim icin daha kolay , gun icinde veya aksam takip etmek istemiyorum ,,

eger komisyonlar sizin icin uygunsa yapilabilir ama turkiyedeki komisyonlar bizi otomatikman UV yapti

8.  Alıntı Originally Posted by richardbozkurt Yazıyı Oku
    UV yatirimcisiyiz ama guzle karlar ettigmide sahsen bazin satip cikmak daha sonra tekrar girmek istedigim hisseler oluyor ama maalesef sat-cik tekrar al-gir bunun toplam maliyeti $100

birde sahsen ben gun icinde isimle meskulum ve uzun vadeli dusunmek benim icin daha kolay , gun icinde veya aksam takip etmek istemiyorum ,,

eger komisyonlar sizin icin uygunsa yapilabilir ama turkiyedeki komisyonlar bizi otomatikman UV yapti
    Burada ikilemde kaldığım konu şu acaba 5 bin dolarımı tek seferde vanguardın etflerinden birine mi yatırsam yoksa akportföy fonlarına mı ?

Birinde girişte ve çıkışta 25usd vereceğim artı küçük komisyonlar da var diğerinde kardan yüzde 10 stopaj. Benzer durumda olsanız hangisini seçerdiniz ?

Sayfa 39/693 İlkİlk ... 2937383940414989139539 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •