“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
50 bin tl kar edilirse stopaj sonrasý net 45 bin tl ele geçer.
AFA için konuþursak; %2,25 yýllýk yönetim gideri var. bu yönetim gideri fonun içinden karþýlanýyor yazýlmýþ
https://www.akportfoy.com.tr/docs/ybf/AFA-ybf.pdf
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
Herkese selamlar,
Yurtdýþý borsalarla ilgilenen biri olarak bilgilendirici bir baþlýk gerçekten, baþlýðý kuran bilgilerini paylaþan herkese teþekkürler.
Benim þöyle bir sorum olucak;
Genel olarak günlük en fazla haftalýk (baþlýkta yazýlanlara bakarsak oldukça KV) VIOP X30YVADE de alým satým yapýyorum.
Yurtdýþý hisseler ya da fonlar deðilde, endeks Futures ve CFDs alým / satým yapmak istiyorum.
MetaTrader dýþýnda bir platform kullanmak istiyorum.
Yurtdýþýndan hesap aç parayý gönder getir vergiler vs.. derken yerel bankalarýn da aslýnda çok benzer hizmet sunduklarýný farkettim.
Biraz incelediðimde gedik yatýrýmdan iþ yatýrýma yapýkredi QNB finans vs.. gibi 8 9 kurum mevcut...
Çoðunluk saxo capital 2 3 kurum da Ýnteractive brokers ýn platform yapýsýný kullanýyor anladýðým kadar ile...
-Alt limit çok problem deðil 10k 15k USD ye yakýn birikimim oluþtu.
-Komisyon 7 giriþ 7 çýkýþ mesela ÝÞYATIRIM ile konuþtuðumda söylenen rakam. "Futures" kaldýraçlarý göz önüne alýndýðýnda makul geldi açýkçasý...
-Daha çok burda herkesin UV yatýrýmcý hisse yatýrýmcýsý olmasý ve hiç futures ya da endeks kontratlarýndan bahsetmemesi acaba bilmediðim bir dezavantajý mý var gibi soru iþaretleri oluþturdu bende...
Bilen ya da konu(yurtdýþý vadeli endeks piyasasý diyebilliriz) ile ilgili deneyimi olan bir arkadaþ varsa anlatabilir mi?
Saygýlar,
Bol kazançlar.
selamlar,
evet dediðiniz tüm kurumlarýn bu hizmeti var.
Tek çekincem kaldýraç. Tek dezavantajý yada riski kaldýraç diyebiliriz. Yatýrým yapan arkadaþlarým var ama sürekli takip etmeleri gerekiyor margin call yememek için.
1-1 sermaye ile yatýrým yapmak en güzeli.huzur temettüde
syg.
UV yatirimcisiyiz ama guzle karlar ettigmide sahsen bazin satip cikmak daha sonra tekrar girmek istedigim hisseler oluyor ama maalesef sat-cik tekrar al-gir bunun toplam maliyeti $100
birde sahsen ben gun icinde isimle meskulum ve uzun vadeli dusunmek benim icin daha kolay , gun icinde veya aksam takip etmek istemiyorum ,,
eger komisyonlar sizin icin uygunsa yapilabilir ama turkiyedeki komisyonlar bizi otomatikman UV yapti
Burada ikilemde kaldýðým konu þu acaba 5 bin dolarýmý tek seferde vanguardýn etflerinden birine mi yatýrsam yoksa akportföy fonlarýna mý ?
Birinde giriþte ve çýkýþta 25usd vereceðim artý küçük komisyonlar da var diðerinde kardan yüzde 10 stopaj. Benzer durumda olsanýz hangisini seçerdiniz ?
Yer Ýmleri