@sadecegrafik benim yaptıgım işe baltalıyorsun :D
şaka şaka bende algoritmik trade yapıyorum robot kendı alıp satıyor hakım oldugum bir konu olmasından mütevellit yazıyorum.
yanlız benımkı HFT algorıtması degil klasık trend takıp edıcı algorıtma bu sebeple yatırımcıya bır zararı oldugunu sanmıyorum HFTler dünya capında hemen hemen her ülkede var.
Bazı ayrıcalıkları oldugu doğru bir kere cok hızlı verıye erişiyorlar. Ancak herşeye rağmen bunlar teknıgı pıyasayı bozar vesaire hareket ettiklerini sanmıyorum küçük kademeler arasındakı karlılıga oynuyorlar genel itibariyle %0,3 %0,2 %0,5 en fazla oynadıkları bunlar kademelere baglı algorıtmalar genel ıtıbarıyle tabıkı bır cok yetenegı olsada asıl parayı buradan donduruyorlar.
ancak bazan iki HFT algorıtması birbiriyle çakışarak (crash) yani kazaya sebebiyet veriyorlar bu şöyle gerçekleşiyor bir barin sanıyeler içinde uçuk kacık bir seviyeye inmesi veya cıkması demek henüz bizim pıyasada pek rast gelmedım ama abd ve diğer ülkerlerde bunun orneklerı var.
2019 da yeni bir konu baslıgıyla bu işi hem anlatacam hemde uygulamasını gosterecegım.
bizim kullandıgımız algorıtmalar şu arkadasım anlattıgı gibi. Piyasa bozanlar varsa HFT ler ikisini birbirine karıstırmayalım
https://youtu.be/Cx1jsPfOZ3w