Sayfa 39/153 İlkİlk ... 2937383940414989139 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 305 - 312 arası.

Konu: U.v. Temettü yatırım planım(portföyüm)

Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    Tosun paşa hocam benden sana ufak bir bilgi , portföyü kesinlikle yüzde 100 hisse senedi olarak oluşturma. Riskleri eşit dağıt. Hisse senedin de olsun. Dövizin de olsun. Altının da olsun. Faizler dayanmış 30 a. Millet borsada ne yapsın. Faize yatırır kafası rahat. Faizler düşerse hoop dolar fırlayacak geçerler dolara. Hisse olarak ise ihracat ağırlıklı bakınabilirsin. İhraç etmesi şirketi zor zamanlarda yere sağlam basmasını sağlar. Hammadde tl harcayıp satışları yabancı para biriminden olan şirketleri de göz ardı etme derim. İyi geceler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Eyvallah hocam.
    Şu an portföyde 50 gr altın ve 1000 dolar mevcut. Yalnız doları hiç sevmiyorum .hem getirisi gram altına göre daha düşük hem de en nefret ettiğim ülkenin parası. Niye aldım onu da bilmiyorum bir kenarda duruyor ☺️gram altın hep daha cazip geliyor bana. Portföyün şu an yüzde 60'ı döviz ve altın yüzde 40’ı senet önümüzdeki bir kaç ay sadece senet alıp ağırlığı yüzde 70 senet yüzde 30 gram altın şeklinde düzenlemeyi düşünüyorum. dediğiniz gibi faizler elbet düşürülecek isterse dolar 10 tl olsun çünkü bu şekilde piyasanın yaşama şansı yok. Aslında kafamın bastığı bir mecra daha bulabilsem oraya da bir yüzde 10 gibi aktarmayı düşündüm ama bulamadım bir şey. Şu an böyle devam.
    Tavsiyelerin için teşekkür ederim 👍

2. Hatırlatma...

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Geçen televizyonda Abdullah Çiftçi BIST yazılımındaki FETÖ tehlikesini anlattı. BIST yazılımını değiştiren durduk yere neden değiştirsin hem de Türkiye nin Amerika ile papaz olduğu bir dönemde.

FETÖ nün eski BIST yazılımını durduk yere neden değiştirdiği gerçekten iaraştırılması gereken ciddi bir konu. Abdullah Çiftçi bu konuda derin bilgi sahibi görünüşe göre. Katılan var mı bilmiyorum ama bu yazılım değiştiğinden beri borsamızda ileri düzey Algoritma robotları teknik analizi işlemez hale getirdiler. Yatırımcılar sürekli para kaybediyorlar. Yüksek yapay zekalı robotları teknik analizle yenmek pek mümkün değil bence.

Bu yeni yazılım varken bizim borsadan para kazanabilmek bence imkansıza yakın. Eğer FETÖ bunu bilerek yaptı ise tekrar eski BIST yazılımına dönmek düşünülmeli veya yeni yazılımda devam edilecekse kaynak kodu FETÖ bağımsız bir yapı garanti edilerek yurtdışı yapay zekalı robotlarla entegrasyon komple kapatılmalı diye düşünüyorum. Aksi takdirde borsa ile işim olmaz bir yatırımcı olarak diyorum kendi adıma.

Borsa İstanbul Nasdaq Teknolojisini Hayata Geçirdi
    12 Aralık 2015 - 14:43

Borsa İstanbul, Nasdaq ile ortaklaşa olarak, Avrasya bölgesi için dünya çapında bir sermaye piyasası merkezi kurma çalışmalarına devam ediyor.
    Borsa İstanbul’un BISTECH olarak adlandırdığı “Teknoloji ile Dönüşüm Programıâ€nın ilk aşaması olan Pay Piyasası işlem sistemi ile takas sistemi, risk yönetimi ve benzeri destek çevresel sistemlerle birlikte devreye alındı.
    İkinci aşamada ise Vadeli İşlem ve Opsiyon, Borçlanma Araçları, Kıymetli Madenler ve Taşlar Piyasaları işlem sistemleri hayata geçirilecek.

http://www.borsaistanbul.com/duyurul...hayata-gecirdi

3. @sadecegrafik benim yaptıgım işe baltalıyorsun :D

şaka şaka bende algoritmik trade yapıyorum robot kendı alıp satıyor hakım oldugum bir konu olmasından mütevellit yazıyorum.

yanlız benımkı HFT algorıtması degil klasık trend takıp edıcı algorıtma bu sebeple yatırımcıya bır zararı oldugunu sanmıyorum HFTler dünya capında hemen hemen her ülkede var.

Bazı ayrıcalıkları oldugu doğru bir kere cok hızlı verıye erişiyorlar. Ancak herşeye rağmen bunlar teknıgı pıyasayı bozar vesaire hareket ettiklerini sanmıyorum küçük kademeler arasındakı karlılıga oynuyorlar genel itibariyle %0,3 %0,2 %0,5 en fazla oynadıkları bunlar kademelere baglı algorıtmalar genel ıtıbarıyle tabıkı bır cok yetenegı olsada asıl parayı buradan donduruyorlar.

ancak bazan iki HFT algorıtması birbiriyle çakışarak (crash) yani kazaya sebebiyet veriyorlar bu şöyle gerçekleşiyor bir barin sanıyeler içinde uçuk kacık bir seviyeye inmesi veya cıkması demek henüz bizim pıyasada pek rast gelmedım ama abd ve diğer ülkerlerde bunun orneklerı var.

2019 da yeni bir konu baslıgıyla bu işi hem anlatacam hemde uygulamasını gosterecegım.

bizim kullandıgımız algorıtmalar şu arkadasım anlattıgı gibi. Piyasa bozanlar varsa HFT ler ikisini birbirine karıstırmayalım

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4. Bu yeni NASDAQ ile entegre olan BIST yazılımı değiştiğinden beri para kazanabilen küçük yatırımcı oranı %1 bile değildir.

Bu yazılım durduk yere neden değişti? Yazılımı Değiştiren adamlar Abdullah Çiftçi nin TV de dediği gibi FETÖ ekibi miydi?

Bu yeni yazılımın toplam ekonomik katmadeğeri nedir? Eski yazılımın ne ayıbı vardı? Kafamda deli sorular.

Abdullah Çiftçi diyorsa boş konuşmuyordur. Bir bildiği vardır.

Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    @sadecegrafik benim yaptıgım işe baltalıyorsun :D

şaka şaka bende algoritmik trade yapıyorum robot kendı alıp satıyor hakım oldugum bir konu olmasından mütevellit yazıyorum.

yanlız benımkı HFT algorıtması degil klasık trend takıp edıcı algorıtma bu sebeple yatırımcıya bır zararı oldugunu sanmıyorum HFTler dünya capında hemen hemen her ülkede var.

Bazı ayrıcalıkları oldugu doğru bir kere cok hızlı verıye erişiyorlar. Ancak herşeye rağmen bunlar teknıgı pıyasayı bozar vesaire hareket ettiklerini sanmıyorum küçük kademeler arasındakı karlılıga oynuyorlar genel itibariyle %0,3 %0,2 %0,5 en fazla oynadıkları bunlar kademelere baglı algorıtmalar genel ıtıbarıyle tabıkı bır cok yetenegı olsada asıl parayı buradan donduruyorlar.

ancak bazan iki HFT algorıtması birbiriyle çakışarak (crash) yani kazaya sebebiyet veriyorlar bu şöyle gerçekleşiyor bir barin sanıyeler içinde uçuk kacık bir seviyeye inmesi veya cıkması demek henüz bizim pıyasada pek rast gelmedım ama abd ve diğer ülkerlerde bunun orneklerı var.

2019 da yeni bir konu baslıgıyla bu işi hem anlatacam hemde uygulamasını gosterecegım.

bizim kullandıgımız algorıtmalar şu arkadasım anlattıgı gibi. Piyasa bozanlar varsa HFT ler ikisini birbirine karıstırmayalım

5.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Bu yeni NASDAQ ile entegre olan BIST yazılımı değiştiğinden beri para kazanabilen küçük yatırımcı oranı %1 bile değildir.

Bu yazılım durduk yere neden değişti? Yazılımı Değiştiren adamlar Abdullah Çiftçi nin TV de dediği gibi FETÖ ekibi miydi?

Bu yeni yazılımın toplam ekonomik katmadeğeri nedir? Eski yazılımın ne ayıbı vardı? Kafamda deli sorular.

Abdullah Çiftçi diyorsa boş konuşmuyordur. Bir bildiği vardır.
    Bu yazilim er yada gec degisecek birseydi zaten bugun olmasa 5 gun sonra kac yillik yazilim kullaniliyordu eskiydi tabi bununla beraber hft serverlarida kurulmus oldu.

Fetonun filan bununla bir baglantisi oldugunu sanmiyorum.

Bunlar filan uydurma seyler bana sorarsan.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

Forumda twiterda falan hiç speklere giydiren gördünüz mü? Tahta speklerinin kulakları rahatladı adamların artık varsa yoksa robot 😀

7. Aha yoksa hft derken hain feto traderi olarakmi kastettiler.

Olabilir bak bunun uzerine dusunelim

ereğliyi araştırıyordum pp/dd değeri neredeyse 2008 krizi seviyelerinde.
    satış-net satış-karlılık vs. hepsini arttırmış.
    yabancı para yükümlülükleri asgari düzeye inmiş.
    net satışlarını son 5 yılda iki katından daha fazla arttırmış.
    özkaynaklarını 3 katından daha fazla arttırmış vs. hisse buralarda bu kar ve satış rakamlarıyla daha fazla tutulamaz gibi duruyor. uluslarası demir sektörü beklentileri ile alakalı sanırım düşüşler yaşanıyor. belki biraz daha aşağı sarkıtabilirler. fakat uzun vadede iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.toplamaya başlamıştım, devam edeceğim,tavhl ile beraber en çok gözüme kestirdiğim hisse.
    selametle...
    ''dokuz ayrı kadınla ilişkiye girerek, bir ayda çocuk sahibi olamazsınız''
    ''yazdıklarım yatırım tavsiyesi değilidir.Acemi lafıyla iş yapmayın''

Sayfa 39/153 İlkİlk ... 2937383940414989139 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •