Originally Posted by
ayvagobeknuri
selamlar, saygılar, hürmetler, herkeşe çok teşekkürler...abiler ben biraz daha dinlenecem...
Ukrayna mevzuunda, Rusların Ukrayna'nın tamamına el koymasına NATO izin vermez. Geçmişe bakıldığında, Ukrayna diye bir devlet yok, Ukrayna'lı da yok. Donbass, Donetz, Lugansk buralar Rus toprakları. Ruslar, Sovyetler döneminde kendi topraklarını da koyarak ama Polonya, Macaristan ve Romanya topraklarına da çökerek, Ukrayna diye bir devlet yarattılar. Kırım ise Türk toprağıdır.
Ukrayna'nın Batısı'nda Lylıv'in olduğu bölge Polonya'nındır. Buralar Katoliktir. Macarların yoğun yaşadığı bölge var, buradaki Macarlar, Macaristandan koruma istediler, Galiçya ve Moldova ise Romanya topraklarıdır ama yüzyıllarca da Osmanlı idaresinde kaldı bu bölgeler. Kiev'in ve kuzeyinin bulunduğu bölge ise, tarihsel manada Beyaz Rusya'ya yakın bir bölge.
Rusların, Ukrayna'nın batısına bulaşacaklarını sanmıyorum. Olursa Polonya, Macaristan ve Romanya Nato destekli müdahale edebilirler. Fakat Moldova'nın ne olacağını çözemedim.
Daha önce yazdığım gibi, işler karışırsa taktik nükleer silah kullanılabilir. Rus, bu saatten sonra kesinlikle geri adım atmaz.
Hoşçakalın, sağlığınıza dikkat edin. İşallah görüşürüz yine.